coolweb


Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

Ποιες οι ώρες κοινής ησυχίας

Οι ώρες κοινής ησυχίας στη χώρα μας και ειδικά στις μεγάλες πόλεις είναι μια μεγάλη και συχνά κάπως πονεμένη ιστορία. Σίγουρα η καθημερινή διαβίωση μέσα σε μια πολυκατοικία δεν είναι εύκολη, καθώς ο καθένας μας (ακόμη κι εμείς οι ίδιοι) μπορεί να ενοχλεί τους υπόλοιπους με κάποιες δραστηριότητες του.

Από ένα πάρτι, μέχρι μια συνάντηση με φίλους ή με την συνήθεια του να έχει δυνατά την μουσική ή ακόμη και στην προσπάθεια του να μάθει κάποιο μουσικό όργανο.

Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και ο κόσμος δουλεύει ολοένα και περισσότερες ώρες και μάλιστα συνεχόμενα, οι ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες είναι είδος προς εξαφάνιση.

πότε πρέπει να κάνουμε ησυχία
Και στους "ενοχλητικούς" γείτονες είτε είναι νέοι που έχουν δυνατά την μουσική είτε ηλικιωμένοι που βάζουν στο τέρμα την τηλεόραση για να δουν τις ειδήσεις ή τις σαπουνόπερες, έρχονται να προστεθούν και οι πωλητές προγραμμάτων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης κλπ, οι οποίοι ως διά μαγείας τηλεφωνούν πάντα καταμεσήμερο!

Τι συμβαίνει λοιπόν με τις ώρες κοινής ησυχίας, ποιες είναι και πως μπορείτε να προστατευτείτε από όλους αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους που διαταράσσουν την γαλήνη της ραστώνης του μεσημεριού ή και του βραδινού ύπνου σας;

Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας


Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι κοινές για ολόκληρη την Ελλάδα, ορίζονται όχι από νόμο, αλλά από αστυνομική διάταξη και χωρίζονται όχι μόνο σε μεσημβρινές και νυχτερινές, αλλά και σε θερινές και χειμερινές.

Πιο συγκεκριμένα, θερινή περίοδος ξεκινάει από 1 Απριλίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ενώ η χειμερινή περίοδος είναι όλες οι υπόλοιπες μέρες, δηλαδή η περίοδος μεταξύ 1 Οκτωβρίου και 31 Μαρτίου.

Οι ώρες κοινής ησυχίας για τη θερινή περίοδο είναι οι εξής:

● Μεσημβρινές: Από τις 15:00 το μεσημέρι ως τις 17:30 το απόγευμα
● Νυχτερινές: Από τις 23:00 το βράδυ μέχρι και τις 7:00 το πρωί

Αντίστοιχα, οι ώρες κοινής ησυχίας για τη χειμερινή περίοδο είναι:

● Μεσημβρινές: Από τις 15:30 το μεσημέρι ως τις 17:30 το απόγευμα
● Νυχτερινές: Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 7:30 το πρωί

Μάλιστα η αστυνομία κυκλοφόρησε πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα την παρακάτω εικόνα:

ώρες κοινής ησυχίας
Επομένως τώρα ξέρετε πότε μπορείτε να κάνετε φασαρία και πότε ησυχία, αλλά και πότε να βάλετε τις φωνές στον γείτονα! ;)

Τι μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος παραβιάζει τις ώρες κοινής ησυχίας


Η αλήθεια είναι ότι με το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Το καλύτερο είναι να πιάσετε με το καλό αυτόν που σας ενοχλεί και να του εξηγήσετε ότι δεν ζει μόνος του για να κάνει ότι θέλει και όποτε θέλει.

Αυτή η πρακτική είναι ίσως η προτιμότερη προκειμένου να αποφύγετε τις όποιες πιθανές εντάσεις με τους γείτονες σας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές έχει αποτέλεσμα, ειδικά αν ο άλλος έχει αυτό που στη χώρα μας ονομάζουμε φιλότιμο.

Σε περίπτωση τώρα που ο "φασαριόζος" γείτονας δεν συμμορφωθεί στα παράπονα σας, δεν σας μένει τίποτε άλλο παρά να απευθυνθείτε στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας, καλώντας στην άμεση δράση, δηλαδή στον αριθμό 100.

καλέστε το 100 για διατάραξη κοινής ησυχίας
Συνήθως η αστυνομία έρχεται αρχικά για κάποιες συστάσεις και για φιλική επίλυση του προβλήματος, ωστόσο, αν αυτό επαναληφθεί, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να βεβαιώσουν παράβαση σε βαθμό πταίσματος σε αυτόν ή αυτούς που δεν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: ώραησυχίαπαράνομογείτονεςαστυνομικός
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη 2024
Τσικνοπέμπτη 2024
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ποια είναι η σχέση της γιορτής του κρέατος με τις απόκριες; Ας δούμε!

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2024
Πότε γιορτάζεται του Αγίου Γεωργίου
Πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Γιατί ορισμένες φορές είναι κινητή γιορτή; Δείτε πως να βλέπετε πότε πέφτει κάθε φορά.

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα 2024
Γιορτή του πατέρα πότε είναι
Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα το 2024 αλλά και κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή όχι; Ας μάθουμε πως θα τη βρίσκουμε κάθε φορά!

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας
γιορτή μητέρας 2024
Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας 2024 αλλά και πως υπολογίζουμε πότε πέφτει κάθε χρόνο; Δεν είναι σταθερή ημερομηνία, δείτε πως να τη βρίσκετε!

Ψυχοσάββατα 2024: πόσα και ποια είναι;
Ψυχοσάββατα 2024 ημερομηνίες
Αλήθεια πόσα είναι τα ψυχοσάββατα σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και πότε πέφτουν; Γιατί τα τελούμε; Ας δούμε!

Πότε αλλάζει η ώρα;
Πότε αλλάζει η ώρα 2024
Ας μάθουμε επιτέλους πότε αλλάζει η αναθεματισμένη ώρα (είναι στάνταρ), ώστε να μην ψάχνεστε κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός!

Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2024
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων (ψυχοσάββατο)
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί για το 2024!

Οι επίσημες αργίες του 2024
ποιες είναι οι αργίες στην Ελλάδα
Ποιες είναι οι επίσημες αργίες στην Ελλάδα; Ποιες μέρες του χρόνου δεν δουλεύουν τα καταστήματα και οι υπηρεσίες; Τι ισχύει για τα σχολεία;

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 1ο)
Παρέλαση 25ης Μαρτίου
Αλήθεια τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και γιατί η γιορτή αυτή είναι τόσο σημαντική; Είναι μόνο Εθνική εορτή ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;
Οκτώμβριος ή Οκτώβριος
Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!
πόσες μέρες έχει ο μήνας
Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!

Γιατί αλλάζει η ώρα;
Τι είναι η θερινή ώρα
Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας. Αλήθεια όμως, ξέρουμε γιατί το κάνουμε; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ