coolweb
HOT: Εδώ θα βρεις όλα τα e-shop με παπούτσια
και εδώ 50+ καταστήματα με τσάντες με χιλιάδες προϊόντα

Πότε πέφτει του Αγίου Βαλεντίνου 2021


Πότε είναι του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι γνωστή και ως γιορτή των ερωτευμένων. Και παρά το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη γιορτή, οι απανταχού ερωτευμένοι στη χώρα μας (και όχι μόνο) την γιορτάζουν, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε γράψει αναλυτικά για το πως να τον γιορτάσετε, αλλά και έξυπνες ιδέες για δώρα.

Πότε πέφτει όμως του Αγίου Βαλεντίνου 2020; Ας δούμε παρακάτω.

Πότε είναι του Αγίου Βαλεντίνου


Η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια σταθερή γιορτή η οποία πέφτει κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου και η οποία δεν είναι αργία. Ενδεικτικά για το 2021 η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ενώ το 2022 ο εορτασμός της πέφτει ημέρα Δευτέρα.

Πότε πέφτει του Αγίου Βαλεντίνου
Εσείς φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένετε εκείνη την ημέρα για να γιορτάσετε με το ταίρι σας, μιας και οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα. Ωστόσο, συνηθίζεται εκείνη την μέρα να χαρίζουμε κάποιο μικρό δωράκι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό και πέρα από τα συνηθισμένα.

Αφού όμως δεν είναι γιορτή της εκκλησίας μας, τι είναι η συγκεκριμένη μέρα και γιατί την γιορτάζουμε;

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Βαλεντίνου


Μπορεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να μην αναγνωρίζεται από την Ορθόδοξη παράδοση, ωστόσο είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα, αλλά και στη Λουθηρανική εκκλησία.

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως εορτασμός προς τιμή διάφορων ανώνυμων μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Υπάρχουν μάλιστα πολλές τέτοιες ιστορίες που τοποθετούνται στις 14 Φεβρουαρίου.

Επίσης, λέγεται ότι ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γιατί πάντρευε παράνομα Ρωμαίους στρατιώτες με χριστιανές γυναίκες.

ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος
Πάντως η μέρα αυτή καθιερώθηκε ως ημέρα των ερωτευμένων από τον συγγραφέα Τζέφρι Τσόσερ κατά τον Μεσαίωνα, όπου κυριαρχούσε ο ιπποτικός έρωτας.

Αργότερα στην Ευρώπη, κυρίως στην Αγγλία, και μετέπειτα στην Αμερική, οι ερωτευμένοι δήλωναν την αγάπη τους στις 14 Φλεβάρη προσφέροντας αρχικά κάρτες και μετέπειτα λουλούδια ή δώρα.

Στις μέρες μας πολλές εταιρείες διαφόρων προϊόντων στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεών τους σε αυτή τη γιορτή.

Εκτός από τα λουλούδια, άλλα συνηθισμένα δώρα είναι οι σοκολάτες, τα αρώματα, τα κοσμήματα καθώς και πολλά αξεσουάρ μόδας.

Φυσικά δεν λείπουν και τα πρωτότυπα δώρα που περιλαμβάνουν έξυπνες ατάκες ή λόγια αγάπης, κτλ.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους ερωτευμένους!Διαβάστε στη συνέχεια Άγχος για του Αγίου Βαλεντίνου; Δείτε πως να τον γιορτάσετε!
Σχετικά άρθρα

Άγιος Βαλεντίνος: δώρα και έξυπνες ιδέες!
Άγιος Βαλεντίνος Δώρα
Πλησιάζει και φέτος η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και στύβετε πάλι το μυαλό σας να δείτε τι δώρο θα κάνετε στον Βαλεντίνο σας; Για δείτε!
Τι δώρο να πάρω για του Αγίου Βαλεντίνου
Ιδέες για δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου
Δεν έχετε αποφασίσει τι δώρο να πάρετε για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Δείτε μερικές ιδέες και προτάσεις στο άρθρο που ακολουθεί.
Πότε γιορτάζει η Ζωή
πότε γιορτάζει η Ζωή 2021
Από που βγαίνει το όνομα Ζωή Το όνομα Ζωή (θηλυκό) και Ζώης (αρσενικό) είναι ένα όνομα που η ετοιμολογία του πηγάζει από το ρήμα ζω ...
Πότε γιορτάζει η Αναστασία
γιορτή Αναστασίας 2021
Σε αυτό το υπερπλήρες άρθρο θα δούμε πότε γιορτάζουν οι Αναστασίες και ποια υποκορεστικά - ονόματα σχετίζονται με το όνομα αυτό και ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πότε πέφτει του Αγίου Βαλεντίνου 2021
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: έρωταςΆγιος Βαλεντίνοςγιορτήπότε πέφτει
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη 2021
Τσικνοπέμπτη 2021
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ποια είναι η σχέση της γιορτής του κρέατος με τις απόκριες; Ας δούμε!

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2021
Πότε γιορτάζεται του Αγίου Γεωργίου
Πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Γιατί ορισμένες φορές είναι κινητή γιορτή; Δείτε πως να βλέπετε πότε πέφτει κάθε φορά.

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα 2021
Γιορτή του πατέρα πότε είναι
Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα το 2021 αλλά και κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή όχι; Ας μάθουμε πως θα τη βρίσκουμε κάθε φορά!

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας
γιορτή μητέρας 2021
Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας 2021 αλλά και πως υπολογίζουμε πότε πέφτει κάθε χρόνο; Δεν είναι σταθερή ημερομηνία, δείτε πως να τη βρίσκετε!

Ψυχοσάββατα 2021: πόσα και ποια είναι;
Ψυχοσάββατα 2021 ημερομηνίες
Αλήθεια πόσα είναι τα ψυχοσάββατα σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και πότε πέφτουν; Γιατί τα τελούμε; Ας δούμε!

Πότε αλλάζει η ώρα;
Πότε αλλάζει η ώρα 2018
Ας μάθουμε επιτέλους πότε αλλάζει η αναθεματισμένη ώρα (είναι στάνταρ), ώστε να μην ψάχνεστε κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός!

Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2021
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων (ψυχοσάββατο)
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί για το 2021!

Οι επίσημες αργίες του 2021
ποιες είναι οι αργίες στην Ελλάδα
Ποιες είναι οι επίσημες αργίες στην Ελλάδα; Ποιες μέρες του χρόνου δεν δουλεύουν τα καταστήματα και οι υπηρεσίες; Τι ισχύει για τα σχολεία;

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 1ο)
Παρέλαση 25ης Μαρτίου
Αλήθεια τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και γιατί η γιορτή αυτή είναι τόσο σημαντική; Είναι μόνο Εθνική εορτή ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;
Οκτώμβριος ή Οκτώβριος
Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!
πόσες μέρες έχει ο μήνας
Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!

Γιατί αλλάζει η ώρα;
Τι είναι η θερινή ώρα
Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας. Αλήθεια όμως, ξέρουμε γιατί το κάνουμε; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.
αστεία και παράξενα Το Otherside.gr παρουσιάζει καθημερινά παράξενα & αστεία απ' όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα θέματα για να περνάει ευχάριστα η ώρα.
online shopping Στο online-shopping.gr θα βρείτε συγκεντρωμένα τα καλύτερα ελληνικά e-shops από τα οποία μπορείτε να κάνετε τις online αγορές σας.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ