coolweb


Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ;

φραπέ

Διαβάστηκε: 399.791 φορές
Δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά και θέλετε να φτιάξετε έναν καλό φραπέ; Δεν είναι δύσκολο, λίγα πραγματάκια πρέπει να προσέξετε, δείτε!
Για τους λάτρεις του παγωμένου φραπέ, είναι μεγάλη υπόθεση να τα καταφέρετε να τον φτιάξετε απολαυστικό, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας δώσει ένα ευχάριστο ξεκίνημα στη μέρα σας. :)

Θα δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε αν τον φτιάξουμε με μίξερ ή με σέικερ, απλά και κατανοητά!

Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ με μίξερ

καλό φραπέΓια να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ,

2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά

3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!

4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.

5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!

6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!

7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω

8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους!

και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ!




Πως να φτιάξω καλό φραπέ με σέικερ

πως να φτιάξω φραπέΓια να φτιάξετε φραπέ με σέικερ ο οποίος να είναι πολύ καλός, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

1) προσθέστε τις αναλογίες που προαναφέραμε πριν στα βήματα 1,2,3, στο σέικερ σας

2) προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι, θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερο χτύπημα!

3) κλείστε καλά και ανακινήστε. Κάντε περίπου 30 ανακινήσεις ”πήγαινε-έλα” (~15 ”πάνε” , ~15 ”έλα”) δυνατά

4) προσθέστε 1-2 ακόμα μεγάλα παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι

5) προσθέστε γάλα (δείτε βήμα 5 από πιο πάνω)

6) ρίξτε τον συμπυκνωμένο αφρό σας μέσα στο ποτήρι με τον πάγο και το γάλα

7) βάλτε λίγο παγωμένο νερό στο σέικερ, ξεπλύντε, και ρίξτε το μέσα στο ποτήρι!

8) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω

9) βάλτε το καλαμάκι κάνοντας 3-4 γύρους ώστε να έρθουν όλα στη θέση τους!

και είμαστε έτοιμοι! Μόλις φτιάξαμε έναν υπέροχο φραπέ με σέικερ!


Αν έχετε βρει και τη δική σας φόρμουλα ώστε να φτιάχνετε καλό φραπέ, ή αν έχετε βρει κάποια ιδιαίτερη φόρμουλα που τον κάνει σπέσιαλ, γράψτε την σε σχόλιο παρακάτω.

Καλή απόλαυση λοιπόν!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να φτιάξω έναν καλό ελληνικό καφέ!






Σχετικά άρθρα

Πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε
Πόσους καφέδες μπορούμε να πιούμε
Τελικά κάνει καλό ή κακό ο καφές; Κάνει να πίνουμε και αν ναι ποιο είναι το όριο ανά ημέρα; Ας ρίξουμε λίγο φως.
Οι πολλοί καφέδες παχαίνουν!
υπερκατανάλωση καφε παχαίνει
Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ή τουλάχιστον να ευνοήσει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας; Που κάνει καλό και που βλάπτει; Ας δούμε!
Πως επηρεάζει η καφεΐνη του καφέ και γινόμαστε εξαρτημένοι;
καφές εξάρτηση
Πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό μας; Πως η καφεΐνη προκαλεί εξάρτηση; Τι συμβαίνει με την αδρεναλίνη και πως επηρεάζεται η διάθεσή μας;
Πως και από τι υλικά φτιάχνεται η μουστάρδα;
κατασκευή μουστάρδας
Αν και καθημερινά σχεδόν έχουμε τη μουστάρδα στη διατροφή μας, αναρωτηθήκατε ποτέ από τι υλικά και πως φτιάχνεται; Για να ξέρουμε τι τρώμε!
Πως να φτιάξετε τέλειο φρέντο!
freddo espresso
Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε έναν παγωμένο φρέντο στις καφετέριες, ειδικά το καλοκαίρι. Αλήθεια όμως, είναι πολύ εύκολο να τον φτιάξουμε και στο σπίτι μας!

Σχόλια

Μιχάλης ▾
  (στις 19-06-2012)
Φραπε με γαλα δεν κολαει. Αν εισαι σαλονικιος ουτε ζαχαρη δεν βαζεις και τον πινεις για ωρες!!!:)
  (στις 19-06-2012)
Είναι με τα γούστα του καθενός, περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα! :)
adsba ▾
  (στις 25-01-2013)
eimai ap ta trikala kai ton ftiaxnw laou laou ton frape opws ta aderfia mas sth salonikh...
dsaads ▾
  (στις 05-02-2013)
ego pedia ama dn ton pio me full gala dn 8a ton pio 8a 3eneroso. 8a m pei dn eine kafes alla pino polus. o 1os feugi monoroufi o alos mesa se kana 10 lepto o alos se kana misaoro k outoka8e3is
  (στις 07-02-2013)
κακώς, οι πολλοί καφέδες δεν κάνουν καλό
Anonymous ▾
  (στις 04-04-2013)
Tο έκανα αλλά τελικα μου βγήκε νεροζούμι :)
  (στις 04-04-2013)
Με σέικερ ή με μίξερ; Δοκίμασε να τον χτυπήσεις καλύτερα και περισσότερη ώρα. Επίσης βάλε και μεγαλύτερη ποσότητα καφέ :)
Anonymous ▾
  (στις 05-04-2013)
Με μίξερ.Uα προσπαθησω ξανα..Γυρνάω σε 5 λεπτά με νεο ποστ :)
natalie ▾
  (στις 16-05-2013)
βγήκε τ-έ-λ-ε-ι-ο-ς !!!
ευχαριστώ!
τόσο καιρό αναθεμάτιζα την αγαρμποσύνη μου. :Ρ
  (στις 16-05-2013)
Ωραία natalie, στην υγειά σου, έφτιαξα κι εγώ έναν μόλις :)
natalie ▾
  (στις 02-04-2014)
...και για του λόγου το αληθές... (σχεδόν έναν χρόνο αργότερα! :-) )
http://i62.tinypic.com/2dvv8mt.jpg
  (στις 02-04-2014)
Κάλιο αργά παρά ποτέ natalie! Φαίνεται τέλειος! Συγχαρητήρια! ;)
Ανδρέας ▾
  (στις 17-06-2014)
Πιστεύω πως οι 1-2 κουταλιες νερο ειναι πολυ λιγες για να χτυπησω το μείγμα γι’αυτο εβαλα λιγο παραπανω αλλα βγηκε τελειως
  (στις 17-06-2014)
Συνήθως όσο παραπάνω νερό βάλεις, τόσο περισσότερος και ο αφρός, άρα και πιο αραιός ο φραπές.

Αλλά αφού σου βγήκε τέλειος, well done ;)
bilys ▾
  (στις 08-09-2014)
τελειος
Anwnymous ▾
  (στις 28-09-2014)
Yes yes this is frape
Panagiotis3600 ▾
  (στις 27-10-2014)
Βασικά Εγώ τον καφέ τον κάνω λίγο διαφορετικά , βάζω μια κουταλιά του γλυκού κανονική καφέ 2 ζάχαρη ή 3 μαύρες και τον χτυπάω παρα παρα πολυ ώστε να γίνει πηχτός που μπορείς να αναποδογυρισεις το ποτήρι και να μείνει μέσα ο αφρός(και ΌΧΙ δεν γίνεται νερόζούμι ο καφές αντιθέτως επειδή χτυπιέται πολύ καλά ο καφές με την ζάχαρη κ δεν υπάρχουν κομματάκια καφέ η ζάχαρη πίνω σωστό ρόφημα καφέ) , προσθέτω 4παγάκια τουλάχιστον εάν έχει κ πολύ ζεστή τότε ίσως κ παραπάνω (το κάνω αυτό επειδή με το που τελειώσει ο καφές ξανα γεμίζω νερό και πίνω καφέ η λιώνοκιάλλυν τα παγάκια κ φτιάχνεται λίγο ακόμη καφές) Τελος βάζω γάλα φρέσκο επειδή το εβαπορέ μου φαίνεται κάπως στην γεύση η Μπορεί να το γεμίσω γάλα ώστε να είναι ότι πρέπει πρωινό :-P
  (στις 29-10-2014)
Εννοείται πως ο καθένας τον προσαρμόζει στα γούστα του!
alex ▾
  (στις 25-12-2014)
kala xristougenna
Σταμάτης ▾
  (στις 26-12-2014)
Πού κολλάει αυτό ρε alex; :-P
Άγγελος ▾
  (στις 29-05-2015)
Καλημέρα σας,τωρα μολις το δοκιμασα και εκανα βλακεια επειδη παρελειψα -ή μαλλον δεν εδωσα αρκετη προσοχη οσο θα επρεπε- το βημα 4 και συγκεκριμενα το ”Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.

Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους” δυστυχως τα εκανα θαλασσα!!!

Εκανα 3 διαφορετικους καφεδες(μην ανησυχειτε δεν τους ηπια και τους 3 χαχα ειπαμε,απλα για να δω ποιος ειναι ο σωστος χρονος χτυπηματος για να ξερω στο μελλον πως να τον κανω) τον 1ο τον χτυπησα 5 δευτερολεπτα μου βγηκε κοκκοι καφε οπως αναφερετε κεσεις,το 2ο τον χτυπησα 15 δευτερολεπτα μου βγηκε τερμα νεροζουμι,δε χρειαστηκε καν καλαμακι.Αλλα τον 3ον τον πετυχα απλα τελειο!!!

Ο σωστος χρονος ειναι 6 με 7 δευτερολεπτα μολις 1-2 παραπανω απο αυτον που βγαινει κοκκοι.Δε ξερω τι αλλαζει στο 1 δευτερολεπτο αλλα σιγουρα αυτο ειναι επειδη εβαζα και χρονομετρο απτον υπολογιστη.

Τωρα οσο για το γαλα εκει τα εκανα λιγο μανταρα επειδη λετε αμα θελουμε να βαλουμε γαλα αλλα ουτε λετε ποσο ουτε και τι γαλα,εγω εβαλα 2 κουταλιες σουπας απτο γαλα ΣΕΡΓΑΛ Φεσκο Γαλα 3,5% (λιπαρα) και μου βγηκε μια χαρα αλλα δοκιμαζοντας το ιδιο ακριβως αλλα με το Ελαφρυ(1,5% λιπαρα)καμια σχεση!!!

Το ενα(με το 3,5%) βγηκε οπως το ηθελα με πλουσιο αφρο και ωραια γευση αλλα και επιγευση ενω το αλλο επειδη εχει λιγοτερα λιπαρα μου αφηνε μια πικριλα στο τελος.Οπως και να εχει σας ευχαριστω θερμα!Καλες φραπεδιες για το Καλοκαιρι του 2015 ;)

https://www.youtube.com/watch?v=X-EP0UQI_kM (ακυρο το τραγουδι ”δε βαριεσαι αδερφε” του Κωστα Χατζη απλα επειδη στο ρεφραιν λεει για καφενε και γιαυτο ειναι πιστευω στο κλιμα του χαλαρα και αραλικι ακριβως οτι αντιπροσωπευει ο φραπες που δημιουργηθηκε στη ΔΕΘ τα πρωτα χρονια λειτουργιας της αλλα παρολα αυτα εναι κατι που το απολαμβανουνε ολοι οι συμπατριωτες μας ανεξαρτητα το μερος προελευσης και διαμονης! :)
Άγγελος ▾
  (στις 29-05-2015)
Οπως βλεπετε ο αφρος ειναι περιπου 2 δαχτυλα (εριξα το γαλα απτην αρχη αλλιως αμα το εριχνα στο τελος θα διαλυοτανε αλλα δε θα ανακατευοτανε ομοιομορφα)και μετα εριξα και λιγη καφε ζαχαρη και πηρε αυτο το χρωμα της σκουριας δε φαινετε καλα στη φωτο αλλα ειναι τελειο!!

Εδώ η photo:
http://tinypic.com/r/28ji69d/8

Βεβαια η πολλη ζαχαρη δε κανει καλο αλλα φραπες χωρις ζαχαρη δε γινεται!!Εδω που μενω Θεσσαλονικη δε βαζουνε καν γαλα μονο αμα ζητησεις βαζουνε και ειναι συμπυκνωμενο κατα κανονα..βεβαια εγω με το μιξερ το κανω παντα επειδη με το σεικερ τοσες φορες δοκιμασα να τον πετυχω,απλα δε μου βγαινει επειδη ή θα το ανακατεψω πολυ οποτε θα γινει σα σουπα ή δε θα το ανακατεψω καλα οποτε θα γινει νεροζουμι..

ενω με το μιξερ μπορεις καλυτερα επειδη γυρναει γυρω γυρω και αμα το εχεις στο κεντρο ειδηκα δε χρειαζεται μετα με το καλαμακι να το κανεις!! :)

επισης μη βαζετε πολυ γαλα επειδη θα σας πονεσει η κοιλια στο τελος μου εχει τυχει να μου παραπεσει και πραγματικα ητανε αηδια!!Και στο θερμος αμα το βαλετε μπορει να το παιρνετε στη δουλεια απλα μετα χαλαει ο αφρος απτο ταρακουνημα αλλα σιγουρα καλυτερο απτο να παιρνετε απο εξω ο μεσος ελληνας πινει καφε 1 φορα την ημερα τουλαχιστον ας υποθεσουμε οτι δινετε 1€ για τον φραπε γλυτωνετε 365€ το χρονο..ενω ζαχαρη απτο σουπερ μαρκετ κανει ποσο...1μιση € ?

ο καφες δε ξερω τι παιρνετε εσεις αλλα εγω Jacobs δινω 4€ / μηνα και οσο για το γαλα παιρνω ενα τη βδομαδα μονο για φραπε..συνολο 10€ το μηνα περιπου..αμα το σκεφτει κανεις ειναι καλος τροπος να βαζεις κατι στην ακρη!!
  (στις 29-05-2015)
Μπράβο Άγγελε, πολύ ωραίο το review σου για τον φραπέ και πολύτιμη η εμπειρία σου και για τους αναγνώστες!

Από την φωτογραφία αν κρίνω ίσως ήθελε λίγο περισσότερο χτύπημα για να κάνει περισσότερο αφρό :)

Επίσης ο χρόνος χτυπήματος εξαρτάται από το πόσο δυνατό είναι το μιξεράκι και τι ποσότητα καφέ ή και ζάχαρης βάζεις μέσα.
Άγγελος ▾
  (στις 30-05-2015)
Και οντως ηθελε απλα επειδη αμα βαλεις το γαλα στο τελος μετα καθεται και διαλυτεται και οσο και να το χτυπησεις με το μιξερ δεν αναμειγνυεται αρκετα.Παρατηρησα οτι περισσοτερο νερο=περισσοτερος αφρος αλλα πρεπει να εχει και μια αναλογια αλλιως θα γινει νεροζουμι που λες κεσυ.Δε ξερω ακριβως ποια ειναι η σωστη ποσοτητα αλλα σιγουρα δε πρεπει να υπερβαινει το μισο ποτηρι επειδη ειτε βαλεις γαλα ειτε οχι με τη προσθηκη καφε+ζαχαρης και το ανακατεμα αραιωνει καπως και αμα ριξεις και παγανια μετα ισως ξεχειλισει.Οσο για το μιξερακι,αυτο που εχω γραφει απο κατω 230 V-40 και διπλα γραφει 40W δε ξερω τι ακριβως σημαινει αυτο παντως κανει πολλες στροφες.Αμα δεν βαλω το μιξερ κατω στο πατο του ποτηριου και ειναι πιο πανω χυνεται στο τελος απτις πολλες στροφες.Σκεφτομουνα για τον αφρο(επειδη μ’αρεσει να εχει αρκετο αφρο σα δοσολογια ο 1/4 να ειναι αφρος σαν το λατε)αλλα επειδη δε θελω ουτε κρεμα και τετοια θα μπορουσα να αραιωσω το γαλα ριχνοντας μεσα μια βανιλια χαριζοντας του ετσι ωραιο αρωμα ή θα μπορουσα αντι να βαλω μονο γαλα πληρες να βαλω μισο - μισο π.χ μισο πληρες μισο εβαπορε να τα χτυπησω και να το ριξω στο τελος(ενω τον καφε να τον εκανα με παγωμενο νερο οποτε αυτο που θα ειχε πιο υψηλη θερμοκρασια να μη διαλυοτανε με το αλλο μειγμα αλλα να μεινει στην επιφανεια)βεβαια αυτο ειναι ισως καπως υπερβολικο αλλα ειναι θεμα γουστου οπως λες κεσυ παραπανω.Ειχα παει σε ενα καφε τις προαλλες και πηγα τουαλετα και πηγαινοντας επειδη το μπαρ που τα παρασκευαζουν ολα ειναι ακριβως διπλα πηρα ματι και ενταξει εκει ειχανε αυτα που βαζεις καψουλες και βγαινει ο καφες και ητανε και ενας barista που ετοιμαζε 15 καφεδες ταυτοχρονα και σκεφτηκα καλα αμα ετοιμαζει τοσους διαφορετικους καφεδες λογικο να δινει σημασια στη ποσοτητα και οχι τοσο στη ποιοτητα του καθενα καφε οποτε ητανε καπως τσαπατσουλικη.Αφου ο φραπες κατα κανονα ειναι ο καφες που εχει τη φημη του ”αρχοσχολου” γιατι να βιαζεσαι να το φτιαξεις; αμα το φτιαξεις σε 2 λεπτα και το πιεις σε 1 τοτε δε το ευχαριστιεσαι και αμα το πιεις ποναει και το στομαχι σου απτη καφεϊνη(ασε που αμα εχει περασει ή πολυ ωρα ή λιγη απο τοτε που εφαγες νιωθεις ενα φουσκωμα) Επισης ο καφες περιεχει μια ουσια που λεγεται αδενοσινη η οποια ενισχυει το μεταβολισμο και δε κανει πιο συγκεντρωμενο σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα σου,σου δινει δηλαδη αυτη την ”ωθηση” να δωσεις το 100% του εαυτου σου!!
nikos ▾
  (στις 16-06-2015)
Ευχαριστω πολυ
natalie ▾
  (στις 16-08-2015)
καλησπερα και παλι!!! :-)
http://i58.tinypic.com/2z8rwva.jpg
  (στις 18-08-2015)
Nice! Αν και λίγο καθυστερημένα... στην υγειά σου!
Stelios ▾
  (στις 03-09-2015)
Εγω όποτε φτιάχνω το φραπέ με λίγο γάλα φρέσκο στα 10 λεπτά χάνεται ο αφρός. Φραπε χωρίς αφρό δεν πάει κάτω…
  (στις 03-09-2015)
Στέλιο για βάλε περισσότερο καφέ και χτύπα τον και για περισσότερη ώρα να δούμε :)
Αν πάλι τίποτα μήπως ο καφές που έχεις είναι μάπα;

Φραπέ χωρίς αφρό, ποδήλατο χωρίς ρόδες... :p
Πέτρος ▾
  (στις 14-09-2015)
Καλημέρα στο όμορφο παρεάκι (διάβασα τη συζήτηση από την αρχή ως το τέλος). Κι εγώ θέλω πάρα πολύ να φτιάξω τέλειο φραπε και να τον ευχαριστηθώ. Θα δοκιμάσω τη συνταγή και θα σας πω πως βγήκε ;)
  (στις 14-09-2015)
Περιμένουμε! Καλή επιτυχία!!!
natalie ▾
  (στις 30-05-2016)
άντε και για φέτος! χαχαχαααχα

http://i67.tinypic.com/2buqna.jpg
  (στις 30-05-2016)
Χεχε, μοιάζει λαχταριστό το φραπεδάκι, στην υγειά σου natalie :)
natalos ▾
  (στις 06-04-2017)
natalie φέτος περιμένω να φτιάξεις και για μένα
Alexis ▾
  (στις 17-04-2017)
Την καλησπερα μου. Δεν το λεω για να σε θιξω αλλα το βημα με τις 2 κουταλιες νερο που ειναι και το βασικοτερο ειναι μακραν λαθος. Θελει τουλαχιστον 20-30 ml νερο για να χτυπηθει καλα. Διορθωσε το
  (στις 20-04-2017)
Μα Alexis οι δυο κουταλιές είναι 30 ml!!!
chris ▾
  (στις 22-06-2017)
εγω παντως δεν βαζζω κρυο νερο αλλα νερο μετριας θερμοκρασιας ωστε να λιωσει η ζαχαρη και ο καφες πειτε αμα ειναι σωστο ή αμα χανω κατι...
  (στις 22-06-2017)
Δεν νομίζω ότι έχει διαφορά αφού μετά θα προσθέσεις παγωμένο νερό και παγάκια. ;)
Natalie ▾
  (στις 25-06-2017)
http://i63.tinypic.com/14nfvkk.jpg

cheers! ^_^
  (στις 25-06-2017)
nice!
Manos ▾
  (στις 19-06-2018)
Natalie,

η σειρά μου να μου φτιάξεις καφεδάκι για φέτος! :)




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ;
Kατηγορία: Φαγητό - Ποτό
Tags: φραπέκαφέςκαφεΐνηπαρασκευήυλικάροφήματα
Έχει 41 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να φτιάξω έναν καλό ελληνικό καφέ!
καλύτερος καφές
Δοκιμάστε να φτιάξετε τον ελληνικό καφέ σωστά και δείτε το αποτέλεσμα! Ίσως ένας άλλος καφές από αυτός που έχουμε συνηθίσει... Ας δούμε!

Πως να φτιάξετε τέλειο φρέντο!
freddo espresso
Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε έναν παγωμένο φρέντο στις καφετέριες, ειδικά το καλοκαίρι. Αλήθεια όμως, είναι πολύ εύκολο να τον φτιάξουμε και στο σπίτι μας!

Τι είναι το ανθρακικό & πως το βάζουνε μέσα στα αναψυκτικά;!
ανθρακικό στα αναψυκτικά
Τι είναι λοιπόν το ανθρακικό που υπάρχει μέσα στα αναψυκτικά; Αναρωτηθήκατε ποτέ πως το βάζουν μέσα τους; Είναι ενδιαφέρον, δείτε!

Που κάνει καλό το πράσινο τσάι;
πράσινο τσάι κάνει καλό
Όλο ακούμε για το πράσινο τσάι ότι είναι αρκετά υγιεινό. Δείτε λοιπόν εδώ αναλυτικά που μας κάνει καλό αυτό το πολυσυζητημένο ρόφημα!

Η προέλευση του espresso freddo
Το Freddo espresso είναι ελληνική πατέντα
Τελικά ποια είναι η προέλευση του Freddo espresso; Μας έρχεται από το εξωτερικό ή μήπως πρόκειται για ελληνική "πατέντα"; Ας δούμε!

Πως βλάπτουν τα αναψυκτικά;
αναψυκτικά βλάπτουν
Αν πίνετε διάφορα αναψυκτικά, τότε καλό θα ήταν να διαβάσετε αυτό το άρθρο... Δείτε πως μας βλάπουν και τι ιδιότητες έχουν! Θα αναθεωρήσετε πολλά...

Πως να μην νερώσει ο καφές από τα παγάκια
Πως να μην λιώσουν τα παγάκια στον καφέ
Θέλετε να απολαύσετε το παγωμένο καφεδάκι σας χωρίς να λιώσουν τα παγάκια; Δείτε ορισμένες έξυπνες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί ξινίζει το γάλα;
γάλα
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε γιατί ξινίζει το γάλα; Τι συμβαίνει μετά από μερικές μέρες; Αν δεν ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό, είναι αρκετά εντυπωσιακό, δείτε!

Πως ξεθυμαίνουν τα αναψυκτικά;
αναψυκτικά ξεθυμαίνουν
Τι συμβαίνει και ξεθυμαίνουν τα αναψυκτικά; Πως γίνεται αυτό; Γιατί σταδιακά αποχωρεί το ανθρακικό από το αναψυκτικό μας; Ας δούμε!

Πόσους καφέδες πρέπει να πίνουμε
Πόσους καφέδες μπορούμε να πιούμε
Τελικά κάνει καλό ή κακό ο καφές; Κάνει να πίνουμε και αν ναι ποιο είναι το όριο ανά ημέρα; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πως πρέπει να πίνουμε νερό
Με ποιον τρόπο να πίνουμε το νερό
Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει επανειλημμένα ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Συνήθως οι γιατροί και οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.



Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ