coolweb


Τι είναι η Heavy Metal μουσική και πως δημιουργήθηκε;

Heavy Metal

Διαβάστηκε: 10.937 φορές
Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τη μουσική Heavy Metal, πως δημιουργήθηκε, πως εξελίχθηκε και ποιοί ήταν λοιπόν οι πρωταγωνιστές!
Η Heavy Metal είναι ένα είδος ροκ μουσικής το οποίο αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αρχές της δεκαετία του 70. Κυρίως στην ενδοχώρα της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Αμερικής.

Η ρίζες της Heavy Metal εντοπίζονται στην Blues και στο ψυχεδελικό ροκ.

Οι μπάντες που κατάφερε να «δημιουργήσει» η Heavy Metal, χαρακτηρίζονται από έναν ηχητικό όγκο με κύριο στοιχείο του τις παραμορφώσεις στις κιθάρες, εκτεταμένα σόλο, βαρύ μπάσο και γενικά από ένταση.

Heavy Metal μπάντεςΟι πρώτες Heavy Metal μπάντες ήταν οι Led Zeppelin, Black Sabbath και οι Deep Purple.

Κάθε μία μπάντα από αυτές, έπαιξε και τον δικό της ρόλο στην μουσική. Στην δεκαετία του 1970, οι Judas Priest βοήθησαν τα μέγιστα για να εξελιχθεί η Heavy Metal.

Επόμενο τεράστιο συγκρότημα το οποίο εισήγαγε ακόμα ένα στοιχείο στην Heavy Metal, ήταν οι Motorhead. Αυτοί καινοτόμησαν με την εκρηκτική τους ταχύτητα και τους προοδευτικούς για εκείνα τα χρόνια στίχους.


Το επόμενο συγκρότημα το οποίο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο αλλά ίσως και πιο δυνατά, ήταν οι Iron Maiden οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι και σήμερα!

Metal μουσικήΒέβαια όσο περνούσαν τα χρόνια, εμφανίζονταν όλο και ποιο διαφοροποιημένα, ή καλύτερα εξελιγμένα, είδη της Metal μουσικής. Δηλαδή άρχισε σιγά σιγά να κατηγοριοποιείται σε Thrash, Power, Heavy, Epic, Death, Black, Doom και πολλά άλλα!

Κάθε είδος μοναδικό και με πάρα πολλά διαφορετικά στοιχεία από τα υπόλοιπα είδη.

Επίσης θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στο μπάσο. Ένα όργανο στην Metal αδικημένο, γιατί δεν ακούγεται έντονα. Τρομερά σημαντικό όμως, διότι αυτό είναι που κάνει την μουσική πιο βαριά.

Οι μπασογραμμές ποικίλουν από κομμάτι σε κομμάτι και ουσιαστικά το μπάσο είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το κάθε κομμάτι με την μοναδικότητά του!

Γενικά το κεφάλαιο Heavy Metal είναι τεράστιο και για να το αναλύσουμε θα χρειαζόμασταν πολλά χρόνια (χωρίς πλάκα!), οπότε αναφερθήκαμε σε κάποια γενικά πραματάκια.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μουσική είναι αρκετά παρεξηγημένη για διάφορους λόγους τους οποίους όλοι μας πάνω κάτω ξέρουμε...

Διαβάστε στη συνέχεια Ποια είναι η ιστορία του Internet;


Σχετικά άρθρα

Η ιστορία του ποδηλάτου
ιστορία ποδηλάτου
Ποδήλατο: ισορροπία σε δύο ρόδες! Μία μεγάλη εφεύρεση που τη χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ποιά λοιπόν η ιστορία του ποδηλάτου; Δείτε!
Τι ήταν η κασέτα; Όλες οι πληροφορίες για την ιστορία της
κασέτα
Πολλοί από εμάς προλάβαμε την τεχνολογία της κασέτας! Μια τεχνολογία αρκετά «ρομαντική» για όσους θυμούνται! Δείτε εδώ τις πληροφορίες και την ιστορία της!

Σχόλια

Γιάννης ▾
  (στις 03-05-2012)
fovero keimeno!keep up the good work!
sinxarithria stoys arthrografous!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι η Heavy Metal μουσική και πως δημιουργήθηκε;
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: Heavy Metalμουσικήιστορίαδημιουργία
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί ανατριχιάζουμε όταν ακούμε ένα τραγούδι που μας αρέσει
Γιατί ανατριχιάζουμε με την μουσική που μας αρέσει
Γιατί ανατριχιάζουμε ολόκληροι πολλές φορές στο άκουσμα ενός κομματιού που μας ευχαριστεί; Τι συμβαίνει την στιγμή εκείνη; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ