coolweb


Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!

κουτί υπολογιστή

Διαβάστηκε: 11.106 φορές
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!
Αρχικά, αν είστε αρχάριοι, να ξέρετε ότι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να ”υποστείτε” τις συνέπειες σε περίπτωση που κάνετε κάποια χαζομάρα στο κουτί του υπολογιστή σας, γιατί όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα!

Επίσης να ξέρετε πως κάποια πράγματα μέσα στο κουτί του υπολογιστή, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα σε αντίθεση με κάποια άλλα.

Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχουμε!

1) Καλό είναι πριν κάνετε οτιδήποτε, να αποσυνδέσετε το ρεύμα.


2) Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι πρόκειται να πειράξετε και ότι ξέρετε τι κάνετε!

Καλό είναι να βρείτε στο internet την ανατομία του κουτιού του υπολογιστή, ποιες συσκευές hardware έχει μέσα και πως θα πρέπει να τις ”συμπεριφερθούμε”! Μην πάτε έτσι χύμα χωρίς να γνωρίζετε τίποτα.

Επίσης μην πειράξτε τα πάντα. Πειράξτε μόνο αυτά που σας ενδιαφέρουν.


στατικό ηλεκτρισμός chips3) Πριν βάλετε χέρι, ακουμπήστε τα χέρια σας σε ένα μέταλλο, για να αποβάλλεται τυχόν στατικό ηλεκτρισμό, που μπορεί να έχουν.

Αυτό γιατί ακουμπώντας ένα chip, όσο χαζό κι αν σας φαίνεται, μπορεί να το κάψετε! (όλες οι πλακέτες έχουν chips: η ram, η motherboard, η κάρτα γραφικών, κλπ)


4) Κομμάτια τα οποία είναι ”κουμπωτά”, μην τα κινείτε αριστερά-δεξιά για να χαλαρώσουν και να βγουν, απλά τραβήξτε τα προς τα έξω, ώστε να ξεκουμπώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: κάποια μπορεί να ”κρατιούνται” από μια βίδα ή κάποιο διακοπτάκι, βεβαιωθείτε ότι την ξεβιδώσατε / ή ανοίξατε το διακοπτάκι.


5) Όταν κουμπώσετε κάποια μέρη, βεβαιωθείτε ότι κούμπωσαν καλά. Πολλές φορές, μπορεί να χρειάζεται λίγο πίεση παραπάνω.6) Αν πρόκειται να αφαιρέσετε διάφορα μέρη από το κουτί του υπολογιστή και υπάρχει περίπτωση να μη θυμάστε που μπαίνουν, κρατήστε σημειώσεις, 1 λεπτο θα σας πάρει.


7) Μερικές φορές, μπορεί κάτι να εμποδίζει (πχ για να βγάλετε συρταρωτά τον σκληρό δίσκο, μπορεί να εμποδίζει κάτι από την μητρική πλακέτα).

Σε αυτήν την περίπτωση, μην το αμελήσετε, γιατί και η παραμικρή πίεση μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Απλά, αφαιρέστε το αντικείμενο που εμποδίζει με προσοχή και βεβαιωθείτε ότι ξέρετε που και πως ακριβώς επανατοποθετείται.


8) Προσοχή με την ψύξη: τυχόν ανεμιστηράκια(ψύκτρες) που έχετε αποσυνδέσει, μην ξεχάσετε να τα επανασυνδέσετε.

Επίσης, αν πρόκειται να βάλετε κάποιο καινούριο υλικό-hardware, βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζει την ροή του αέρα και ότι δεν βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποιο ανεμιστηράκι (ψύκτρα).


9) Μην παρατήσετε το κουτί του υπολογιστή ανοιχτό. Γεμίζει σκόνη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλα προβλήματα (να μην στροφάρουν καλά τα ανεμιστηράκια, να κάνουν περισσότερο θόρυβο, κλπ)


10) Αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο εκεί μέσα, μη βιαστείτε να το αφαιρέσετε και να το πετάξετε! Κατά 90% δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και εξυπηρετεί κάποιο σκοπό!

το κουτί του υπολογιστή

Γενικά να ξέρετε πως θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όταν ανοίγουμε το κουτί του υπολογιστή. Μην βλέπετε άλλους που το έχουν ”ψύλλου πήδημα”, αυτοί ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν τι να προσέξουν, εσείς όμως όχι, οπότε θα πρέπει να προσέχετε.

Βέβαια πάνω κάτω, δεν είναι και τίποτα το φοβερό το να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και να κάνετε λίγα μερεμέτια. Ίσα ίσα, θα πρέπει να ξέρετε και 5 πράγματα. Πολλές φορές, μπορεί να λύσουμε πολύ σύνθετα προβλήματα, με πολύ απλό τρόπο.

Καλή επιτυχία λοιπόν! Και είπαμε, να είστε προετοιμασμένοι για όλα!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά


Σχετικά άρθρα

Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.
Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
υπολογιστής και υγεία
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!
MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!

Σχόλια

ΓΙΩΡΓΟΣ ▾
  (στις 03-06-2012)
ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΑΝΙΑ!ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!
  (στις 03-06-2012)
Να ’σαι καλά Γιώργο :)
Βασιλης ▾
  (στις 15-10-2012)
Γιατι δεν βαζετε αδεια Creative commons στα αρθρα σας; http://www.creativecommons.gr/?page_id=13
  (στις 16-10-2012)
Δεν φέρνει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δυστυχώς. Είναι μόνο για λόγους κυρίως εκφοβισμού.
Απ’ ότι βλέπω την φέρανε και στην Ελλάδα.

Είδωμεν, ευχαριστούμε Βασίλη!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
Kατηγορία: Υπολογιστές
Tags: κουτί υπολογιστήζημιάυπολογιστήςhardwareπροβλήματα
Έχει 4 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το tablet pc;
tablet pc
Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.

Πως να κρατήσω σωστά backups στον υπολογιστή μου!
σωστά backups
Αν χαλάσει ο σκληρός σας δίσκος τι θα απογίνει ο κόπος και οι φωτογραφίες μιας ζωής; Πάρτε μέτρα και κρατήστε σωστά backups πριν είναι αργά, δείτε πως!

Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Μειονεκτήματα των tablets - tablet pc
μειονεκτήματα tablet
Τίποτα δεν είναι τέλειο, ακόμα και τα tablets! Ας δούμε λοιπόν ποια τα μειονεκτήματα των tablets - tablet pc ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Τα πλεονεκτήματα των tablet pc
πλεονεκτήματα tablet
Τα tablet pc έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Αξίζει να δούμε τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα laptops και τα desktop pc.

Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά
ζημιά υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια ωραία μικρά κολπάκια και μέτρα πρόληψης, για να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να μην παθαίνει ζημιά σε βάθος χρόνου

Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
υπολογιστής και υγεία
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!

Αναλυτικός οδηγός αγοράς πολυμηχανήματος: όλα όσα θα χρειαστείτε
Τι να προσέξω κατά την αγορά πολυμηχανήματος
Η επιλογή ενός πολυμηχανήματος δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και απλή υπόθεση. Κι αυτό γιατί οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ