coolweb


Τι είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί;

κυτταρίτιδα

Διαβάστηκε: 14.564 φορές
Κυτταρίτιδα. Ο μόνιμος εφιάλτης των γυναικών! Τι την προκαλεί και τι συμβαίνει στο σώμα μας; Μάθετε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες! Απλά και κατανοητά!
Εκατομμύρια γυναικών παραπονιέται για την υφή «φλούδας πορτοκαλιού», που αποκτούν μερικά σημεία του σώματός τους.

Αυτή είναι η κυτταρίτιδα.

Δηλαδή η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και την διόγκωση των λιποκυψελών του συγκεκριμένου σημείου που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Αποτέλεσμα;

Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και έτσι έχουμε την υφή «φλούδας πορτοκαλιού».

εμφάνιση κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες, ανάλογα με την σοβαρότητά της.


Έχουμε και λέμε:

1) Η κυτταρίτιδα Α σταδίου.
Ονομάζεται αλλιώς και «χαλαρή κυτταρίτιδα». Είναι ήπιας μορφής και στο δέρμα μας εμφανίζεται σαν ένα πολύ μικρό «τσίμπημα» ή ένα πολύ μικρό λακκάκι.

2) Η κυτταρίτιδα Β σταδίου.
Ονομάζεται «οιδηματώδη» και είναι μέτριας μορφής. Η συγκεκριμένη γίνεται ορατή με το μάτι, μόνο εάν το άτομο που πάσχει από αυτήν, στέκεται όρθιο.

3) Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου.
Σε αυτό το στάδιο είναι αρκετά προχωρημένη και ονομάζεται αλλιώς «συμπαγής». Είναι ορατή, είτε είναι ξαπλωμένος ο πάσχων είτε είναι όρθιος. Επίσης έχει μεγάλη έκταση.


Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο το οποίο επηρεάζει την ζωή των περισσότερων γυναικών. Απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής, αλλά επιμονή και υπομονή!

καταπολέμηση κυτταρίτιδαςΤα χρήματα που ξοδεύουν οι άνθρωποι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, είναι υπέρογκα και συνήθως χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως τρόποι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση και ίσως να την καταπολεμήσουν!

Κάπνισμα, κακή διατροφή, αλκοόλ και έλλειψη γυμναστικής είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυτταρίτιδας! Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες οι οποίοι είναι βέβαια αρκετά πιο πολύπλοκοι όπως ο μεταβολισμός και η εγκυμοσύνη.

Σε συνδυασμό με το σταμάτημα του τσιγάρου, την καλή διατροφή και την γυμναστική, αν προσθέσουμε την απώλεια βάρους, το μασάζ και κάποια συμπληρώματα διατροφής θα έχουμε αποτέλεσμα!

Όσον αφορά κάποια σκευάσματα όπως κρέμες και επιθέματα, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα αποτελέσματα τους.

Επίσης πρέπει να δείξουμε τεράστια προσοχή, γιατί υπάρχουν «μέθοδοι» κατά της κυτταρίτιδας που μπορούν όχι να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα και να την επιδεινώσουν!

Πάντως γενικά μην αγχώνεστε αν έχετε λίγο κυτταρίτιδα, είναι κάτι το φυσιολογικό (στις γυναίκες) και δεν είναι πια και τόσο αντιαισθητικό (το λίγο), αλλά φροντίστε να προσέχετε να μην αυξηθεί.

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες όχι;


Σχετικά άρθρα

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση εγκαύματος
Τι να κάνω αν καώ
Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα και αποτελεσματικά τα μικροεγκαύματα που προκαλούνται συνήθως μέσα στο σπίτι.
Μαύρισμα solarium: Είναι ασφαλες; Πως λειτουργεί; Κίνδυνοι;
σολάριουμ κίνδυνοι
Τι είναι το solarium (σολάριουμ); Πως λειτουργεί; Είναι ασφαλές ή επικίνδυνο; Δείτε τι γίνεται με το solarium, τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει...
Τι είναι το σπυράκι; Γιατί δημιουργείται; Πως το αποφεύγουμε
σπυράκια
Γιατί βγάζουμε σπυράκια και σπυριά με πύον; Τι συμβαίνει στο δέρμα μας με τους πόρους, το σμήγμα και διάφορα άλλα και αντιδράει ο οργανισμός μας έτσι; Δείτε!
Πως το σαπούνι αφαιρεί τη βρωμιά από το σώμα;
σαπούνι
Αλήθεια, πως καταφέρνει το σαπουνι και αφαιρεί τη βρωμιά από πάνω μας όταν πλενόμαστε με αυτό; Τι το μαγικό έχει και πως επιδρά; Δείτε!
Τι είναι ο ιδρώτας και γιατί ιδρώνουμε;
ιδρώτας
Αλήθεια... τι είναι ο ιδρώτας; Γιατί ιδρώνουμε όταν είμαστε κάτω υπό πίεση ή όταν είμαστε σε ζεστό περιβάλλον; Ας δούμε λοιπόν!

Σχόλια

Ελιζα ▾
  (στις 08-07-2017)
Δυστυχώς η κυτταρίτιδα είναι τόσο αντιαισθητική όσο και το βρώμικο δέρμα. Είναι επίσης πολύ σημαντικός λόγος το άγχος που επίσης προκαλεί την κυτταρίτιδα. Αντιμετωπίση είναι κατανάλωση νερού, γκρέιπ φρουτ και συστηματική ασκηση
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί;
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: κυτταρίτιδασώμαλίποςδέρμακαταπολέμηση
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το σπυράκι; Γιατί δημιουργείται; Πως το αποφεύγουμε
σπυράκια
Γιατί βγάζουμε σπυράκια και σπυριά με πύον; Τι συμβαίνει στο δέρμα μας με τους πόρους, το σμήγμα και διάφορα άλλα και αντιδράει ο οργανισμός μας έτσι; Δείτε!

Μαύρισμα solarium: Είναι ασφαλες; Πως λειτουργεί; Κίνδυνοι;
σολάριουμ κίνδυνοι
Τι είναι το solarium (σολάριουμ); Πως λειτουργεί; Είναι ασφαλές ή επικίνδυνο; Δείτε τι γίνεται με το solarium, τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει...

Τατουάζ μέρος 2ο: πως γίνεται; Πονάει;
τατουάζ πληροφορίες
Δείτε εδώ τη συνέχεια με όλες τις πληροφορίες για τα tattoo! Στο δεύτερο μέρος θα δούμε πως γίνεται το τατουάζ, αν πονάει, κλπ

Γιατί το τσίμπημα των κουνουπιών ερεθίζει το δέρμα;
κουνούπι τσιμπάει
Γιατί με το τσίμπημα των κουνουπιών το δέρμα μας ερεθίζεται; Γιατί προκαλείται πρήξιμο και φαγούρα; Τι στο καλό συμβαίνει;! Ας δούμε!

Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;
φαγητό και δέρμα
Ας δούμε λοιπόν τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα ώστε να τα υπολογίζετε όπως επίσης και εκείνα που βλάπτουν το δέρμα ώστε να αποφεύγονται.

Τατουάζ μέρος 3ο: τι να προσέχω πριν και μετά; Αφαίρεση tattoo;
tattoo πληροφορίες
Δείτε στο τελευταίο άρθρο της σειράς, πληροφορίες για την αφαίρεση του τατουάζ, τι θα πρέπει να σκεφτούμε πριν και τι να προσέξουμε αφού το κάνουμε.

Τα 5 top φαγητά για καλύτερο δέρμα!
καλύτερο δέρμα
Ας δούμε λοιπόν εδώ τα 5 καλύτερα φαγητά που θα μας βοηθήσουνε να έχουμε καλύτερο δέρμα! Δείτε τι περιέχει το καθένα και που βοηθάει.

Λίγες συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής!
ακμή
Ας δούμε εδώ λίγες ωραίες συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακμής. Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την κάνουμε πιο ήπια.

Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;
γραμμές παλάμες
Γιατί έχουμε στα χέρια μας και συγκεκριμένα στις παλάμες μας, γραμμές; Τυχαίο; Που εξυπηρετούνε; Ας δούμε λοιπόν!

Τι είναι η ακμή και πως δημιουργείται;
Σπυράκια από ακμή
Τι ακριβώς είναι η ακμή, ποια είναι τα συμπτώματά της και γιατί δημιουργείται; Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε!

Γιατί το δέρμα είναι λιπαρό μερικές φορές;
δέρμα λιπαρό
Γιατί μερικές φορές και σε εμάς, αλλά και σε άλλους ακόμα περισσότερο, το δέρμα είναι λιπαρό; Γιατί συμβαίνει αυτό και πως γίνεται; Ας δούμε λοιπόν!

Πως να φτιάξετε σπιτικές φυσικές μάσκες προσώπου! Μέρος 2ο
φυσικές μάσκες
Εδώ συνεχίζουμε με τις σπιτικές φυσικές μάσκες προσώπου, που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε μόνοι σας! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ