Εντάξει, αντιλαμβάνεστε ότι αν πιείτε ένα μπουκάλι
κόκκινο κρασί όχι απλά δεν κάνει καλό, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Ξέρετε, όλα είναι θέμα ποσότητας: ακόμα και το πιο υγιεινό φαγητό, αν το φάμε σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σαν... δηλητήριο!
Έτσι και το αλκοόλ αλλά και το κρασί.
Το
κόκκινο κρασί κάνει καλό αν το καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες: ένα ποτηράκι τη μέρα είναι αρκετό.
Περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που κάνουν καλό στα αιμοφόρα αγγεία και στην καρδιά.
Τα αντιοξειδωτικά αποβάλλουν τις επικίνδυνες τοξίνες από το σώμα μας, επιβραδύνουν τη γήρανση, αποτρέπουν ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγάλες ηλικίες όπως είναι η οστεοπόρωση και προλαμβάνουν το διαβήτη.
Επίσης, περιέχει μία πολυφαινόλη που λέγεται ρεσβερατρόλη.
Αυτή προέρχεται κυρίως από τη φλούδα των σταφυλιών και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κρασί που ζυμώθηκε με αυτήν, που δεν είναι άλλο από το κόκκινο κρασί, σε αντίθεση με το λευκό.
Η ρεσβερατρόλη αποτρέπει ζημιές στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την "κακή" χοληστερόλη, αυξάνοντας παράλληλα την "καλή" χοληστερόλη και προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων.
Με το κόκκινο κρασί, μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του προστάτη.
Αντίστοιχα, άλλες ποικιλίες όπως το σκούρο κόκκινο κρασί, περιέχει πολύ περισσότερα φλαβονοειδή και προλαμβάνουν διάφορες μορφές
καρκίνου.
Επίσης, το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο
μυαλό και αποτρέπει "πνευματικές ασθένειες" φυσικά πάντα αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.
Κάτι το οποίο ίσως να μη γνωρίζατε, είναι ότι βοηθάει στη σκλήρυνση του σμάλτου των δοντιών κι έτσι είναι πιο δύσκολο να κάνουμε
τερηδόνα.
Αυτό φυσικά γίνεται οργανικά κι όχι αν έρθει σε άμεση επαφή με τα δόντια! Η άμεση επαφή κάνει
τα δόντια μας να λεκιάζουν και γι’ αυτό όταν το καταναλώνουμε, θα πρέπει να τα πλένουμε μετά.
Έτσι, σε γενικές γραμμές το
κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα στην καρδιά, στη λειτουργία του κυκλοφοριακού, αποτρέπει πολλές μορφές καρκίνου είναι κατά του διαβήτη και πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών και γενικά μας προσφέρει μακροζωία.
Να το προτιμάτε σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά και ίσως είναι πλέον καιρός να το βάλετε στην καθημερινότητά σας.
Διαβάστε στη συνέχεια
Πως και από τι συστατικά φτιάχνεται η μπύρα;
Το αλκοόλ καταστρέφει - καίει εγκεφαλικά κύτταρα;
Το αλκοόλ και στιγμιαία αλλά και σταδιακά, επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Καταστρέφει - καίει κύτταρα και πως γίνεται αυτό;
Πως το αλκοόλ επηρεάζει την οδήγηση;
Γιατί δεν κάνει να πίνουμε ενώ οδηγάμε; Πως το αλκοόλ επηρεάζει τον οργανισμό μας κατά την οδήγηση; Ας δούμε λοιπόν, έτσι για να ξέρουμε...
Σε πόση ώρα φεύγει το αλκοόλ από τον οργανισμό
Το αλκοόλ, όπως και τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, είναι καλό αν καταναλώνεται με μέτρο. Μάλιστα, αν προτιμάμε τα πιο ελαφριά ...