coolweb


Γιατί αλλάζει η ώρα;

Τι είναι η θερινή ώρα

Διαβάστηκε: 78.042 φορές
Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας. Αλήθεια όμως, ξέρουμε γιατί το κάνουμε; Ας δούμε!
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι η ώρα αλλάζει δυο φορές το χρόνο. Μάλιστα συχνά διαμαρτυρόμαστε για την μια χαμένη ώρα ύπνου το Μάρτιο με την εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Αλλαγή ώραςΕπίσης σίγουρα έχει τύχει να χάσουμε κάποιο ραντεβού επειδή δεν γνωρίζαμε πότε αλλάζει η ώρα, αν πάει μπροστά ή πίσω, ή απλά επειδή ξεχάσαμε να ρυθμίσουμε το ρολόι μας.

Κι αν οι σύγχρονες συσκευές όπως οι υπολογιστές και τα κινητά μας τηλέφωνα αλλάζουν αυτόματα, υπάρχουν ένα σωρό ρολόγια που πρέπει να ρυθμίσουμε χειροκίνητα.

Από το ρολόι χειρός, τοίχου ή του αυτοκινήτου μέχρι αυτό του φούρνου που συνήθως θα πρέπει να περιμένουμε έξι μήνες για να ξαναδείξει την σωστή ώρα! :)

Επομένως, χωρίζουμε την ώρα σε θερινή η οποία ισχύει κατά τους θερινούς μήνες, δηλαδή από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου και σε χειμερινή που ισχύει την υπόλοιπη περίοδο.

Ποια από τις δύο όμως είναι η "κανονική" ώρα και γιατί κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Καταρχήν να πούμε ότι η "σωστή", ή καλύτερα η ηλιακή ώρα είναι η χειμερινή. Η θερινή ώρα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας έξυπνος τρόπος που σκέφτηκε ο άνθρωπος για να εξοικονομεί ενέργεια!

Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέτρο αλλαγής της ώρας εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 1975, καθώς κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει νωρίτερα δεν είχαν μόνιμο αποτέλεσμα.

Πως όμως ξεκίνησαν όλα αυτά και πως επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας;


Ποιος πρότεινε την θερινή ώρα;

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος πρότεινε να ξυπνάμε μια ώρα νωρίτεραΗ "ιδέα" αυτή ξεκινά πολλά χρόνια πίσω.

Πρώτος ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784 παρακαλώ(!), αν και δεν μίλησε για αλλαγή ώρας, πρότεινε, με ανώνυμη επιστολή του σε εφημερίδα του Παρισιού, να ξυπνούν όλοι μια ώρα νωρίτερα τους θερινούς μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ενέργεια (και συνεπώς να κάνουν οικονομία) καθώς θα έκαιγαν λιγότερα κεριά(!) εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως. Μάλιστα υπολόγισε και το οικονομικό όφελος που θα προέκυπτε από μια τέτοια κίνηση!

Το μέτρο της θερινής ώρας, όμως, με τη μορφή που εφαρμόζεται σήμερα οφείλεται στο Νεοζηλανδό εντομολόγο και αστρονόμο Τζορτζ Χάντσον, ο οποίος πρότεινε με άρθρο του το 1895 να αλλάζουμε τα ρολόγια μας το καλοκαίρι κατά 2 ώρες!

Ωστόσο, πολλές φορές η πρωτιά αποδίδεται λανθασμένα στο Βρετανό ερευνητή Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος πρότεινε με άρθρο του που δημοσιεύτηκε το 1907, να αλλάζουμε τα ρολόγια μας κατά 80 λεπτά της ώρας.

Τι κερδίζουμε αλλάζοντας την ώρα;

Η ιδέα πίσω από το μέτρο της θερινής ώρας είναι ότι γυρίζοντας τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά τους καλοκαιρινούς μήνες κερδίζουμε μια ώρα παραπάνω ηλιακό φως κάθε μέρα και συνεπώς εξοικονομούμε μεγάλα ποσά ενέργειας!

Η αλλαγή ώρας γίνεται για να εξοικονομήσουμε ενέργειαΑν τα βάλουμε κάτω, μπορούμε να υπολογίσουμε εύκολα ότι κατά τους επτά μήνες που διαρκεί συνολικά το μέτρο της θερινής ώρας, εξοικονομούμε μέχρι και 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, απλώς εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο!

Σκεφτείτε: 7 μήνες x 30 μέρες x 1 ώρα/ημέρα = 210 ώρες!


Βέβαια το μέτρο αυτό δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα γύρω από τους πόλους ή κοντά στον Ισημερινό.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές κοντά στο Βόρειο και το Νότιο πόλο όπου λόγω του γεωγραφικού πλάτους των περιοχών αυτών η ανατολή και η δύση του ήλιου διαφοροποιούνται σημαντικά στη διάρκεια του έτους, η αλλαγή κατά μία ώρα θα είχε ελάχιστη επίδραση.

Αντίστοιχα, σε περιοχές γύρω από τον Ισημερινό η διαφοροποίηση του ηλιακού φωτός μέσα στο έτος είναι μικρή, με αποτέλεσμα και πάλι η αλλαγή ώρας να μην έχει νόημα.

Επομένως τώρα δεν ξέρετε μόνο πότε αλλάζει η ώρα, αλλά και γιατί!

Διαβάστε στη συνέχεια Πότε αλλάζει η ώρα;


Σχετικά άρθρα

Γιατί το Γκρίνουιτς είναι το κέντρο της παγκόσμιας ώρας;
ώρα Γκρίνουιτς
Αλήθεια, γιατί το Γκρίνουιτς είναι το κέντρο της παγκόσμιας ώρας και όχι πχ η Αθήνα; Για ποιον λόγο επιλέχθηκε το περιβόητο Greenwich; Δείτε!
Γιατί κάνει τόσο πολύ κρύο στον Βόρειο Πόλο;
παγωμένος Βόρειος Πόλος
Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιό λόγο στον Βόρειο Πόλο έχει τόσο πολύ κρύο; Τι συμβαίνει και όλα είναι τόσο παγωμένα εκεί πάνω; Ας δούμε...
Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!
πόσες μέρες έχει ο μήνας
Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!
Δίσεκτο έτος: τι είναι, γιατί και κάθε πότε το έχουμε;
δίσεκτο έτος
Τι είναι αυτό το περίεργο πράγμα που ονομάζουμε δίσεκτο έτος; Γιατί και κάθε πότε έχουμε ένα τέτοιο περίεργο έτος; Δείτε λοιπόν εδώ!
Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30;
Φεβρουάριος
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30; Ένα περίεργο ερώτημα για το οποίο θα εκπλαγείτε με την απάντηση!

Σχόλια

LES OTI NANE ▾
  (στις 10-07-2016)
ΚΑΙ 4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΗ Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 06:12πμ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 20:49μμ,ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ:14ΩΡΕΣ ΚΑΙ 37 ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ 2 ΩΡΕΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ 14 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 37 ΛΕΠΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.
Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΙΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ


ΥΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΕΒΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΟΑΕΔ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ▾
  (στις 19-08-2017)
1. Ο ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΕΡΙΩΝ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.
2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΓΑΖΙΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΛΠ, ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ. ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ, ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ.
3. ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ> Η θερινή ώρα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας έξυπνος τρόπος που σκέφτηκε ο άνθρωπος για να εξοικονομεί ενέργεια!
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ> ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ (ΜΑΡΤΙΟ, ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟ) ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΦΩΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΑΚΟΜΑ -ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ- ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ 24-ΩΡΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΨΥΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΦΩΤΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΡΕΥΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΔΡΟΜΩΝ (ΠΟΥ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΦΩΤΙΣΜΟ), ΟΛΗ Η ΑΥΤΗ Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ.
4. Η ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΤΩΣΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΙ.
Διονύσης ▾
  (στις 30-11-2017)
Την αρχή για την κατάργηση της αλλαγής ώρας την έκανε ο Πούτιν... Έμεινε στη ”θερινή” ώρα. Για να δούμε, θα ακολουθήσει κανένας άλλος;
ΑΝΤΩΝΗΣ ▾
  (στις 11-01-2018)
Γιατί να μπερδευόμαστε τόσο για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέγειας ? Πολύ απλά σβύστε τα φώτα του δημοτικού φωτισμού για εξοικονόμηση χιλιάδων κιλοβάτ, που ανάβουν μέχρι το μεσημέρι ή αρχίζουν να ανάβουν από τις τρείς το απόγευμα, σε πλατείες, κόμβους,διασταυρώσεις και δήμοτικούς δρόμους Δημ. κτήρια κ.λ. Μήπως κάνω λάθος ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!!
χριστιαννα ▾
  (στις 18-03-2018)
Αντε μπραβο βρε παιδια... Ειχα μια συζητηση για το κατα ποσο γινεται εξοικονομηση ενεργειας με την αλλαγη της ωρας και ελεγα αυτα που γραφετε στα σχολια. Με κοιτουσαν ολοι σαν την ηλιθια της παρεας. ...
Γιαννης ▾
  (στις 26-03-2018)
Παιδιά ας την καταργήσει κάποιος αυτή την ώρα Κ ας κρατήσουμε μια επιτέλους..τουλαχιστουν την χειμερινή να απαλλαγούμε από τα Ρολόγια Κ την εξοικονόμηση του πλανητη Δεν την ζωνουμε με τα φώτα του Δήμου άνοιχτα ξεχασμένα πολλές φορές Στους δημοσίους δρόμους Κ κ σε αλλα τόσα εργοστάσια παραγωγής κλπ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη 2024
Τσικνοπέμπτη 2024
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ποια είναι η σχέση της γιορτής του κρέατος με τις απόκριες; Ας δούμε!

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2024
Πότε γιορτάζεται του Αγίου Γεωργίου
Πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Γιατί ορισμένες φορές είναι κινητή γιορτή; Δείτε πως να βλέπετε πότε πέφτει κάθε φορά.

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα 2024
Γιορτή του πατέρα πότε είναι
Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα το 2024 αλλά και κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή όχι; Ας μάθουμε πως θα τη βρίσκουμε κάθε φορά!

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας
γιορτή μητέρας 2024
Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας 2024 αλλά και πως υπολογίζουμε πότε πέφτει κάθε χρόνο; Δεν είναι σταθερή ημερομηνία, δείτε πως να τη βρίσκετε!

Ψυχοσάββατα 2024: πόσα και ποια είναι;
Ψυχοσάββατα 2024 ημερομηνίες
Αλήθεια πόσα είναι τα ψυχοσάββατα σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και πότε πέφτουν; Γιατί τα τελούμε; Ας δούμε!

Πότε αλλάζει η ώρα;
Πότε αλλάζει η ώρα 2024
Ας μάθουμε επιτέλους πότε αλλάζει η αναθεματισμένη ώρα (είναι στάνταρ), ώστε να μην ψάχνεστε κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός!

Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2024
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων (ψυχοσάββατο)
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί για το 2024!

Οι επίσημες αργίες του 2024
ποιες είναι οι αργίες στην Ελλάδα
Ποιες είναι οι επίσημες αργίες στην Ελλάδα; Ποιες μέρες του χρόνου δεν δουλεύουν τα καταστήματα και οι υπηρεσίες; Τι ισχύει για τα σχολεία;

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 1ο)
Παρέλαση 25ης Μαρτίου
Αλήθεια τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και γιατί η γιορτή αυτή είναι τόσο σημαντική; Είναι μόνο Εθνική εορτή ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;
Οκτώμβριος ή Οκτώβριος
Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!
πόσες μέρες έχει ο μήνας
Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!

Δίσεκτο έτος: τι είναι, γιατί και κάθε πότε το έχουμε;
δίσεκτο έτος
Τι είναι αυτό το περίεργο πράγμα που ονομάζουμε δίσεκτο έτος; Γιατί και κάθε πότε έχουμε ένα τέτοιο περίεργο έτος; Δείτε λοιπόν εδώ!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ