coolweb


Aρκούδα και καμήλα: τι κοινό έχουν;

αρκούδα λίπος

Διαβάστηκε: 19.278 φορές
Αλήθεια, δύο τόσο διαφορετικά ζώα που ζουν σε τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η καμήλα και η αρκούδα, τι κοινό έχουν; Ας δούμε!
Και τα 2 αυτά ζώα, η αρκούδα και η καμήλα, έχουν κοινό, το χαρακτηριστικό της αποθήκευσης.

Η αρκούδα αποθηκεύει λίπος στο σώμα της, ενώ η καμήλα νερό.

Γιατί και πως το κάνουν αυτό; Ας δούμε λίγα βασικά πράγματα για το πως δουλεύει ο οργανισμός τους.

επιβίωση αρκούδαςΤόσο στον άνθρωπο, όσο και στα ζώα, ο οργανισμός στηρίζεται σε μια αρχή: την αρχή της επιβίωσης.

Είναι φτιαγμένος για να τρέφεται ανά 3 ώρες, όταν δηλαδή χωνεύει. Για το σκοπό αυτό, είναι καλό να τρώμε πολλές φορές τη μέρα. Όταν τρώμε λίγες, αφήνουμε τον οργανισμό χωρίς ενέργεια, για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτός νομίζει πως αντιμετωπίζουμε μια εμπόλεμη κατάσταση, μια κατάσταση λιμού.

Τι κάνει ο κόσμος σε έναν επικείμενο πόλεμο; Αποθηκεύει τρόφιμα, για να αντιμετωπίσει μια μελλοντική, ενδεχόμενη πείνα. Το ίδιο κάνει και το σώμα! Αποθηκεύει και αυτό ενέργεια για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το σώμα δε γνωρίζει αν γύρω του υπάρχει τροφή. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα με βάση το πως το ταΐζουμε και το ποτίζουμε.

- Τρώμε τακτικά;
Όλα είναι καλά.

- Δεν το κάνουμε;
Υπάρχει πρόβλημα.


λίποςΗ λογική του σώματός μας είναι πολύ απλή. Κρίνει με βάση αυτό που βλέπει. Η αρκούδα χρειάζεται λίπος πάνω της, το οποίο θα την προστατεύσει από το κρύο όταν πέσει σε χειμερία νάρκη και θα της δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συντηρηθεί και να επιτελεί τις βασικές της λειτουργίες, όσο θα κοιμάται.

Ας μη ξεχνάμε,πως το λίπος είναι περιττές θερμίδες,που έχουν αποθηκευτεί στο σώμα, για μετέπειτα χρήση. Για το σκοπό αυτό,η αρκούδα τρώει μια ή δύο φορές μόνο,τη μέρα και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες!

Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί στο σώμα της, την ψευδαίσθηση του λιμού και το αναγκάζει να αποθηκεύσει λίπος, ότι ακριβώς συμβαίνει και σε μας, όταν κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα.


Η αρκούδα όμως,αντίθετα με μας, έχει σημαντικό λόγο για αυτό που κάνει,γιατί απ΄αυτό εξαρτάται η επιβίωσή της.

καμήλα καμπούρεςΗ καμήλα ακολουθεί την ίδια τακτική,αλλά με το νερό. Το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται, είναι ιδιόμορφο. Μπορεί να διασχίσει μεγάλες εκτάσεις ερήμου, χωρίς να βρει πηγή για να πιει νερό,επί μέρες ολόκληρες...

Για τον ίδιο λόγο που η αρκούδα αποθηκεύει λίπος, το σώμα της καμήλας, αποθηκεύει νερό στις καμπούρες της. Καταναλώνει δε τεράστιες ποσότητες νερού, μόλις βρει την ευκαιρία.


καμήλα νερό
Της είναι απαραίτητο για να επιβιώσει στο δικό της περιβάλλον, όπως και το λίπος στην αρκούδα για να επιβιώσει κατά τη χειμερία νάρκη. Όπως βλέπετε λοιπόν,τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φύση!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως ένα φρούτο διαφέρει από ένα λαχανικό;


Σχετικά άρθρα

Τι είναι το σφουγγάρι: ζώο ή φυτό;!
σφουγγάρι
Όλοι μας ξέρουμε ότι το σφουγγάρι το παίρνουμε από το βυθό της θάλασσας... Τι είναι όμως; Ζώο ή φυτό; Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Aρκούδα και καμήλα: τι κοινό έχουν;
Kατηγορία: Φύση - Περιβάλλον
Tags: αρκούδακαμήλασύγκρισηδιαφορέςζώα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως ζευγαρώνουν οι κότες;
ζευγάρωμα κότας
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως στο καλό ζευγαρώνουν τα κοτόπουλα; Ε λοιπόν, θα σας λυθεί αυτή η εύλογη απορία! Δεν είναι τρομερό, αλλά είναι ενδιαφέρον

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα μερικές φορές;
σκύλος τρώει χόρτα
Βλέπουμε καμιά φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε: γιατί; Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο... Τι του συμβαίνει; Δείτε!

Όραση σκύλου & γάτας: τι ιδιαιτερότητες έχουν τα μάτια τους;
όραση σκύλου και γάτας
Πως βλέπουν τα σκυλιά και οι γάτες; Τι συμβαίνει με την όρασή τους; Γιατί τα μάτια τους λάμπουνε στο σκοτάδι; Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ!

Άλογα: παράξενα και περίεργα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε!
άλογα παράξενα
Διαβάστε σε αυτό το άρθρο κάποια ωραία, λιγάκι παράξενα, κουφά και περίεργα πραγματάκια για τα αγαπημένα μας άλογα, που πιθανόν να μην ξέρατε!

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα;
επικίνδυνα ζώα
Αλήθεια, ποιά είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα τα οποία οφείλονται για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο; Ας δούμε!

Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;
χειμερία νάρκη
Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί οι αρκούδες και διάφορα άλλα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη; Τι συμβαίνει στο σώμα τους και τι είναι αυτή η χειμερία νάρκη;

Γιατί ο ταύρος εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα;
ταύρος
Το ξέρουμε όλοι μας: όταν ένας ταύρος δει κόκκινο χρώμα, εξαγριώνεται! Γιατί όμως γίνεται έξω φρενών;! Περίεργο ε; Δείτε εδώ, δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Μιλάνε τα ζώα;
επικοινωνία ζώων
Τι γίνεται με αυτά, τόσο φασαρία και κακό για το τίποτα;! Γαβγίζουν, κελαηδούν, μουγκρίζουν, βγάζουν περίεργους ήχους! Δε νομίζω, κάτι κάνουν και τα ζώα...

Κλαίνε τα ζώα;
κλάμα ζώων
Ξέρουμε πως τα ζώα έχουν κι αυτά συναισθήματα. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ αν κλαίνε; Ένα περίεργο ερώτημα, το οποίο αξίζει να δούμε!

Τι είναι τα αμφίβια;
αμφίβιο
Όλο ακούμε και ξανακούμε για τα αμφίβια. Τι είναι τέλος πάντων αυτά; Ας πούμε λοιπόν πέντε πράγματα για αυτά έτσι και ας δούμε και κάποια είδη.

Υπάρχουν ζώα που περπατάνε στο νερό;
περπάτημα στο νερό
Αλήθεια, υπάρχουν ζώα που να περπατάνε επάνω στην επιφάνεια του νερού; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ένα πολύ καλό ερώτημα! Δείτε λοιπόν!

Ποιο είναι το πιο έξυπνο ζώο και τι είναι ικανό να κάνει;
το πιο έξυπνο ζώο μετά τον άνθρωπο
Αλήθεια, ποιο είναι το πιο έξυπνο ζώο μετά το ανθρώπινο μυαλό; Τι μπορεί να κάνει και τι δραστηριότητες έχει που το κατατάσσει στην κορυφή της λίστας;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ