coolweb


Η εντυπωσιακή σύγχρονη Ολυμπιακή Φλόγα του 2012

Ολυμπιακή Φλόγα

Διαβάστηκε: 6.823 φορές
Αν είστε fans των Ολυμπιακών αγώνων, δείτε εδώ κάποιες ωραίες γενικές πληροφορίες για τη σύγχρονη ολυμπιακή φλόγα του 2012, που έχουν ενδιαφέρον.
Λίγους μόλις μήνες πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012, η Ολυμπιακή φλόγα προετοιμάζεται για το ταξίδι της στον κόσμο.

Η Ολυμπιακή φλόγα του 2012 θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ιρλανδία, πριν φτάσει στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δάδα, φτιαγμένη από πλαίσιο αλουμινίου σε χρυσαφί χρώμα, διακοσμημένη με το λογότυπο των Ολυμπιακών του Λονδίνου του 2012, σχεδιάστηκε από τον Edward Barber και τον Jay Osgerby.

Ζυγίζει 800g και έχει τρεις πλευρές που αντιπροσωπεύουν τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο το 1908, 1948 και 2012.

Το σχέδιο της δάδας έχει 8.000 τρύπες, που αντιπροσωπεύουν τους 8.000 λαμπαδηδρόμους, που θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

δάδα ολυμπιακής φλόγας

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία του 2012 στην Αγγλία

Η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας είναι κατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να περάσει σχεδόν από κάθε γειτονιά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, και θα αρχίσει από το Land’s End τον Μάιο του 2012.


Το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας γίνεται συνήθως από μεγάλους και διάσημους αθλητές, και είναι πιθανόν να συμμετέχει ο πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Sir Steve Redgrave.

8.000 εμπνευσμένοι άνθρωποι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, σε όλη τη Βρετανία.

Έχοντας προταθεί από κάποιον γνωστό τους, θα εμπνεύσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην κοινότητά τους, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνου 2012 (LOCOG) έτρεξε τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για λαμπαδηδρόμους από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2011 και οι σχετικές εξεταστικές επιτροπές έκαναν την τελική επιλογή το φθινόπωρο του 2011.

Η Επιτροπή δέχτηκε δεκάδες χιλιάδες υποψηφιότητες και τα μέλη της δήλωσαν ότι ενθουσιάστηκαν από τις εμπνευσμένες ιστορίες των υποψήφιων λαμπαδηδρόμων.

Με ένα μέσο όρο 11 υποψηφιοτήτων για κάθε θέση λαμπαδηδρόμου, οι εξεταστικές επιτροπές είχαν σίγουρα πολύ δύσκολο έργο για να ολκληρώσουν την τελική επιλογή.

ολυμπιακοί αγώνες

Η ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας

ιστορία ολυμπιακής φλόγαςΣτους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ολυμπιακή Φλόγα συμβόλιζε την αρπαγή της φωτιάς από τον Προμηθέα, μια πράξη που άλλαξε την ιστορία του ανθρώπινου γένους.

Χάρη στον Προμηθέα, η φωτιά από αποκλειστικό προνόμιο των θεών, έγινε πολύτιμος σύμμαχος στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση κάθε ανθρώπου.

Η πρώτη Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία έγινε στους αμφιλεγόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Σήμερα, προκειμένου να διατηρηθεί η φλόγα άσβεστη σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή δάδα καίει υγραέριο, το ίδιο που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια σπίτια (θέρμανση, μαγείρεμα, κλπ.) και αυτοκίνητα (υγραεριοκίνηση).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Η εντυπωσιακή σύγχρονη Ολυμπιακή Φλόγα του 2012
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: ολυμπιακή φλόγαολυμπιακοί αγώνεςφλόγαδάδαλαμπαδηδρομίαήθη και έθιμα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου
επέτειος του οχι
Τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου; Γιατί έμεινε στην ιστορία σαν επέτειος του ΟΧΙ; Από πότε ξεκινήσαμε να την γιορτάζουμε; Ας δούμε!

Καθαρά Δευτέρα 2024: Πότε πέφτει και τι Γιορτάζουμε;
Καθαρά Δευτέρα πότε είναι
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα 2024; Άλλη μια γιορτή με πολύ (έστω και νηστήσιμο) φαγητό, γλέντι και καλή διάθεση! Τι γιορτάζουμε;

Γιατί πετάμε χαρταετό
Τι συμβολίζει το πέταγμα του χαρταετού
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πετάμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα; Τι συμβολίζει το έθιμο αυτό; Είναι ελληνική παράδοση; Ας δούμε!

Γιατί τσουγκράμε τα ποτήρια και λέμε στην υγειά μας;
στην υγειά μας
Το κάνουμε όλοι: τσουγκράμε τα ποτήρια μας και λέμε στην υγειά μας. Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Πως καθιερώθηκε αυτό το εθιμοτυπικό, ξέρετε;

Πότε δεν γίνονται γάμοι
Σε ποιες ημερομηνίες δεν γίνονται γάμοι
Πότε δεν τελείται το μυστήριο του γάμου σύμφωνα με την εκκλησία μας; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Αναστενάρηδες: πως χορεύουν χωρίς να καίγονται;
αναστενάρηδες
Πως το κάνουν αυτό οι αναστενάρηδες;! Πως χορεύουν πάνω από αναμμένα κάρβουνα και δεν καίγονται; Είναι θαύμα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δείτε...

Γιατί οι πόρτες ανοίγουν προς τα μέσα & άλλες προς τα έξω;
πόρτες
Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό γιατί μερικές πόρτες ανοίγουν προς τα μέσα ενώ κάποιες άλλες πόρτες ανοίγουν προς τα έξω; Υπάρχει λογική; Δείτε!

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά; Μέρος 1ο
Πρωτομαγιά η γιορτή των λουλουδιών
Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά και πόσο παλιά γιορτή είναι; Είναι ελληνική γιορτή; Τι σχέση έχουν τα λουλούδια; Ας δούμε λοιπόν!

Τι γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά
γιορτή και έθιμα Πρωτοχρονιάς
Τι και γιατί γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά; Ποια είναι τα έθιμα της πρώτης μέρας του έτους; Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες; Ας δούμε!

Το ξέρατε ότι...
γνώσεις
Ε λοιπόν δεν ξέρατε! Θα δείτε διάφορα εντυπωσιακά πράγματα τα οποία συμβαίνουν στην πραγματικότητα! Έχουν πάντως κάποιο ενδιαφέρον

Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά
πρωταπριλιάτικα ψέματα
Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Είναι άραγε ελληνική παράδοση, ή άλλο ένα ξενόφερτο έθιμο; Για να δούμε!

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά; Μέρος 2ο
Εργατική Πρωτομαγιά
Στο πρώτο μέρος παρουσιάσαμε την Πρωτομαγιά ως γιορτή των λουλουδιών. Γιατί όμως λέγεται και εργατική; Από που προέρχεται; Για να δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ