coolweb


Τι είναι η πιστοποίηση ISO;

πιστοποίηση ISO

Διαβάστηκε: 47.435 φορές
Πολλοί από εμάς βλέπουμε τις πιστοποιήσεις ISO και κάποιοι από εμάς τις χρειαζόμαστε. Τι είναι όμως; Δείτε εδώ όλα τα σχετικά όσον αφορά τις πιστοποιήσεις αυτές!
Τα αρχικά της πιστοποίησης ISO βγαίνουν από τις λέξεις International Organization for Standardization ή στα ελληνικά Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης.

Πρόκειται για επικύρωση τήρησης κάποιων στάνταρ, όσον αφορά διάφορα προϊόντα, τις διαδικασίες παραγωγής τους, τα υλικά κατασκευής τους, ποιότητες, οργανωτικής δομής στην παραγωγή, κλπ

Τι είναι ISO;Το ISO είναι ένας διεθνής οργανισμός, που τυποποιεί τον τρόπο που οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί λειτουργούν, παράγουν και εμπορεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η πιστοποίηση ISO δεν είναι μία άδεια που επιτρέπει ή απαγορεύει μία δραστηριότητα.

Για να το πούμε απλά, είναι απλώς μία πιστοποίηση - βεβαίωση, ότι μια επιχείρηση τηρεί κάποιους κανόνες όσον αφορά τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων ή των υπηρεσιών, τη διαχείριση, την παραγωγή, κλπ, και όσο συνεχίζει να τους τηρεί, τόσο έχει στην κατοχή της μία τέτοια πιστοποίηση.

Είναι μία ανεξάρτητη αρχή η οποία κρίνει το "ποιόν" μιας επιχείρησης, δίνοντας έτσι στον καταναλωτή, την βεβαιότητα ότι πρόκειται για μία επιχείρηση η οποία τηρεί όλα τα standards και ότι σε όλη την πορεία παραγωγής του προϊόντος, υπάρχει μία διασφάλιση ποιότητας.

Έτσι, όταν μία επιχείρηση ή ένας οργανισμός έχει πιστοποιηθεί κατά ISO, τότε για να το πούμε πολύ απλά, δείχνει ποιοτική και εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Οι πιο κοινοί τύποι πιστοποιήσεων ISO είναι η 9001 και η 14001.


Τι είναι η πιστοποίηση ISO 9001;

πιστοποίηση ISO 9001Η πιστοποίηση ISO 9001 εφαρμόζεται στη διαδικασία παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και στον έλεγχο των προμηθειών.

Προβλέπει συστηματικό έλεγχο των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν που παράγει, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών και ότι το προϊόν ή η υπηρεσία που παράγει, προσφέρει αυτά τα οποία υπόσχεται.

Τέλος, η πιστοποίηση ISO 9001 προορίζεται και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία ανά τον κόσμο.

Τι είναι η πιστοποίηση ISO 14001;

πιστοποίηση ISO 14001Η πιστοποίηση ISO 14001 υποδεικνύει διάφορα στάνταρ τα οποία τηρούνται προς αποφυγεί δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών πόρων, το χειρισμό και την επεξεργασία των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και διασφαλίζει για να το πούμε απλά, ότι η επιχείρηση ακολουθεί κάποια στάνταρ για την προστασία του περιβάλλοντος, βάσει της δραστηριότητάς της.Σχόλια

bill ▾
  (στις 03-04-2016)
Ποια πιστοποίηση στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι υποχρεωτική για προϊόντα εισαγωγής από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να τα καθιστά ασφαλή στον καταναλωτή?
  (στις 03-04-2016)
Αυτό που λες δεν είναι πιστοποίηση. Ειναι η σήμανση CE που δείχνει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Ισχύει για προϊόντα που κατασκευάζονται εντός και εκτός Ε.Ε. και διατίθενται στην αγορά της Ε.Ε.
Γιώργος Αμολοχίτης ▾
  (στις 31-05-2016)
Υπάρχει πιστοποίηση ISO για ελεύθερους επαγγελματίες μεταφραστές;
Αν ναι, πώς μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας μεταφραστής να πιστοποιηθεί;
Αθανασία ▾
  (στις 21-02-2018)
Η πιστοποίηση iso σε catering είναι υποχρεωτική για συμμετοχή μιας τετοιας επιχείρησης σε διαγωνισμούς του δημοσίου;
Περικλης ▾
  (στις 02-04-2018)
Τι χρειάζεται μια εισαγωγικη εταιρεία για να αποκτήσει ce για τα προϊόντα της??? Ευχαριστώ.
V.L ▾
  (στις 03-02-2019)
Να ρωτήσω κάτι,για να πάρει κάποια επιχείρηση iso ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Επίσης υπάρχουν κάποιοι κανόνες σχετικά με την καθαριότητα του χώρου κ τον προϊόντων (ακόμα κ αν αναφερόμαστε σε επιχείρηση με μηχανήματα);
Ευχαριστώ
MARIA ▾
  (στις 08-02-2019)
Γειά σας, στο ISO 9001:2015 τι περιλαμβάνουν οι ελεγχόμενες συνθήκες ως προς τα χαρακτηριστικά των παρεχόμενων προϊόντων σε μια εταιρεία που παράγει για παράδειγμα ντουλάπια;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι η πιστοποίηση ISO;
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: πιστοποίηση ISOπιστοποίησηISOISO 9001ISO 14001
Έχει 7 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ