coolweb


Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!

αγορά laptop

Διαβάστηκε: 113.036 φορές
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!
Αν πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop, είναι καλό να προσέξετε λίγα πραγματάκια ώστε να πάρετε κάτι που να σας κάνει.

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε πως γενικά, ό,τι αγοράζετε, καλό είναι να είναι όμορφο και να σας αρέσει, όμως στο τέλος αυτό που θα σας μείνει και για αυτό το οποίο θα "πιάσει" τελικά τα λεφτά του, είναι η εξυπηρέτηση που θα σας κάνει.

αγοράσω laptopΜην παρασύρεστε από φανταχτερές glossy εμφανίσεις και εφφεδάκια. Σκεφτείτε καλά για ποιο λόγο θέλετε να αγοράσετε laptop, βγάζοντας εντελώς από το μυαλό σας το πόσο όμορφο είναι το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν στην ουσία δεν σας χρειάζετε κάτι φορητό, αγοράστε desktop υπολογιστή ή στην τελική αν δεν σας χρειάζεται και καθόλου υπολογιστής, μην αγοράσετε!

Όταν θα σας φύγει η "πόρωση" της εντυπωσιακής εμφάνισης, θα το έχετε να κάθεται και θα σκέφτεστε τι βλακεία κάνατε πετώντας άσκοπα τα λεφτά σας...

Οπότε μην αγοράσετε laptop παρασυρόμενοι από το "εφετζιλίκι", αλλά αγοράστε κάτι που θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Αν τελικά είστε αποφασισμένοι να προβείτε σε μια τέτοια αγορά, μιας και το χρειάζεστε πραγματικά, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές αγοράς laptop, ώστε να κάνετε μια καλύτερη επιλογή.

Μέγεθος laptop

Η πρώτη και πιο βασική συμβουλή για αγορά laptop, είναι να προσέξετε το μέγεθός του.

Πάλι βάσει των αναγκών σας, είναι πολύ σημαντικό να μην πάρετε μια "κουμούτσα" και σας κάνει τη ζωή δύσκολη ή και αντίστροφα, να μην πάρετε μια σταλιά και σας... "βγαίνουν τα μάτια"!

Καλό είναι να δείτε που θα πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε και να κάνετε αντίστοιχα τη σωστή επιλογή.

Να έχετε υπόψιν ότι μπορείτε εύκολα όταν θα επιστρέφετε σπίτι να το συνδέετε με μία μεγαλύτερη οθόνη και να το χρησιμοποιείτε γενικά σαν desktop. Όμως το θέμα είναι εκεί που θα το χρειαστείτε να δείτε αν θα σας βολεύει.

Εγώ για παράδειγμα, είχα πάρει ένα netbook με 10" οθόνη. Αυτό που μπορώ να πω ότι με δυσκόλευε, ήταν το μικρό του πληκτρολόγιο και η μικρή του οθόνη για εκεί που το χρειαζόμουνα. Αντίστοιχα το touch του συμπεριφερόταν "άτσαλα" όταν ίδρωναν λίγο τα χέρια μου. Όμως με κάλυπτε για τη δουλειά που το ήθελα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα, ήταν το μικρό του μέγεθος: μπορούσα να το παίρνω εύκολα όπου χρειαζόταν και το άνοιγα ακόμα και στο δρόμο και στο αμάξι μπαμ μπαμ!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα πολύ σημαντικό που είχα, ήταν η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας του: είχε μεγάλη μπαταρία και χαμηλή κατανάλωση εξαιτίας κυρίως της μικρής του οθόνης...


Οθόνη laptop

οθόνη laptopΠέραν του μεγέθους που καθορίζεται ουσιαστικά αποκλειστικά από το μέγεθος της οθόνης του laptop, καλό είναι να προσέξουμε τι οθόνη έχει επάνω το υποψήφιο laptop.

Τα περισσότερα πλέον έχουν οθόνη led και λίγα έχουν lcd, όμως προσοχή, δεν μας αρκεί μόνο αυτό το κριτήριο!

Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα και δείτε την οθόνη του laptop από κοντά! Δείτε τι χρώματα βγάζει, τι φωτεινότητες και τι ευκρίνεια έχει και το βασικότερο απ’ όλα: δείτε αν φαίνονται όλα εντάξει υπό γωνία (από κάτω - πάνω - αριστερά - δεξιά).

Σκληρός δίσκος: SSD ή όχι;

ssd δίσκος laptopΣίγουρα οι SSD δίσκοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα και για να σας το πούμε έτσι απλά, το laptop σας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να έχει ssd σκληρό δίσκο.

Μιας και το πιο αργό πράγμα επάνω στον υπολογιστή μας είναι ο σκληρός δίσκος, θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε έναν ταχύτατο για να εκμεταλλευτούμε και τις επιδόσεις του υπόλοιπου hardware.

Οι ssd σκληροί δίσκοι είναι ταχύτατοι, δεν ζεσταίνονται, καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία και έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Οπότε τι μπορείτε να κάνετε;

Είτε αγοράστε laptop με σκληρό δίσκο ssd, είτε αγοράστε ένα αρκετά πιο φθηνό χωρίς ssd κάνοντας το εξής:

♦ αγοράστε ξεχωριστά έναν πολύ καλό ssd,
♦ αντικαταστήστε τον "μανίσιο" δίσκο με τον ssd,
♦ αγοράστε ένα εξωτερικό κουτάκι 2,5" usb, βάλτε τον "μανίσιο" δίσκο μέσα του και πλέον χρησιμοποιήστε τον σαν εξωτερικό δίσκο!

Αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο, σκεφτείτε το...

Επεξεργαστής, ram και κάρτα γραφικών

Είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα laptop με σχετικά καλό επεξεργαστή, όμως όχι τίποτα φοβερό και τρομερό.

Εδώ τηρήστε τη γραμμή του "μέτριου", μην πέσετε όμως σε κάποιον με χαμηλές επιδόσεις γιατί θα το μετανιώσετε. Αντίστοιχα μην πάτε σε κάποιον πολύ καλό δίνοντας ένα σωρό λεφτά, μιας και δεν πρόκειται να τον αξιοποιήσετε, οπότε είναι σαν να πληρώνετε για κάτι που δεν σας χρειάζεται.

Γενικά μπορείτε να βρείτε laptops σε καλή τιμή με καλούς επεξεργαστές. Απλά συγκρίνετε επιδόσεις μεταξύ επεξεργαστών με μία γρήγορα αναζήτηση στο google.

Προσωπικά πιστεύω ένας i3 διπύρηνος είναι μια χαρά. Το laptop δεν το αγοράζετε για να δουλεύετε επάνω σε βαριές εφαρμογές, να παίζετε βαριά παιχνίδια, κλπ, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα ήταν λάθος να αγοράσετε laptop...

Όσων αφορά τις κάρτες γραφικών, δεν πρόκειται να βρείτε κάτι ιδιαίτερα καλό οπότε μην περιμένετε και μην ψάχνετε να βρείτε κάτι "τούμπανο", τουλάχιστον όσον αφορά μοντέλα κάτω των 1000 ευρώ.

Αλλά παρόλα αυτά, ότι καρτα γραφικών και να έχει, θα σας καλύψει μια χαρά σε πολλά πράγματα.

Τέλος, με τη μνήμη ram δεν θα παιδευτείτε ιδιαίτερα μιας και όλα πάνω κάτω έχουν 4gb ddr3 τουλάχιστον, οπότε είναι αρκετά. Αν δεν είναι, μπορείτε να αγοράσετε άλλα τόσα και είστε καλυμμένοι.

Μπαταρία laptop

μπαταρία του laptopΗ μπαταρία του laptop είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. Υποτίθεται παίρνουμε laptop εκμεταλλευόμενοι τη φορητότητα που μας παρέχει, άρα υποτίθεται χρειαζόμαστε και μια καλή μπαταρία.

Αν είναι όντως έτσι, δώστε βάσει σε αυτό και προσέξτε τα παρακάτω:

♦ το laptop να έχει μπαταρία με όσο γίνεται μεγάλους χρόνους χρήσης και αναμονής

♦ να έχει μικρή οθόνη και να έχετε δίσκο ssd που σίγουρα θα σας καταναλώσουν λιγότερη μπαταρία

♦ να βελτιστοποιήσετε τα windows ώστε να καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία (πχ αν δεν χρειάζεστε το wifi να το έχετε κλειστό, να ρίχνετε κατά πολύ τη φωτεινότητα της οθόνης, κλπ)

♦ να κάνετε καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας του laptop για να αντέξει και αυτή και οι επιδόσεις της περισσότερο.

Απο που να αγοράσω

Την μεγαλύτερη γκάμα σε laptops στην Ελλάδα την έχουν τα εξής καταστήματα:

Θα μπορέσετε να βρείτε μεγάλη ποικιλία και ακριβώς για τις δικές σας ανάγκες, χρησιμοποιώντας τα φίλτρα στο αντίστοιχο site, μιας και έχουν πραγματικά μεγάλη γκάμα και καλές τιμές.

Επιπλέον συμβουλές αγοράς laptop

Κάποιες ακόμα συμβουλές για αγορά laptop είναι οι εξής:

1) καλό είναι να ψαχτείτε στο internet και να εντοπίσετε τις πιο αξιόπιστες μάρκες και να κινηθείτε κυρίως σε αυτές.

Αποφύγετε μάρκες που βγάζανε συνέχεια προβλήματα στο παρελθόν...

2) δείτε τα από κοντά και προσπαθήστε να γράψετε στο πληκτρολόγιο! Όσο κουφό κι αν σας φαίνεται, μερικά πληκτρολόγια δεν θα σας βολέψουν!

Σκοπός είναι βέβαια να το καταλάβετε αυτό πριν να είναι αργά...

3) αντίστοιχα πράγματα και για το touch. Δείτε επίσης τι δυνατότητες σας παρέχει πέραν της αίσθησης της αφής. Μη νομίζετε, μπορεί να λέτε πάντα ότι θα "κουμπώνετε" επάνω ποντίκι, όμως μερικές φορές σίγουρα θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε...

4) δείτε αν ζεσταίνεται! Να ξέρετε πως αν είναι αρκετά ζεστό στο ράφι του καταστήματος, μπορεί το καλοκαίρι με έντονη χρήση να σας απογοητεύσει...

5) δείτε τι θύρες και τι εξόδους σας παρέχει. Σιγουρευτείτε ότι έχει ό,τι πρόκειται να χρειαστείτε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως...

6) ρωτήστε φίλους και γνωστούς αλλά φυσικά μη βασιστείτε μόνο στην αποψή τους αλλά καταλήξτε στα δικά σας συμπεράσματα. Απλά μπορούν να σας μεταδώσουν την εμπειρία τους και να "μην την πατήσετε" όπως αυτοί

7) μη βιαστείτε! Είναι πολύ πιθανό να κάνετε μία λάθος αγορά ή και να χάσετε μια καλή προσφορά... Οπότε υπομονή...

8) σκεφτείτε μήπως θα ήταν καλύτερο να αγοράσετε ένα tablet ή αναλογιστείτε μήπως ένα smartphone με λιγότερα λεφτά θα καλυπτε τις ανάγκες σας και θα άφηνε το καινούριο σας laptop... στο περιθώριο!

συμβουλές αγοράς laptop
Αυτές λοιπόν ήταν κάποιες συμβουλές για αγορά laptop. Σκεφτείτε τα και ψαχτείτε καλά για να πιάσουν τα λεφτά σας τόπο και είπαμε: μην παρασύρεστε από φρου φρου και αρώματα αλλά επικεντρωθείτε στην ουσία γιατί θα το μετανιώσετε!!

Καλές αγορές :)

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά


Σχετικά άρθρα

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!
Τι είναι το tablet pc;
tablet pc
Ας δούμε λοιπόν με απλά λόγια τι είναι επιτέλους τα tablet pc που όλο μας βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό. Απλά και κατανοητά όπως πάντα.
Τι οθόνη υπολογιστή να πάρω
Τι οθόνη υπολογιστή να αγοράσω
Τι οθόνη να επιλέξετε για τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τηλεoράσεις LED vs LCD (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα)
τηλεοράσεις led
Τι διαφορές έχουν οι LED τηλεοράσεις από τις LCD; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας LED και μίας LCD τηλεόρασης; Ας δούμε!
Τι είναι το UPS - Line Interactive και πως λειτουργεί;
πως λειτουργεί το ups
Πως λειτουργούν τα ups - line interactive και κρατάν ανοιχτούς τους υπολογιστές μας - προστατεύουν κατά τις διακοπές - αυξομειώσεις τάσης; Δείτε!

Σχόλια

Απο ▾
  (στις 25-10-2014)
ωραίο άρθρο και αντικειμενικό
  (στις 26-10-2014)
Ευχαριστούμε!
Etsi ▾
  (στις 22-12-2014)
pairneis APPLE pou einai polu kali poiotita kai glutoneis na kaneis olo auto haha
Apple ▾
  (στις 07-05-2015)
Αυτό με τα apple. Όχι ρε παιδιά άλλο κάρβουνο . Καλά αλλά υπερεκτιμημένα. Πολύ υπερεκτιμημένα. Με λιγότερα λεφτά κάνεις πολύ άνετα την δουλειά σου . Το θέμα είναι όπως λέει και το άρθρο είναι τι το θες το Laptop. Τώρα αν θέλετε να κάνετε ” μούρη ” τότε βουρ για apple.
witcher ▾
  (στις 16-02-2017)
esy re file mas les dwste 500 eurw na parete mia korniza..ti xamilomenh foteinotita k mikrh othonh..pare tablet an de se noiazoun auta!mia xara mporeis na paikseis se laptop gt prosopika exw laptop p to xw parei edw k 3 xronia me timh 600 eurw(to vrika prosfora 450)kai paizw mpompa polla paixnidia tou 16 mporei oxi full ruthmiseis alla polu ikanopoihtika!Auta p les einai apla h gnwmh sou pou apoti katalava eisai tupos tou pare kati k koita to na mi xalasei..mi paidia pou tous aresoun laptop k goustaroun na paizoun kai games sta laptop!Ante geia
Γιώργος ▾
  (στις 07-05-2018)
Ωραίο άρθρο, έψαχνα μνήμες και με την βοήθεια σας κατάλαβα τι πρέπει να αγοράσω. Ευχαριστώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
Kατηγορία: Υπολογιστές
Tags: laptopαγορέςυπολογιστήςσκληροί δίσκοιμπαταρίεςοθόνεςηλεκτρονικές συσκευές
Έχει 6 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!

Να αγοράσω εξωτερικό σκληρό δίσκο με RAID για backups;
αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου raid για backups
Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου raid για backups αποκλειστικά; Να ξέρετε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο... Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ