coolweb


Τι ήταν η κασέτα; Όλες οι πληροφορίες για την ιστορία της

κασέτα

Διαβάστηκε: 11.505 φορές
Πολλοί από εμάς προλάβαμε την τεχνολογία της κασέτας! Μια τεχνολογία αρκετά «ρομαντική» για όσους θυμούνται! Δείτε εδώ τις πληροφορίες και την ιστορία της!
Η κασέτα είναι μια απλή μαγνητική ταινία, τυλιγμένη γύρω από δύο μικρές μπομπίνες.

Προστατεύεται από ένα πλαστικό περίβλημα που στο κέντρο του έχει 2 τρυπούλες για να μπορούν τα κασετόφωνα να γυρνούν τις μπομπίνες.

Καθώς λοιπόν το κασετόφωνο γυρνάει την ταινία, αυτή ακουμπάει την κεφαλή (του κασετόφωνου), και έτσι αναπαράγεται ο ήχος! Τόσο απλά!

Οι κασέτες στην αρχή είχαν κατασκευαστεί, μόνο για να χρησιμοποιούνται από τους δημοσιογράφους για να ηχογραφούν διάφορες συνεντεύξεις.

κασετόφωναΜετά όμως άρχισε να χρησιμοποιείται στα κασετόφωνα για αναπαραγωγή μουσικής και είχε τεράστια επιτυχία. Όλος ο πλανήτης κατακλύστηκε από κασετόφωνα και κασέτες.

Ο λόγος είναι, ότι ήταν πάρα πολύ εύκολη η διαδικασία εγγραφής και ήταν πάρα πολύ φθηνές, όσον αφορά το κόστος αγοράς τους (Τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετά τσιμπημένες οι τιμές τους! :D ).

Το 1935, δεκαετίες πριν ακόμα κυκλοφορήσει στο εμπόριο η τεχνολογία της κασέτας, η AEG, εισήγαγε στην αγορά την πρώτη μπομπίνα σε κύλινδρο.


Βασιζόταν στην τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας, η οποία εφευρέθηκε το 1928 από τον Fritz Pfleumer. Αυτή η μεγάλη μπομπίνα λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε από ραδιοφωνικούς παραγώγους και στούντιο ηχογράφησης.

μαγνητόφωναΤα μαγνητόφωνα τα οποία προορίζονταν για ιδιωτική χρήση, έκαναν την εμφάνισή τους δυναμικά, τη δεκαετία του 50.

Ήταν αρκετά ακριβά και μόνο ελάχιστοι μπορούσαν να ξοδέψουν τόσο υπέρογκα ποσά για να αγοράσουν τότε αυτές τις συσκευές. Το 1960 όμως, οι τιμές των μαγνητοφώνων έπεσαν αισθητά και όσο περνούσαν τα χρόνια η τεχνολογία εξελισσόταν.

Οι συσκευές γίνονταν πιο μικρές, πιο ελαφριές αλλά και πιο αξιόπιστες.

Το 1962 η Philips, εισήγαγε στο εμπόριο το πρώτο φορητό μαγνητόφωνο. Στην Ευρώπη βέβαια έγινε η εισαγωγή του τον Αύγουστο του 1963, όπου και ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του, μέσω τυμπανοκρουσιών από ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου!

Στην Αμερική, κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 1963 με το εμπορικό σήμα Compact Cassette.

Παρά το γεγονός του ότι υπήρχαν και άλλα συστήματα μαγνητικής ταινίας (κασέτας), επικράτησε τελικά το Compact Cassette.

Μέχρι το 1966 είχαν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες 250.000 συσκευές, άρα εκατομμύρια κασέτες! Πολύ σύντομα κατάφερε η κασέτα να γίνει το απόλυτο μέσο εγγραφής. Στην αρχή για την Ιαπωνία και στις αρχές του 1970 για όλο τον πλανήτη!

κασέτες και ποιότητα

Όσο περνούσε ο καιρός η ποιότητα βελτιωνόταν. Κυκλοφόρησαν επίσης κασέτες χρωμίου, οι οποίες είχαν πολύ καλύτερη ποιότητα από τις κοινές κασέτες.

Η τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας (κασέτας), πλέον πολύ σπάνια χρησιμοποιείται, διότι έχουμε περάσει σε άλλες εποχές! :D

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι η Heavy Metal μουσική και πως δημιουργήθηκε;Σχόλια

ΕΛΕΝΑ ▾
  (στις 02-02-2015)
Μήπως υπάρχει κάποιο άρθρο σας για τους βομβητές; Τα πρώτα <κινητά> λέω.
  (στις 02-02-2015)
Αυτή τη στιγμή δυστυχώς όχι Έλενα, αλλά μπορεί να γράψουμε στο μέλλον μιας και το ανέφερες. ;)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι ήταν η κασέτα; Όλες οι πληροφορίες για την ιστορία της
Kατηγορία: ΤεχνολογίαΠολιτισμός
Tags: κασέταμαγνητική ταινίακασετόφωναμουσικήιστορία
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Διαφορές μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών
Ο Πάπας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Αλήθεια ποιες είναι διαφορές μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών και των Καθολικών; Τι χωρίζει τους μεν από τους δε και ποια είναι τα κοινά τους; Ας δούμε.

Το Μεγάλο Σινικό Τείχος: ιστορία και πληροφορίες
Μεγάλο Σινικό Τείχος
Ένα τεράστειο έργο - θαύμα: το Μεγάλο Σινικό Τείχος στην Κίνα. Δείτε εδώ την ιστορία του και διάφορες εντυπωσιακές πληροφορίες!

Η εντυπωσιακή πραγματική ιστορία με το ακέφαλο κοτόπουλο!
ακέφαλο κοτόπουλο
Το ξέρατε ότι υπήρξε κοτόπουλο χωρίς κεφάλι; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα! Διαβάστε εδώ όλη την υπέροχη ιστορία του Μάικ!

Γιατί χτίστηκε το Στόουνχετζ και από ποιόν;
Στόουνχετζ (Stonehedge)
Στόουνχετζ - Αγγλία. Τι είναι αυτό το περιβόητο μνημείο; Γιατί χτίστηκε και από ποιόν; Ας δούμε την ιστορία του και όλες τις σχετικές πληροφορίες

Πως δημιουργήθηκαν τα φανάρια στους δρόμους; Ποιά η ιστορία τους;
φανάρια στους δρόμους
Δείτε εδώ πως επινοήθηκαν - δημιουργήθηκαν, γιατί έχουν τέτοια χρώματα αυτά που ζούμε σχεδόν όλοι μας καθημερινά: τα φανάρια στους δρόμους!

Πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;
εξαφάνιση δεινοσαύρων
Οι δεινόσαυροι εδώ και πολλά χρόνια, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, μας άφησαν χρόνια... Αλήθεια, τι συνέβη; Πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Δείτε!

Γιατί και πως δημιουργήθηκαν τα χρήματα;
χρήματα και λεφτά
Αλήθεια, γιατί υπάρχουν τα χρήματα - λεφτά; Γιατί δημιουργήθηκε το χρήμα και δεν δημιουργήθηκε κάτι άλλο ως μέσω συναλλαγών; Ας δούμε!

Τι είναι Κούγκι
Τι σημαίνει Κούγκι
Τι είναι και που αναφέρεται το Κούγκι; Ποιο μεγάλο ιστορικό γεγονός κρύβεται από πίσω; Δείτε όλες τις πληροφορίες στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Ποιοι εφευρέτες σκοτώθηκαν από τις ίδιες τις εφευρέσεις τους;!
εφευρέτες - εφευρέσεις
Οτιδήποτε απολαμβάνουμε σήμερα, αποτελεί μία εφεύρεση κάποιου. Μερικοί όμως εφευρέτες δεν στάθηκαν τυχεροί... Ας δούμε κάποιους από αυτούς!

Ποια τα θαύματα του κόσμου; Μέρος 1ο
θαύματα
Ποια τα θαύματα του κόσμου; Δείτε εδώ αναφορικά σε λίστες, συγκεντρωμένα όλα τα θαυματα του κόσμου. Θαύματα αρχαιότητας, μεσαιωνικά και σύγχρονα.

Ποια είναι η ιστορία του Internet;
ιστορία internet
Όλοι μας σερφάρουμε, chatάρουμε, κλπ κλπ... Αλήθεια, πως φτάσαμε ως εδώ και τα έχουμε όλα στην οθόνη μας; Διαβάστε την ιστορία του Internet!

Τι είναι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Τι είναι ο αστρολάβος των Αντικυθήρων
Τι ήταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και που χρησίμευε; Ήταν στα αλήθεια κάποιας μορφής υπολογιστής της αρχαιότητας; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ