coolweb


Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά

ζημιά υπολογιστή

Διαβάστηκε: 16.122 φορές
Δείτε εδώ κάποια ωραία μικρά κολπάκια και μέτρα πρόληψης, για να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να μην παθαίνει ζημιά σε βάθος χρόνου
Για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από προβλήματα και για να αποτρέψετε τυχόν ζημιά στον υπολογιστή και τα δεδομένα σας, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω κολπάκια για καλή λειτουργία.

καλή λειτουργία υπολογιστή

Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό!

1) Όταν κλείσετε τον υπολογιστή σας και θέλετε αμέσως να τον ξανανοίξετε, περιμέντε 5-10 δευτερόλεπτα αφού κλείσει και μετα ξανανοίξτε τον, μην τον ξανανοίξετε αμέσως!

2) Όταν χαλάει ο καιρός και αρχίζει να βροντάει, κλείστε τον υπολογιστή σας και βγάλτε τον από την πρίζα (μαζί και την οθόνη και τα υπόλοιπα περιφερειακά)

3) Φροντίστε ο υπολογιστής σας να μένει κρύος. Μην τον έχετε κοντά σε θερμαινόμενα σώματα και να του έχετε όσα ανεμιστηράκια χρειάζονται, ώστε να μην ζεσταίνονται πολύ τα διάφορα μέρη του.

4) Αποφύγετε το reset. Κάντε το μόνο σε έσχατη λύση. Επίσης, τερματίστε τον υπολογιστή σας κανονικά και σε καμία περίπτωση μην τον βγάζετε από την πρίζα αν δεν έχει κλείσει.

5) Ενώ βρίσκεται σε λειτουργία, μην αποσυνδέσετε κάποιον εσωτερικό δίσκο ή κάποια κάρτα εσωτερική (πχ PCI).


6) Κάντε τακτικά ανασυγκρότηση αν είναι απαραίτητο(για μηχανικούς δίσκους κι όχι για SSD).

7) Κάντε συχνά φορματ. Δεν χρειάζεται να φτάσετε στα δύσκολα σημεία όπου κρέμασαν τα πάντα. Έτσι, δεν θα θυσιάζετε τα πολύτιμα δεδομένα σας.
Μια πολύ καλή λύση, είναι να κάνετε image(με πχ το Norton Ghost) ένα φρέσκο format, και να το κάνετε επαναφορά. (Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες ψάχνοντας στο internet)

8) Φροντίστε να κρατάτε σωστά backups, σε άλλον σκληρό δίσκο ή οπτικά μέσα. Κανείς σχεδόν δεν το κάνει και δεν μπορεί να καταλάβει την σοβαρότητα, αν δεν την πάθει! Φροντίστε πριν την πάθετε!

format και backups

9) Κάντε ασφαλή κατάργηση των συσκευών σας πάντα. Αν δεν μπορεί να καταργηθεί, μην την αφαιρέσετε έτσι, κάντε επανεκκίνηση, ή κλείστε τον υπολογιστή σας και αφαιρέστε πχ το memory stick σας!

10) Μην καθαρίζετε με ΑΖΑΧ την οθόνη, χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια οθόνης, είναι αρκετά φθηνά και αγοράζετε μια ντουζίνα!

11) Μην είστε ανυπόμονοι: όταν κολλήσει το σύστημα και δεν ανταποκρίνεται, δώστε του λίγο χρόνο χωρίς να προσπαθήστε να ανοίξετε κάτι καινούριο. Έτσι, μπορεί πολλές φορές να επανέλθει, χωρίς να χρειαστεί να το κάνετε reset.

12) Μην έχετε μεγάλα ηχεία κοντά στην οθόνη ή στο κουτί του υπολογιστή σας.

13) Μην έχετε το κουτί σας κάτω κάτω. Φροντίστε να το βάλετε λίγο πάνω από το πάτωμα. Αυτό γιατί μαζεύει πολύ σκόνη (κι έτσι μπουκώνουν τα ανεμιστηράκια) και υπάρχει περίπτωση υπερθέρμανσης.

14) Αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, ψάξτε το στο internet, ρωτήστε φίλους και προσπαθήστε να το λύσετε. Πολύ βασικό όμως είναι να ξέρετε τι κάνετε, αλλιώς μπορεί να κάνετε τα πράγματα πολύ χειρότερα!
Αν πιστεύετε πως είναι κάτι που ίσως να μην μπορείτε να χειριστείτε, καλύτερα πηγαίντε το σε κάποιον τεχνικό, μην το ρισκάρετε!

κολπάκια υπολογιστώνΤηρώντας αυτά τα κολπάκια, θα αποφύγετε προβλήματα και πονοκεφάλους σε ανύποπτες στιγμές.

Βέβαια, στον κόσμο των υπολογιστών, τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, μακριά από μας!

Όμως, προσέχουμε, για να έχουμε και δεν μαθαίνουμε αφού την πάθουμε...

Διαβάστε στη συνέχεια Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας


Σχετικά άρθρα

Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
κουτί υπολογιστή
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!
Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
υπολογιστής και υγεία
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!
Από τι φτιάχνονται & πως προστατεύουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα;
αλεξίσφαιρα γιλέκα
Από τι είναι λοιπόν φτιαγμένα τα γνωστά σε όλους μας αλεξίσφαιρα γιλέκα; Πως μας προστατεύουν από έναν πυροβολισμό - από μια σφαίρα;
MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
Πως να προστατέψετε τις συσκευές σας από αυξομείωση τάσης
Προστασία από υψηλή τάση
Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία των συσκευών σας σας από αστάθειες στο δίκτυο του ρεύματος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά
Kατηγορία: Υπολογιστές
Tags: ζημιάπροστασίαπροβλήματακαλή λειτουργίαυπολογιστήςhardwareλογισμικό
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το tablet pc;
tablet pc
Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.

Πως να κρατήσω σωστά backups στον υπολογιστή μου!
σωστά backups
Αν χαλάσει ο σκληρός σας δίσκος τι θα απογίνει ο κόπος και οι φωτογραφίες μιας ζωής; Πάρτε μέτρα και κρατήστε σωστά backups πριν είναι αργά, δείτε πως!

Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Μειονεκτήματα των tablets - tablet pc
μειονεκτήματα tablet
Τίποτα δεν είναι τέλειο, ακόμα και τα tablets! Ας δούμε λοιπόν ποια τα μειονεκτήματα των tablets - tablet pc ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Τα πλεονεκτήματα των tablet pc
πλεονεκτήματα tablet
Τα tablet pc έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Αξίζει να δούμε τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα laptops και τα desktop pc.

Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
υπολογιστής και υγεία
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!

Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
κουτί υπολογιστή
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!

Αναλυτικός οδηγός αγοράς πολυμηχανήματος: όλα όσα θα χρειαστείτε
Τι να προσέξω κατά την αγορά πολυμηχανήματος
Η επιλογή ενός πολυμηχανήματος δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και απλή υπόθεση. Κι αυτό γιατί οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ