coolweb


Ποια η διαφορά στατικής και δυναμικής IP;

ip διαφορές

Διαβάστηκε: 20.225 φορές
Υπάρχουν οι στατικές ip και οι δυναμικές. Ποια όμως είναι η διαφορά τους και σε τι εξυπηρετεί η κάθε μία; Ας δούμε λοιπόν εδώ όλα τα σχετικά!
Αρχικά για να καταλάβουμε πλήρως ποια η διαφορά στατικής και δυναμικής ip, καλό είναι πρώτα να ανατρέξετε στο άρθρο που αναφέρουμε εκτενώς τι είναι η ip ώστε να κατανοήσετε πλήρως την απάντηση του συγκεκριμένου ερωτήματος.

Και όπως πάντα εδώ στο coolweb.gr : απλά και κατανοητά!!

Στα γρήγορα, όπως αναφέραμε, η διεύθυνση ip είναι ένα μοναδικό νούμερο που έχει κάθε υπολογιστής συνδεμένος στο διαδίκτυο. Αυτό εξυπηρετεί στο να στέλνουμε τα δεδομένα σε κάποιον επιθυμητό προορισμό (ή και να λαμβάνουμε δεδομένα από έναν τέτοιο προορισμό, όπως πχ από μία ιστοσελίδα).

Υπάρχουν που λέτε οι στατικές και οι δυναμικές IPs. Η διαφορά τους δεν έγκειται στο γεγονός ότι έχουν κάποια "οπτική" διαφορά στο νούμερό τους, αλλά στον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε.

στατικές - δυναμικές IPΗ στατική ip είναι αυτή που είναι "αφιερωμένη για πάντα" σε κάποιον υπολογιστή και δεν αλλάζει ποτέ.

Ενώ η δυναμική ip αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο υπολογιστής που συνδέεται στο internet, παίρνει μία διαφορετική τέτοια δυναμική ip ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε μια σύνδεση στο internet με στατική ip: αυτό σημαίνει ότι το νούμερό μας αυτό (η IP διεύθυνση) θα παραμένει πάντα το ίδιο.

Ενώ αν έχουμε δυναμική ip, σημαίνει ότι κάθε φορά που θα μπαίνουμε στο internet, η IP μας θα αλλάζει. Έτσι, ενώ σήμερα εμείς μπορεί να έχουμε πχ την 194.120.55.180, αύριο μπορεί να την έχει κάποιος άλλος κι εμείς να έχουμε μια άλλη.


Γιατί δεν έχουμε όλοι στατικές IP;

Αυτό φυσικά είναι ένα εύλογο και λογικότατο ερώτημα! Ο λόγος; Δεν έχουμε όλοι στατικές IP για λόγους ...οικονομίας! Όχι στα λεφτά, αλλά στα νούμερα!

Πληροφοριακά...

Οι IPs τείνουν να εξαντληθούν! Γι’ αυτό έχουν εφαρμοστεί διάφορα τρικ ώστε να κάνουμε οικονομία και να μην τελειώσουν!

Επίσης αυτές που ξέρουμε είναι οι IPv4, και επειδή τείνουν να εξαντληθούν, δημιούργησαν πιο "μεγάλες" ip IPv6, που σύντομα θα αντικαταστήσουν τις παλιές.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπως στους servers που είναι συνδεμένοι στο internet και φιλοξενούν ιστοσελίδες, θα πρέπει αναγκαστικά να είναι στατικές οι ip ώστε να είναι προσβάσιμος κάθε φορά ο κάθε server, με την ίδια διεύθυνση ip, είτε από τους διαχειριστές, είτε από τους επισκέπτες.


Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά στατικής και δυναμικής ip και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετεί η κάθε μία!

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι η IP;


Σχετικά άρθρα

Πως λειτουργεί το adsl - adsl2;
λειτουργία adsl
Πως γίνεται στις ήδη υπάρχουσες γραμμές να έχουμε μια τόσο γρήγορη σύνδεση στο internet (adsl - adsl2) και παράλληλα να μιλάμε στο τηλέφωνο;
Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;
com domains
Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί δημιουργήθηκαν και που εξυπηρετεί αυτή η κατάληξη; Ας δούμε!
Που αποθηκεύεται ότι υπάρχει στο internet;
δεδομένα στο internet
Που αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet όπως: τα άρθρα, τα αρχεία που κατεβάζουμε, οι εφαρμογές, κλπ;
Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!
Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!
ιδέες στο internet
Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Ποια η διαφορά στατικής και δυναμικής IP;
Kατηγορία: Internet
Tags: IPσέρβερrouterδυναμική ipστατική ipιστοσελίδεςδιαδίκτυοδίκτυα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι οι οπτικές ίνες και πως λειτουργούν;
οπτικές ίνες
Τεχνολογία αιχμής στις επικοινωνίες: οπτικές ίνες. Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες, τι είναι, πως λειτουργούν και τι τύποι οπτικών ινών υπάρχουν

Ποια η διαφορά του Mbps με το MBps;!
Mbps MΒps
Βλέπουμε και ακούμε συχνά τις εκφράσεις Mbps και MBps (και αντίστοιχα τις Κbps και ΚBps). Αλήθεια, τι διαφορά έχουνε αυτά τα δύο; Ας δούμε!

Τι είναι βομβητής
τι ειναι το μπίπερ
Τι είναι οι βομβητές, οι λεγόμενες συσκευές τηλεειδοποίησης και πως λειτουργούν; Ας δούμε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το NFC και τι δυνατότητες έχει
Πως να χρησιμοποιήσετε το NFC στο κινητό
Τι είναι η τεχνολογία NFC και τι μπορεί να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο που τη διαθέτει; Ας δούμε λοιπόν στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η IP;
τι είναι IP
Όλοι τις έχουμε ακούσει και οι περισσότεροι από εμάς, ξέρουνε πάνω κάτω τι είναι. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι είναι μία ip address και που χρησιμεύει!

Τι είναι το Internet of Things
Που χρησιμεύει το internet of things
Τι είναι αυτό το περιβόητο internet of things και που χρησιμεύει; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.

Τι είναι το remote access
Τι είναι απομακρυσμένη πρόσβαση
Τι είναι και πως λειτουργεί το remote access; Χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ