coolweb


Τι είναι το NFC και τι δυνατότητες έχει

Πως να χρησιμοποιήσετε το NFC στο κινητό

Διαβάστηκε: 45.963 φορές
Τι είναι η τεχνολογία NFC και τι μπορεί να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο που τη διαθέτει; Ας δούμε λοιπόν στο άρθρο που ακολουθεί.
Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει για την τεχνολογία NFC με την οποία είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα έξυπνα τηλέφωνα τύπου smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όμως τι είναι τελικά, τι δυνατότητες έχει και πως μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε χρησιμοποιώντας το κινητό μας τηλέφωνο;

Τι είναι το NFC

Τα αρχικά NFC είναι συντομογραφία του Near Field Communication που σημαίνει επικοινωνία κοντινού πεδίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο smartphone μας να επικοινωνεί ασύρματα με άλλες συσκευές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια.

τι κάνει το NFC
Σκεφτείτε κάτι σαν μια πολύ ελαφριά έκδοση της ασύρματης επικοινωνίας μέσω Wi-Fi ή Bluetooth που έχει την δυνατότητα να στέλνει δεδομένα σε πολύ μικρή απόσταση χωρίς να επηρεάζει ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Με απλά λόγια πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική μορφή ασύρματης επικοινωνίας, η οποία μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά με λίγη εφευρετικότητα, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

τι είναι το NFC tag
Σε συνδυασμό με αυτοκόλλητα υψηλής τεχνολογίας που ονομάζονται NFC tags, διάφορες χρήσιμες εφαρμογές που υποστηρίζουν NFC ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία, μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά θαύματα.


Τι δυνατότητες έχει η τεχνολογία NFC

Με την τεχνολογία NFC μπορείτε να κάνετε μια σειρά από εργασίες εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας απλά το κινητό σας τηλέφωνο.

Για παράδειγμα μπορείτε πολύ εύκολα να μοιραστείτε κωδικούς για wi-fi, γεγονός πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται για κωδικούς σιδηρόδρομους με διάφορα σύμβολα, γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες που καθιστούν δύσκολη την προφορική τους ανάγνωση.

Τι μπορώ να στείλω με το NFC
Επίσης μπορείτε να στείλετε εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστη κατανάλωση μπαταρίας φωτογραφίες, αρχεία, μουσική κλπ μέσω της λειτουργίας android beam.

Η τεχνολογία NFC κάνει δυνατή επίσης την χρήση του κινητού τηλεφώνου για πληρωμές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή της τράπεζας σας και να δηλώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας. Ήδη κάποιες τράπεζες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και στην Ελλάδα.

δυνατότητες του NFC
Τέλος, υπάρχει μια σειρά δυνατοτήτων η οποία προϋποθέτει την αγορά μερικών ετικετών NFC, όπως το να ανοίγετε τον σταθερό υπολογιστή σας από απόσταση ή να ελέγχετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και πολλά άλλα.

Φυσικά υπάρχουν και κίνδυνοι από τη χρήση της τεχνολογίας αυτής καθώς το να έχετε ενεργοποιημένο το NFC συνεχώς μπορεί να δώσει πρόσβαη στο τηλέφωνο σας σε επίδοξους χάκερ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθούν σε πολύ κοντινή απόσταση με εσάς και ειδικότερα με το κινητό σας. Για αυτό προσοχή!

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι το Android;


Σχετικά άρθρα

Πως να φορτίσετε γρηγορότερα το smartphone ή το tablet σας
φορτιση κινητών συσκευών
Υπάρχει άραγε τρόπος να επιταχύνουμε τη φόρτιση του smartphone ή του tablet μας; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή; Μέρος 1ο
χαμηλή στάθμη μπαταρίας
Ενώ όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς βελτιώνονται σημαντικά, οι μπαταρίες δεν φαίνεται να ακολουθούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε!
Γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή; Μέρος 2ο
μπαταρία
Για ποιους λόγους η μπαταρία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων εξαντλείται τόσο γρήγορα; Είναι μόνο λόγω τεχνικών περιορισμών; Ας ρίξουμε λίγο φως!
Τι είναι βομβητής
τι ειναι το μπίπερ
Τι είναι οι βομβητές, οι λεγόμενες συσκευές τηλεειδοποίησης και πως λειτουργούν; Ας δούμε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί κλείνουμε τα κινητά στο αεροπλάνο
Γιατί απενεργοποιούμε τα κινητά στο αεροπλάνο
Γιατί κλείνουμε τα κινητά μας κατά την διάρκεια των πτήσεων; Υπάρχει όντως ζήτημα ασφάλειας ή μήπως όχι; Ας δούμε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι το NFC και τι δυνατότητες έχει
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: κινητό τηλέφωνοsmartphoneNFCασύρματακύματα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι οι οπτικές ίνες και πως λειτουργούν;
οπτικές ίνες
Τεχνολογία αιχμής στις επικοινωνίες: οπτικές ίνες. Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες, τι είναι, πως λειτουργούν και τι τύποι οπτικών ινών υπάρχουν

Ποια η διαφορά του Mbps με το MBps;!
Mbps MΒps
Βλέπουμε και ακούμε συχνά τις εκφράσεις Mbps και MBps (και αντίστοιχα τις Κbps και ΚBps). Αλήθεια, τι διαφορά έχουνε αυτά τα δύο; Ας δούμε!

Ποια η διαφορά στατικής και δυναμικής IP;
ip διαφορές
Υπάρχουν οι στατικές ip και οι δυναμικές. Ποια όμως είναι η διαφορά τους και σε τι εξυπηρετεί η κάθε μία; Ας δούμε λοιπόν εδώ όλα τα σχετικά!

Τι είναι βομβητής
τι ειναι το μπίπερ
Τι είναι οι βομβητές, οι λεγόμενες συσκευές τηλεειδοποίησης και πως λειτουργούν; Ας δούμε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η IP;
τι είναι IP
Όλοι τις έχουμε ακούσει και οι περισσότεροι από εμάς, ξέρουνε πάνω κάτω τι είναι. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι μία ip address και που χρησιμεύει!

Τι είναι το Internet of Things
Που χρησιμεύει το internet of things
Τι είναι αυτό το περιβόητο internet of things και που χρησιμεύει; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.

Τι είναι το remote access
Τι είναι απομακρυσμένη πρόσβαση
Τι είναι και πως λειτουργεί το remote access; Χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ