coolweb


Τι είναι τα τοτέμ και τι συμβολίζουν;

τοτέμ

Διαβάστηκε: 43.033 φορές
Σε πολλές ταινίες σίγουρα πολλοί από εμάς, θα έχουμε δει τα γνωστά και μυστήρια τοτέμ. Τι συμβολίζουν όμως αυτές οι κατασκευές; Διαβάστε παρακάτω!
Τα τοτέμ αποτελούν κάποιες ξυλόγλυπτες κατασκευές, άλλοτε τρομακτικές και άλλοτε αστείες.

Η λέξη τοτέμ προέρχεται από την Ojibwa, μια γλώσσα Algonquin. Μια γλώσσα που πλέον έχει εκλείψει και ήταν ομιλούμενη στην Βόρεια Αμερική.

Η λέξη «Ototeman» στην γλώσσα τους, σήμαινε «αυτός, είναι της φυλής μου».

Οπότε καταλαβαίνουμε, πως τα τοτέμ ήταν κάτι σαν «σημαία» για την κάθε φυλή. Ήταν αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν από άλλες φυλές!

από τι ήταν φτιαγμένα τα τοτέμΤα τοτέμ ήταν φτιαγμένα από ξύλο και σκαλισμένα στο χέρι από τους μάγους της φυλής. Ήταν σκαλισμένα από μάγους και είχαν την ευλογία του πνεύματος που πίστευε η κάθε φυλή.

Δηλαδή, εάν η φυλή πίστευε στην πολική τίγρη, τότε όλο το Concept του τοτέμ ήταν βασισμένο πάνω στην πολική τίγρη!

Τα ζώα που απεικονίζονταν στα τοτέμ είχαν σχεδόν πάντα μια φρικτή έκφραση, ο λόγος βέβαια είναι άγνωστος.

Η τοτεμική θρησκεία, βασιζόταν στα ζώα και στην μετατροπή από ζώο σε άνθρωπο και το αντίθετο! Τα στοιχεία της θρησκείας τους ήταν σχεδόν ίδια.


Από την Βόρεια Αμερική, μέχρι την Πολυνησία και την Ινδία! Οι Ινδοί είχαν τοτέμ 66 πόδια ψηλά. Αυτό μεταφράζεται στα 20 μέτρα!

Το τοτέμ με κάθε ευκαιρία «μεγάλωνε»!

Εάν κάποιο μέλος της φυλής πέθαινε ή παντρευόταν, πρόσθεταν ένα νέο κομμάτι! Το ίδιο ίσχυε επίσης για μια οικογενειακή γιορτή ή για τα «εγκαίνια» ενός νέου σπιτιού. Το τοτέμ ήταν ένα κομμάτι ιστορίας της κάθε φυλής.

ζώα τοτέμΤα ζώα που απεικονίζονταν στα τοτέμ μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο θήρας, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ταμπού. Ζώα όπως οι θαλάσσιες ενυδρίδες, κάστορες, βάτραχοι, λύκοι, αρκούδες, αετοί, κοράκια και πολλά άλλα ζώα.

Το περίεργο όμως, είναι ότι υπήρχε μια ιεραρχία στα τοτέμ. Δηλαδή, ήταν αδιανόητο να απεικονίσει μια φυλή το κεφάλι από ένα κοράκι σε χαμηλές θέσεις του τοτέμ.

Αυτό συνέβαινε γιατί το κοράκι στην τοτεμική θρησκεία είναι αυτό που δημιούργησε τον κόσμο και είναι πάνσοφο! Όπως επίσης η γκρίζα αρκούδα, απεικονιζόταν με τεράστια νύχια και μεγάλα δόντια.

Ήταν ο προστάτης της φυλής και κάθε σπιτιού! Κάθε ζώο που ήταν γνωστό στους ανθρώπους της τότε εποχής, απεικονιζόταν πάνω στα τοτέμ και είχε συγκεκριμένες μαγικές ικανότητες (έτσι πίστευαν οι άνθρωποι τότε).

Δυστυχώς λίγα τοτέμ σώζονται και αυτά είναι από της φυλές που κατοικούσαν στην δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής και ελάχιστα από την ευρύτερη περιοχή της Αλάσκας!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι τα τοτέμ και τι συμβολίζουν;
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: totemτοτέμσύμβολαθρησκείαζώα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι συμβολίζουν τα ζώδια; (Μέρος 1ο)
ζώδια τι συμβολίζουν
Έχετε αναρρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζουν τα ζώδια; Ας δούμε αναλυτικά και πολύ απλά, την σημασία τους και το συμβολισμό που έχει το κάθε ζώδιο!

Τι είναι ο ωροσκόπος
Τι συμβολίζει ο ωροσκόπος
Τι είναι ο περίφημος ωροσκόπος και ποια η σημασία του; Τι δείχνει για την προσωπικότητα μας; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Τι συμβολίζουν τα ζώδια; (Μέρος 2ο)
σημασία ζωδίων
Έχετε αναρρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζουν τα ζώδια; Δείτε εδώ τη συνέχεια της ανάλυσης για την σημασία και τον συμβολισμό του κάθε ζώδιου!

Γιατί τα emoticons δεν έχουν πια μύτη;
emoticon με μύτη ή χωρίς
Έχετε παρατηρήσει ότι ενώ παλιά συνηθίζαμε να βάζουμε όλοι και μύτη στα χαμογελάκια που στέλναμε στο chat, κάποια στιγμή οι περισσότεροι την ξεχάσαμε; Γιατί συνέβη αυτό; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ