coolweb


Αναλυτικός οδηγός αγοράς πολυμηχανήματος: όλα όσα θα χρειαστείτε

Τι να προσέξω κατά την αγορά πολυμηχανήματος

Η επιλογή ενός πολυμηχανήματος δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και απλή υπόθεση. Κι αυτό γιατί οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι πολλές και ορισμένες φορές όχι τόσο ξεκάθαρες.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές μας ανάγκες.

Η διάρθρωση του σημερινού άρθρου έχει ως εξής:

● Τι είναι και τι λειτουργίες εκτελεί ένα πολυμηχάνημα;

● Πως να επιλέξετε το κατάλληλο πολυμηχάνημα για εσάς

» Προσδιορίστε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας
» Υπολογίστε το πραγματικό κόστος του πολυμηχανήματος που θέλετε να αγοράσετε
» Διαβάστε κριτικές πριν από την αγορά
» Δείτε προσεκτικά τις επιλογές σύνδεσης και συνδεσιμότητας
» Δώστε βάρος στην ευκολία χρήσης
» Πόσο απαραίτητο είναι για εσάς το multitasking;
» Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες λύσεις όσον αφορά στο λογισμικό
» Εκτυπωτές και πολυμηχανήματα που χρησιμοποιούν εφαρμογές

● Να αγοράσω inkjet ή laser πολυμηχάνημα;

● Τι είναι τα πολυμηχανήματα με δοχεία πλήρωσης μελάνης; Αξίζει η αγορά τους;

Πριν δούμε λοιπόν πως μπορεί κανείς να κάνει την κατάλληλη επιλογή μιας συσκευής εκτύπωσης αυτού του τύπου, ας δούμε πρώτα τι είναι, αλλά κυριότερα τι μπορεί να κάνει ένα πολυμηχάνημα.

Τι είναι και τι λειτουργίες εκτελεί ένα πολυμηχάνημα;


Ένα πολυμηχάνημα ή αλλιώς πολυλειτουργικός εκτυπωτής (multi-function printer) είναι μια συσκευή που ενοποιεί τις λειτουργίες ενός εκτυπωτή, ενός φωτο-αντιγραφικού μηχανήματος, ενός σαρωτή (scanner) ή ακόμη και ενός φαξ σε ένα μηχάνημα.

 ποιο είναι το κατάλληλο πολυμηχάνημα για μένα
Κι αν αρχικά οι συσκευές αυτές ήταν σχετικά ογκώδεις, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά compact με αποτέλεσμα να χωρούν σε κάθε χώρο γραφείου. Επίσης μειώνουν το κόστος, καθώς συνδυάζουν πολλές λειτουργίες μαζί, ενώ βελτιώνουν παράλληλα και τη ροή εργασιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα πολυμηχανήματα γενικά αποτελούν μια σχετικά κοινή επιλογή σε συσκευές εκτύπωσης όχι μόνο για τους απλούς οικιακούς χρήστες ή τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο πολυμηχάνημα για εσάς


Για να πάρετε τη σωστή απόφαση σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο πολυμηχάνημα για εσάς ή για την επιχείρηση σας, πρέπει πρώτα να απαντήσετε σε μια σειρά από ερωτήματα.

Προκειμένου λοιπόν να σας βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά από αυτά παρακάτω:

Προσδιορίστε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας


Αυτό είναι ένα γενικό ερώτημα, το οποίο καλό είναι να το έχουμε πάντα κατά νου όταν κάνουμε μια αγορά, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευής.

Όταν λοιπόν μιλάμε συγκεκριμένα για την απόκτηση καινούργιου πολυμηχανήματος, θα πρέπει να σκεφτούμε πρώτα ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες ή οι απαιτήσεις όσων θα το χρησιμοποιούν, π.χ. στο σπίτι ή το γραφείο.

 ποιο πολυμηχάνημα να πάρω για το γραφείο μου
Για παράδειγμα θα πρέπει να σκεφτούμε αν μας αρκεί η ασπρόμαυρη εκτύπωση ή αν επιθυμούμε να έχουμε και τη δυνατότητα να εκτυπώνουμε έγχρωμα. Θα εκτυπώνουμε μόνο έγγραφα ή μήπως θέλουμε να τυπώνουμε και τις φωτογραφίες μας και μάλιστα σε αντίστοιχο χαρτί;

Επίσης, εκτός από την κλασική εκτύπωση και τη σάρωση, τα πολυμηχανήματα προσφέρουν μια πληθώρα από πολλές χρήσιμες εργασίες και λειτουργίες, τις οποίες αν τις χρειάζεστε, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο.

Ορισμένες έξτρα εργασίες που μπορείτε να κάνετε με ένα πολυμηχάνημα είναι μεταξύ άλλων:
» να σαρώνετε απευθείας στο cloud
» να εκτυπώνετε κατευθείαν από το cloud
» να στέλνετε και να λαμβάνετε φαξ
» να στέλνετε εκτυπώσεις εξ αποστάσεως
» να εκτυπώνετε από κινητές συσκευές (έξυπνα τηλέφωνα τύπου smartphone, τάμπλετ)
» να εκτυπώνετε από κάρτες μνήμης
» να κάνετε εκτυπώσεις διπλής όψης με αυτόματο τρόπο
» να κάνετε σαρώσεις διπλής όψης με αυτόματο τρόπο

 μπορείτε να εκτυπώνετε με το πολυμηχάνημα σας απευθείας από κάρτες μνήμης
Σκεφτείτε καλά ποιες από αυτές χρειάζεστε προτού προβείτε στην αγορά ενός μηχανήματος.

Υπολογίστε το πραγματικό κόστος του πολυμηχανήματος που θέλετε να αγοράσετε


Κατά την επιλογή ενός πολυμηχανήματος, το πιο συχνό λάθος, που κάνει μάλιστα πάρα πολύς κόσμος, είναι ο σωστός υπολογισμός του πραγματικού κόστους της συσκευής.

Κι αυτό γιατί συνήθως κοιτάζουμε μόνο το αρχικό κόστος κτήσης. Ωστόσο, ένα πολυμηχάνημα, όπως φυσικά και ένας απλός εκτυπωτής, είναι συσκευή που χρειάζεται αναλώσιμα που δεν είναι άλλα από το μελάνι εκτύπωσης.

 λάβετε σοβαρά υπόψη σας και το κόστος των αναλωσίμων
Πολύ απλά λοιπόν, αν δεν υπολογίσουμε και το κόστος των αναλωσίμων (που κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι) στην αρχική αγορά, ενδέχεται να κάνουμε την λάθος επιλογή.

Με άλλα λόγια, μπορεί να αγοράσουμε ένα πολύ ωραίο και φαινομενικά φθηνό μηχάνημα με άπειρες και χρήσιμες λειτουργίες, αλλά τελικά το κόστος εκτύπωσης να είναι τόσο υψηλό που τελικά να τον θέσουμε σε αχρηστία.

Διαβάστε κριτικές πριν από την αγορά


Ακόμη κι αν έχετε σταμπάρει κάποιο πολυμηχάνημα και είστε έτοιμοι να το αγοράσετε, καλό θα ήταν να διαβάσετε και κάποιες κριτικές πριν προβείτε στην αγορά του.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλοι χρήστες πριν από σας, ή αντίστοιχα κάποιες κρυφές λειτουργίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική σας απόφαση.


Επίσης, δεν θα ήταν κακό να συγκρίνετε τις επιδόσεις που υπόσχεται η κατασκευάστρια εταιρία στο φύλλο προδιαγραφών της συσκευής με αντίστοιχα δεδομένα από ανεξάρτητες υπηρεσίες ελέγχου που εμπιστεύεστε.

Δείτε προσεκτικά τις επιλογές σύνδεσης και συνδεσιμότητας


Πριν επιλέξετε ένα πολυμηχάνημα, καλό είναι να γνωρίζετε αν διαθέτει λογισμικό ή οδηγούς οι οποίοι θα σας καθοδηγήσουν στην εγκατάσταση, στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν, αλλά και στην αναβάθμιση;

 επιλέξτε πολυμηχάνημα που υποστηρίζει wi-fi για να εκτυπώνετε ασύρματα
Επίσης, τα πολυμηχανήματα που υποστηρίζουν WiFi μπορούν να συνδεθούν σε ένα δίκτυο χωρίς τα ενοχλητικά καλώδια. Βέβαια, εκτός από αισθητικό, το θέμα είναι και πρακτικό, μιας και στην περίπτωση αυτή εκτυπώνουμε εύκολα, ακόμη κι από κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone χωρίς περίεργες συνδέσεις.

Δώστε βάρος στην ευκολία χρήσης


Είτε προορίζεται για οικιακή χρήση, είτε για κάποιον επαγγελματικό χώρο, είναι πολύ σημαντικό το πολυμηχάνημα που θα επιλέξετε να είναι εύκολο στη χρήση.

Κι αυτό γιατί όσο πιο εύκολο στη χρήση είναι ένα πολυμηχάνημα, τόσο λιγότερο χρόνο θα ξοδεύουν οι χρήστες για να το λειτουργήσουν και άρα τόσο πιο αποδοτικοί θα γίνονται.


Επίσης, καλό είναι να ξέρουμε εξ αρχής βεβαιωθείτε ότι το προϊόν υποστηρίζεται από την κάλυψη υπηρεσιών και υποστήριξης που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Πόσο απαραίτητο είναι για εσάς το multitasking;


Εάν θέλετε να εκτελείτε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολυμηχάνημα, το οποίο θα είναι πραγματικά "πολυμηχάνημα".

Τι εννοούμε με αυτό; Για να το πούμε απλά, για εσάς δεν έχει σημασία απλά το τι μπορεί να κάνει ένα πολυμηχάνημα, ούτε το πόσο καλά μπορεί να το κάνει. Αντιθέτως, πρέπει να κοιτάξετε τις δυνατότητες που έχει για multitasking.

 σκεφτείτε καλά πόσες εργασίες θέλετε να εκτελείτε ταυτόχρονα με το πολυμηχάνημα σας
Γιατί, τι να το κάνετε ένα all-in-one μηχάνημα με φοβερά χαρακτηριστικά και δυνατότητες αν εσείς χρειάζεται να εκτελείτε κάποιες από αυτές ταυτόχρονα, και αυτό δεν υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα;

Πολύ απλά θα χάνετε χρόνο, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ σημαντικός, ιδίως αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση και όχι για ιδιωτική, ενώ επίσης θα συσσωρεύονται εργασίες που θα αδυνατείτε να εκτελέσετε.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στην περίπτωση αυτή.

Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες λύσεις όσον αφορά στο λογισμικό


Ένα πολυμηχάνημα μπορεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρηση σας να βελτιστοποιήσετε την παραγωγικότητα, ουσιαστικά καταργώντας διπλές και συνήθως χρονοβόρες διαδικασίες επεξεργασίας εγγράφων.

 με το κατάλληλο πολυμηχάνημα μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας
Ουσιαστικά επιλέγοντας το κατάλληλο πολυμηχάνημα μπορείτε να οργανώσετε το γραφείο σας, κάνοντας ηλεκτρονική επεξεργασία, σάρωση και αρχειθέτηση των έντυπων εγγράφων σας.

Χρησιμοποιώντας μια απλή εφαρμογή λογισμικού, η οποία συνήθως διατίθεται δωρεάν από τον κατασκευαστή της συσκευής, μπορείτε να μετατρέψετε έντυπα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή και να τα στείλετε σε πολλαπλούς προορισμούς χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σαρωμένα αρχεία σας σε χώρους αποθήκευσης στο cloud, όπως είναι για παράδειγμα το dropbox, το microsoft onedrive, το google drive, το box, κλπ.

Επίσης, πάντα με το κατάλληλο λογισμικό, μπορείτε να κάνετε χρήση φακέλων δικτύου, απομακρυσμένων εκτυπωτών ή ακόμη και συστημάτων αυτοματισμού back-office με μία και μόνο σάρωση.

Εκτυπωτές και πολυμηχανήματα που χρησιμοποιούν εφαρμογές


Τα πολυμηχανήματα που διαθέτουν τη δυνατότητα χρήσης και λειτουργίας μέσα από περιβάλλον εφαρμογών προχωρούν την όλη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή μπορείτε να κάνετε τα πάντα μέσα από μια εφαρμογή στο smartphone ή το tablet.

Οι συσκευές αυτές συνήθως διαθέτουν WiFi και άρα μπορούν να συνδεθούν με το τηλέφωνο σας, ενώ σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες cloud όταν σαρώνετε ή ακόμη και όταν εκτυπώνετε.

 τα app-enabled πολυμηχανήματα μεγιστοποιούν τα οφέλη από την χρήση έξυπνων τηλεφώνων
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πολύ απλά να εργάζεστε χρησιμοποιώντας το πολυμηχάνημα σας πρακτικά από οπουδήποτε, αλλά και οποτεδήποτε.

Να αγοράσω inkjet ή laser πολυμηχάνημα;


Το συγκεκριμένο ερώτημα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου και η απάντηση σε αυτό είναι: εξαρτάται.

Κι αυτό γιατί δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση. Ο πρώτος είναι ο αριθμός των εκτυπώσεων που πρόκειται να κάνουμε και ο δεύτερος είναι η ποιότητα εκτύπωσης που θέλουμε.

 αξίζει η αγορά laser πολυμηχανήματος;
Μόλις λάβουμε υπόψη τα έξοδα για τα αναλώσιμα μελάνια, θα δούμε ότι ένα laser πολυμηχάνημα ίσως μας βγει τελικά φθηνότερο, ιδίως αν έχουμε να εκτυπώσουμε έναν σημαντικό αριθμό σελίδων.

Επίσης η ποιότητα εκτύπωσης των πολυμηχανημάτων και των εκτυπωτών τύπου laser είναι συνήθως πολύ ανώτερη από τους αντίστοιχους inkjet.

Τι είναι τα πολυμηχανήματα με δοχεία πλήρωσης μελάνης; Αξίζει η αγορά τους;


Τελευταία, πολλές κορυφαίες εταιρίες στον χώρο της εκτύπωσης, όπως η EPSON και η CANNON, έχουν λανσάρει ένα νέο είδος εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων που κινούνται (όσον αφορά στο κόστος) κάπου ανάμεσα στα μηχανήματα laser και inkjet.

Η τεχνολογία των συσκευών αυτών είναι τύπου inkjet, δηλαδή λειτουργούν με ψεκασμό μελανιού, αλλά αυτό που αλλάζει (και που επηρεάζει σημαντικά το κόστος εκτύπωσης) είναι ότι δεν χρησιμοποιούν έτοιμα μελανάκια, αλλά αντ’ αυτού έχουν δοχεία, τα οποία τα γεμίζει ο χρήστης.

 τα πολυμηχανήματα epson eco-tank είναι πολύ οικονομικά όσον αφορά στο κόστος εκτύπωσης
Οι συσκευές αυτές είναι λίγο ακριβές στην αγορά τους, έχουν δηλαδή σχετικά υψηλό κόστος κτήσης, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το εξαιρετικά χαμηλό κόστος του μελανιού, το οποίο επιτρέπει την εκτύπωση χιλιάδων σελίδων με λίγα μόνο ευρώ.

Επομένως, για να το πούμε πολύ απλά, αν κάνετε πολλές εκτυπώσεις και θέλετε ευκολία και ευελιξία, τότε ίσως αυτό το είδος πολυμηχανήματος να είναι ότι πρέπει για εσάς.

Άρα τώρα έχετε όλες τις πληροφορίες για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή που θα ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες ή στις ανάγκες της επιχείρησης σας.Διαβάστε στη συνέχεια Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Σχετικά άρθρα

Πως να αγοράσω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια
tips για αγορά παιδικών παπουτσιών
Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αγοράσετε τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί σας. Όλες οι πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.
Οδηγός αγοράς χύτρας ταχύτητας
Αγορά χύτρας ταχύτητας
Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά χύτρας ταχύτητας; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τι ψυγείο να πάρω;
Οδηγός αγοράς ψυγείου
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Αναλυτικός οδηγός αγοράς πολυμηχανήματος: όλα όσα θα χρειαστείτε
Kατηγορία: Υπολογιστές
Tags: πολυμηχανήματαεκτυπωτέςσαρωτέςfaxαγορέςσυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το tablet pc;
tablet pc
Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.

Πως να κρατήσω σωστά backups στον υπολογιστή μου!
σωστά backups
Αν χαλάσει ο σκληρός σας δίσκος τι θα απογίνει ο κόπος και οι φωτογραφίες μιας ζωής; Πάρτε μέτρα και κρατήστε σωστά backups πριν είναι αργά, δείτε πως!

Γενικά κολπάκια για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας
λειτουργία υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Μειονεκτήματα των tablets - tablet pc
μειονεκτήματα tablet
Τίποτα δεν είναι τέλειο, ακόμα και τα tablets! Ας δούμε λοιπόν ποια τα μειονεκτήματα των tablets - tablet pc ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Τα πλεονεκτήματα των tablet pc
πλεονεκτήματα tablet
Τα tablet pc έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Αξίζει να δούμε τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα laptops και τα desktop pc.

Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά
ζημιά υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια ωραία μικρά κολπάκια και μέτρα πρόληψης, για να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να μην παθαίνει ζημιά σε βάθος χρόνου

Υπολογιστής και υγεία: κολπάκια και τι να προσέχετε!
υπολογιστής και υγεία
Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!

Τι να προσέχω όταν ανοίγω το κουτί του υπολογιστή!
κουτί υπολογιστή
Πρόκειται να ανοίξετε το κουτί του υπολογιστή και δεν ξέρετε και πολλά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε να κάνετε ζημιά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ