coolweb


Τι είναι η γάτα σφίγγα;

Ποια είναι η γάτα σφίγγα

Γενικά οι γάτες είναι κατεργάρες, έξυπνες και επιθυμούν να είναι το κέντρο της προσοχής. Σε παλιότερες αναρτήσεις μας έχουμε ασχοληθεί κατά κόρον με διάφορα θέματα σχετικά με τις γάτες .

Ωστόσο πολλές από αυτές έχουν και έναν τρυφερό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικές γάτες Sphynx (γάτα Σφίγγα). Ποιο είναι όμως αυτό το ιδιαίτερο είδος γάτας και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του; Ας δούμε παρακάτω!

Τι είναι η γάτα σφίγγα;


Οι γάτες τους είδους σφίγγα είναι γνωστές για το χαρακτηριστικό άτριχο σώμα τους, αλλά και για την ηρεμία που διέπει το χαρακτήρα τους.

 οι γάτες σφιγξ έχουν χαρακτηριστική όψη χωρίς τρίχωμα
Οι γάτες Sphynx πλέον έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές και μάλιστα χαρακτηρίζονται ως πολύτιμες, αλλά και πανάκριβες αφού η ράτσα τους θεωρείται σπάνια και δυσεύρετη. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί έχουν αναφερθεί και πολλές περιπτώσεις απάτης.

Σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως αν ο αγοραστής δεν είναι γνώστης του αντικειμένου και δεν ξέρει να ξεχωρίζει τις ράτσες, μπορεί εύκολα να πέσει θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους. Για αυτόν τον λόγο πρέπει πάντοτε να προτιμάτε τα εξειδικευμένα pet shop.

Πολύ συχνά οι γάτες αυτές προτιμώνται ως κατοικίδια από άτομα που έχουν κάποια αλλεργία στις υπόλοιπες γάτες, αν και η έλλειψη του τριχώματος δεν υπόσχεται σε καμία περίπτωση πως δε θα επιφέρει καμία άλλη αρνητική επίδραση στον κάτοχο της.

Αληθεύει ότι οι γάτες Σφίγγες είναι τελείως άτριχες;


Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται από τους περισσότερους, δεν είναι όλες οι Sphynx γάτες εντελώς άτριχες.

Μερικές από αυτές έχουν ένα απαλό χνούδι στο σώμα τους. Εξαιτίας όμως της έλλειψης τριχώματος, είναι απαραίτητο ο ιδιοκτήτης τους να φροντίζει τακτικά για την καθαριότητα τόσο του σώματος, όσο και των αυτιών τους.

 οι γάτες σφίγγα δεν μπορούν να καθαριστούν μόνες τους
Οι γάτες Sphynx όταν αισθανθούν το κρύο, προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους ώστε να ζεσταθούν και να αντισταθμίσουν την έλλειψη τριχώματος. Αυτό συνήθως το κάνουν είτε πλησιάζοντας άλλες γάτες, είτε ακόμη και κάποιον άνθρωπο.

Είναι ιδιαίτερα κατεργάρες και τους αρέσει γενικά να επιδίδονται σε... ζαβολιές και αταξίες. Τους αρέσει αρκετά η συντροφιά των ανθρώπων, αλλά επιδιώκουν περισσότερο να βρίσκονται κοντά σε άλλες γάτες.

Αν κάποιος αποφασίσει να αποκτήσει μία γάτα Sphynx, πρέπει να είναι σίγουρος για το αν μπορεί να τη φροντίσει και να την αγαπήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και εκείνη θα τον ανταμείψει με χαρούμενες και όμορφες στιγμές!

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Όραση σκύλου & γάτας: τι ιδιαιτερότητες έχουν τα μάτια τους;
Σχετικά άρθρα

Γιατί οι γάτες έχουν μουστάκια
Που χρησιμεύουν τα μουστάκια της γάτας
Όλοι θα έχετε ίσως παρατηρήσει κάποια στιγμή ότι οι γάτες (και οι θηλυκές και οι αρσενικές), όπως και όλα τα αιλουροειδή (πχ τίγρεις ...
Τι να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε από το σκύλο ή τη γάτα μας
μόλυνση από σκύλο ή γάτα
Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις από τα κατοικίδιά μας όπως από το σκύλο ή τη γάτα μας!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι η γάτα σφίγγα;
Kατηγορία: Φύση - Περιβάλλον
Tags: γάτακατοικίδιασφίγγατρίχες
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως ζευγαρώνουν οι κότες;
ζευγάρωμα κότας
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως στο καλό ζευγαρώνουν τα κοτόπουλα; Ε λοιπόν, θα σας λυθεί αυτή η εύλογη απορία! Δεν είναι τρομερό, αλλά είναι ενδιαφέρον

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα μερικές φορές;
σκύλος τρώει χόρτα
Βλέπουμε καμιά φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε: γιατί; Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο... Τι του συμβαίνει; Δείτε!

Όραση σκύλου & γάτας: τι ιδιαιτερότητες έχουν τα μάτια τους;
όραση σκύλου και γάτας
Πως βλέπουν τα σκυλιά και οι γάτες; Τι συμβαίνει με την όρασή τους; Γιατί τα μάτια τους λάμπουνε στο σκοτάδι; Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ!

Άλογα: παράξενα και περίεργα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε!
άλογα παράξενα
Διαβάστε σε αυτό το άρθρο κάποια ωραία, λιγάκι παράξενα, κουφά και περίεργα πραγματάκια για τα αγαπημένα μας άλογα, που πιθανόν να μην ξέρατε!

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα;
επικίνδυνα ζώα
Αλήθεια, ποιά είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα τα οποία οφείλονται για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο; Ας δούμε!

Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;
χειμερία νάρκη
Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί οι αρκούδες και διάφορα άλλα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη; Τι συμβαίνει στο σώμα τους και τι είναι αυτή η χειμερία νάρκη;

Γιατί ο ταύρος εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα;
ταύρος
Το ξέρουμε όλοι μας: όταν ένας ταύρος δει κόκκινο χρώμα, εξαγριώνεται! Γιατί όμως γίνεται έξω φρενών;! Περίεργο ε; Δείτε εδώ, δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Μιλάνε τα ζώα;
επικοινωνία ζώων
Τι γίνεται με αυτά, τόσο φασαρία και κακό για το τίποτα;! Γαβγίζουν, κελαηδούν, μουγκρίζουν, βγάζουν περίεργους ήχους! Δε νομίζω, κάτι κάνουν και τα ζώα...

Aρκούδα και καμήλα: τι κοινό έχουν;
αρκούδα λίπος
Αλήθεια, δύο τόσο διαφορετικά ζώα που ζουν σε τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η καμήλα και η αρκούδα, τι κοινό έχουν; Ας δούμε!

Κλαίνε τα ζώα;
κλάμα ζώων
Ξέρουμε πως τα ζώα έχουν κι αυτά συναισθήματα. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ αν κλαίνε; Ένα περίεργο ερώτημα, το οποίο αξίζει να δούμε!

Τι είναι τα αμφίβια;
αμφίβιο
Όλο ακούμε και ξανακούμε για τα αμφίβια. Τι είναι τέλος πάντων αυτά; Ας πούμε λοιπόν πέντε πράγματα για αυτά έτσι και ας δούμε και κάποια είδη.

Υπάρχουν ζώα που περπατάνε στο νερό;
περπάτημα στο νερό
Αλήθεια, υπάρχουν ζώα που να περπατάνε επάνω στην επιφάνεια του νερού; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ένα πολύ καλό ερώτημα! Δείτε λοιπόν!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ