coolweb


Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε

Συμβουλές για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών όπως τα πλυντήρια ρούχων.

Κι αυτό γιατί τα καινούργια πλυντήρια με τις λειτουργίες που διαθέτουν κάνουν την ζωή μας πολύ ευκολότερη καθώς τα ρούχα καθαρίζουν πλέον καλύτερα (σε αυτό βοήθησε και η βελτίωση της βιομηχανίας των απορρυπαντικών) με αποτέλεσμα το πλύσιμο στο χέρι να ανήκει οριστικά στο παρελθόν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε προηγούμενο μας άρθρο σας είχαμε δώσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων και πιο συγκεκριμένα είχαμε επισημάνει κάποια συχνά λάθη που κάνουμε κατά το πλύσιμο των ρούχων.

Στο συγκριμένο άρθρο θα βρείτε έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα είδη των πλυντηρίων που κυκλοφορούν στην αγορά, τις δυνατότητες τους, την χωρητικότητά των κάδων τους, κάποιες έξτρα ευκολίες που παρέχουν στον τελικό χρήστη κλπ.

Η διάρθρωση αυτού του οδηγού αγοράς έχει ως εξής:
Τύπος και διαστάσεις πλυντηρίου
Τιμές πλυντηρίων
Χωρητικότητα συσκευών
Αξίζει η αγορά πλυντηρίου - στεγνωτηρίου;
Έξτρα λειτουργίες που αξίζουν σε ένα πλυντήριο ρούχων

Επιλογή τύπου και διάστασης πλυντηρίου


Από τις πιο σημαντικές παραμέτρους στην επιλογή ενός πλυντηρίου ρούχων είναι η επιλογή του κατάλληλου τύπου πλυντηρίου. Κι αυτό γιατί αυτό θα καθορίσει και τις διαστάσεις της συσκευής, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της αγοράς μας (πχ λόγω περιορισμένου χώρου.

Τύποι πλυντηρίων ρούχων


Υπάρχουν τρεις τύποι πλυντηρίων ρούχων οι οποίοι επιγραμματικά είναι οι ακόλουθοι:

Mini
Πρόκειται για πολύ μικρά πλυντήρια-κάδους που καλύπτουν (οριακά) τις ανάγκες ενός ατόμου. Τα πλεονεκτήματα τους είναι οι μικρές διαστάσεις και η οικονομική τιμή τους. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που έχουν δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και φυσικά μπορούν να καλύψουν μόνο ένα άτομο (πχ έναν φοιτητή).

προτιμήστε τα πολύ μικρά πλυντήρια τύπου μίνι μόνο όταν έχετε πολύ περιορισμένο χώρο
Αν δεν έχετε πολύ μεγάλο πρόβλημα χώρου και μπορείτε να αυξήσετε λίγο το μπάτζετ σας καλύτερα να αποφύγετε αυτήν την κατηγορία.

Άνω φόρτωσης
Πρόκειται για εκείνα τα πλυντήρια ρούχων που έχουν την πόρτα του κάδου τους στο πάνω μέρος της συσκευής. Τα πλυντήρια αυτά έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα ότι είναι μικρότερης διάστασης και ταιριάζουν καλύτερα σε πιο στενούς χώρους.

Αν επιλέξετε πλυντήριο αυτής της κατηγορίας, προτιμήστε τις λεγόμενες συσκευές υψηλής απόδοσης (αντί των κλασικών πλυντηρίων τύπου "αναδευτήρα"), για τον απλούστατο λόγο ότι καθαρίζουν καλύτερα, είναι πιο ευγενικές με τα υφάσματα, χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και έχουν γενικά μεγαλύτερες δυνατότητες. Επίσης περιστρέφονται ταχύτερα, γεγονός που εξοικονομεί μεταξύ άλλων και αρκετό χρόνο στεγνώματος.

Τα πλυντήρια άνω φόρτωσης είναι ιδανικά για μικρούς χώρους
Άρα αν έχετε περιορισμένο χώρο ή αν δεν θέλετε να σκύβετε για να βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, ένα πλυντήριο άνω φόρτωσης ίσως είναι ότι πρέπει για εσάς. Επίσης, τα πλυντήρια αυτά είναι σχετικά οικονομικότερα από τα λεγόμενα συμβατικά (πρόσθιας φόρτωσης).

Θυμηθείτε όμως ότι ένα σημαντικό μειονέκτημα ορισμένων συσκευών της κατηγορίας αυτής είναι το μεγάλο βάθος τους. Πριν αγοράσετε ένα πλυντήριο άνω φόρτωσης δοκιμάστε να δείτε αν φτάνετε μέχρι τον πάτο προκειμένου να μπορείτε να μαζέψετε και την τελευταία κάλτσα. Εάν όχι, αφήστε το και ψάξτε καλύτερα για κάτι άλλο.

Πρόσθιας φόρτωσης
Τα πλυντήρια πρόσθιας φόρτωσης είναι ουσιαστικά τα "κλασικά" συμβατικά πλυντήρια που έχουμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας. Λέγονται έτσι γιατί η πρόσβαση στον κάδο για την φόρτωση των ρούχων γίνεται από μια μικρή στρογγυλή πόρτα-παράθυρο στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

Τα πλυντήρια αυτά είναι συνήθως η πιο ακριβή επιλογή. Ωστόσο, οι καλές και ποιοτικές συσκευές της κατηγορίας αυτής καθαρίζονται καλύτερα και είναι πιο απαλές με τα ρούχα σε σχέση με τα αντίστοιχα καλύτερα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης, ενώ καταναλώνουν και λιγότερο νερό.

Τα πλυντήρια πρόσθιας φόρτωσης είναι τα καλύτερα
Τα πλυντήρια πρόσθιας φόρτωσης χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα κορυφαία πλυντήρια άνω φόρτωσης υψηλής απόδοσης για το πλύσιμο των ρούχων, αλλά περιστρέφονται πιο γρήγορα, γεγονός που περικόπτει κι άλλο τον χρόνο στεγνώματος.

Σημειώστε εδώ ότι η υψηλή ταχύτητα περιστροφής σε συνδυασμό με τον τρόπο περιστροφής, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη σημαντικών δονήσεων (κραδασμών). Φυσικά τα δάπεδα των σύγχρονων σπιτιών απορροφούν καλά τους κραδασμούς, σε αντίθεση με τα παλιότερα ξύλινα δάπεδα, αλλά υπάρχουν και ειδικές βάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά.

Επίσης, πολύς κόσμος παραπονιέται ότι τα πλυντήρια αυτού του τύπου αναπτύσσουν ευκολότερα μούχλα. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι συνήθως η συλλογή νερού στις πτυχές του λάστιχου της πόρτας της συσκευής.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που προλαμβάνεται σχετικά εύκολα, απλά σκουπίζοντας την πόρτα και το λάστιχο μετά από κάθε πλύση και φυσικά αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή μέχρι να στεγνώσει καλά και το εσωτερικό της συσκευής.

Διαστάσεις πλυντηρίων


Αν εξαιρέσουμε τα πολύ μικρά πλυντήρια της κατηγορίας μίνι, που είδαμε πιο πάνω, τα πλυντήρια γενικά έχουν τις ακόλουθες επιλογές διαστάσεων:

» 40 cm (πολύ στενά άνω φόρτωσης),
» 45 cm (στενά άνω φόρτωσης),
» 50 cm ή 51 cm (πολύ στενά πρόσθιας φόρτωσης),
» 55 cm (στενά πρόσθιας φόρτωσης),
» 60 cm (το πιο δημοφιλές μέγεθος),
» 65 cm (μεγάλα πρόσθιας φόρτωσης),
» 70 cm (πολύ μεγάλα πρόσθιας φόρτωσης)

Επομένως, αν έχετε πρόβλημα χώρου, καλό είναι να επιλέξτε ένα στενό πλυντήριο άνω φόρτωσης. Αν όχι, τότε ένα "κανονικό" των 60cm ή και ένα μεγαλύτερο θα είναι μια χαρά.

Οι τιμές των καινούργιων πλυντηρίων


Στην επιλογή πλυντηρίου, κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο η τιμή του ή για να το πούμε καλύτερα δεν θα έπρεπε να παίζει τον πρωταρχικό ρόλο. Κι αυτό γιατί είναι προτιμότερο να δώσει κανείς κάτι παραπάνω (στην ανάγκη μπορεί να βάλει και δόσεις) προκειμένου να αγοράσει ένα πλυντήριο το οποίο να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του.

Φυσικά οι καιροί είναι δύσκολοι, επομένως όλοι λίγο πολύ κοιτάζουμε και τις τιμές και κάνουμε μια σχετική έρευνα αγοράς πριν τα σκάσουμε για να αποκτήσουμε μια ηλεκτρική συσκευή.

μην ξοδέψετε μια περιουσία για να πάρετε πλυντήριο ρούχων
Οι τιμές των καινούργιων πλυντηρίων στην αγορά ξεκινούν από λίγο κάτω από τα 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι λίγο πάνω από τα 2500 ευρώ. Φυσικά μιλάμε για οικιακές συσκευές και όχι για πλυντήρια επαγγελματικού τύπου, όπου οι τιμές διαφέρουν δραματικά.

Άρα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τιμών και με λίγο ψάξιμο θα βρεθεί ένα πλυντήριο για κάθε τσέπη, αρκεί να επιλέξει κανείς αυτό που πραγματικά χρειάζεται, χωρίς να παρασυρθεί από περιττές λειτουργίες ή χαρακτηριστικά.

Χωρητικότητα πλυντηρίου


Η χωρητικότητα ενός πλυντηρίου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κοιτάζει ο περισσότερος κόσμος. Κατά την άποψη μας κι εδώ χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην απορρίψουμε ένα καλό πλυντήριο που μας κάνει για την δουλειά που το θέλουμε, επειδή πχ είναι λίγο μικρότερο από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Γενικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση η χωρητικότητα των πλυντηρίων να αυξάνεται. Η χωρητικότητα των συσκευών αυτών μετριέται σε κιλά ρούχων που "αντέχει" ο κάδος, και αυτή την στιγμή θα βρείτε στην αγορά συσκευές χωρητικότητας από 5 kg έως και 13 kg.

μην αγοράσετε υπερβολικά μεγάλο πλυντήριο αν δεν το χρειάζεστε πραγματικά
Σίγουρα μια συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα μπορεί να μας λύσει τα χέρια, καθώς πιθανόν να χωράει το πάπλωμα μας ή κάποια άλλα ογκώδη υφάσματα (πχ ριχτάρια, σεντόνια κλπ) ωστόσο δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του μάρκετινγκ που θέλει να αγοράζουμε ολοένα και μεγαλύτερες συσκευές αν δεν τις χρειαζόμαστε πραγματικά.

Παραδείγματος χάριν και για να έχετε μια πρόχειρη εικόνα, για έναν εργένη αρκεί μια συσκευή 5 kg, ένα πλυντήριο 6-7 kg είναι υπεραρκετό για ένα ζευγάρι, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια ίσως χρειάζεται κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο, πχ μια συσκευή χωρητικότητας 9-10 kg.

Να πάρω πλυντήριο - στεγνωτήριο; Αξίζει;


Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, στην Ελλάδα όπου έχουμε τόσο ήλιο και μάλιστα για τόσο μεγάλο διάστημα (σχεδόν όλον τον χρόνο) δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν εκτός από πλυντήριο και για στεγνωτήριο ρούχων.

Κι εδώ έρχεται το πρώτο μεγάλο ερώτημα: χρειάζομαι στα αλήθεια στεγνωτήριο;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν περιοχές με σημαντικά υψηλή υγρασία όπου τα ρούχα αδυνατούν να στεγνώσουν ακόμη και κάποιες καλοκαιρινές μέρες.

Επίσης μπορεί κάποιος να αποφασίσει ότι το χρειάζεται για λόγους ευκολίας. Πολύ απλά δηλαδή για να γλιτώσει το άπλωμα και το μάζεμα των ρούχων. Ιδίως όσοι μένουν σε μεγάλες πόλεις δεν θέλουν να απλώνουν τα ρούχα στο μπαλκόνι τους γιατί τα εκθέτουν σε αρκετή σκόνη και καυσαέρια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα όταν τελικά τα μαζέψουν να χρειάζονται εκ νέου πλύσιμο.

Κι εδώ έρχεται το δεύτερο μεγάλο ερώτημα: να πάρω δύο ξεχωριστές συσκευές ή να "βολευτώ" με μια λύση 2 σε 1; Η απάντηση είναι εξαρτάται.

να πάρω πλυντήριο-στεγνωτήριο σε μια συσκευή ή χωριστά;
Τα τελευταία, όχι πολλά, χρόνια άρχισαν να κερδίζουν έδαφος τα πλυντήρια - στεγνωτήρια, δηλαδή συσκευές 2 σε 1 όπου βάζει κανείς τα άπλυτα του ρούχα και προγραμματίζοντας τις κατάλληλα τα παίρνει πίσω στεγνά και καθαρά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα ρούχα δεν χρειάζονται καν σιδέρωμα!

Επίσης, υπάρχουν προγράμματα πλύσης φιλικά προς το περιβάλλον (eco friendly) τα οποία εξοικονομούν ενέργεια κατά την πλύση, την οποία χρησιμοποιούν κατόπιν για το στέγνωμα των ρούχων.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για τις ακριβές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, μιας και τα πρώτα ή και τα σχετικά τα φθηνά πλυντήρια - στεγνωτήρια παρουσίαζαν και παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα, καθώς πολύς κόσμος διαμαρτύρεται ότι τα ρούχα βγαίνουν νωπά και άρα χάνεται το πλεονέκτημα του στεγνωτηρίου μιας και χρειάζονται άπλωμα έστω και για λίγο.

Συμπερασματικά, τα πλυντήρια - στεγνωτήρια ίσως είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χώρο, χρειάζονται πραγματικά το στεγνωτήριο και είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για την απόκτηση τους. Διαφορετικά η επιλογή δύο μεμονωμένων συσκευών ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Λειτουργίες που αξίζουν σε ένα πλυντήριο ρούχων


Όσο περισσότερες δυνατότητες και "καλύτερα" χαρακτηριστικά έχει ένα πλυντήριο ρούχων, τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή του, αυτό είναι λογικό. Αξίζουν όμως τα έξτρα χρήματα που θα δαπανήσουμε για την αγορά του;

Πάρτε για παράδειγμα τον ατμό. Πολλά πλυντήρια ρούχων μεσαίας ή και υψηλής τιμής διαφημίζουν ότι διαθέτουν ρύθμιση ατμού. Σύμφωνα με δοκιμές που έχουν γίνει, αποδείχθηκε ότι ο ατμός όντως βελτίωσε την ικανότητα του πλυντηρίου στην αφαίρεση λεκέδων, αλλά όχι σημαντικά, και σίγουρα όχι τόσο που να δικαιολογεί την αύξηση της τιμής των μοντέλων αυτών.

Για αυτό, καλό είναι να επιλέξει κανείς ένα πλυντήριο ρούχων υψηλής απόδοσης που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό του, και στη συνέχεια να εξετάσει πιθανόν κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που προσθέτουν άνεση κατά τη λειτουργία της συσκευής ή εξοικονομούν χρόνο. Ας δούμε πιο κάτω ορισμένα από αυτά.

Αυτόματος διανομέας απορρυπαντικού


Σχεδιασμένα για να διανέμουν κατάλληλα το απορρυπαντικό, το λευκαντικό και το μαλακτικό ανάλογα με το ύφασμα και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, τα πλυντήρια ρούχων που διαθέτουν αυτόματο διανομέα, μπορούν να επιτύχουν απίστευτα μεγάλη οικονομία στο απορρυπαντικό. Ευτυχώς τα περισσότερα πλυντήρια διαθέτουν το σύστημα αυτό.

ο αυτόματος διανομέας απορρυπαντικού

Αυτόματος έλεγχος θερμοκρασίας


Αντί απλώς να αναμιγνύει ζεστό και κρύο νερό σε προκαθορισμένες αναλογίες, ο αυτόματος έλεγχος θερμοκρασίας ρυθμίζει το νερό στη βέλτιστη θερμοκρασία για την επιλεγμένη ρύθμιση. Έτσι στα πλυντήρια που διαθέτουν αυτήν την ευκολία τα ρούχα σας πλένονται στην κατάλληλη θερμοκρασία, καθαρίζουν καλύτερα και διατηρούν τα χρώματα τους για περισσότερο καιρό, και όλα αυτά με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Κύκλος επιπλέον ξεβγάλματος


Οι συσκευές πρόσθιας φόρτωσης και τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούν γενικά πολύ λιγότερο νερό από τα πλυντήρια τύπου αναδευτήρα. Η δυνατότητα της επιλογής ενός επιπλέον κύκλου ξεβγάλματος μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από επίμονους ρυπογόνους παράγοντες που δεν λένε να φύγουν από τα ρούχα σας, όπως είναι παραδείγματος χάριν οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων ή και άλλοι επίμονοι λεκέδες.

προτιμήστε πλυντήριο με δυνατότητα επιπλέον ξεβγάλματος
Επίσης, το επιπλέον ξέβγαλμα ίσως είναι απαραίτητο αν το δέρμα σας να είναι σχετικά ευαίσθητο στα υπολείμματα απορρυπαντικών.

Ανοξείδωτος κάδος


Γενικά, όταν πρόκειται να αγοράσετε καινούργιο πλυντήριο ρούχων, να έχετε υπόψη σας ότι οι συσκευές που διαθέτουν ανοξείδωτο κάδο μπορεί να είναι σχετικά ακριβότερες, ωστόσο είναι και αρκετά καλύτερες.

προτιμήστε συσκευή με ανοξείδωτο κάδο
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να αντέξουν υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής, άρα να αφαιρέσουν περισσότερο νερό με αποτέλεσμα να μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο στεγνώματος. Επίσης, οι κάδοι αυτοί είναι πιο ανθεκτικοί στη χρήση και άρα θα αυξήσουν και τον χρόνο ζωής της καινούργιας σας συσκευής.

Σήμα λήξης κύκλου πλυσίματος


Μια ευχάριστη μελωδία, μια σειρά από μπιπ ή απλά μια φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει, σας ειδοποιεί ότι η πλύση που βάλατε τελείωσε και ήρθε η ώρα να μετακινήσετε τα καθαρά ρούχα σας από το πλυντήριο στο στεγνωτήριο ή στην απλώστρα σας.

η ένδειξη λήξης προγράμματος είναι πολύ χρήσιμη
Ευτυχώς οι περισσότερες συσκευές (ακόμη και ορισμένες σχετικά οικονομικές) διαθέτουν αυτήν την πρόσθετη ευκολία.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιπλέον λειτουργίες που παρέχουν οι συσκευές πλυντηρίων τελευταίας γενιάς και οι οποίες θεωρούμε ότι ίσως αξίζουν να τις έχει το νέο σας πλυντήριο. Η απόφαση φυσικά είναι δική σας.

Ελπίζουμε να σας άρεσε και πάνω από όλα να σας φάνηκε χρήσιμος αυτός ο οδηγός αγοράς πλυντηρίου ρούχων. Τώρα λοιπόν που έχετε όλες τις πληροφορίες, βάλτε τα κάτω και αποφασίστε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Καλές αγορές!Διαβάστε στη συνέχεια Τι ψυγείο να πάρω;
Σχετικά άρθρα

Οδηγός αγοράς smartphone: tips, tricks και συμβουλές
Τι smartphone να αγοράσω
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει έναν σύντομο οδηγό για αγορά smartphone. Επειδή όμως τα ερωτήματα είναι πολλά, παρακάτω θα ...
Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Συχνά λάθη που κάνουμε κατά το πλύσιμο των ρούχων
Τι να προσέξω όταν πλένω ρούχα στο πλυντήριο
Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα ρούχα μας; Δείτε τα και μάθετε πως να τα αποφεύγετε στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι smartphone να πάρω
Τι κινητό να πάρω
Ψάχνετε να αγοράσετε smartphone και έχετε μπερδευτεί με τόσες επιλογές; Στον σύντομο οδηγό που ακολουθεί θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Οδηγός αγοράς ρολογιού
Τι ρολόι να αγοράσω
Αν θέλετε να αγοράσετε ρολόι και αισθάνεστε μπερδεμένοι, ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας λύσει τις βασικότερες απορίες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: ηλεκτρικές συσκευέςπλυντήριοαγοράαγορέςοδηγός αγοράςσυμβουλέςρούχα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Πως λειτουργούν τα ηχεία; Πως παράγεται ο ήχος από αυτά;
ηχεία
Αλήθεια, πως λειτουργούν τα ηχεία; Πως αυτά τα κουτάκια, βγάζουν έναν τόσο καθαρό και κρυστάλλινο ήχο; Ας δούμε λοιπόν!

Πως λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;
φούρνος μικροκυμάτων
Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μια εντυπωσιακή συσκευή που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Πως λειτουργεί όμως και μας ζεσταίνει το φαγητό; Δείτε!

Τι κάνει το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με ηχεία 5.1;
home cinema ηχεία 5.1
Τι σκοπό επιτελεί το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με πολλά ηχεία ή και γενικά σε σύστημα 5.1; Το καθένα έχει και τον ρόλο του, ας δούμε λοιπόν!

Γενικές πληροφορίες για τις μηχανές εσπρέσο
μηχανές εσπρέσο
Οι μηχανές καφέ εσπρέσο έγιναν μόδα και βέβαια, όχι άδικα! Δείτε εδώ τι είδη υπάρχουν από τις μηχανές αυτές, καθώς και γενικές πληροφορίες.

Ασύρματα ηχεία home cinema: είναι πραγματικά ασύρματα;
ασύρματα ηχεία
Βλέπουμε πολλές φορές σε ακριβά home cinema να συπεριλαμβάνονται ασύρματα ηχεία. Είναι όμως όντως εντελώς ασύρματα ή μήπως όχι; Δείτε!

Πως λειτουργεί το μικρόφωνο;
λειτουργία μικροφώνου
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως λειτουργεί το μικρόφωνο; Είναι πραγματικά μία πολύ εντυπωσιακή εφεύρεση, δείτε τη γενική φιλοσοφία λειτουργίας του!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ