Γιατί πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις συνταγές ζαχαροπλαστικής
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο γιατί δεν χρειάζεται να ακολουθούμε κατά γράμμα τις συνταγές μαγειρικής ...
Τι είναι το γλυκαιμικό φορτίο
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης που έχουν οι τροφές. Τι είναι όμως το ...
Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης
Θα έχετε ακούσει για τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών και για το πόσο σημαντικός είναι αυτός. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε στα ...
Πως να ελέγξω την λιγούρα για γλυκό
Πολλές φορές έχουμε τρελή λιγούρα για γλυκό. Μπορεί μάλιστα να μας γίνει έμμονη ιδέα και να μην φεύγει με τίποτα από το μυαλό μας ...
Υγιεινές τροφές που παχαίνουν. Μέρος 2ο
Δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας με τις υποτιθέμενες υγιεινές τροφές που όχι απλά παχαίνουν, αλλά είναι τελικά και τελείως ανθυγιεινές.
Υγιεινές τροφές που παχαίνουν. Μέρος 1ο
Ποιες είναι οι λεγόμενες ανθυγιεινές "υγιεινές" τροφές; Ας δούμε αναλυτικά σε αυτό το πρώτο μέρος τις υποτιθέμενες καλές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε.
Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες; Τι είναι καλύτερο;
Μιας και ακούγονται διάφορα για τις γλυκαντικές ουσίες, είναι καλό τελικά να τις προτιμάμε ή όχι σε σχέση με τη ζάχαρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.
Άσπρη ή μαύρη ζάχαρη; Ποιά είναι καλύτερη τελικά;
Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η μαύρη ζάχαρη είναι πολύ καλύτερη από την άσπρη. Ισχύει στα αλήθεια κάτι τέτοια; Τι είναι η καθεμία; Ας δούμε!
Γιατί διψάμε όταν καταναλώνουμε ζάχαρη;
Αναρωτηθήκατε γιατί αν καταναλώσουμε κάποιο γλυκό ή γενικά αν καταναλώσουμε ζάχαρη, διψάμε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας; Δείτε!
Γιατί η επιφάνεια της σοκολάτας ασπρίζει καμιά φορά;
Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει μερικές φορές, η σοκολάτα να έχει σε μερικά σημεία της επιφάνειας, μια άσπρη πάχνη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δείτε!
Πόση ζάχαρη περιέχει ένα αναψυκτικό;!
Αλήθεια, ξέρετε πόση ζάχαρη περιέχει ένα αναψυκτικό;
Φυσικά δεν μιλαμε για light κλπ, αλλά για τα απλά αναψυκτικά.
Που λέτε, ένα ...
1