coolweb


Πότε Είναι της Αγίας Κυριακής 2024

Αγία Κυριακή

Η εκκλησία τιμά την Αγία Κυριακή επειδή η προσφορά της στο Χριστιανισμό ήταν τεράστια. Πρόκειται για μια Αγία που απέδειξε την ακλόνητη πίστης της παρόλο που μαρτύρησε.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης στον Χριστιανισμό που σπάνια συναντάται.

Η εκκλησία για να την τιμήσει την κήρυξε Άγια. Δες ποια ήταν η ζωή της, πώς μαρτύρησε για την πίστη της, καθώς και πότε γιορτάζει η Αγία Κυριακή.

Ποια ήταν η Αγία Κυριακή Αγία Κυριακή

Η Αγία Κυριακή ήταν τέκνο της Ευσεβίας και του Δωρόθεου. Γεννήθηκε στη Μικρά Ασία τον 3ο αιώνα μ.Χ. και συγκεκριμένα στην πόλη Νικομήδεια. Είχε ελληνική καταγωγή και οι γονείς της από πολύ νωρίς θέλησαν να της διδάξουν τον χριστιανικό βίο και τις αρετές που πηγάζουν από αυτόν.

Η οικογένειά της ήταν εύπορη για την εποχή και λέγεται ότι οι γονείς της δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Έτσι προσευχήθηκαν στο Θεό, ο οποίος τους χάρισε μια κόρη (την Αγία Κυριακή).

Το όνομά της δόθηκε επειδή γεννήθηκε την πρώτη μέρα της εβδομάδας (Κυριακή) που είναι και αφιερωμένη στο Θεό ακόμα και σήμερα.

Η Αγία Κυριακή από πολύ μικρή ηλικία τίμησε την πίστη της στο Χριστιανισμό. Λέγεται ότι η ομορφιά της ήταν εκθαμβωτική και για αυτό το λόγο πολλοί ήταν και οι μνηστήρες που την ζήτησαν σε γάμο. Η ίδια όμως απέρριψε τις προτάσεις καθώς ήθελε να "αποβιώσει εν παρθενία" ακολουθώντας το δρόμο του Θεού.

Τα μαρτύρια και ο θάνατος της Αγίας ΚυριακήςΜια μέρα ένας σημαντικός δικαστής είδε την Αγία Κυριακή και θέλησε να την παντρέψει με τον γιο του. Η πρότασή του απορρίφθηκε με αποτέλεσμα αυτός να την καταδώσει ως Χριστιανή.

Οι γονείς της συνελήφθησαν και ο πατέρας της βασανίστηκε φρικτά. Μάλιστα λέγεται ότι οι στρατιώτες σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν κουράστηκαν οι ίδιοι.

Η μέθοδος των βασανιστηρίων δεν είχε αποτέλεσμα έτσι οι γονείς της εξορίστηκαν. Εκεί πέθαναν από τις κακουχίες αλλά και από τα δεινά που πέρασαν επειδή αρνούνταν να αποκηρύξουν την πίστη τους.

Όσον αφορά την Αγία Κυριακή, αυτή μαστιγώθηκε ύστερα από διαταγή του Μαξιμιανού. Εκτός από το μαστίγωμα, η Αγία Κυριακή υποβλήθηκε και σε πολλά ακόμα βασανιστήρια που περιλάμβαναν κρέμασμα από τα μαλλιά, κάψιμο με λαμπάδες, απομόνωση στο κελί της φυλακής, σωματική έκθεση σε επίθεση από θηρία και άλλα πολλά.

Η πίστης της την προστάτευσε και θεράπευε κάθε φορά της πληγές της. Μάλιστα πολλοί στρατιώτες (και ίσως ακόμα και κάποιοι βασανιστές) όταν είδαν ότι η Αγία Κυριακή ως εκ θαύματος επιβιώνει των βασανιστηρίων, πίστεψαν και αυτοί στον Χριστιανισμό. Πολλοί βέβαια από αυτούς θανατώθηκαν για αυτή την "ανυπακοή" τους.

Ο Απολλώνιος που ήταν ένας αξιωματούχος της εποχής διέταξε να αποκεφαλίσουν την Αγία Κυριακή. Έτσι την τοποθέτησαν στο σημείο στο οποίο θα γινόταν η εκτέλεση της ποινής της αλλά της έδωσαν λίγο χρόνο να προσευχηθεί για την ψυχή της.

Η Αγία Κυριακή προσευχήθηκε ακόμα και για τους βασανιστές της τους οποίους δεν κράτησε καμία έχθρα. Όταν ήρθε η ώρα του αποκεφαλισμού, ο δήμιος πλησίασε κοντά της και διαπίστωσε ότι ήταν ήδη νεκρή. Ο Θεός την είχε πάρει κοντά του σε ηλικία μόλις 21 χρονών.

Ποια είναι τα Προσωνύμια της Αγίας ΚυριακήςΗ Αγία Κυριακή έχει τα εξής προσωνύμια:

● Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς
● Αγία Κυριακή η Παρθενομάρτυς

Πότε είναι της Αγίας ΚυριακήςΗ Αγία Κυριακή κηρύχτηκε Αγία από την εκκλησία λόγω της πίστης της που δεν κλονίστηκε έως το τέλος της ζωής της, καθώς και λόγω της συνολικής προσφοράς της στο Χριστιανισμό.

Πολλές εκκλησίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν το όνομά της, ενώ υπάρχουν και χωριά ή δήμοι με το ίδιο όνομα προς τιμήν της.

Η Αγία Κυριακή γιορτάζει στις 7 Ιουλίου, οπότε και για το 2024 είναι τότε. Πρόκειται για σταθερή γιορτή οπότε η ημερομηνία αυτή δεν αλλάζει ποτέΔιαβάστε στη συνέχεια Πότε είναι της Αγίας Παρασκευής 2024
Σχετικά άρθρα

Πότε γιορτάζει η Ζωή
πότε γιορτάζει η Ζωή 2024
Από που βγαίνει το όνομα Ζωή Το όνομα Ζωή (θηλυκό) και Ζώης (αρσενικό) είναι ένα όνομα που η ετοιμολογία του πηγάζει από το ρήμα ζω ...
Πότε είναι της Ορθοδοξίας
της Ορθοδοξίας 2024
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια μεγάλη γιορτή. Όπως αναφέρει και το όνομά της, πέφτει πάντα Κυριακή, ωστόσο η ημερομηνία δεν είναι ...
Πότε πέφτει των Αγίων Πάντων φέτος το 2024; Ποιοι γιορτάζουν;
Αγίων Πάντων 2024
Τι είναι η γιορτή των Αγίων Πάντων Η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι μια γιορτή που τιμάται από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και είναι ...
Πότε είναι του Κωνσταντίνου και Ελένης; Πότε πέφτει το 2024
Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτή
Η γιορτή του Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια πολύ δημοφιλής χριστιανική γιορτή. Εκτός του ότι στην Ελλάδα τα ονόματα Κωνσταντίνος ...
Πότε πέφτει το Πάσχα 2024
Πάσχα ημερομηνία
Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πάσχα είναι κινητή γιορτή, αλλά αλήθεια γνωρίζουμε πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο; Η απάντηση στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πότε Είναι της Αγίας Κυριακής 2024
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: πότε πέφτειθρησκείαΑγία Κυριακήβίοι Αγίων
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη 2024
Τσικνοπέμπτη 2024
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ποια είναι η σχέση της γιορτής του κρέατος με τις απόκριες; Ας δούμε!

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2024
Πότε γιορτάζεται του Αγίου Γεωργίου
Πότε γιορτάζεται κάθε χρόνο η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Γιατί ορισμένες φορές είναι κινητή γιορτή; Δείτε πως να βλέπετε πότε πέφτει κάθε φορά.

Πότε είναι η γιορτή του πατέρα 2024
Γιορτή του πατέρα πότε είναι
Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα το 2024 αλλά και κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή όχι; Ας μάθουμε πως θα τη βρίσκουμε κάθε φορά!

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας
γιορτή μητέρας 2024
Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας 2024 αλλά και πως υπολογίζουμε πότε πέφτει κάθε χρόνο; Δεν είναι σταθερή ημερομηνία, δείτε πως να τη βρίσκετε!

Ψυχοσάββατα 2024: πόσα και ποια είναι;
Ψυχοσάββατα 2024 ημερομηνίες
Αλήθεια πόσα είναι τα ψυχοσάββατα σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και πότε πέφτουν; Γιατί τα τελούμε; Ας δούμε!

Πότε αλλάζει η ώρα;
Πότε αλλάζει η ώρα 2024
Ας μάθουμε επιτέλους πότε αλλάζει η αναθεματισμένη ώρα (είναι στάνταρ), ώστε να μην ψάχνεστε κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός!

Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2024
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων (ψυχοσάββατο)
Πότε πέφτει των Αγίων Θεοδώρων κάθε χρόνο; Είναι στάνταρ ημερομηνία ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί για το 2024!

Οι επίσημες αργίες του 2024
ποιες είναι οι αργίες στην Ελλάδα
Ποιες είναι οι επίσημες αργίες στην Ελλάδα; Ποιες μέρες του χρόνου δεν δουλεύουν τα καταστήματα και οι υπηρεσίες; Τι ισχύει για τα σχολεία;

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 1ο)
Παρέλαση 25ης Μαρτίου
Αλήθεια τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και γιατί η γιορτή αυτή είναι τόσο σημαντική; Είναι μόνο Εθνική εορτή ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Γιατί ο Οκτώβριος δεν έχει μ;
Οκτώμβριος ή Οκτώβριος
Γιατί ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος έχουν "μ", ο Οκτώβριος δεν έχει; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!
πόσες μέρες έχει ο μήνας
Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!

Γιατί αλλάζει η ώρα;
Τι είναι η θερινή ώρα
Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας. Αλήθεια όμως, ξέρουμε γιατί το κάνουμε; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ