coolweb


Οδηγός αγοράς smartphone: tips, tricks και συμβουλές

Τι smartphone να αγοράσω

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει έναν σύντομο οδηγό για αγορά smartphone. Επειδή όμως τα ερωτήματα είναι πολλά, παρακάτω θα βρείτε έναν αναλυτικό και ολοκληρωμένο οδηγό με συμβουλές και οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Ο οδηγός αυτός χωρίζεται στις παρακάτω επιμέρους υποενότητες:
Τι λειτουργικό να έχει το smartphone που θα επιλέξετε
Πόσα χρήματα να διαθέσετε για την αγορά κινητού τηλεφώνου
Τι οθόνη να επιλέξετε στο καινούργιο σας τηλέφωνο
Ποιες παγίδες να αποφύγετε κατά την αγορά του smartphone

Ας τα δούμε λοιπόν όλα αυτά αναλυτικά, ούτως ώστε να αποκτήσετε μια καλή εικόνα για το πως θα πρέπει να είναι το μελλοντικό σας κινητό τηλέφωνο πριν προβείτε στην αγορά του.

Επιλογή λειτουργικού συστήματος


Η επιλογή του λειτουργικού του smartphone είναι το πρώτο βήμα για την αγορά ενός έξυπνου τηλεφώνου. Τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα είναι το δημοφιλές Android, το iOS και τα Windows. Ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο για κινητά;

Για να αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα πρέπει να σκεφτείτε καλά τι χρήση θέλετε να κάνετε με το κινητό σας τηλέφωνο, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε κάθε λειτουργικό σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Android


Το λειτουργικό αυτό διατίθεται ελεύθερα από την Google και για τον λόγο αυτό είναι πολύ δημοφιλές καθώς θα το βρείτε προεγκατεστημένο στα περισσότερα μοντέλα smartphone και tablet των πιο διάσημων κατασκευαστών όπως πχ η Samsung, η LG, η Lenovo, η Sony κλπ.

android pros & cons
Τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος Android είναι τα ακόλουθα:

● είναι πάρα πολύ εύχρηστο
● έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών συσκευής από πολύ φθηνές μέχρι ναυαρχίδες
● διαθέτει πληθώρα δωρεάν εφαρμογών
● μπορείτε να σετάρετε το τηλέφωνο σας όπως εσείς θέλετε χωρίς να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε εφαρμογές
● είναι ελεύθερο λογισμικό
● είναι φιλικό ως προς την google
● είναι πολύ δημοφιλές και άρα θα μπορείτε να βρείτε λύση σχεδόν σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε ψάχνοντας στο internet

Βέβαια, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, το λειτουργικό αυτό έχει και μια σειρά από μειονεκτήματα.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:

● δεν είναι πολύ σταθερό σε σχέση με άλλα συστήματα και
● καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να "στεγνώνει" γρηγορότερα την μπαταρία του τηλεφώνου
● είναι πιο ευάλωτο σε ιούς και επιθέσεις (σε σχέση με το iOS)
● πολλές φορές παρουσιάζεται ασυμβατότητα σε εφαρμογές που είχαν σχεδιαστεί για παλιότερες εκδόσεις

Το λειτουργικό iOS της Apple


Το σύστημα iOS είναι το λειτουργικό της γνωστής εταιρίας Apple το οποίο είναι εγκατεστημένο μόνο στα iPhone και στα iPad (τα αντίστοιχα tablet της Apple).

Το δυνατό σημείο του λειτουργικού αυτού είναι η αξιοπιστία και η εξοικονόμηση πόρων (ενέργειας) που επιτυγχάνει. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο σύστημα που σπανίως αντιμετωπίζει προβλήματα. Όσον αφορά στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, οι κινητές συσκευές της Apple έχουν σχεδόν πάντα σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από αυτές των ανταγωνιστών της με την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας. Κι αυτό οφείλεται στο λειτουργικό.

Μπορούμε να συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα του iOS στα εξής:

● είναι αξιόπιστο
● είναι γρήγορο
● είναι ασφαλές
● δεν καταναλώνει πολύ μπαταρία
● δεν είναι τόσο ευάλωτο σε ιούς

γιατί να πάρω iphone
Τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος εντοπίζονται αφενός στη δυσκολία χρήσης (σε σχέση με τα υπόλοιπα), αν και αυτό είναι πολλές φορές και θέμα συνήθειας, και αφετέρου στο γεγονός ότι οι συσκευές του αμερικανικού κολοσσού που το "φοράνε" είναι σημαντικά πιο ακριβές από συσκευές αντίστοιχων δυνατοτήτων με άλλο λειτουργικό. Ένα τελευταίο αρνητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες εφαρμογές είναι επί πληρωμή.

Γιατί να επιλέξω κινητό με Windows


Το λειτουργικό σύστημα Windows δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις καθώς όλοι το έχουμε λίγο-πολύ δουλέψει στον υπολογιστή. Προσφέρεται από την Microsoft και δεν είναι πολύ διαδεδομένο, καθώς χρησιμοποιείται από ελάχιστες εταιρίες. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Nokia.

Το βασικό του πλεονέκτημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται ακριβώς για το ίδιο λειτουργικό που έχουμε και στον υπολογιστή, άρα είναι πολύ εύκολος ο συγχρονισμός μεταξύ συσκευών και επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια προγράμματα που έχουμε και στο pc ή το laptop, όπως πχ η γνωστή σουίτα γραφείου office της Microsoft.

να πάρω windows phone; αξίζει;
Το πρόβλημα με το λειτουργικό αυτό είναι ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον υπολογιστή, στο κινητό είναι σχετικά δύσχρηστο και εμφανίζει συχνά προβλήματα αστάθειας. Επίσης αν και έχει αγορά εφαρμογών όπως και το Android και το iOS, παρόλα αυτά οι εφαρμογές που φτιάχνονται για windows phones είναι πολύ λιγότερες.

Να πάρω φθηνό ή ακριβό smartphone


Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά υποκειμενικά μιας και ο καθένας γνωρίζει τις οικονομικές του δυνατότητες και ξέρει πάνω-κάτω πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει.

Βέβαια, το πιο σωστό είναι να σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα "πρέπει" να διαθέσει ή για να το πούμε καλύτερα πόσα αξίζει να διαθέσει για να έχει ένα smartphone που να καλύπτει τις ανάγκες του όποιες κι αν είναι αυτές.

Φθηνά (entry-level) smartphones


Αν είστε αρχάριος χρήστης και δεν είχατε ποτέ στο παρελθόν κάποιο έξυπνο τηλέφωνο, το να πάτε να πάρετε το τελευταίο μοντέλο του iPhone ή κάποια άλλη ναυαρχίδα πχ της Samsung ίσως δεν είναι και πολύ σοφή επιλογή.

Κι αυτό γιατί πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ όχι στο μέγιστο, αλλά ίσως ούτε καν στο ελάχιστο τις δυνατότητες των συσκευών αυτών. Θα κάνετε φυσικά την δουλειά σας και μάλιστα με το παραπάνω, αλλά το ίδιο θα κάνατε και με μια συσκευή που θα σας κόστιζε 300-500 ευρώ λιγότερο.

Επομένως αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή προτιμήστε κάποιο οικονομικό τηλέφωνο. Υπάρχουν άπειρα μοντέλα όλων των γνωστών εταιριών (εξαιρουμένης ίσως της Apple) με πολύ υψηλές επιδόσεις και πολύ προσιτές τιμές. Τα κινητά αυτής της κατηγορίας κυμαίνονται από 100-200 ευρώ. Καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ φθηνά τηλέφωνα (κάτω των 100 ευρώ) γιατί θα παραέχουν μικρές δυνατότητες.

μην απορρίπτετε τα entry-level smartphones
Γενικά διαφορά των φθηνών τηλεφώνων σε σχέση με τα πιο ακριβά είναι ότι συνήθως εστιάζουν σε κάποιο καλό χαρακτηριστικό και δίνουν εκεί βαρύτητα. Για παράδειγμα αν σας ενδιαφέρει να βγάζετε φωτογραφίες με το smartphone σας, θα βρείτε ένα φθηνό με καλή σχετικά κάμερα. Αν θέλετε επιδόσεις θα βρείτε ένα με αρκετή μνήμη, αλλά με χειρότερα τα άλλα χαρακτηριστικά.

Συνεπώς αν το ψάξει λίγο κάποιος μπορεί να βρει ένα φθηνό τηλέφωνο που να καλύπτει τα βασικά που θέλει να κάνει. Αν τώρα έχετε πιο υψηλές απαιτήσεις ή θέλετε περισσότερες δυνατότητες ταυτόχρονα, τότε κοιτάξτε στις επόμενες δύο κατηγορίες.

Μεσαία (mid-range) smartphones


Η κατηγορία αυτή είναι η πιο ευρεία, δηλαδή περιλαμβάνει την μεγαλύτερη γκάμα και κατά την γνώμη μας είναι η πιο ασφαλής με την έννοια ότι οι αγορές κινητών αυτής της κατηγορίας είναι συνήθως αυτό που λέμε value for money, δηλαδή αξίζουν τα χρήματα τους.

Στην μεσαία κατηγορία εντάσσονται όλα τα τηλέφωνα με τιμή αγοράς που κυμαίνεται από 200-500 ευρώ. Εδώ θα βρείτε κινητά διάσημων κατασκευαστών όπως η Samsung, η LG και η Lenovo, ενώ πολύ καλές επιλογές υπάρχουν από "επώνυμες" κινέζικες εταιρίες, τις λεγόμενες "νεοεισερχόμενες" στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως η Xiaomi, η Cubot, η Meizu και άλλες.

Οι συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, ειδικά αυτές που κινούνται προς το πάνω όριο τιμής, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις high-end πανάκριβες συσκευές. Συγκεκριμένα οι συσκευές της κατηγορίας αυτή φημίζονται για το γεγονός ότι συνήθως έχουν:

● καλούς και γρήγορους επεξεργαστές
● άφθονη μνήμη RAM
● ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες, τραγούδια κλπ
● μπαταρίες με μεγάλη αυτονομία
● καλές κάμερες για φωτογραφίες
● σχετικά καλή μπροστινή κάμερα για selfie κλπ.

Ναυαρχίδες (high-end συσκευές)


Τα ακριβά κινητά που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας μιας και διαθέτουν πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και τις πιο καινοτόμες δυνατότητες, λέγονται high-end, αν και έχει επικρατήσει να τα λέμε ναυαρχίδες, λόγω του τεχνολογικού εκτοπίσματος τους.

Οι συσκευές αυτές είναι τα iPhone της Apple, η σειρά S της Samsung, η σειρά G της LG, η σειρά P της Huawei και άλλες άλλων εταιριών αντίστοιχα.

τι είναι τα κινητά ναυαρχίδες
Οι high-end συσκευές έχουν πολύ καλές οθόνες και σε ποιότητα και σε ανάλυση, πολύ καλές κάμερες, θηριώδεις μπαταρίες και φυσικά πολλές έξτρα δυνατότητες, όπως για παράδειγμα πλήρη αδιαβροχοποίηση, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων κλπ, που σε φθηνότερες συσκευές θεωρούνται περιττή πολυτέλεια.

Αν θέλετε να έχετε πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα χέρια σας τότε αναγκαστικά θα επενδύσετε σε μια τέτοια συσκευή, ωστόσο πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς τα smartphone αυτής της κατηγορίας κυμαίνονται συνήθως σε τιμές από 500-1000 ευρώ, ειδικά όταν πρωτοκυκλοφορήσουν. Αργότερα συνήθως πέφτει λίγο η τιμή τους, αλλά όχι δραματικά.

Τι οθόνη να επιλέξω


Οι επιλογές σε οθόνη για το smartphone είναι πάρα πολλές. Τόσες πολλές που πολύς κόσμος αναρωτιέται τι είναι καλύτερο και πως να αποφασίσει τι να πάρει. Η αλήθεια είναι ότι η "καλύτερη" οθόνη για τον κάθε άνθρωπο είναι κάτι διαφορετικό, αλλιώς και οι εταιρίες θα έβγαζαν έναν τύπο μόνο.

Τι μέγεθος οθόνης να επιλέξετε για το smartphone


Το κατάλληλο μέγεθος της οθόνης του κινητού σε ίντσες, έχει να κάνει με την χρήση για την οποία προορίζεται το τηλέφωνο. Αν θέλετε να παίζετε παιχνίδια ή να βλέπετε ταινίες τότε όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο το καλύτερο. Επίσης η πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο άνετη σε μια μεγάλη οθόνη από ότι σε μια μικρότερη.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην αισθάνεστε βολικά με ένα κινητό με οθόνη 6" που δεν χωράει στην τσέπη σας ή που δεν μπορείτε καλά καλά να το χειριστείτε.

Ειδικά οι γυναίκες ή όσοι έχουν μικρά χέρια, καλό είναι να προτιμήσουν μια λίγο πιο μικρή οθόνη. Για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς δοκιμάστε να χειριστείτε smartphones με διαφορετικά μεγέθη οθόνης είτε σε ένα κατάστημα με κινητά τηλέφωνα, είτε επεξεργαστείτε τηλέφωνα φίλων ή γνωστών σας.

Μην το παρακάνετε με το μέγεθος της οθόνης του κινητού
Οι πιο κοινές διαστάσεις διαγωνίου οθόνης αυτήν την στιγμή στην αγορά ξεκινούν από 3,5 ίντσες και φτάνουν μέχρι τις 6. Από τις 5,5 ίντσες και πάνω είναι τα λεγόμενα phablet (δηλαδή κάτι μεταξύ phone και tablet).

Τι ανάλυση οθόνης να έχει το smartphone


Πολύς κόσμος πιστεύει ότι επειδή η οθόνη του κινητού τηλεφώνου είναι μικρή σε σχέση με την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε ανάλυση χωρίς πρόβλημα. Με άλλα λόγια θεωρούν ότι ίσως είναι περιττή μια οθόνη υψηλής ανάλυσης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Για την ακρίβεια όσο μεγαλύτερη η ανάλυση της οθόνης του κινητού, τόσο το καλύτερο.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές ανάλυσης είναι:

854 x 480 pixels
Αυτή είναι συνήθως η ανάλυση της οθόνης στα πολύ φθηνά smartphone. Γενικά θεωρείται φτωχή και ξεπερασμένη ανάλυση. Ακόμη και στα entry-level τηλέφωνα θα βρείτε καλύτερη ανάλυση

1280 x 720 pixels
Αυτή η ανάλυση είναι γνωστή ως HD Ready (High Definition). Θα την βρείτε στα περισσότερα entry level και ίσως σε μερικά φθηνά mid-range smartphones. Γενικά είναι μια ικανοποιητική ανάλυση, αλλά μέχρι εκεί. Για καλύτερη ευκρίνεια ίσως πρέπει να πάτε σε κάτι καλύτερο.

1920 x 1080 pixels
Αυτή είναι η πλήρης High Definition (Full HD) που θα βρείτε στα περισσότερα midrange τηλέφωνα, αλλά και σε κάποιες ναυαρχίδες. Είναι πολύ ικανοποιητική ανάλυση η οποία είναι αρκετή για τον μέσο χρήστη. Είτε θέλετε να βλέπετε φωτογραφίες, είτε να σερφάρετε στο internet ή ακόμη και να αναπαράγετε βίντεο, ένα smartphone με οθόνη Full HD θα σας καλύψει απόλυτα.

2560 x 1440 pixels
Αυτή η ανάλυση είναι το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ της ανάλυσης Full HD και της Ultra HD και είναι γνωστή ως QHD. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη επιλογή. Θα την βρείτε μόνο σε high-end συσκευές. Σε ένα smartphone με αυτήν την ανάλυση θα μπορείτε να απολαμβάνετε την μέγιστη ευκρίνεια σε κάθε εργασία.

3480 x 2160 pixels
Αυτή είναι η Ultra HD ανάλυση, ευρέως γνωστή και ως 4Κ. Δεν χρησιμοποιείται πολύ στα smartphones, καθώς αρκετές εταιρίες την θεωρούν υπερβολή. Θα την βρείτε σε ορισμένες high-end συσκευές, αν και κατά την γνώμη μας είναι μάλλον περιττή.

Ποιες παγίδες να αποφύγετε κατά την αγορά του smartphone


Η αγορά smartphone αν και μοιάζει εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα κρύβει κάποιες παγίδες τις οποίες καλό είναι να προσέξετε. Γενικά προσπαθήστε να αποφύγετε να φορτωθείτε "καινοτομίες" που δεν χρειάζεστε και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσετε.

χρειάζεστε αδιάβροχο τηλέφωνο;
Πριν προβείτε στην αγορά ενός κινητού τηλεφώνου σκεφτείτε τα παρακάτω:

● Είναι απαραίτητο να είναι αδιάβροχο;
● Χρειάζομαι τόσο καλή οθόνη;
● Χρειάζομαι τόσο γρήγορο επεξεργαστή;
● Πόσα GB μνήμης RAM χρειάζομαι για να τρέχω τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιώ;
● Πόσο καλή κάμερα χρειάζομαι;
● Μου είναι απαραίτητος ένας αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων (fingerprint sensor);
● Χρειάζομαι πραγματικά το 4G;

να έχει το smartphone αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων;
Γιατί καλές οι καινοτομίες, αλλά αν δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, είναι κρίμα να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε ένα ακριβό high-end smartphone.

Ελπίζουμε να σας φάνηκε πραγματικά χρήσιμος ο παραπάνω οδηγός. Καλές αγορές!Διαβάστε στη συνέχεια Τι smartphone να πάρω
Σχετικά άρθρα

Να πάρω αδιάβροχο smartphone; Αξίζει;
Να αγοράσω αδιάβροχο κινητό;
Αλήθεια αξίζει η αγορά ενός αδιάβροχου smartphone ή μήπως πρόκειται για πεταμένα λεφτά; Ας δούμε στο ακόλουθο άρθρο.
Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε
Συμβουλές για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου
Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα με την αλματώδη ανάπτυξη ...
Αγορά smartphone Vernee X review, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Vernee X smartphone
Σήμερα θα δούμε αναλυτικά όλα τα συν και τα πλην για το smartphone Vernee X, ώστε να έχετε μια ιδέα τι πρόκειται να συναντήσετε αν ...
Τι είναι το Android;
Κινητά με λειτουργικό Android
Τι είναι αλήθεια αυτό το περιβόητο Android που ακούμε καθημερινά; Πως λειτουργεί και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Ας δούμε αναλυτικά!
Πως να φορτίσετε γρηγορότερα το smartphone ή το tablet σας
φορτιση κινητών συσκευών
Υπάρχει άραγε τρόπος να επιταχύνουμε τη φόρτιση του smartphone ή του tablet μας; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Οδηγός αγοράς smartphone: tips, tricks και συμβουλές
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: κινητό τηλέφωνοsmartphoneandroidοθόνεςαγοράαγορέςσυμβουλέςοδηγός αγοράς
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Έπεσε το κινητό σε νερό; Δείτε τι να κάνετε!
κινητό στο νερό
Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό καταλάθος; Μην απελπίζεστε! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μπορέσετε ίσως να το σώσετε!

Λίγες πληροφορίες για τις κάρτες SIM κινητών τηλεφώνων
κάρτες sim
Δείτε σε αυτό το άρθρο λίγες ωραίες πληροφορίες για τις γνωστές σε όλους μας κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων, απλά και κατανοητά

Πως να φορτίσετε γρηγορότερα το smartphone ή το tablet σας
φορτιση κινητών συσκευών
Υπάρχει άραγε τρόπος να επιταχύνουμε τη φόρτιση του smartphone ή του tablet μας; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Οι πιο περίεργες iphone εφαρμογές!
περίεργες iphone εφαρμογές
Δείτε εδώ κάποιες από τις πιο περίεργες iphone εφαρμογές που κυκλοφόρησαν! Πραγματικά θα εκπλαγείτε με την φαντασία των δημιουργών τους!

Πως λειτουργεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας;
δίκτυο κινητής
Πως λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο με το δίκτυό κινητής τηλεφωνίας; Ποιες οι γενικές αρχές λειτουργίας και τι γίνεται με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας;

Πως να κάνω reset στο smartphone
Πως γίνεται force reset στο smartphone
Πως μπορούμε να επανεκκινήσουμε το smartphone σε περίπτωση που κολλήσει; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

6 iphone tips που τα σπάνε και πιθανόν να μην ξέρατε!
κολπάκια iphone
Αν έχετε iphone, τότε για ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα κολπάκια, αξίζουν πραγματικά, είναι κρίμα να μην τα γνωρίζετε μιας και θα σας λύσουν τα χέρια!

Ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο για κινητά
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των λειτουργικών των smartphone
Πως μπορείτε να επιλέξετε τι λειτουργικό να προτιμήσετε για το νέο σας smartphone; Ας δούμε αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά καθενός από αυτά.

Γιατί οι φορτιστές έχουν έναν κύλινδρο στην άκρη του καλωδίου
Κύλινδρος σε καλώδιο φορτιστών
Τι συμβαίνει με τα καλώδια των φορτιστών; Γιατί έχουν τον χαρακτηριστικό κύλινδρο στη άκρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή; Μέρος 1ο
χαμηλή στάθμη μπαταρίας
Ενώ όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς βελτιώνονται σημαντικά, οι μπαταρίες δεν φαίνεται να ακολουθούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε!

Γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή; Μέρος 2ο
μπαταρία
Για ποιους λόγους η μπαταρία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων εξαντλείται τόσο γρήγορα; Είναι μόνο λόγω τεχνικών περιορισμών; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Τι smartphone να πάρω
Τι κινητό να πάρω
Ψάχνετε να αγοράσετε smartphone και έχετε μπερδευτεί με τόσες επιλογές; Στον σύντομο οδηγό που ακολουθεί θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ