coolweb


Τι ηχεία να πάρω;

Τι ηχεία να αγοράσω

Διαβάστηκε: 13.549 φορές
Ψάχνετε ηχεία για να αγοράσετε και έχετε πελαγώσει; Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία επιλογής.
Όλοι λίγο πολύ χρειαζόμαστε ένα καλό σετ ηχείων κάποια στιγμή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους κατόχους σταθερού υπολογιστή, αλλά και για αυτούς που δουλεύουν σε φορητό.

Γιατί μπορεί τα τελευταία αρκετά χρόνια πολλοί από εμάς να "βολευόμαστε" και με τα ηχεία του laptop, αλλά όταν χρειαστούμε μεγαλύτερη ένταση ή καλύτερη ποιότητα ήχου, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

ποια ηχεία να αγοράσω
Σε κάθε περίπτωση, το βασικό ερώτημα είναι: Τι ηχεία να πάρω; Ας δούμε λοιπόν μέσα από αυτόν τον σύντομο οδηγό ποια είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε πριν αποφασίσουμε.

Για ποια χρήση προορίζονται τα ηχεία

Το λέμε και το ξαναλέμε ότι σχεδόν για όλες τις αγορές το πρώτο και καίριο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι για ποια χρήση προορίζεται αυτό που θέλουμε να πάρουμε.

Έτσι κι εδώ, άλλα ηχεία θα πρέπει να πάρουμε αν θέλουμε να ακούμε μουσική, άλλα αν θέλουμε να βλέπουμε σειρές και ταινίες και άλλα αν θέλουμε να παίζουμε παιχνίδια.

επιλέξτε ηχεία ανάλογα με τις ανάγκες σας
Για παράδειγμα για ακρόαση μουσικής ενδείκνυνται ηχεία τύπου 2.1, δηλαδή 2 ηχεία και ένα woofer, καθώς ως γνωστόν ο ήχος της μουσικής είναι στερεοφωνικός, ενώ για λιγότερο απαιτητική χρήση αρκεί και ένα απλό σετ ηχείων 2.0.

Αντίστοιχα αν το βασικό για μας είναι να βλέπουμε ταινίες ή να παίζουμε παιχνίδια, τότε ένα σετ πολυκάναλων ηχείων (π.χ. 5.1 ή 7.1) είναι σίγουρα καταλληλότερο.


Πόσα χρήματα διαθέτουμε για ηχεία

Το λεγόμενο budget μπορεί να είναι από μόνο του το κριτήριο που θα μας οδηγήσει να αποφασίσουμε.

Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να διαθέσει μέχρι 20 ευρώ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει ένα σετ ηχείων με πολυκάναλο ήχο. Θα πρέπει να αρκεστεί σε ένα σετ 2.0 ή στην καλύτερη περίπτωση 2.1 ηχείων.

πόσα χρήματα να δώσω για ηχεία
Αν πάλι το budget είναι υψηλό, αυξάνονται και οι επιλογές και ειδικά από ένα σημείο και έπειτα μπορούμε να μιλάμε και για παράλληλη αγορά και ενισχυτή.

Τι να προσέξετε κατά την αγορά

Τα βασικά που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ηχεία είναι δύο πράγματα. Πρώτον το εύρος συχνοτήτων που παίζουν τα ηχεία, καθώς και η ποιότητα κατασκευής τους.

Γενικά θέλουμε ηχεία που να παίζουν καλά στο φάσμα συχνοτήτων από 20Hz έως 20kHz που είναι και το ακουστικό φάσμα που ακούει ο μέσος άνθρωπος. Έχετε κατά νου ότι στα φθηνά ηχεία δεν αναγράφονται οι συχνότητες.

τι συχνότητες παίζουν τα ηχεία
Να θυμάστε ότι όσο πιο ευρύ είναι το φάσμα συχνοτήτων, τόσο καλύτερη θα είναι και η ποιότητα του ήχου.

Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υλικά κατασκευής. Κι αυτό γιατί όπως θα δείτε και στην πράξη άλλη ποιότητα ήχου βγάζουν ηχεία που είναι φτιαγμένα από πλαστικό και άλλη αυτά που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

Και στην αγορά ηχείων, όπως και σχεδόν σε κάθε αγορά ισχύει το παλιό μότο "ότι πληρώσεις, παίρνεις", χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε φθηνά και καλά ηχεία.

Λίγο ψάξιμο θέλει και σωστή ενημέρωση.

Διαβάστε στη συνέχεια Πως λειτουργούν τα ηχεία; Πως παράγεται ο ήχος από αυτά;


Σχετικά άρθρα

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
Τι κάνει το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με ηχεία 5.1;
home cinema ηχεία 5.1
Τι σκοπό επιτελεί το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με πολλά ηχεία ή και γενικά σε σύστημα 5.1; Το καθένα έχει και τον ρόλο του, ας δούμε λοιπόν!
Ασύρματα ηχεία home cinema: είναι πραγματικά ασύρματα;
ασύρματα ηχεία
Βλέπουμε πολλές φορές σε ακριβά home cinema να συπεριλαμβάνονται ασύρματα ηχεία. Είναι όμως όντως εντελώς ασύρματα ή μήπως όχι; Δείτε!
Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!
Τι είναι τα soundbars; Αξίζει να αγοράσω;
Πως να επιλέξω soundbar
Τι είναι ακριβώς τα soundbars που μπήκαν σχετικά πρόσφατα στη ζωή μας; Αξίζουν και αν ναι πως να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει; Ας δούμε!

Σχόλια

Παναγής ▾
  (στις 22-02-2017)
Για να έχεις καλό ήχο πρέπει να τα σκάσεις. Αμα δε θέλεις να ακούς θορύβους και βουητά στα αφτιά και να τη βγάζεις με algon μετά από κάθε πάρτυ, καλύτερα να αγοράσεις εφάπαξ ηχειάκια επώνυμα, όχι κινέζικα, έστω και με δόσεις...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ