coolweb


Ρυτίδες Μέρος 1ο. Τι είναι και πως εμφανίζονται;

δημιουργία ρυτίδων

Διαβάστηκε: 8.787 φορές
Τι είναι αυτές οι μικρές γραμμούλες στο πρόσωπο μας και πως δημιουργούνται; Είναι όλες οι ρυτίδες το ίδιο; Όλες οι απαντήσεις απλά και κατανοητά!
Η αρχική μας αντίδραση στην εμφάνιση της πρώτης μας ρυτίδας είναι συνήθως ο πανικός για την χαμένη μας νεότητα, για τα χρόνια που περνάνε κλπ.

Η πρώτη ρυτίδαΆραγε πρέπει να μας παίρνει από κάτω; Όχι φυσικά! Όλοι κάποια στιγμή θα γεράσουμε και είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο να εμφανίσουμε ρυτίδες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να τις καθυστερήσουμε λίγο!

Επίσης, εκτός από τις ρυτίδες γήρατος υπάρχουν και οι ρυτίδες έκφρασης καθώς και κάποια άλλα είδη ρυτίδων τις οποίες βγάζουν και οι νέοι άνθρωποι.

Γι’ αυτό αν αντικρίσουμε μια ρυτίδα όπως κοιταζόμαστε στο καθρέφτη μας ένα όμορφο πρωινό, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γεράσαμε!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι και πως δημιουργούνται οι ρυτίδες;

Οι ρυτίδες δεν είναι τίποτε άλλο παρά αλλοιώσεις του δέρματος οι οποίες εμφανίζονται είτε λόγω γήρανσης είτε λόγω κάποιων συνηθειών μας.

Το δέρμα μας διαθέτει μια εξωτερική στιβάδα, κάτι σαν μεμβράνη, η οποία εμποδίζει τους μικροοργανισμούς (μικρόβια, βακτήρια κλπ) αλλά και το νερό να την διαπεράσουν.

Διαθέτει επίσης, και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες, κάποιες ουσίες όπως είναι το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Το μεν κολλαγόνο που παράγεται από τους ινοβλάστες είναι υπεύθυνο για την σφρηγιλότητα, η ελαστίνη για την ελαστικότητα, ενώ το υαλουρονικό οξύ για την ενυδάτωση του δέρματος.

Σύσταση του δέρματός μαςΌλα καλά μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως καθώς περνάνε τα χρόνια;

Η γήρανση του δέρματος είναι μια απολύτως φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία. Αυτό που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου είναι ότι η παραγωγή των ουσιών αυτών μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα μας να γίνεται πιο λεπτό και πιο εύθραυστο και τελικά να σπάει.

Στα σημεία αυτά εμφανίζονται λεπτές γραμμές οι οποίες με τον καιρό βαθαίνουν και γίνονται ρυτίδες.


Εξωτερικοί παράγοντες

Ο ήλιος προκαλεί ρυτίδεςΟ σχηματισμός των ρυτίδων ευνοείται και από κάποιους εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης του δέρματος.

Όταν δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό το δέρμα απορροφά μεγάλες ποσότητες υπεριώδους ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να γερνάει.

Εκτός όμως από τις ρυτίδες γήρατος υπάρχουν και οι ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες δημιουργούνται όταν επαναλαμβάνουμε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις του προσώπου μας.

Για παράδειγμα όταν γελάμε ή κάνουμε μορφασμούς πιέζουμε την ελαστικότητα του δέρματος και μπορούμε να εμφανίσουμε ρυτίδες στα μάγουλα (παρειές) ή κάτω από τα μάτια. Επίσης αν είμαστε μονίμως πιεσμένοι και σκυθρωποί ενδέχεται να εμφανίσουμε ρυτίδες στο μέτωπο.

Το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδεςΜια άλλη «πηγή» ρυτίδων είναι η βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Οι καπνιστές εμφανίζουν συχνά ρυτίδες στα μάγουλα και στα χείλη λόγω του επαναλαμβανόμενου σουφρώματος που κάνουν καθώς ρουφάνε τον καπνό.

Σκεφτείτε ότι ένας μέσος καπνιστής κάνει την ίδια κίνηση εκατομμύρια φορές!


Ακολουθεί το 2ο μέρος με έξυπνες συμβουλές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Διαβάστε στη συνέχεια Ρυτίδες Μέρος 2ο. Πως αντιμετωπίζονται;


Σχετικά άρθρα

Απλά καθημερινά μυστικά ομορφιάς για γυναίκες
μυστικά ομορφιάς
Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικά απλά καθημερινά μυστικά ομορφιάς για τη γυναίκα που έχουν σχέση με νύχια, μαλλιά και δέρμα.
Τι είναι το κολλαγόνο; Είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας;
κολλαγόνο
Τη λέξη κολλαγόνο, σίγουρα την έχουμε ακούσει έστω και μια φορά. Το θέμα είναι όμως, γνωρίζουμε τι είναι; Είναι καλό για το σώμα και το δέρμα μας;
Γιατί μαυρίζουμε στον ήλιο; Τι συμβαίνει στο δέρμα;
γιατί μαυρίζουμε
Γιατί μαυρίζουμε όταν το δέρμα μας εκτεθεί στον ήλιο; Τι είναι το μαύρισμα και τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι; Ας δούμε λοιπόν!
Συμβουλές για τέλειο μαύρισμα
πως να μαυρίσω σωστά
Πως να μαυρίσετε αποτελεσματικά και ομοιόμορφα χωρίς προβλήματα; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Μαύρισμα solarium: Είναι ασφαλες; Πως λειτουργεί; Κίνδυνοι;
σολάριουμ κίνδυνοι
Τι είναι το solarium (σολάριουμ); Πως λειτουργεί; Είναι ασφαλές ή επικίνδυνο; Δείτε τι γίνεται με το solarium, τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει...

Σχόλια

Ντανα ▾
  (στις 10-08-2014)
ενημερωτικα ολα !!
  (στις 11-08-2014)
Ευχαριστούμε πολύ Ντάνα!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Ρυτίδες Μέρος 1ο. Τι είναι και πως εμφανίζονται;
Kατηγορία: Υγεία
Tags: ρυτίδεςπρόσωποδέρμαομορφιάμυστικά ομορφιάςκρέμεςήλιοςκάπνισμασώμακολλαγόνο
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το σπυράκι; Γιατί δημιουργείται; Πως το αποφεύγουμε
σπυράκια
Γιατί βγάζουμε σπυράκια και σπυριά με πύον; Τι συμβαίνει στο δέρμα μας με τους πόρους, το σμήγμα και διάφορα άλλα και αντιδράει ο οργανισμός μας έτσι; Δείτε!

Μαύρισμα solarium: Είναι ασφαλες; Πως λειτουργεί; Κίνδυνοι;
σολάριουμ κίνδυνοι
Τι είναι το solarium (σολάριουμ); Πως λειτουργεί; Είναι ασφαλές ή επικίνδυνο; Δείτε τι γίνεται με το solarium, τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει...

Τατουάζ μέρος 2ο: πως γίνεται; Πονάει;
τατουάζ πληροφορίες
Δείτε εδώ τη συνέχεια με όλες τις πληροφορίες για τα tattoo! Στο δεύτερο μέρος θα δούμε πως γίνεται το τατουάζ, αν πονάει, κλπ

Γιατί το τσίμπημα των κουνουπιών ερεθίζει το δέρμα;
κουνούπι τσιμπάει
Γιατί με το τσίμπημα των κουνουπιών το δέρμα μας ερεθίζεται; Γιατί προκαλείται πρήξιμο και φαγούρα; Τι στο καλό συμβαίνει;! Ας δούμε!

Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;
φαγητό και δέρμα
Ας δούμε λοιπόν τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα ώστε να τα υπολογίζετε όπως επίσης και εκείνα που βλάπτουν το δέρμα ώστε να αποφεύγονται.

Τατουάζ μέρος 3ο: τι να προσέχω πριν και μετά; Αφαίρεση tattoo;
tattoo πληροφορίες
Δείτε στο τελευταίο άρθρο της σειράς, πληροφορίες για την αφαίρεση του τατουάζ, τι θα πρέπει να σκεφτούμε πριν και τι να προσέξουμε αφού το κάνουμε.

Τα 5 top φαγητά για καλύτερο δέρμα!
καλύτερο δέρμα
Ας δούμε λοιπόν εδώ τα 5 καλύτερα φαγητά που θα μας βοηθήσουνε να έχουμε καλύτερο δέρμα! Δείτε τι περιέχει το καθένα και που βοηθάει.

Λίγες συμβουλές για την αντιμετώπιση της ακμής!
ακμή
Ας δούμε εδώ λίγες ωραίες συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακμής. Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να την κάνουμε πιο ήπια.

Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;
γραμμές παλάμες
Γιατί έχουμε στα χέρια μας και συγκεκριμένα στις παλάμες μας, γραμμές; Τυχαίο; Που εξυπηρετούνε; Ας δούμε λοιπόν!

Τι είναι η ακμή και πως δημιουργείται;
Σπυράκια από ακμή
Τι ακριβώς είναι η ακμή, ποια είναι τα συμπτώματά της και γιατί δημιουργείται; Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε!

Τι είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί;
κυτταρίτιδα
Κυτταρίτιδα. Ο μόνιμος εφιάλτης των γυναικών! Τι την προκαλεί και τι συμβαίνει στο σώμα μας; Μάθετε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες! Απλά και κατανοητά!

Γιατί το δέρμα είναι λιπαρό μερικές φορές;
δέρμα λιπαρό
Γιατί μερικές φορές και σε εμάς, αλλά και σε άλλους ακόμα περισσότερο, το δέρμα είναι λιπαρό; Γιατί συμβαίνει αυτό και πως γίνεται; Ας δούμε λοιπόν!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ