coolweb


Πως να αποφύγετε την ηχορύπανση από το γάβγισμα

Πως να απαλλαγώ από τον θόρυβο του γαβγίσματος

Το γάβγισμα του σκύλου είναι ένας φυσιολογικός τρόπος αντίδρασης του αγαπημένου τετράποδου φίλου μας. Τι γίνεται όμως όταν ο σκύλος βρίσκεσαι στο διαμέρισμα και γαβγίζει επίμονα και ενοχλεί τους γείτονες;

Ή για να το θέσουμε αλλιώς, πως θα αισθανόσασταν εάν πηγαίνατε στο σπίτι σας για να ξεκουραστείτε και ο θόρυβος από το γάβγισμα του σκύλου δεν σας άφηνε να ησυχάσετε; Τι μπορείτε να κάνετε; Ας δούμε παρακάτω.

Τι λέει ο νόμος


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο νόμος 4039/2012 (ΦΕΚ Α-15/02.02.2012), εκτός όλων των άλλων αναφέρει πως οι "κάτοχοι" κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να μη διαταράσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.

Αυτό σημαίνει πως ναι μεν μπορεί κάποιος να έχει κατοικίδιο στο σπίτι του, όπως παράδειγμα έναν σκύλο, αλλά έχει την υποχρέωση να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της ησυχίας των γειτόνων, καθώς στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 300€.

 πως να μειώσω τον θόρυβο από το γάβγισμα
Ο θόρυβος από το γάβγισμα ενός σκύλου κυμαίνεται από τα 85 db και μπορεί να φτάσει ως τα 120 db, ενώ οι συχνότητες που εκπέμπονται είναι της τάξεως 2-5 khz που είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικές και άλλοτε επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Ήδη από το 2012 υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει τον καταγγέλοντα για ενόχληση από γάβγισμα τετράποδου. Ο "κάτοχος" του σκύλου θα πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει ώστε να αυξήσει την ηχομόνωση του σπιτιού για να μη δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα από το γάβγισμα του αγαπημένου του τετράποδου.

Πως να απαλλαγείτε από τον θόρυβο του σκύλου σας


Η πιο εύκολη λύση είναι να αλλάξετε τα κουφώματα του σπιτιού σας και να βάλετε ηχομονωτικά, τα οποία θα περιορίσουν σημαντικά τον θόρυβο. Τα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου μπορούν από μόνα τους να αυξήσουν κατά πολύ την ηχομόνωση του σπιτιού σας και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα σας.

Ένα απλό κούφωμα αλουμινίου προσφέρει περίπου τα 32,5 db ηχομόνωση που σημαίνει πως αν το γάβγισμα του σκύλου σας αγγίζει στα 92,5 db ο θόρυβος που θα βγαίνει από τα κουφώματα θα είναι πολύ υψηλός και θα πλησιάζει τα 60 db.

Για αυτές τις περιπτώσεις ένα πολύ σημαντικό μέτρο που μπορεί να πάρει ο ιδιοκτήτης του τετράποδου φίλου του δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση ηχομονωτικών κουφωμάτων αλουμινιου. Τα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμίνίου περιλαμβάνουν το ηχομονωτικό προφίλ αλουμινίου και το triplex ηχομονωτικό τζάμι.

Επίσης, τα κουφώματα αυτά προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης και λύνουν οριστικά όποιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα με τους γείτονες.

 τα κουφωματα προσφέρουν ηχομόνωση και σας γλιτώνουν από προβλήματα με τους γείτονες
Το ηχομονωτικό προφίλ είναι είτε το θερμοδιακοπτώμενο με την εσωτερική επένδυση ειδικού υλικού στο εσωτερικό του προφίλ, είτε σε ένα συμβατικό προφίλ έχουμε κάνει επένδυση με υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα.

Οι υαλοπίνακες είναι τριπλοί και ειδικά σχεδιασμένοι με μία ειδική μεμβράνη στο εσωτερικό που προσδίδει πολύ υψηλές ηχομονωτικές ιδιότητες. Εκτός του προφίλ αλουμινίου και του είδους του υαλοπίνακα υπάρχει άλλη μία τελευταία αλλά εξίσου σημαντική παράμετρος για την ηχομονωτική ισχύ των κουφωμάτων σας και κατ’ επέκταση του σπιτιού σας.

Θυμηθείτε: Η κατασκευή των κουφωμάτων θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους κατασκευαστές και να περνάνε απο ποιοτικό έλεγχο. Εκτός της κατασκευής η τοποθέτηση των κουφωμάτων είναι εξίσου σημαντική.


Πρέπει να πραγματοποιείται από πιστοποιημένα συνεργεία και στο διάκενο μεταξύ κουφώματος και τοίχου να χρησιμοποιούνται ηχομονωτικές σιλικόνες για να μην υπάρχουν απώλειες και παέι στράφι η επένδυση για την αύξηση της ηχομόνωσης του σπιτιού σας.

Είτε είστε κάτοχοι σκύλου και δεν θέλετε να δέχεστε συνεχώς παρατηρήσεις επειδή ενοχλείτε τους περιοίκους σας, είτε θέλετε να αποκτήσει το σπίτι σας την ησυχία που χρειάζεστε, απευθυνθείται σε κάποιον πιστοποιημένο κατασκευαστή αλουμινίου και αποκτήστε την ησυχία που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά το site fenestral.gr για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Πως να μην μπάζουν νερά τα κουφώματα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να αποφύγετε την ηχορύπανση από το γάβγισμα
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: κουφώματατζάμιασκύλοςθόρυβος
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ