coolweb


Φτιάξε το δικό σου online club!

Πως να φτιάξετε το δικό σας online club

Διαβάστηκε: 3.079 φορές
Πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας online club σχετικό με βιβλία, παιχνίδια, μουσική κλπ από την άνεση του σπιτιού σας; Διαβάστε αναλυτικά στο άρθρο που ακολουθεί.
Πολλές φορές αναζητούμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες γύρω από αυτά.

Πέρα από τη διαπροσωπική επαφή αρκετά συνηθισμένη είναι στις μέρες μας και η δημιουργία ομάδων στην οποία ανήκουν ομοϊδεάτες άνθρωποι. Τα μέλη των ομάδων αυτών μοιράζονται ιδέες, γίνονται δημιουργικοί, παίρνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις κ.α.

Οι "παραδοσιακές" λέσχες ακολουθούν ένα βασικό κανόνα λειτουργίας ο οποίος είναι η επιλογή ενός τόπου συνάντησης. Κάτι τέτοιο στην εποχή του διαδικτύου δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να "συναντιούνται" ταυτόχρονα από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και να είναι μέλη ενός διευρυμένου και πολυεθνικού club.

πως να φτιάξτε το δικό σας δίκτυο ανθρώπων
Πριν περάσουμε να δούμε κάποια παραδείγματα τέτοιων ομάδων ας δούμε μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του ομάδα ή να ενταχθεί σε κάποια που ήδη υπάρχει.


Βρες περιεχόμενο, μοίρασε τους ρόλους

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσει τι είδους ομάδα θα ήθελε να φτιάξει. Δηλαδή, το περιεχόμενο να αφορά τον αθλητισμό, το ψάρεμα, τα ταξίδια, τα βιβλία, τη μουσική.

Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη λειτουργία ενός club τα μέλη του να μοιράζονται ένα κοινό πάθος για μια δραστηριότητα.

Επίσης, είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα ή και περισσότερα μέλη τα οποία θα αναλάβουν το να οργανώνουν και να προγραμματίζουν τις δράσεις της ομάδας, έτσι ώστε όλα τα μέλη να έχουν μια σαφή εικόνα για το πώς θα διαμορφώσουν και οι ίδιοι την καθημερινότητά τους.

κάντε σωστό προγραμματισμό
Κάνε γνωστή την ομάδα σου

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι το όνομα που θα επιλέξεις για την ομάδα σου. Πολλές φορές ακόμη και αυτό το γεγονός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ταυτότητα που έχει μια ομάδα, αλλά και στο να μπορέσει να προσελκύσει και άλλα μέλη.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η "εκμετάλλευση" των δυνατοτήτων που προσφέρουν είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία μιας ομάδας.

Η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook ή μιας ιστοσελίδας μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην επικοινωνία μεταξύ των μελών του club που έχει δημιουργηθεί.

Η επικοινωνία άλλωστε μεταξύ των συμμετεχόντων σε μια τέτοια ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη λειτουργία της, αφού θα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, να καθορίζονται οι δράσεις που θα ακολουθηθούν, αλλά και να οριστεί ένας κοινός στόχος, ώστε τα μέλη της να λειτουργούν με στόχο την εκπλήρωσή του.

Διάβασε με... παρέα

Πάμε να δούμε τώρα στην πράξη πώς λειτουργούν μερικά από τα πιο γνωστά online club ξεκινώντας από τις διαδικτυακές λέσχες βιβλίου που επιτρέπουν στους λάτρεις της ανάγνωσης όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον, αλλά να γίνουν μέλη μιας ομάδας που οργανώνει events και συμμετέχει σε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το να γίνει κάποιος μέλος αυτού του club είναι πάρα πολύ εύκολο και πολλές φορές δεν κοστίζει και τίποτα. Από εκεί και πέρα ο χρήστης επιλέγει αν θα φτιάξει το δική του ομάδα στην οποία θα προσκαλέσει τους φίλους του ή αν θα γίνει μέλος μιας ήδη υπάρχουσας ομάδας.

Φτιάχνοντας το δικό του προφίλ γνωστοποιεί ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τα είδη βιβλίου που του αρέσει να διαβάζει, ώστε να γίνει ακόμη πιο εύκολα μέρος ενός συνόλου.

Πως να φτιάξετε το δικό σας online club βιβλίου
Παίξε με φίλους!

Μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει τα τελευταία χρόνια και για τις ομάδες online παιχνιδιών, όπως είναι για παράδειγμα το πόκερ.

Και σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο και όχι χρήμα, ώστε να φτιάξει τη δική του ομάδα, να βρει το όνομα και το λογότυπο που της ταιριάζει και στη συνέχεια να προσκαλέσει τους φίλους του να γίνουν μέλη της.

Μπορεί ο ίδιος να ορίσει ρόλους στα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα, να αποφασίζει την αποδοχή ή απόρριψη μελών που θέλουν να ενταχθούν στο club, αλλά το σημαντικότερο, εφόσον μιλάμε για το χώρο των παιχνιδιών, να προσαρμόζει το πρόγραμμα των παιχνιδιών και των τουρνουά, αλλά και τους κανόνες διεξαγωγής τους.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι μέλη μιας ομάδας μπορούν να βλέπουν τις προσωπικές τους επιδόσεις δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα εσωτερικού συναγωνισμού μεταξύ τους.

παιχνίδια online
Κυνήγησε το όνειρό σου

Προηγουμένως, αναφερθήκαμε στις διαδικτυακές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί για τους λάτρεις της ανάγνωσης βιβλίων. Αντίστοιχες ομάδες υπάρχουν στο διαδίκτυο και για όσους περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο γράφοντας τα δικά τους κείμενα ή ποιήματα.

Οι… επίδοξοι συγγραφείς γίνονται μέλη μιας ομάδας ή δημιουργούν τη δικιά τους και ανεβάζουν τα έργα τους, δέχονται κριτικές για αυτά και έρχονται σε επαφή με άλλους εν δυνάμει συναδέλφους τους.

Μπορούν επίσης μέσω αυτών των ομάδων να αναζητήσουν εκδότες και λογοτεχνικά περιοδικά για να δημοσιεύσουν τα έργα τους και να τα γνωστοποιήσουν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Γνώρισε άλλους ανθρώπους

Ο καθένας μας πλέον μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλει αυτό να έχει.

Μπορείς να δημιουργήσεις μια σελίδα για άτομα που έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον με σένα, που θέλουν να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και να συναντηθούν μαζί τους και όλα αυτά μέσω της ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, προσωπικών μηνυμάτων, αλλά και συζητήσεων σε chat και forums.

Ο αριθμός των online κοινοτήτων που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο είναι πραγματικά αμέτρητος. Τουλάχιστον 80% των χρηστών του διαδικτύου είναι μέλη μιας ή περισσοτέρων διαδικτυακών ομάδων και το 41% περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του σε αυτά τα δίκτυα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για το πόσα online clubs υπάρχουν, αλλά και για τα μέλη που απαριθμούν, ωστόσο υπάρχουν ομάδες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την τεχνολογία και το διάβασμα, μέχρι τα ταξίδια, τον εθελοντισμό και τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Για αυτό λοιπόν μην χάνετε χρόνο. Δημιουργήστε κι εσείς το δικό σας online club!

Διαβάστε στη συνέχεια Τι ηχεία να πάρω;


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πολύ ωραία youtube videos κολπάκια - tips - tricks!
youtube tips
Δείτε εδώ κάποια πολύ ωραία και ενδιαφέροντα κολπάκια - tips - tricks που μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα! Κάντε ότι θέλετε με τα youtube videos!

Οδηγός αναζήτησης στο google: κολπάκια - tips - tricks
google κολπακια
Δείτε εδώ κάποια απλά κολπάκια (tips και tricks) για να κάνουμε καλύτερη αναζήτηση μέσω της google, και να βρίσκουμε πιο εύκολα αυτά που θέλουμε!

Πως να "τρελάνετε" τη μηχανή αναζήτησης της google!
google
Δείτε εδώ λίγα εντυπωσιακά τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να... τρελάνετε την αναζήτηση της google! Τα σπάνε, ρίξτε μια ματιά!

Τι είναι το google hangouts και πως λειτουργεί;
Πως λειτουργεί το google hangouts
Πως λειτουργεί η εφαρμογή google hangouts της δημοφιλούς αμερικανικής εταιρίας; Ας ρίξουμε λίγο φως στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Mozilla Firefox
συντομεύσεις Firefox
Δείτε εδώ κάποιες hot συντομεύσεις πληκτρολογίου για έναν από τους πιο δημοφιλείς browsers όπως ο mozilla firefox, αρκετά χρήσιμες!

Κολπάκια internet για εύκολο σερφάρισμα!
εύκολο σερφάρισμα
Δείτε κάποια ωραία κολπάκια που πιθανόν να μην ξέρατε, που θα σας βοηθήσουν να σερφάρετε στο internet πιο εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα!

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Google Chrome
συντομεύσεις Chrome
Δείτε και εδώ κάποιες συντομεύσεις πληκτρολογίου για έναν ακόμα από τους πιο δημοφιλής browsers όπως ο google chrome, πολύ super!

Πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης;
μηχανές αναζήτησης
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης, απλά πληκτρολογώντας λίγες λέξεις κλειδιά; Ας δούμε!

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Internet Explorer !
συντομεύσεις Internet Explorer
Δείτε εδώ κάποιες hot συντομεύσεις πληκτρολογίου για έναν ακόμα από τους πιο δημοφιλής browsers όπως ο internet explorer, πολύ χρήσιμες!

Τι είναι το RSS - Atom, πως λειτουργεί και που εξυπηρετεί;
rss
RSS εδώ και κεί... Τι είναι, πως λειτουργεί και που εξυπηρετεί; Ας δούμε εδώ όλα τα σχετικά για να σας λυθούν μια και καλή όλες οι απορίες!

Γιατί δεν πρέπει να έχουν μουσική οι ιστοσελίδες
μουσική στο background
Γιατί θεωρείται γενικά κακή ιδέα να υπάρχει μουσική στις ιστοσελίδες και τα blog; Ποιοι είναι οι λόγοι; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Τι είναι το stumbleupon και πως λειτουργεί;
Πως δουλεύει το stumbleupon
Αλήθεια τι ακριβώς είναι το stumbleupon και πως δουλεύει; Ποια είναι η διαφορά του σε σχέση με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ