coolweb


Πως να κάνω φθηνές διακοπές; Μέρος 2ο

φτηνες διακοπές

Διαβάστηκε: 6.023 φορές
Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο πως να κάνουμε φτηνές διακοπές. Ας δούμε και τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την οργάνωση των διακοπών μας.
Η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και προσφέρεται για διακοπές όλων των ειδών, όλο το χρόνο.

Από καλοκαιρινές διακοπές σε φανταστικά νησιά με καταγάλανα νερά, μέχρι χειμερινές αποδράσεις για σκι σε πανέμορφα ορεινά χωριά.

Γυναίκα απελπισμένηΔυστυχώς όμως το κόστος μετάβασης στα νησιά ή σε άλλα μέρη της χώρας τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας μας, μας κάνει να περιορίζουμε τις εκδρομές και τις διακοπές μας σε μεγάλο βαθμό.

Κάποτε το να μετακινηθούμε με αεροπλάνο κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Ελλάδα ήταν προνόμιο για λίγους.

Οι περισσότεροι περιοριζόμασταν σε ΚΤΕΛ, Ι.Χ. ή πλοία, ανάλογα με τον προορισμό. Τώρα τελευταία όμως η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει και οι διακοπές έχουν γίνει πιο φθηνές και προσιτές.

Το τελευταίο διάστημα οι προσφορές από τις αεροπορικές εταιρείες γίνονται όλο και πιο συχνές και πλέον συμφέρει πολλές φορές περισσότερο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο από ότι οδικώς ή ακτοπλοϊκώς.


Εκτός από τις κλασικές αεροπορικές εταιρίες για ταξίδια εσωτερικού Ολυμπιακή και Aegean, πρόσφατα ξεκίνησε πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα και η Ryanair η οποία είναι εταιρία χαμηλού κόστους και έχει αεροπορικά εισιτήρια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

αεροπλάνο της Ryanair
Ενδεικτικά, για Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο και άλλους προορισμούς στην Ελλάδα το κόστος με επιστροφή κυμαίνεται συνήθως από 30-50 ευρώ, με όλους τους φόρους.

Στο πλαίσιο προσφορών μάλιστα, μπορεί να βρει κανείς και εισιτήριο με επιστροφή μόνο με 20 ευρώ!

Οπότε πλέον μπορούμε να βάλουμε τέλος στα ακριβά και χρονοβόρα ταξίδια με πλοίο, να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο στον προορισμό μας, το οποίο θα μας περιμένει στο αεροδρόμιο.

νοικιάστε αυτοκίνητο στον προορισμό σας
Πλέον με την ανάπτυξη του internet είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς τη χαμηλότερη τιμή για αεροπορικά εισιτήρια και ενοικίαση αυτοκινήτου ψάχνοντας online και να πραγματοποιήσει κράτηση, επιλέγοντας την πτήση και το αυτοκίνητο που επιθυμεί γλιτώνοντας χρήματα.

Οπότε αφού λύσαμε το θέμα της μεταφοράς πάμε και στη διαμονή. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, αφού υπάρχουν συνήθως πολλές επιλογές, αλλά ταυτόχρονα και πιο πολύπλοκα.

ξενοδοχείο
Ψάχνοντας αρκετά, πάντα online, μπορούμε να βρούμε πολύ καλές τιμές για δωμάτιο. Το καλό είναι ότι μπορούμε να δούμε και φωτογραφίες από τα καταλύματα και να διαβάσουμε σχόλια προηγούμενων χρηστών.

Εδώ το πολύ ψάξιμο είναι απαραίτητο καθώς μπορούμε να βρούμε πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές για το ίδιο ξενοδοχείο από site σε site.

Οπότε η απάντηση στην ερώτηση "Πως μπορώ να κάνω φθηνές διακοπές;" με μία λέξη είναι: Ψάχνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο.


Πως μπορεί όμως όλη αυτή η διαδικασία να γίνει πιο εύκολη και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι το ψάξιμο απέδωσε και βρήκαμε πραγματικά τις καλύτερες τιμές;

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης που ψάχνουν σε διάφορα site για να εντοπίσουν τις καλύτερες προσφορές για όποιο μέρος μας ενδιαφέρει, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Αυτό επιτυγχάνεται συγκρίνοντας τιμές από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ταξιδιωτικών sites κάτι που μπορεί να μας εξασφαλίζει ότι θα βρούμε τις καλύτερες.

Έτσι δεν χρειάζεται να χανόμαστε σε ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικά sites για εισιτήρια, ξενοδοχεία κ.λπ. αλλά μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να βρούμε ότι ψάχνουμε σε ένα μόνο σημείο εξοικονομώντας χρήματα.

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να κάνετε φθηνές διακοπές το καλοκαίρι!


Σχετικά άρθρα

Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;
οι διακοπές είναι απαραίτητες
Λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η πρόταση; Είναι ανάγκη ή μήπως είναι ακόμη μια περιττή πολυτέλεια; Για να δούμε!
Οργάνωση Ταξιδιού: 30+ συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Πως να οργανώσω το ταξίδι μου
Τα ταξίδια λίγο ή περισσότερο αρέσουν σε όλους. Για παράδειγμα ποιος δεν θα ήθελε να βουτήξει στις παραλίες της Καραϊβικής Θάλασσας ...
Τι σημαίνει γαλάζια σημαία
Τι είναι η γαλάζια σημαία
Τι είναι η γαλάζια σημαία που απονέμεται στις διάφορες παραλίες και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι
Τι να προσέξω πριν φύγω ταξίδι με το αυτοκίνητο;
Τι πρέπει να προσέξετε πριν φύγετε ταξίδι με το αυτοκίνητο; Ας δούμε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα tips στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών
Τι φάρμακα πρέπει να παίρνουμε στις διακοπές
Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στις διακοπές μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και χωρίς πολλές σκοτούρες, πέρα φυσικά από το ...

Σχόλια

LENA ▾
  (στις 08-06-2015)
KALO
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να κάνετε φθηνές διακοπές το καλοκαίρι!
φθηνές διακοπές το καλοκαίρι
Δύσκολοι καιροί, αδειάζει η τσέπη μας, αλλά δεν σημαίνει ότι η ζωή μας σταματάει εδώ... Όλοι έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, πως λοιπόν να κάνουμε φθηνές διακοπές;

Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;
οι διακοπές είναι απαραίτητες
Λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η πρόταση; Είναι ανάγκη ή μήπως είναι ακόμη μια περιττή πολυτέλεια; Για να δούμε!

Οργάνωση Ταξιδιού: 30+ συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Πως να οργανώσω το ταξίδι μου
Τα ταξίδια λίγο ή περισσότερο αρέσουν σε όλους. Για παράδειγμα ποιος δεν θα ήθελε να βουτήξει στις παραλίες της Καραϊβικής Θάλασσας ...

Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών
Τι φάρμακα πρέπει να παίρνουμε στις διακοπές
Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στις διακοπές μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και χωρίς πολλές σκοτούρες, πέρα φυσικά από το ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ