coolweb
Αξίζει: δείτε τα καλύτερα ελληνικά eshop παπουτσιών: επώνυμα και φθηνά παπούτσια σε μεγάλη ποικιλία τώρα και σε μεγάλες εκπτώσεις!

Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής

κολπάκια μαγειρικής

Διαβάστηκε: 13.734 φορές
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.
Παρακάτω ετοιμάσαμε μία λίστα με έξυπνα μικρά κολπάκια μαγειρικής που θα σας βοηθήσουν.
Ας μπούμε απευθείας στο ψητό!

1) Αν σε μία σούπα σας παραέπεσε το αλατάκι, απλά κόψτε λίγα κομματάκια ωμής πατάτας, βάλτε τα μέσα και συνεχίστε το βράσιμο.

Έτσι, η πατάτα θα απορροφήσει ποσότητα του αλατιού και η σούπα θα είναι λιγότερο αλατισμένη!


2) Αν μία σούπα είναι πολύ γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο αλάτι.

Τα αλάτι θα "σπασει" τη γλυκάδα και θα την κάνει πιο φυσιολογική!


3) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι μελάτο ή όχι(ενώ το βράζετε), απλά κάντε το εξής:

Βγάλτε το και στριφογυρίστε το.
Αν κατά το στριφογύρισμά του αμφιταλαντώνεται, τότε σημαίνει ότι είναι ακόμα μελάτο.
Αν όμως στριφογυρνάει ομαλά, τότε έχει σφίξει!



4) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, απλά κάντε το εξής:

Βουτήξτε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αν βυθιστεί(φτάσει στον πάτο), σημαίνει ότι είναι φρέσκο, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο!


5) Όταν μαγειρεύετε καρρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κλπ (κι άλλα τέτοια ελαφρώς γλυκά), προσθέστε λίγο ζάχαρη στο νερό και μετά βράστε τα.

Έτσι η γεύση τους θα γίνει πιο πλούσια και θα κρατηθεί πιο ζωντανή!


6) Ο ήλιος δεν ωριμάζει τις ντομάτες! Αυτό που τις ωριμάζει είναι η ζέστη.

Αν θέλετε επίσης να τις κρατήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό, ακουμπήστε τες κάπου με το κοτσάνι από κάτω!


7) Αν θέλετε να τηγανίσετε κρέας και δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, κανένα πρόβλημα!

Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον και όχι μόνο δεν θα κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, αλλά θα αποκτήσει και εξαιρετική γεύση!


8) Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από μία σούπα, απλά πετάξτε λίγα παγάκια στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε και είστε έτοιμοι! Το λίπος θα προσκολληθεί στα παγάκια.

Μην τα αφήσετε για ώρα (να μην προλάβουν να λιώσουν και αλλοιώσουν τη σούπα), αλλά βγάλτε τα σύντομα.


9) Για να κάνετε πιο αφράτο και άσπρο ρυζάκι, βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού για κάθε λίτρο νερού που βάζετε για να το βράσετε!


10) Για να κάνετε το ρύζι πιο εύγευστο και πιο πλούσιο σε γεύση, απλά βράστε το όχι με νερό, αλλά με ζουμάκι από μαγειρεμένα λαχανικά!


11) Αν κάνατε τη σούπα σας πολύ καυτερή, λίγο γαλατάκι μέσα, θα απορροφήσει αρκετό κάψιμο!

Ούτως ή άλλως μικρή ποσότητα γάλακτος, δεν θα γίνει αντιληπτή στη γεύση.

έξυπνα μικρά κολπάκια μαγειρικής

Αυτά ήταν λίγα μικρά και έξυπνα κολπάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη μαγειρική σας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! :)

Διαβάστε στη συνέχεια Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;


Γραφτείτε στο newsletter !
Tο email σας:
Θα λαμβάνετε κάθε μήνα τα πιο φρέσκα του coolweb. Μπορείτε να ξεγραφτείτε όποτε επιθυμείτε.


Σχετικά άρθρα ή βίντεο

Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;
φαγητό ωμό
Αναρωτηθήκατε γιατί να μαγειρεύουμε και να μην τρώμε τα φαγητά ωμά; Τι κερδίζουμε με το να βράζουμε - ψήνουμε τα φαγητά; Είναι πιο καλό για την υγεία μας;
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες
Γιατί τα πιάτα είναι στρόγγυλα;
πιάτα
Τα έχουμε όλοι μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως σκεφτήκατε ποτέ γιατί είναι στρόγγυλα; Υπάρχει λόγος που υιοθετήσαμε αυτή τη λογική;
Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!
Γιατί δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι;
ζυμάρι
Όλοι μας πάνω κάτω το ξέρουμε ότι, αν και πολύ απολαυστικό, δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι. Γιατί όμως; Τι κίνδυνος καραδοκεί για την υγεία μας; Δείτε!
Αυγό μελάτο ή σφιχτό; Δείτε πως να καταλάβετε τι είναι!
Θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο; Δείτε το παρακάτω βίντεο αν έχετε 2 αυγά, ένα σφι...
Δείτε πως να φτιάξετε σοκολατένια μπολάκια!
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως να φτιάξετε υπέροχα σοκολατένια μπολάκια(!) χρησιμοποιώντας την σ...
Τι συμβαίνει όταν βάλουμε ένα αυγό μέσα στο ξύδι
Αλήθεια τι λέτε να συμβεί σε ένα ωμό αυγό αν το βάλουμε μέσα σε ξύδι; Δείτε στο πείραμα που ακολο...
Εφευρέθηκε και αυτό: το κουταλοπίρουνο!
κουτάλι και πιρούνι
Αυτό το οποίο έλειπε ίσως από το τραπέζι μας εδώ και πολλούς αιώνες, δεν είναι άλλο από ένα κουτάλι ...

Σχόλια

Donald ▾
  (στις 27-12-2010)
Χαχαχα επίκαιρο το Post! Αυριο είναι και ο τελικός του Masterchef! :P
  (στις 27-12-2010)
Ναι, όλα στην ώρα τους! :p
Όνομα:


Σχόλιο:



γράψτε τα 4 γράμματα που βλέπετε στην εικόνα:

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Να γράφετε με Ελληνικά και όχι με greeklish.
Σχόλια με greeklish, ορθογραφικά λάθη ή κεφαλαία, πιθανόν να διαγράφονται.
Όμορφα και πολιτισμένα, ευχαριστούμε για την κατανόηση.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
Kατηγορία: ΣπίτιΦαγητό - Ποτό
Tags: μαγειρικήφαγητό
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
ξεφλούδισμα αυγών
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!

Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες

Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;
κατεψυγμένα φαγητά
Ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ ότι δεν κάνει κάποιος να αποψύξει φαγητό κι έπειτα να το καταψύξει ξανά, γιατί όμως; Τι κίνδυνος υπάρχει;

Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!
ξεφλούδισμα μήλου
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!

Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας
Τρόπος λειτουργίας της χύτρας ταχύτητας
Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας και πως μπορεί και φτιάχνει τόσο γρήγορα το φαγητό; Είναι υγιεινός τρόπος μαγειρέματος; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Γιατί κλαίμε - δακρύζουμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;
κρεμμύδια
Αλήθεια, γιατί όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια κλαίμε - δακρύζουμε; Τι στο καλό συμβαίνει και μας δημιουργούν δάκρυα στα μάτια; Ας δούμε!

Πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι!
αυγό με ένα χέρι
Θέλετε λοιπόν να μάθετε πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι; Δείτε εδώ αναλυτικά πως να το πετύχετε και πως να κάνετε και εξάσκηση!

Γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο
προθερμασμένος φούρνος
Αλήθεια γιατί χρειάζεται προθέρμανση ο φούρνος πριν ψήσουμε κάτι; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Για να δούμε!
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ▾
Tα πιο φρέσκα του coolweb... απευθείας στο email σας 1 φορά το μήνα!

Το email σας:



Σημείωση: μπορείτε να ξεγραφτείτε όποτε επιθυμείτε
Όλα τα παπούτσια online


ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.
αστεία και παράξενα Το Otherside.gr παρουσιάζει καθημερινά παράξενα & αστεία απ' όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα θέματα για να περνάει ευχάριστα η ώρα.



Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ