coolweb


Τι οθόνη υπολογιστή να πάρω

Τι οθόνη υπολογιστή να αγοράσω

Διαβάστηκε: 11.051 φορές
Τι οθόνη να επιλέξετε για τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Ψάχνετε να αγοράσετε καινούργια οθόνη για τον υπολογιστή σας και έχετε πελαγώσει; Κανένα πρόβλημα! Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Όταν ψάχνει κανείς να αγοράσει οτιδήποτε, από την πιο απλή αγορά μέχρι και την πιο σύνθετη, στην ουσία πρέπει να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Πως σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτό που θα αγοράσω;

Απαντώντας σε αυτό το απλό φαινομενικά ερώτημα θα είστε στο σωστό δρόμο για να κάνετε την ιδανική αγορά για τις δικές σας πραγματικές ανάγκες. Προσέξτε λέμε πραγματικές γιατί στις μέρες μας υπάρχουν και πολλές ψεύτικες, φτιαχτές ανάγκες.

Με απλά λόγια για να βρείτε τι οθόνη υπολογιστή να πάρετε πρέπει πρώτα να αποφασίσετε για τι είδους χρήση προορίζεται.

Βασική χρήση

Η βασική χρήση περιλαμβάνει απλές εργασίες όπως σερφάρισμα, διάβασμα email, περιήγηση σε κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter κλπ), επεξεργασία εγγράφων κλπ.

Για όλες αυτές τις εργασίες δεν χρειάζεστε οθόνη με υψηλές επιδόσεις. Με λίγο ψάξιμο θα βρείτε πολλά μόνιτορ σε πολύ καλές τιμές. Μάλιστα δεν είναι ανάγκη να πάρετε μικρή οθόνη και να βγάζετε τα μάτια σας.

Μια φθηνή οθόνη θα καλύψει τον αρχάριο χρήστη
Μπορείτε να βρείτε πολλές οθόνες υψηλής ανάλυσης (HD Ready) σε ικανοποιητικό μέγεθος (22 με 24 ίντσες) και σε προσιτή τιμή για να κάνετε τη δουλειά σας.


Μέση χρήση

Οι οθόνες που απευθύνονται στον μέσο χρήστη πρέπει να παρέχουν ικανοποιητική ποιότητα θέασης και την απόδοση που απαιτείται για καθημερινές εργασίες.

Αυτές περιλαμβάνουν τον διαμοιρασμό φωτογραφιών, τη λήψη και τη θέαση ταινιών και βίντεο, την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μέσω skype ή αντίστοιχων προγραμμάτων, τη δημιουργία παρουσιάσεων και υπολογιστικών φύλλων και πολλά άλλα.

Μια μέσης ανάλυσης οθόνη θα σας καλύψει για τις καθημερινές εργασίες
Μια οθόνη τύπου LED ή IPS με ανάλυση Full HD θα καλύψει το μέσο χρήστη. Αν μάλιστα επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μόνιτορ (από 27 ίντσες και πάνω) ή μια οθόνη αφής μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε και ως οικιακό σταθμό ψυχαγωγίας.

Επαγγελματική χρήση ή/και αναπαραγωγή πολυμέσων

Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη γραφιστική την παραγωγή βίντεο ή άλλων πολυμέσων τότε χρειάζεστε μια οθόνη σχεδιασμένη για τέτοιου είδους εφαρμογές.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη διαγώνιο, ανάλυση τουλάχιστον Full HD (προτείνεται 4Κ) ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος εργασίας και υψηλή ανάλυση για να μην ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια.

Μια οθόνη 4Κ συστήνεται για απαιτητικές εφαρμογές και πολυμέσα
Επίσης χρήσιμη μπορεί να φανεί μια οθόνη με IPS πάνελ, λόγω της ακρίβειας στα χρώματα και των μεγάλων γωνιών θέασης.

Αν ασχολείστε με την επεξεργασία βίντεο επιλέξτε μια οθόνη με χρόνο απόκρισης κάτω από 5ms για να μειώσετε φαινόμενα θόλωσης ή ghosting (το αποτύπωμα που μένει από προηγούμενα καρέ).

Καλό είναι επίσης να προτιμήσετε μια οθόνη με ρυθμιζόμενη βάση για λόγους ευκολίας και εργονομίας.

Για παιχνίδια

Οι gamers είναι μια ειδική κατηγορία που χρειάζονται γενικά συστήματα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Εκτός λοιπόν από τις υψηλές απαιτήσεις σε υπολογιστικά συστήματα, χρειάζονται και μια πολύ δυνατή οθόνη.

Για την ακρίβεια χρειάζονται μια οθόνη που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των σημερινών παιχνιδιών σε ταχύτητα και ευκρίνεια.

Και λέμε των σημερινών παιχνιδιών, γιατί αν η σχέση σας με το gaming σταματάει στη θρυλική πασιέντζα των windows, τότε μάλλον και η πιο απλή οθόνη θα σας καλύψει...

Στην περίπτωση των πραγματικών gamers προτείνεται μια οθόνη ανάλυσης τουλάχιστον Full HD (μία 2Κ ή 4Κ δεν θα ήταν κακή ιδέα) με χρόνο απόκρισης 5ms ή γρηγορότερο, ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή ταχύτερο και οριζόντια γωνία θέασης πάνω από 178 μοίρες.

Το gaming απαιτεί high end οθόνη
Αν τώρα σας αρέσει το Multi-boxing, δηλαδή το να παίζετε με δύο ή περισσότερους χαρακτήρες, μπορείτε να προσθέσετε μια δεύτερη οθόνη για να μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα δυο χαρακτήρες.

Ό,τι και να επιλέξετε θυμηθείτε το βασικότερο απ' όλα. Επιλέξτε σύμφωνα με τις πραγματικές σας ανάγκες και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.

Καλές αγορές!

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά


Σχετικά άρθρα

Τηλεoράσεις LED vs LCD (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα)
τηλεοράσεις led
Τι διαφορές έχουν οι LED τηλεοράσεις από τις LCD; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας LED και μίας LCD τηλεόρασης; Ας δούμε!
Τι είναι και πως λειτουργούν οι οθόνες - τηλεοράσεις 3D;
3d τηλεοράσεις
Καινούρια τεχνολογία στην τηλεόρασή μας - οθόνη μας: 3D. Τι είναι; Πως λειτουργεί; Πως καταφέρνουμε να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση; Δείτε!
Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!
Διαφορά LCD vs TFT οθόνης;
lcd vs tft
Τα χρησιμοποιούμε και τα δύο ασυναίσθητα όμως, χωρίς να ξέρουμε στην ουσία τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των LCD και TFT οθονών, ας δούμε!
Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι οθόνη υπολογιστή να πάρω
Kατηγορία: Υπολογιστές
Tags: οθόνεςυπολογιστήςχαρακτηριστικάledlcdηλεκτρονικές συσκευές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τηλεoράσεις LED vs LCD (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα)
τηλεοράσεις led
Τι διαφορές έχουν οι LED τηλεοράσεις από τις LCD; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας LED και μίας LCD τηλεόρασης; Ας δούμε!

Τι είναι και πως λειτουργούν οι οθόνες - τηλεοράσεις 3D;
3d τηλεοράσεις
Καινούρια τεχνολογία στην τηλεόρασή μας - οθόνη μας: 3D. Τι είναι; Πως λειτουργεί; Πως καταφέρνουμε να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση; Δείτε!

Διαφορά LCD vs TFT οθόνης;
lcd vs tft
Τα χρησιμοποιούμε και τα δύο ασυναίσθητα όμως, χωρίς να ξέρουμε στην ουσία τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των LCD και TFT οθονών, ας δούμε!

Συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασης: ύψος, απόσταση θέασης
Πως να εγκαταστήσετε την τηλεόραση (ύψος, απόσταση θέασης)
Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναφερθεί πολύ αναλυτικά στην αγορά νέας τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του αναλυτικού ...

Τι είναι η ανάλυση οθόνης
Τι είναι η ανάλυση εικόνας
Τι εννοούμε με τον όρο ανάλυση οθόνης, ποιες είναι οι διάφορες επιλογές και τι σημαίνουν πρακτικά; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Τι είναι 4Κ (UHD)
Τι είναι η ανάλυση 4Κ ή UHD
Τι είναι η ανάλυση 4Κ που συναντάμε σε οθόνες και τηλεοράσεις; Ποια η διαφορά με το UHD; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ