coolweb


Γιατί ξινίζει το γάλα;

γάλα

Διαβάστηκε: 22.781 φορές
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε γιατί ξινίζει το γάλα; Τι συμβαίνει μετά από μερικές μέρες; Αν δεν ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό, είναι αρκετά εντυπωσιακό, δείτε!
Το αγαπημένο μας γάλα ξινίζει και είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, για κάποιους περίεργους λόγους που θα δούμε ευθύς αμέσως!

γάλα και βακτήριαΤο γάλα που λέτε, περιέχει μέσα του βακτήρια. Τα βακτήρια, είναι μικροσκοπικά ”πραγματάκια” - ”οργανισμοί” που ζούνε στο φυσικό περιβάλλον και υπάρχουν, όχι μόνο στο γάλα, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα!

Το γάλα επίσης περιέχει ένα είδος σακχάρου που ονομάζεται λακτόζη.

Τα βακτήρια στο γάλα, τρέφονται από τη λακτόζη αυτή και εξαιτίας αυτή της θρέψης, αναπαράγονται!

Όμως, καθώς χρησιμοποιείται η λακτόζη υπό μορφή σακχάρου από τα βακτήρια για να θραφούν, κατά τη χρήση της από αυτά, παράγεται ένα οξύ που λέγεται γαλακτικό οξύ!


Πιο απλά, η θρέψη των βακτηρίων από τη λακτόζη, αναπαράγει τα βακτήρια και αυτά με τη σειρά τους παράγουνε γαλακτικό οξύ που είναι υπεύθυνο για την ξινίλα στο γάλα!

γάλα ξινίζειΈτσι το γάλα ξινίζει! Η ”αναπαραγωγή” δηλαδή γαλακτικου οξέως, έκανε το γάλα να ξινίσει!

Αν και το γάλα έγινε ξινό, αυτό καθεαυτό δεν είναι κάτι κακό για εμάς. Αυτό το οποίο όμως μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα και είναι κακό για τον οργανισμό μας, είναι το εξής:
κατά την αναπαραγωγή των βακτηρίων, παράγονται και καλά βακτήρια, αλλά και επιβλαβή για τον οργανισμό μας!

Οπότε αν το γάλα ξινίσει, μην το πιείτε!

Τώρα αν ζεστάνουμε το γάλα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, πολλά από αυτά τα βακτήρια σκοτώνονται, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε και το γάλα, να είναι ”πόσιμο”! Είναι χονδρικα η λεγόμενη διαδικασία παστερίωσης.

Αν φυλάξουμε το γάλα σε κρύο μέρος, η αναπαραγωγή των βακτηρίων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς(αντίξοες συνθήκες για τα βακτήρια), κι έτσι μπορούμε να το καταναλώσουμε για λίγες ημέρες.

Αν όμως το φυλάξουμε σε ζεστό μέρος, το γάλα θα ξινίσει πολύ γρήγορα, γιατί το ζεστό περιβάλλον θα ευνοήσει την ταχύτατη αναπαραγωγή των βακτηρίων!

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;






Σχετικά άρθρα

Γιατί το γάλα είναι άσπρο
Γιατί το γάλα είναι λευκό
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το γάλα της αγελάδας είναι λευκό; Από που παίρνει το χρώμα του; Το οφείλει κάπου συγκεκριμένα; Ας δούμε!
Πως να μην κολλάει το γάλα
Πως να μην πιάνει το γάλα στην κατσαρόλα
Τι μπορείτε να κάνετε για να μην "πιάνει" το γάλα στην κατσαρόλα; Υπάρχει τρόπος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες
Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!
Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ;
φραπέ
Δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά και θέλετε να φτιάξετε έναν καλό φραπέ; Δεν είναι δύσκολο, λίγα πραγματάκια πρέπει να προσέξετε, δείτε!

Πως να φτιάξω έναν καλό ελληνικό καφέ!
καλύτερος καφές
Δοκιμάστε να φτιάξετε τον ελληνικό καφέ σωστά και δείτε το αποτέλεσμα! Ίσως ένας άλλος καφές από αυτός που έχουμε συνηθίσει... Ας δούμε!

Πως να φτιάξετε τέλειο φρέντο!
freddo espresso
Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε έναν παγωμένο φρέντο στις καφετέριες, ειδικά το καλοκαίρι. Αλήθεια όμως, είναι πολύ εύκολο να τον φτιάξουμε και στο σπίτι μας!

Τι είναι το ανθρακικό & πως το βάζουνε μέσα στα αναψυκτικά;!
ανθρακικό στα αναψυκτικά
Τι είναι λοιπόν το ανθρακικό που υπάρχει μέσα στα αναψυκτικά; Αναρωτηθήκατε ποτέ πως το βάζουν μέσα τους; Είναι ενδιαφέρον, δείτε!

Που κάνει καλό το πράσινο τσάι;
πράσινο τσάι κάνει καλό
Όλο ακούμε για το πράσινο τσάι ότι είναι αρκετά υγιεινό. Δείτε λοιπόν εδώ αναλυτικά που μας κάνει καλό αυτό το πολυσυζητημένο ρόφημα!

Η προέλευση του espresso freddo
Το Freddo espresso είναι ελληνική πατέντα
Τελικά ποια είναι η προέλευση του Freddo espresso; Μας έρχεται από το εξωτερικό ή μήπως πρόκειται για ελληνική "πατέντα"; Ας δούμε!

Πως βλάπτουν τα αναψυκτικά;
αναψυκτικά βλάπτουν
Αν πίνετε διάφορα αναψυκτικά, τότε καλό θα ήταν να διαβάσετε αυτό το άρθρο... Δείτε πως μας βλάπουν και τι ιδιότητες έχουν! Θα αναθεωρήσετε πολλά...

Πως να μην νερώσει ο καφές από τα παγάκια
Πως να μην λιώσουν τα παγάκια στον καφέ
Θέλετε να απολαύσετε το παγωμένο καφεδάκι σας χωρίς να λιώσουν τα παγάκια; Δείτε ορισμένες έξυπνες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως ξεθυμαίνουν τα αναψυκτικά;
αναψυκτικά ξεθυμαίνουν
Τι συμβαίνει και ξεθυμαίνουν τα αναψυκτικά; Πως γίνεται αυτό; Γιατί σταδιακά αποχωρεί το ανθρακικό από το αναψυκτικό μας; Ας δούμε!

Πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε
Πόσους καφέδες μπορούμε να πιούμε
Τελικά κάνει καλό ή κακό ο καφές; Κάνει να πίνουμε και αν ναι ποιο είναι το όριο ανά ημέρα; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πως πρέπει να πίνουμε νερό
Με ποιον τρόπο να πίνουμε το νερό
Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει επανειλημμένα ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Συνήθως οι γιατροί και οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.



Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ