coolweb


Τα πλεονεκτήματα των LED!

πλεονεκτήματα των led

Διαβάστηκε: 14.788 φορές
Μιας και μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, ας δούμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα των led, έτσι ώστε να ξέρουμε τι κερδίζουμε και γιατί είναι καλύτερα!
Τα led έχουν πολλά πλεονεκτήματα και πολύ λίγα μειονεκτήματα (μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με τα μειονεκτήματα led), γι’ αυτό κιόλας αρχίσαμε να τα βάζουμε για τα καλά στη ζωή μας.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματα των led, απλά και κατανοητά!

1) Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και είναι πολύ ευέλικτα και εύκολο να τοποθετηθούν σε πλακέτες ή σε σημεία του χώρου μας, που είναι ιδιαίτερα περιορισμένος ο διαθέσιμος χώρος.

2) Τα led σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού, δεν είναι εύθραυστα: αντέχουν τους κραδασμούς και τυχόν καταπονήσεις.

3) Είναι ιδανικά στο να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές ή φωτιστικά που έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής (πχ που αναβοσβήνουν), σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού, που θέλουνε... τον χρόνο τους στο να ανάψουν με τη μέγιστη φωτεινότητα.

4) Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των led που βοηθάει την τσέπη μας, είναι ότι παράγουν περισσότερο φως από όλες τις άλλες λάμπες, ανά watt.

5) Έχουν καλύτερη κατευθυντικότητα και λιγότερη διάχυση. Έτσι αν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου - να κατευθύνουμε το φως πχ προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, τα led είναι ότι πιο κατάλληλο.

6) Επίσης σε αντίθεση με τις λάμπες οικονομίας, οι λάμπες LED δεν περιέχουν επικίνδυνα τοξικά υλικά.


7) Βγαίνουν σε πληθώρα χρωμάτων δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά χρώματα σε διάφορα σημεία του χώρου μας.

8) Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα των led είναι ότι ντιμάρονται: με έναν ροοστάτη, μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση φωτός, εύκολα και γρήγορα.

9) Δεν ζεσταίνονται: όσο φως και να βγάζουν, παραμένουν σχετικά κρύα, οπότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες.

10) Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής: αντέχουν από 35000 - 50000 ώρες, έως και 100000 ώρες!

11) Τα led δεν χρειάζονται πολλά βολτ για να λειτουργήσουν: πολλές φορές με 12V μπορούμε να φωτίσουμε ολόκληρο σπίτι, οπότε είναι πιο ασφαλές στο να κάνουμε τα πειράματά μας και να "παίξουμε" μαζί τους!

12) Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι τα led ανάβουν και σβήνουν πολύ γρήγορα: σε αντίθεση με τις λάμπες οικονομίας που θέλουν το χρόνο τους για να "πάρουν μπρος", τα led χρειάζονται μόλις λίγα microseconds για να αποδώσουν το μέγιστο φως!

πλεονεκτήματα led
Αυτά λοιπόν είναι τα πλεονεκτήματα led, πολλά και αξιόλογα! Οπότε αν δεν σας εμποδίζει το κόστος, υιοθετήστε τα στο σπίτι, στον κήπο και στο μαγαζί σας!

Διαβάστε στη συνέχεια Τα μειονεκτήματα των LED!


Σχετικά άρθρα

Σύγκριση: λάμπες led vs λάμπες οικονομίας (φθορισμού)!
λάμπες
Κάνουμε εδώ μία σύγκριση μεταξύ των λαμπών led και φθορισμού (οι λεγόμενες λάμπες οικονομίας). Ποιές είναι οι καλύτερες και γιατί;
Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!
Λάμπες φθορίου vs πυρακτώσεως: πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα
λάμπες φθορίου οικονομίας
Πως λειτουργούν οι λάμπες φθορίου -ή αλλιώς λάμπες οικονομίας, και πως οι πυρακτώσεως; Τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα έχουν; Δείτε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τα πλεονεκτήματα των LED!
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: ledλάμπες οικονομίαςλάμπεςφωτισμόςλάμπες led
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Σύγκριση: λάμπες led vs λάμπες οικονομίας (φθορισμού)!
λάμπες
Κάνουμε εδώ μία σύγκριση μεταξύ των λαμπών led και φθορισμού (οι λεγόμενες λάμπες οικονομίας). Ποιές είναι οι καλύτερες και γιατί;

Τα μειονεκτήματα των LED!
μειονεκτήματα των led
Πολλοί από εμάς, πλέον υιοθετούν λάμπες και φωτισμούς με τεχνολογία Led και φυσικά, όχι άδικα! Αλλά ας δούμε εδώ και κάποια μειονεκτήματα των led!

Λάμπες φθορίου vs πυρακτώσεως: πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα
λάμπες φθορίου οικονομίας
Πως λειτουργούν οι λάμπες φθορίου -ή αλλιώς λάμπες οικονομίας, και πως οι πυρακτώσεως; Τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα έχουν; Δείτε!

Πως λειτουργούν οι λάμπες νέον και οι λαμπτήρες φθορισμού;
λάμπα νέον
Είναι πλέον διάσημες σε όλους μας: λάμπες νέον και λαμπτήρες φθορισμού (- φθορίου - οικονομίας). Πως λειτουργούνε λοιπόν; Ας δούμε!

Ποια η διαφορά του Laser με το απλό φως;
laser και φως
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι το διαφορετικό έχει μία ακτίνα laser σε σχέση με το απλό φως; Τι διαφορά έχουν και εκπέμπουν με διαφορετικό τρόπο;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ