coolweb


Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!

καθάρισμα σπιτιού

Διαβάστηκε: 35.434 φορές
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι μπορούμε να κάνουμε με το καθάρισμα του σπιτιού μας ώστε να αποτελεί πλέον μια ευχάριστη ενασχόληση κι όχι ένας εφιάλτης!

καθάρισμαΠριν ξεκινήσετε, βάλτε να παίζει η αγαπημένη σας μουσική δυνατά! Μην βάλτε κάτι κοιμισιάρικο, αλλά κάτι με σχετικά γρήγορο ρυθμό!

Ξεφορτωθείτε πρώτα όλα τα σκουπίδια και τα άχρηστα στο σπίτι ώστε να "καθαρίσει" λιγάκι το ...τοπίο!

Βάλτε μια σειρά στο μυαλό σας, που θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε διπλο-δουλειά. Για παράδειγμα, πρώτα πχ πετάξτε τα σκουπίδια, μετά αδειάστε τα ράφια, μετά ξεσκονίστε, μετά σκουπίστε και έπειτα συμμαζέψτε - τοποθετήστε τα πράγματα στη θέση τους. (αν πχ ξεσκονίσετε μετά το σκούπισμα, τότε είναι πολύ πιθανό να ξανα-χρειαστεί καθάρισμα, οπότε γενικά σκεφτείτε έξυπνα για να αποφύγετε "πισωγυρίσματα"!)

Γενικά μην μπουκώνετε το σπίτι σας με πολλά διακοσμητικά, αλλά κρατήστε τα λίγα και πιο ωραία, μιας και όταν θα πρόκειται να καθαρίσετε, θα δυσκολευτείτε λιγότερο και θα κάνετε πιο γρήγορα.

καθαρίσετε σπίτι μπουκωμένο
Αν δείτε και τη φωτογραφία, είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να ξεσκονίσετε ένα τέτοιο δωμάτιο...

Είναι πολλές φορές θέμα ψυχολογίας! Μην αφήνετε το σπίτι σας να καταντήσει ερείπιο γιατί μετά θα σας είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε το ακατάστατο σπίτι και μπορεί να σας φάει και ολόκληρη μέρα.

ακατάστατο σπίτι
Απλά, όταν παίρνετε κάτι από τη θέση του, κάντε ένα μικρό κόπο και επιστρέψτε το. Ή αν λερώσετε κάπου, κάντε πάλι έναν κόπο και καθαρίστε το! Τα άπλυτα ρούχα, κάντε έναν κόπο και βάζετέ τα στη λεκάνη των απλύτων, μην τα παρατάτε εδώ κι εκεί!

Προσπαθήστε να κάνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς φυσικά να υστερείτε σε "ποιότητα"... Έτσι, θα φτάσετε γρήγορα σε ένα καλό σημείο, έχοντας σημειώσει πρόοδο και μετά θα σας είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσετε το καθάρισμα!

ευχάριστο καθάρισμαΑνοίξτε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και αν χρειαστεί και τα φώτα, ώστε να φωτιστεί καλά ο χώρος σας! Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να εντοπίζετε τις ακαθαρσίες, θα είναι πιο ευχάριστο το καθάρισμα, θα βλέπετε αν κάτι καθάρισε πραγματικά καλά και θα εντοπίσετε και ακαθαρσίες που μετά βίας είναι ορατές! Προτιμήστε να καθαρίσετε το σπίτι σας τη μέρα που έχει περισσότερο φυσικό φως.

Τραβήξτε έξω όλα τα πράγματα που βρίσκονται κάτω από το κρεβάτι σας και γενικά ασχοληθείτε με τα πράγματα που είναι "κρυμμένα". Θα ανακαλύψετε αρκετά πράγματα που είναι για πέταμα ή για το πατάρι-αποθήκη κι έτσι θα αποσυμφορήσετε το χώρο σας από πολλά άχρηστα όπως επίσης θα μπορέσετε να καθαρίσετε καλύτερα και ίσως θα τα αναδιοργανώσετε καλύτερα.


Χρησιμοποιήστε τα... σωστά "εργαλεία"! Είναι σημαντικό να τα έχετε όλα διαθέσιμα και να μην λειτουργείτε με "πατέντες" που πολλές φορές δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Προμηθευτείτε ειδικά πανάκια για τη σκόνη, ειδικά καθαριστικά για τις επιφάνειες που πρόκειται να καθαρίσετε και για τα άλατα, αν η ηλεκτρική σας σκούπα "δεν τραβάει" φροντίστε να προμηθευτείτε μια πιο αποτελεσματική, κλπ κλπ. Γενικά δείτε τι σας κάνει τη ζωή δύσκολη και βρείτε το κατάλληλο "εργαλείο" που θα σας βοηθήσει.

οργάνωση σπιτιούΟργανώστε το χώρο και τα πραγματά σας καλύτερα και με πιο έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα βάλτε τα βιβλία σε βιβλιοθήκες και αν γίνετε με ντουλάπι ώστε να μη γεμίζουν σκόνη, προμηθευτείτε κάποια συρταριέρα ώστε να μην έχετε τα "αξεσουάρ" γραφείου χύμα: τακτοποιήστε τα περιποιημένα και σε τάξη μέσα στα συρτάρια.

Ξεκινήστε το καθάρισμα αν είναι δυνατόν από τα πιο δύσκολα σημεία! Έτσι όταν θα τα έχετε τελειώσει, θα σας είναι πολύ πιο ευχάριστο να "ξεπετάξετε" τα πιο εύκολα... μετράει αυτό στο να καταφέρετε να τελειώσετε... πλήρως και με απόλυτη επιτυχία!

Προσπαθήστε να σπάσετε το εξής ρεκόρ: να αποφύγετε να καθαρίσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό! Κοινώς, διατηρήστε το σπίτι σας για όσο περισσότερο γίνεται, πεντακάθαρο και συμμαζεμένο!!

Αυτά λοιπόν είναι λίγα κολπάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κάνετε πιο ευχάριστο το καθάρισμα στο σπίτι σας! Καλή επιτυχία και αν έχετε και κάτι άλλο υπόψιν, γράψτε το στα σχόλια παρακάτω!

Διαβάστε στη συνέχεια Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o


Σχετικά άρθρα

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!
Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!
Πως το σαπούνι αφαιρεί τη βρωμιά από το σώμα;
σαπούνι
Αλήθεια, πως καταφέρνει το σαπουνι και αφαιρεί τη βρωμιά από πάνω μας όταν πλενόμαστε με αυτό; Τι το μαγικό έχει και πως επιδρά; Δείτε!
Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;
σκόνη
Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: καθαριότηταάσχημες μυρωδιέςβρωμιάκαθάρισμα σπιτιού
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να καθαρίσετε ακρυλικές επιφάνειες (Plexiglass)
O σωστός καθαρισμός ακρυλικών επιφανειών (plexiglass)
Το πλεξιγκλάς είναι ένα υλικό που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς είναι όμορφο, ανθεκτικό και πρακτικό. Ξέρουμε όμως πως να το καθαρίσουμε σωστά; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ