coolweb


Γιατί τα πόδια μας μυρίζουν άσχημα;

πόδια μυρίζουν

Διαβάστηκε: 65.461 φορές
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί τα πόδια μας μυρίζουν άσχημα μετά από μια κουραστική ημέρα με πολύ περπάτημα και όχι μόνο; Δείτε λοιπόν!
Σε όλους μας πάνω κάτω συμβαίνει: μυρίζουν λίγο πολύ τα πόδια μας! Σήμερα σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Γιατί μυρίζουν τα πόδια

πόδια μυρίζουν άσχημαΤα πόδια μυρίζουν άσχημα επειδή συμβαίνει το εξής:

Ο οργανισμός αποβάλει με ιδρώτα διάφορες άχρηστες ουσίες του οργανισμού. Αυτές οι ουσίες προσελκύουν βακτηρίδια τα οποία ήδη κατοικούν στα πόδια μας! (Η λεγόμενη χλωρίδα του ανθρώπου)

Τα βακτηρίδια λοιπόν, τρέφονται με αυτές τις ουσίες και αφού τρέφονται, θα πρέπει και αυτά να αποβάλλουν τις περιττές τους ουσίες. Έτσι αποβάλουν οργανικά οξέα τα οποία είναι δύσοσμα!

Οπότε, σε γενικές γραμμές, τα πόδια μας μυρίζουν εξαιτίας καί των "άχρηστων" ουσιών του οργανισμού μας, αλλά καί εξαιτίας των ουσιών που αποβάλλουν τα βακτηρίδια, που προσελκύονται από τις "άχρηστες" αυτές ουσίες!

Τα δύσοσμα πόδια είναι μάλλον θα λέγαμε μέρος τις καθημερινότητας μας για άντρες και γυναίκες. Κάποιοι δίνουν μεγάλη σημασία και κάποιοι άλλοι απλά το αγνοούν. Παρόλα αυτά παρακάτω θα αναφέρουμε διάφορους τρόπους καταπολέμησης της άσχημης μυρωδιάς στα πόδια μας!


Πως να μην μυρίζουν τα πόδια

Δείτε εδώ τι θα μπορούσατε να κάνετε ώστε να μη μυρίζουν τα πόδια σας:

1) Επισκεφθείτε δερματολόγο. Το πιο απλό! Μια επίσκεψη και μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα σας.

2) Πίνετε πάρα πολύ νερό! Έτσι καταπολεμάτε την δυσωδία γενικά του σώματος, γιατί με τον πολύ ιδρώτα αποβάλλεται όλες τις τοξίνες σας.

3) Μην φοράτε συνθετικές κάλτσες και γενικά κάλτσες αμφιβόλου ποιότητας. Προτιμούμε να είναι φτιαγμένες από απορροφητικό και μη συνθετικό υλικό, όπως το βαμβάκι.

4) Ψεκάστε τα πόδια σας μετά το λουτρό, με ένα σπρέι κατά των βακτηριδίων.

5) Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι κάλτσες πάνω από μια μέρα.

6) Αερίζετε τα παπούτσια σας συχνά για πάνω από 6 ώρες την ημέρα.

7) Μην δένετε πάρα πολύ σφιχτά τα παπούτσια σας, γιατί τα πόδια σας δεν θα αερίζονται σωστά.

8) Ότι ισχύει για τις συνθετικές κάλτσες ισχύει και για τα παπούτσια. Οπότε προσοχή στις αγορές σας!

9) Ενυδατώστε τα πόδια σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με μια απλή ενυδατική. Είναι εξίσου σημαντική η ενυδάτωση των κάτω άκρων, όσο είναι και των άνω!

10) Κόβετε τακτικά τα νύχια των κάτω άκρων. Όταν τα νύχια είναι μεγάλα είναι πηγή τροφής για μύκητες και βακτηρίδια και πολλές φορές η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από τα νύχια!

βακτηρίδια μύκητες στα πόδια

Δέκα απλά πραγματάκια, τα οποία εάν τα τηρήσουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα πόδια μας και δεν θα ντρεπόμαστε να βγάλουμε τα παπούτσια μας η να περπατήσουμε με γυμνά πόδια!

Απαλλαγείτε οριστικά από την άσχημη μυρωδιά των ποδιών

Ένα ακόμα πολύ καλό τρικ, είναι να βάλετε οινόπνευμα ή βότκα σε ένα πανάκι και να τρίψετε καλά τις περιοχές ενδιάμεσα από τα δάχτυλα και κάτω από αυτά, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, να πλένετε τα πόδια σας μία φορά τη μέρα ή τις δύο μέρες με νερό και σαπούνι και αμέσως μετά, να τρίβετε με οινόπνευμα ή βότκα με το πανάκι που προαναφέραμε.

Τέλος κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι ποδόλουτρο: γεμίστε μία λεκάνη με νερό και λίγο αφρόλουτρο και ανακατέψτε ώστε να κάνει αφρό.

Βάλτε τα πόδια σας μέσα της για καμιά ωρίτσα μέχρι να μουλιάσουν καλά, ενώ πχ βλέπετε τηλεόραση ή κάθεστε στον υπολογιστή.

Βγάλτε τα ξεπλύνετέ τα με νερό, σκουπίστε και τελειώσατε!

Επαναλάβετε 1 φορά τη βδομάδα ή όποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο.

Και ξεχάστε την άσχημη μυρωδιά των ποδιών μια για πάντα!

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί μυρίζουν οι μασχάλες μας;!


Σχετικά άρθρα

Πως να μην μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης
Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης
Πολύ συχνά ενώ είμαστε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε, πλένουμε πιάτα ή κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού εντοπίζουμε μια πολύ έντονη ...
Πως να μην μπαίνουν τα νύχια των ποδιών στο κρέας
νύχια ποδιών στο κρέας
Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση! Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο μας και να απαλλαγείτε!
Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!
Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!
Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

Σχόλια

Παναγιωτα ▾
  (στις 20-10-2018)
Συμφωνώ ότι τα τα νύχια των χεριών μεγαλωνουν πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών γιατί το έχω παρατηρήσει αυτό κυρίως στα χερια
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί τα πόδια μας μυρίζουν άσχημα;
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: πόδιαμυρωδιέςκάλτσεςπαπούτσιαβακτηρίδιαμύκητεςνύχιακαθαριότητα
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να μην μπαίνουν τα νύχια των ποδιών στο κρέας
νύχια ποδιών στο κρέας
Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση! Μπορείτε να την δείτε στο άρθρο μας και να απαλλαγείτε!

Γιατί μυρίζουν οι μασχάλες μας;!
μυρίζει η μασχάλη
Σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ αναρωτιόμαστε γιατί μας συμβαίνει αυτό. Ας δούμε λοιπόν γιατί μυρίζουν οι μασχάλες μας και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε!

Πως το σαπούνι αφαιρεί τη βρωμιά από το σώμα;
σαπούνι
Αλήθεια, πως καταφέρνει το σαπουνι και αφαιρεί τη βρωμιά από πάνω μας όταν πλενόμαστε με αυτό; Τι το μαγικό έχει και πως επιδρά; Δείτε!

Τι είναι οι ψείρες; Είναι επικίνδυνες; Αντιμετώπιση
ψείρες
Ξύσε, ξύσε, ξύσε… Όμως η φαγούρα δεν φεύγει! Ωχ! Όχι! Έχουμε ψείρες! Μήπως είναι επικίνδυνες; Πως τις κόλλησα; Διαβάστε παρακάτω...

Πως να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Μέρος 1ο
σπονδυλική στήλη
Τι να κάνουμε για να προσέχουμε να μην καταπονούμε τη σπονδυλική μας στήλη; Τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τα μελλοντικά προβλήματα; Ας δούμε!

Πως να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Μέρος 2ο
καταπόνηση σπονδυλικής στήλης
Δείτε εδώ τη συνέχεια του άρθρου στο πως να μην κουράζουμε και καταπονούμε τη σπονδυλική μας στήλη και στο τι να προσέχουμε!

Πως να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Μέρος 3ο
φροντίδα σπονδυλικής στήλης
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του άρθρου μας, θα δούμε λίγα ακόμα πραγματάκια που θα πρέπει να προσέχουμε για τη φροντίδα της σπονδυλικής μας στήλης.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ