coolweb


5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!

καθαρισμός μπάνιου

Διαβάστηκε: 42.683 φορές
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!
Η αλήθεια είναι ότι το μπάνιο είναι από τα πιο δύσκολα σημεία, όσον αφορά στο καθάρισμα του σπιτιού, καθώς είναι εστία μικροβίων, βακτηρίων και μικροοργανισμών γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται συχνό καθαρισμό και απολύμανση.

γυναίκα καθαρίζει τουαλέταΕκτός όμως από το θέμα των μικροβίων, το πουρί ή η δημιουργία αλάτων σε συνδυασμό με την εμφάνιση μούχλας και βρωμιάς στους αρμούς των πλακιδίων, μπορεί να μετατρέψει το καθάρισμα του μπάνιου σε πραγματικό εφιάλτη.

Επομένως, για να μην πελαγώσετε προσπαθήστε να οργανωθείτε, δημιουργώντας στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο πλάνο καθαριότητας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

1) Γενική καθαριότητα του μπάνιου
Ένα γερό σκούπισμα για να μαζέψετε τα χοντρά κι ένα σφουγγάρισμα είναι ότι πρέπει. Καλό είναι το σκούπισμα να γίνει με μια κλασική σκούπα και όχι ηλεκτρική, η οποία μπορεί να τραβήξει τυχόν νερά που βρίσκονται στο πάτωμα και να καταστραφεί ή να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα.

2) Καθαρισμό των αλάτων από τον νιπτήρα, τις βρύσες και άλλες επιφάνειες
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα είτε με προϊόντα που θα βρείτε στο εμπόριο και είναι πολύ αποτελεσματικά είτε με κάποιο φυσικό καθαριστικό όπως το λεμόνι ή το ξύδι, τα οποία κάνουν επίσης φοβερή δουλειά.

καθαρισμός νιπτήρα

3) Καθαρισμό της μπανιέρας
Μια πολύ καλή λύση είναι να γεμίσετε (όχι μέχρι επάνω) την μπανιέρα με νερό και να ρίξετε μέσα σκόνη πλυντηρίου. Αφήστε μερικές ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ και θα δείτε την μπανιέρα σας να αστράφτει!


4) Καθαρισμό της λεκάνης
Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, ένα κουτάκι coca cola μπορεί να κάνει την δουλειά καλύτερα κι από τα πιο εξειδικευμένα καθαριστικά. Αδειάστε το περιεχόμενο στη λεκάνη της τουαλέτας, αφήστε το λίγη ώρα και τρίψτε με το πιγκάλ. Για να αφαιρέσετε το πουρί χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα με λεμόνι.

καθάρισμα λεκάνης με coca cola
5) Καθάρισμα των αρμών στα πλακάκια
Αν και ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη διαδικασία, υπάρχουν κι εδώ κάποιοι τρόποι που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα νερού με ξύδι και θα εντυπωσιαστείτε! Ένας ατμοκαθαριστής θα μπορούσε επίσης να κάνει πολύ καλή δουλειά.

καθαρισμός πλακιδίων
6) Πλύσιμο της κουρτίνας του μπάνιου
Πολλές φορές η κουρτίνα του μπάνιου μαυρίζει και μαζεύει μούχλα, ακόμη κι αν φροντίζετε να στεγνώνει μετά τη χρήση. Δεν χρειάζεται να την τρίβετε με τις ώρες. Απλά βάλτε την στο πλυντήριο εκτός κι αν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες πλυσίματος.

Όπως βλέπετε υπάρχουν λύσεις και εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το μπάνιο σας και μάλιστα με πρώτες ύλες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός...

Καλό καθάρισμα λοιπόν!

Διαβάστε στη συνέχεια Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o


Σχετικά άρθρα

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!
Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.

Σχόλια

manwlis drakos ▾
  (στις 02-07-2019)
Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές του άρθρου σας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: μπάνιοτουαλέτακαθάρισμακαθάρισμα σπιτιούκαθαριότητα
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να καθαρίσετε ακρυλικές επιφάνειες (Plexiglass)
O σωστός καθαρισμός ακρυλικών επιφανειών (plexiglass)
Το πλεξιγκλάς είναι ένα υλικό που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς είναι όμορφο, ανθεκτικό και πρακτικό. Ξέρουμε όμως πως να το καθαρίσουμε σωστά; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ