coolweb


Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!

υπολογιστής και υγεία

Διαβάστηκε: 13.058 φορές
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!
Πάνω κάτω όλοι μας λίγο πολύ χρησιμοποιούμε υπολογιστή. Όμως, η έντονη χρήση του υπολογιστή, κρύβει παγίδες για την υγεία μας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά ωραία κολπάκια που θα σας βοηθήσουν προσέξετε την υγεία σας, ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

υγεία στον υπολογιστή

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

1) Φροντίστε η οθόνη να είναι σχετικά ψηλά, για την ακρίβεια στο ύψος του κεφαλιού, ώστε να μην αναγκάζεστε να καμπουριάζετε κοιτάζοντάς την.
Έτσι αποφεύγετε την κύρτωση (καμπούρα).


2) Φροντίστε πίσω και γύρω από την οθόνη να μην υπάρχει τοίχος, αλλά να υπάρχει βάθος.

Δουλεύοντας αρκετή ώρα, να έχετε το νου σας να παίρνετε τα μάτια της απο πάνω της για λίγο και να εστιάζουν τα μάτια σας σε αυτό το βάθος (σε αντικείμενα μεγαλύτερης απόστασης)3) Φροντίστε να αγοράσετε μια καλή οθόνη, με καλές προδιαγραφές και ποιοτική αποτύπωση. Επίσης, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα Mhz.


4) Ρυθμίστε την φωτεινότητα της οθόνης να μην είναι δυνατή. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει απαλός φωτισμός στον χώρο σας και να μην σας βαράει λάμπα στα μάτια. Τέλος, βάλτε την οθόνη σε σημείο, που σε συνδυασμό με το φωτισμό, να μην γυαλίζει.


5) Μην έχετε μεγάλη οθόνη πολύ κοντά σας. Φροντίστε να κρατάτε τη μέγιστη απόσταση, σε βαθμό όμως που να είναι ευδιάκριτα τα πάντα(γράμματα, κείμενα, κλπ), χωρίς δυσκολία.


6) Επισκευάστε ή αλλάξτε αμέσως την οθόνη σας αν την αισθάνεστε να τρεμοπαίζει. Το ίδιο αν, ενώ προσπαθήσατε να την ρυθμίσετε, μετά από κάποια ώρα σας κουράζει τα μάτια ή πονάει το κεφάλι σας.


7) Αν ξοδεύετε αρκετές ώρες στον υπολογιστή, όταν κάνετε διάλλειμα ή πείτε να "ξελαμπικάρετε" λιγάκι, μην στρωθείτε στην τηλεόραση ή πχ στο playstation (που έχει να κάνει πάλι με οθόνη)!

Επίσης, μην πάτε πάλι σε κάτι που θέλει καρέκλα.
Βγείτε μια βόλτα!

Τέλος, φροντίστε να κάνετε συχνά - πυκνά διαλλείματα.


8) Φροντίστε η καρέκλα σας να είναι αναπαυτική και να κάθεστε με τρόπο που να σας "κρατάει" όρθιο και να μην σας "σπρώχνει" σε στάση καμπούρας.


9) Αποφύγετε να φοράτε ακουστικά - ψείρες. Καλό είναι οτιδήποτε ακούτε, να το ακούτε απο ηχεία υπολογιστή. Τώρα σε περιπτώσεις που επιβάλλετε η ησυχία, τότε αναγκαστικά.


10) Αν δεν αθλήστε και η δουλειά σας είναι στον υπολογιστή, φροντίστε να βρείτε ένα άθλημα - σπορ με το οποίο να ασχολήστε συχνά. Επίσης να τρώτε υγιεινά και ιδιαίτερα να πίνετε γάλα καθημερινά.


11) Ο υπολογιστής έχει μια τάση να μας αποξενώνει. Προσέξτε το αυτό! Για να έχουμε την ψυχική μας ηρεμία και να είμαστε ψυχικά υγιείς, κρατήστε τις ισορροπίες!


12) Αν έχετε laptop, μην το βάζετε στα πόδια σας και το λειτουργείτε εκεί! Θα πρέπει να είναι μακριά από τα γεννητικά όργανα (του ανδρός), μιας και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν τα κυκλώματά του, αυξάνουν την ανικανότητα στο σπέρμα!


Προσπαθήστε να τηρείτε τα παραπάνω και γενικά να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Το πρόβλημα πολλές φορές δεν παρουσιάζεται άμεσα για να πούμε ότι "α, φταίει αυτό, οπότε το κόβω και είμαι μια χαρά", αλλά συσσωρεύεται και εμφανίζεται μετά από χρόνια.

προβλήματα υγείας

Οπότε, φροντίστε να προσέχετε προληπτικά, πριν δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία σας, εξαιτίας του υπολογιστή, και είναι αργά.

Γενικά, δεν χρειάζεται να προσέχουμε υπερβολικά, αλλά κάποια στοιχειώδη πράγματα όπως τα παραπάνω κολπάκια και συμβουλές, θα πρέπει να μην τα αγνοούμε...

Να θυμάστε: προσέχουμε για να έχουμε!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά


Σχετικά άρθρα

Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
κουτί υπολογιστή
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!
Πόσα πράγματα βλάπτουν τον οργανισμό μας καθημερινά;!
τι βλάπτει
Έχετε αναρωτηθεί κάθε μέρα πόσα πράγματα μας βλάπτουν, που δεν παίρνουμε χαμπάρι; Μπορεί να είναι τουλάχιστον εκατοντάδες!
Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.
Πως να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Μέρος 3ο
φροντίδα σπονδυλικής στήλης
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του άρθρου μας, θα δούμε λίγα ακόμα πραγματάκια που θα πρέπει να προσέχουμε για τη φροντίδα της σπονδυλικής μας στήλης.
Πως να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Μέρος 1ο
σπονδυλική στήλη
Τι να κάνουμε για να προσέχουμε να μην καταπονούμε τη σπονδυλική μας στήλη; Τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τα μελλοντικά προβλήματα; Ας δούμε!

Σχόλια

ADO3 ▾
  (στις 27-02-2012)
πολυ καλο και χρησιμο το αθρο σας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
Kατηγορία: ΥπολογιστέςΥγεία
Tags: σώμαπροβλήματαζημιάπροβλήματα υγείαςυπολογιστής
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το tablet pc;
tablet pc
Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.

Πως να κρατήσω σωστά backups στον υπολογιστή μου!
σωστά backups
Αν χαλάσει ο σκληρός σας δίσκος τι θα απογίνει ο κόπος και οι φωτογραφίες μιας ζωής; Πάρτε μέτρα και κρατήστε σωστά backups πριν είναι αργά, δείτε πως!

Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Μειονεκτήματα των tablets - tablet pc
μειονεκτήματα tablet
Τίποτα δεν είναι τέλειο, ακόμα και τα tablets! Ας δούμε λοιπόν ποια τα μειονεκτήματα των tablets - tablet pc ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Τα πλεονεκτήματα των tablet pc
πλεονεκτήματα tablet
Τα tablet pc έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Αξίζει να δούμε τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα laptops και τα desktop pc.

Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά
ζημιά υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια ωραία μικρά κολπάκια και μέτρα πρόληψης, για να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να μην παθαίνει ζημιά σε βάθος χρόνου

Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
κουτί υπολογιστή
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!

Αναλυτικός οδηγός αγοράς πολυμηχανήματος: όλα όσα θα χρειαστείτε
Τι να προσέξω κατά την αγορά πολυμηχανήματος
Η επιλογή ενός πολυμηχανήματος δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και απλή υπόθεση. Κι αυτό γιατί οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ