coolweb


Μπορούν τα μανιτάρια να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η ευεργετική δράση των μανιταριών

Διαβάστηκε: 4.422 φορές
Που κάνουν καλό τα μανιτάρια και πως μπορούμε να αποκομίσουμε οφέλη για τον οργανισμό μας; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο ότι υπάρχουν μανιτάρια εναντίον της κατάθλιψης.

Υπάρχουν όμως μανιτάρια που μπορούν να κάνουν καλό και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και να θωρακίσουν τον οργανισμό μας; Για να δούμε!

Μπορούν τα μανιτάρια να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

Βάσει επιστημονικών ερευνών κάποια είδη μανιταριών βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να ενδυναμωθεί σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Τα πιο γνωστά είναι τα μανιτάρια-μύκητες που "προσαρμόζονται" στον οργανισμό και του δίνουν αυτό που έχει ανάγκη την στιγμή εκείνη, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Το γανόδερμα βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το γανόδερμα

Αυτά ανήκουν στην κατηγορία των προσαρμογόνων βοτάνων και είναι μη τοξικά. Η δράση τους κατά βάση είναι αντικαρκινική, αντιοξειδωτική, και αντιγηραντική.

Περιέχουν δραστικά συστατικά τα οποία βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, δρουν ως αντιφλεγμονώδη, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Τέτοια μανιτάρια είναι το γανόδερμα, το cordyceps, το lion's mane.

Το μανιτάρι lion
Το μανιτάρι lion's mane

Μελέτες έχουν δείξει ότι επιδρούν ιαματικά και στο νευρικό σύστημα αποδιεγείροντάς το ή το αντίθετο και προστατεύοντας τα νευρικά κύτταρα.

Τα μανιτάρια αυτά περιέχουν συστατικά τα οποία οξυγονώνουν τα κύτταρα και βοηθούν το αίμα να αποκτήσει αλκαλικό Ph. Κατά συνέπεια δημιουργούν τέτοιο περιβάλλον στον οργανισμό που είναι ακατάλληλο για καρκίνο και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις.

Τα παραπάνω μανιτάρια χρησιμοποιούνταν σε χώρες τις Ανατολής όπως η Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων, ως "φάρμακο" για διάφορες παθήσεις και ως ελιξήριο.

Το cordyceps κάνει καλό στο ανοσοποιητικό
Το μανιτάρι cordyceps

Μάλιστα, η χρήση των παραπάνω μανιταριών γινόταν μόνο από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα όπως οι βασιλείς, και ήταν απαγορευμένα στον απλό λαό.


Αποδεικνύεται επιστημονικά η ευεργετική δράση των μανιταριών;

Μεγάλα Ερευνητικά Κέντρα όπως το Ινστιτούτο Ερευνών Methodist, Indianapolis IN46202 στις ΗΠΑ και το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου York στο Τορόντο στον Καναδά αποδεικνύουν τις έντονες αντικαρκινικές ιδιότητες του γανοδέρματος.

Μάλιστα σε δημοσιεύσεις τους σε επιστημονικά περιοδικά κάνουν αναφορά για ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά στον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη.

Τέλος, εκατοντάδες έρευνες διαφόρων ινστιτούτων για το γανόδερμα, το cordyceps και το lion's mane μπορούν να βρεθούν στον έγκριτο ιστότοπο του PubMed, που είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, σε ότι έχει σχέση με τη φαρμακολογία και τη βοτανολογία.

Διαβάστε στη συνέχεια Που κάνει καλό το πράσινο τσάι;


Σχετικά άρθρα

Πως να προλάβετε ένα κρυολόγημα ώστε να μην αρρωστήσετε!
κρυολόγημα
Το νιώθετε ότι πάτε να αρρωστήσετε και πιστεύετε ότι... είστε καταδικασμένοι να κρεβατωθείτε; Κι όμως, υπάρχει ελπίδα! Δείτε τι να κάνετε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Μπορούν τα μανιτάρια να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα;
Kατηγορία: ΥγείαΦαγητό - Ποτό
Tags: μανιτάριαφυτάανοσοποιητικό σύστημαιδιότητεςκαρκίνοςφάρμακο
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο;
φύλλα πέφτουν
Το φθινόπωρο, όλα σχεδόν τα δέντρα και κάποια φυτά, τα λεγόμενα φυλλοβόλα, ρίχνουν τα φύλλα τους. Γιατί το κάνουν αυτό; Τι γλιτώνουν και τι κερδίζουν;

Γαϊδουράγκαθο: ένα άχρηστο φυτό ή μήπως όχι;
γαϊδουράγκαθο
Είναι το γνωστό σε όλους μας γαϊδουράγκαθο. Πολλοί νομίζουμε ότι είναι κάποιο φυτό χωρίς χρησιμότητα… Λάθος. Διαβάστε και θα καταλάβετε!

Γιατί τα λουλούδια έχουν χρώματα;
χρώματα λουλούδια
Αλήθεια, γιατί όλα σχεδόν τα λουλούδια έχουν τόσο όμορφα και ζωηρά χρώματα; Για λόγους ομορφιάς και αισθητικής; Ή μήπως για κάποιον άλλο λόγο;

Πως ο κάκτος επιβιώνει χωρίς νερό;
κάκτος και νερό
Αλήθεια, πως είναι δυνατόν ο κάκτος να επιβιώνει χωρίς νερό όπως για παράδειγμα στην έρημο; Τι το ιδιαίτερο έχει που του δίνει αυτό το προτέρημα;

Τρώνε τα φυτά; Υπάρχουν σαρκοφάγα;
σαρκοφάγα φυτά
Σκεφτήκατε ποτέ πως μπορεί να υπάρχουν φυτά τα οποία να τρώνε; Κι όμως υπάρχουν! Δεν εννοούμε να παίρνουν θρεπτικά συστατικά από το χώμα και τον ήλιο...

Πως οι μέλισσες συμβάλλουν στην αναπαραγωγή των φυτών;
μέλισσες
Πως οι μέλισσες που συλλέγουν νέκταρ και γύρη, βοηθάνε στην αναπαραγωγή των φυτών; Τι είναι η επικονίαση και πως συμβαίνει; Δείτε!

Γιατί ορισμένα φυτά - λουλούδια μυρίζουν όμορφα;
λουλούδια μυρίζουν
Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιό λόγο τα λουλούδια και κάποια φυτά μυρίζουν όμορφα; Τίποτα δεν είναι τυχαίο, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος...

Ηλιακό φως VS τεχνητό στη φωτοσύνθεση φυτών
ηλιακό φως
Εντάξει, πολλοί από μας ξέρουμε πως το ηλιακό φως με το φως της λάμπας(το τεχνητό), δεν είναι το ίδιο για τα φυτά και τη φωτοσύνθεση. Γιατί όμως;

Γιατί τα φυτά και τα δέντρα έχουν ρίζες;
ρίζες φυτών
Αλήθεια, γιατί τα φυτά και τα δέντρα έχουν ρίζες και για ποιο λόγο βρίσκονται οι ρίζες τους κάτω από το έδαφος; Ας δούμε λοιπόν, απλά και κατανοητά!

Κινούνται τα φυτά;
μετακίνηση φυτών
Κινούνται τα φυτά άραγες; Ή όχι; Ένα μόνο θα σας πούμε, τα φυτά είναι πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε, για ρίξτε μια ματιά εδώ αν κινούνται ή όχι...

Όταν πέφτει ένα φύλλο πονάει το δέντρο;
δέντρα πονάνε
Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τι σημαίνει για το δέντρο όταν πέφτει ένα φύλλο: νιώθει πόνο; Τραυματίζεται; Τι συμβαίνει στο δέντρο;

Γιατί τα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα;
φυτά και νερό
Γιατί λοιπόν τα φυτά χρειάζονται νερό (και φυσικά πότισμα ώστε να έχουν επαρκη ποσότητα) και που τους χρησιμεύει; Ας δούμε εδώ!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ