Γιατί δεν πρέπει να σπάμε τα σπυράκια
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε γράψει αναλυτικά σχετικά με το
τι είναι το σπυράκι , γιατί δημιουργείται και πως μπορούμε να το αποφεύγουμε. Επίσης, σε άλλο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στην
ακμή και πως αυτή δημιουργείται.
Ειδικά όσον αφορά στα σπυράκια, είχαμε γράψει ότι ο οργανισμός μας μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του και για αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τα πειράζουμε και να τα ακουμπάμε και πολύ απλά να τα αφήσουμε να κάνουν τον κύκλο τους.
Γιατί όμως δεν πρέπει να τα πειράζουμε, και πολύ περισσότερο να τα σπάμε; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί, απλά και κατανοητά.
Γιατί δεν κάνει να σπάμε τα σπυράκια
Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πειράζουμε τα σπυράκια μας είναι αρκετοί, και αν και οι περισσότεροι είναι λίγο ή πολύ προφανείς, παρόλα αυτά ας πάμε να τους δούμε λίγο έναν-έναν:
1) Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης, μιας και ανοίγοντας το, ουσιαστικά ανοίγουμε μια είσοδο για κάθε είδους βακτήρια και μικρόβια
2) Σπάζοντας ένα σπυράκι, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι ενδεχομένως αυτό να γίνει ακόμη μεγαλύτερο
3) Το σπάσιμο ενός μπορεί να μας αφήσει σημάδι ή ακόμη και μια μόνιμη ουλή!
Ποια σπυράκια δεν πρέπει να σπάμε για κανένα λόγο
Καλό είναι να μην σπάμε κανένα σπυράκι για τους λόγους που προαναφέραμε, ωστόσο υπάρχουν κάποια σπυράκια που δεν πρέπει επουδενί να σπάσουμε, ειδάλλως μπορεί να θέσουμε σε σοβαρό κίνδυνο τη συνολική υγεία μας γενικότερα.
Αυτά, μεταξύ άλλων, είναι όσα βρίσκονται μέσα στη ρινοχειλική κοιλότητα, δηλαδή στην περιοχή του τριγώνου που σχηματίζει η μύτη με τα χείλη μας. Ο λόγος είναι ότι η περιοχή αυτή συνδέεται απευθείας με τα αγγεία του εγκεφάλου.
Έτσι, με την πίεση που ασκούμε για να σπάσουμε το σπυράκι, υπάρχει κίνδυνος το πύον να περάσει στο αίμα μας και να το μολύνει με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την υγεία μας.
Γενικότερα, καλό είναι να αποφεύγουμε να σπάμε τα σπυράκια που βρίσκονται στο πρόσωπο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Τι να κάνετε αν έχετε κάποιο σπυράκι
Αν δείτε κάποιο σπυράκι αντί να το σπάσετε, απλά εφαρμόστε πάνω του κάποια αντισηπτική αλοιφή που θα σας δώσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας και αποφύγετε να βάλετε πάνω του μέικ απ για 2-3 ώρες.
Σε κάθε περίπτωση αν σας ενοχλεί πολύ κάποιο σπυράκι, ή αν έχετε πάρα πολλά σπυράκια, καλό είναι συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος για να σας πει τι ακριβώς πρέπει, αλλά και τι δεν πρέπει να κάνετε!
Τόσο απλό!
Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι το σπυράκι; Γιατί δημιουργείται; Πως το αποφεύγουμε
Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;
Ας δούμε λοιπόν τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα ώστε να τα υπολογίζετε όπως επίσης και εκείνα που βλάπτουν το δέρμα ώστε να αποφεύγονται.
Τι είναι η ακμή και πως δημιουργείται;
Τι ακριβώς είναι η ακμή, ποια είναι τα συμπτώματά της και γιατί δημιουργείται; Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε!
Λίγες συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής!
Ας δούμε εδώ λίγες ωραίες συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακμής. Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την κάνουμε πιο ήπια.
Μάσκες ομορφιάς προσώπου: πως μας ομορφαίνουν;
Δείτε σε αυτό το άρθρο πως οι μάσκες ομορφιάς προσώπου μας ομορφαίνουν το δερματάκι, τι συμβαίνει και πως τελικά μας χαρίζουνε τέτοια λάμψη!