coolweb


Πως να βάλετε βενζίνη στη μοτοσικλέτα με ασφάλεια

Ασφαλής ανεφοδιασμός μηχανής με βενζίνη

Διαβάστηκε: 6.333 φορές
Πως να ανεφοδιάσετε την μοτοσικλέτα ή το μοτοποδήλατο σας με ασφάλεια; Δείτε μερικές απλές συμβουλές στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Αν οδηγείτε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού ή μηχανάκι, πιθανότατα θα γνωρίζετε ήδη τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνετε κατά τον ανεφοδιασμό της με καύσιμα.

Υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές, τις οποίες καλό είναι να τις γνωρίζουμε και τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα σας τις υποδείξουν και στο πρατήριο.


Πως να ανεφοδιάσετε τη μοτοσικλέτα με ασφάλεια

Πρώτον πρέπει να σβήσουμε τον κινητήρα. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς είναι πολύ πιθανό να πάρει φωτιά η μηχανή μας, λόγω της θερμότητας του κινητήρα.

Επίσης η μηχανή μας πρέπει να είναι σταθερή κατά το γέμισμα. Το κεντρικό ή το πλάγιο σταντ είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά.

Δεν κρατάμε ποτέ την μηχανή όρθια με τα χέρια, ούτε την στηρίζουμε με τρόπο που να μπορεί να πέσει γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χυθεί βενζίνη και να πάρει φωτιά.

οδηγίες για ασφαλή ανεφοδιασμό μοτοσυκλέτας
Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, το οποίο ωστόσο λίγοι οδηγοί το τηρούν, είναι η αποβίβαση από τη μοτοσικλέτα την ώρα του ανεφοδιασμού.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που δυσανασχετούν όταν ο υπάλληλος του πρατηρίου τους ζητήσει να κατέβουν από τη μοτοσυκλέτα.

Στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο να κατεβούμε για δύο λόγους:

Ο ένας είναι ότι αν είμαστε πάνω από το ανοιχτό ντεπόζιτο εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις της βενζίνης άδικα, κάτι το οποίο είναι άκρως ανθυγιεινό.

Επιπρόσθετα, αν ο μη γένοιτο πέσει βενζίνη έξω από το ρεζερβουάρ (πχ από υπερχείλιση ή από λάθος του υπαλλήλου) κινδυνεύουμε να λουστούμε με βενζίνη και ακόμη χειρότερα να πάθουμε εγκαύματα σε περίπτωση που πάρει φωτιά.

κατεβαίνουμε από τη μηχανή για τον ανεφοδιασμό
Τέλος δεν πρέπει να παραγεμίζουμε το ντεπόζιτο με καύσιμο, γιατί αν χυθεί έξω βενζίνη υπάρχει κίνδυνος φωτιάς αν πέσει πάνω στον κινητήρα ή σε άλλα ζεστά μέρη της μηχανής.

Καλές βόλτες με προσοχή!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να μεταφέρετε καύσιμα με ασφάλεια


Σχετικά άρθρα

Συμβουλές για σωστό πλύσιμο μηχανής. Μέρος 1ο
πλύσιμο μηχανής
Για να διατηρήσουμε τη μηχανή μας γοητευτική, προϋποθέτει σωστή συντήρηση αλλά και σωστό πλύσιμο. Δείτε εδώ πως να πλένετε σωστά τη μηχανή σας!
Συμβουλές για σωστό πλύσιμο της μηχανής σας. Μέρος 2ο
καθαρισμός μηχανής
Δείτε σε αυτό το μέρος τι να κάνετε μετά το πλύσιμο της μηχανής σας ώστε να τη διατηρείται καθαρή και κάποιες συμβουλές για την αποθήκευσή της.
Πως αντιμετωπίζεται το cyberbullying
Συμβουλές για την καταπολέμηση του cyberbullying
Ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου του cyberbullying; Ας δούμε μερικές συμβουλές.
Η ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη
Προστασία παιδιών
Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά σας όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους; Δείτε ορισμένες απλές συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Συμβουλές για αγορά ποδηλάτου
Τι να προσέξω κατά την αγορά ποδηλάτου
Θέλετε να αγοράσετε ποδήλατο και έχετε πελαγώσει; Δείτε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να βάλετε βενζίνη στη μοτοσικλέτα με ασφάλεια
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: μηχανήδίκυκλοκινητήραςβενζίνηκαύσιμαεγκαύματαασφάλειασυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Συμβουλές για σωστό πλύσιμο μηχανής. Μέρος 1ο
πλύσιμο μηχανής
Για να διατηρήσουμε τη μηχανή μας γοητευτική, προϋποθέτει σωστή συντήρηση αλλά και σωστό πλύσιμο. Δείτε εδώ πως να πλένετε σωστά τη μηχανή σας!

Συμβουλές για σωστό πλύσιμο της μηχανής σας. Μέρος 2ο
καθαρισμός μηχανής
Δείτε σε αυτό το μέρος τι να κάνετε μετά το πλύσιμο της μηχανής σας ώστε να τη διατηρείται καθαρή και κάποιες συμβουλές για την αποθήκευσή της.

Πως να καθαρίσω το κράνος της μηχανής
Πως να πλύνω το κράνος μου
Δυστυχώς οι περισσότεροι οδηγοί μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών αμελούν συστηματικά την καθαριότητα του κράνους τους. Μάλιστα, σύμφωνα ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ