coolweb


Πως να μην κοκκινίζω όταν ντρέπομαι!

ντρέπομαι και κοκκινίζω

Διαβάστηκε: 52.957 φορές
Πολλές φορές όταν μιλάμε με κάποιον ή όταν ντρεπόμαστε, κοκκινίζουμε! Το πρόσωπό μας γίνεται κατακόκκινο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε!
Εδώ θα ασχοληθούμε με το τι μπορεί κάποιος να κάνει ώστε να μην κοκκινίζει όταν ντρέπεται, το κατά δύναμιν τουλάχιστον ή και τι μπορεί να κάνει αφού κοκκινίσει από ντροπή ώστε να καλμάρει λιγάκι τα πράγματα!

Σε προηγούμενο άρθρο σας λύσαμε το ερώτημα: γιατί κοκκινίζω όταν μιλάω. Ουσιαστικά πρόκειται για έκκριση αδρεναλίνης που δημιουργεί το φαινόμενο αυτό στο πρόσωπό μας. Για να μάθετε περισσότερα στο γιατί κοκκινίζουμε, ανατρέξτε στο άρθρο.

Πως να μην κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε

κοκκινίζω όταν ντρέπομαιΔυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην κοκκινίζετε. Τώρα, για να αποφύγουμε να κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

1) Γίνετε πιο κοινωνικοί
Αυτό έχει ως άμεσο αντίκτυπο να νιώθετε πιο άνετα με τους ανθρώπους και να έρχεστε πιο δύσκολα σε "περίεργη θέση". Επίσης, αποκτάτε εμπειρία στο πως να αντιμετωπίζετε καταστάσεις κι έτσι δε νιώθετε εύκολα άβολα.

2) Μην ντρέπεστε
Εντάξει, μια κουβέντα είναι... Αλλά προσπαθήστε να ωριμάσετε και να δείτε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Δεν έχετε μπροστά σας έναν θεό, ή κάποιον μπαμπούλα. Έναν άνθρωπο έχετε, που μπορεί να είναι χειρότερος και από εσάς...

3) Κάντε εξάσκηση
Που λένε ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, ισχύει και εδώ! Χτυπήστε το κακό... στην πηγή του! Αν ντρέπεστε με κάποιο άτομο συγκεκριμένα και κοκκινίζετε, βουυυυρ πάνω του! Συναναστραφείτε - "κάντε εξάσκηση" με το συγκεκριμένο άτομο, γίνατε που γίνατε λιγάκι ρεζίλι, δεν τριτώνει το κακό. Όμως θα έχετε ανέβει επίπεδο και την επόμενη φορά που θα είναι κάποια ανάλογη περίπτωση απέναντί σας, θα τα πάτε πολύ καλύτερα!

4) Μην προγραμματίζετε ιδιαίτερα...
Δεν χρειάζεται να προσχεδιάσετε και την κάθε λεπτομέρεια στο τι πρόκειται να πείτε! Αυτό θα σας φέρει ένταση με τα γνωστά αποτελέσματα, μιας και δύσκολα θα τα καταφέρετε όπως τα έχετε προγραμματίσει, ή μπορεί να συναντήσετε πολλά εμπόδια...
Κάντε ένα πολύ γενικό πλάνο και εκφραστείτε όπως θα σας βγει... την ώρα της μάχης!

Αυτά θα βοηθήσουν αρκετά στο να μην κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε.


Τι να κάνουμε αφού κοκκινίσουμε από ντροπή

κοκκινίζουμε από ντροπήΑν την πάθαμε και κοκκινίσαμε από ντροπή, μπορούμε να κάνουμε τα εξής ώστε να το "σώσουμε":

1) Χαλαρώστε
Χαλαρώστε τους μύες σας και καθίστε πιο αναπαυτικά. Δεν μπορείτε βέβαια να έχετε τον έλεγχο του κοκκινίσματος, όμως αυτό θα σας βοηθήσει στο να μη χειροτερέψει ακόμα περισσότερο...

2) Αποδεχτείτε το
Αν μιλάτε με κάποιον και κοκκινίσετε, απλά πείτε το και προχωρήστε. Δείξτε ότι το αποδέχεστε και ότι δεν τρέχει κάτι μιας και είναι κάτι συνηθισμένο για εσάς, και συνεχίστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έτσι, οι αντιδράσεις του ακροατή σας, θα σας βοηθήσουν ώστε να αποχωρήσει το κοκκίνισμα...

3) Μην προσπαθήσετε να το "πνίξετε"
Όσο περισσότερο προσπαθήσετε να το πνίξετε και όσο περισσότερο παλεύετε να το διώξετε, τόσο περισσότερο θα ενταθεί! Οπότε αδιαφορήστε και συνεχίστε την κουβέντα σας, χωρίς να προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε...

4) Μερικές βαθιές ανάσες
Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες όπως στο γιόγκα, "εισπνοή" - "εκπνοή", θα σας βοηθήσουν!

5) Βρείτε μια δικαιολογία και κάντε ένα διάλλειμα...
Όχι για Kit Kat! Αλλά για παράδειγμα πηγαίντε τουαλέτα ή βγείτε λίγο έξω να πάρετε τηλέφωνο, κλπ. Έτσι, θα σας δωθεί λίγος χρόνος να "χαλαρώσετε" και να φύγει το κοκκίνισμα...

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν να μην κοκκινίζουμε από ντροπή.

Να θυμάστε ότι πολλές φορές ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει ότι κοκκινίσατε, να το θυμάστε αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός, γιατί τότε θα ενταθεί! Απλά συνεχίστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα ή ακολουθήστε κάποια από τα παραπάνω...

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί κοκκινίζω όταν μιλάω με κάποιον;


Σχετικά άρθρα

Μάσκες ομορφιάς προσώπου: πως μας ομορφαίνουν;
μάσκες προσώπου
Δείτε σε αυτό το άρθρο πως οι μάσκες ομορφιάς προσώπου μας ομορφαίνουν το δερματάκι, τι συμβαίνει και πως τελικά μας χαρίζουνε τέτοια λάμψη!
Πως να φτιάξετε φυσικές σπιτικές μάσκες προσώπου! Μέρος 1ο
σπιτικές μάσκες
Σας παρουσιάζουμε εύκολες συνταγές για να κάνετε σπιτικές μάσκες προσώπου. Δοκιμάστε ανάλογα με τον τύπο δέρματος και δείτε τα αποτελέσματα!
Πως να φτιάξετε σπιτικές φυσικές μάσκες προσώπου! Μέρος 2ο
φυσικές μάσκες
Εδώ συνεχίζουμε με τις σπιτικές φυσικές μάσκες προσώπου, που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε μόνοι σας! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Γιατί κοκκινίζω στον ήλιο κατά τα πρώτα μου μπάνια;
κοκκινίζουμε στον ήλιο
Γιατί κοκκινίζουμε στον ήλιο ενώ καθόμαστε ακόμα και υπό σκιά; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και το δέρμα γίνεται κόκκινο; Δείτε!
Πως μας προστατεύει το αντιηλιακό από τον ήλιο;
προστασία με αντιηλιακό
Το αντιηλιακό προστατεύει το δέρμα μας αποτελεσματικά από τον ήλιο. Πως το καταφέρνει όμως αυτό; Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια!

Σχόλια

Κωνσταντίνα ▾
  (στις 05-04-2016)
Παντα όταν μιλαω με το αγόρι μου και μου λέει κάτι ή μου δινει κατι κοκκινίζω πως μπορώ να το ξεπεράσω αυτο;
Φώτης ▾
  (στις 23-02-2020)
Όποτε μιλάω σε πολύ κόσμο κοκκινίζω και όλοι γελάνε μαζί μου, τι πρέπει να κάνω1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να μην κοκκινίζω όταν ντρέπομαι!
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: ντροπήομιλίακοκκίνισμαπρόσωποδέρμααγάπη
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως θα βρω ταίρι, αγόρι -κοπέλα για σχέση;
ταίρι
Θέλετε να κάνετε κι εσείς μια σχέση; Θέλετε να βρείτε το ταίρι σας και δεν μπορείτε; Πως θα καταφέρετε να ρίξετε ένα αγόρι - κοπέλα; Δείτε!

Γιατί κοκκινίζω όταν μιλάω με κάποιον;
κοκκινίζω από ντροπή
Ξαφνικά εκεί που μιλάτε με κάποιον, πετάτε κάτι πολύ αποτυχημένο! Δυστυχώς, δεν υπάρχει γυρισμός... κοκκινίζετε από ντροπή... γιατί όμως;

Πως να κερδίσω ξανά τον πρώην μου
κερδίσω τον πρώην
Χωρίσατε και θέλετε να κερδίσετε πίσω τον πρώην σας; Ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα, μην τρελένεστε, δείτε εδώ τι θα μπορούσατε να κάνετε!

Χώρισα! Τώρα τι κάνουμε; Πως να χειριστώ τον χωρισμό;
χωρισμός
Χωρίσατε με το αγόρι - κορίτσι σας; Δεν ξέρετε πως να χειριστείτε το χωρισμό σας και βρίσκεστε σε μια γενική σύγχυση; Δείτε τι να κάνετε!

Γιατί οι απατημένοι άντρες ονομάζονται κερατάδες;
κερατάς
Ξέρετε γιατί οι απατημένοι σύζυγοι και για την ακρίβεια οι άντρες, ονομάζονται κερατάδες; Τι είναι ο κερατάς και γιατί του αποδόθηκε αυτός ο τίτλος;

Πως να τον κάνω να με ερωτευτεί
ερωτευμένο κορίτσι
Είναι σίγουρα κάτι το οποίο απασχολεί ή απασχόλησε πολλές από εμάς σε κάποια φάση της ζωής μας, χωρίς επιτυχία πολλές φορές. Ας δούμε όμως!

Άγιος Βαλεντίνος: δώρα και έξυπνες ιδέες!
Άγιος Βαλεντίνος Δώρα
Πλησιάζει και φέτος η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και στύβετε πάλι το μυαλό σας να δείτε τι δώρο θα κάνετε στον Βαλεντίνο σας; Για δείτε!

Άγχος για του Αγίου Βαλεντίνου; Δείτε πως να τον γιορτάσετε!
Αγιος Βαλεντίνος
Έχετε άγχος για το πως να γιορτάσετε τη γιορτή των ερωτευμένων -του Αγίου Βαλεντίνου, με το έταιρον ήμισυ; Κάντε ένα ρομαντικό δείπνο, δείτε!

Τι δώρο να πάρω για του Αγίου Βαλεντίνου
Ιδέες για δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου
Δεν έχετε αποφασίσει τι δώρο να πάρετε για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Δείτε μερικές ιδέες και προτάσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να μην ερωτεύεσαι τα λάθος άτομα
Πως να μην ξαναερωτευτείς το λάθος άτομο
Είσαι από αυτούς/ές που ερωτεύονται πάντα το λάθος άτομο; Δες μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος!

Γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε
Γιατί φιλιόμαστε με κλειστά μάτια
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχουμε κλειστά τα μάτια μας όταν φιλάμε τον/την αγαπημένο/η μας; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ