coolweb


Προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι

Τι να προσέξω πριν φύγω ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε: 5.152 φορές
Τι πρέπει να προσέξετε πριν φύγετε ταξίδι με το αυτοκίνητο; Ας δούμε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα tips στο άρθρο που ακολουθεί.
Σε προηγούμενα άρθρα δώσαμε ορισμένες συμβουλές για το πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου ή πως να κάνετε σωστή προετοιμασία αυτοκίνητου για τον χειμώνα.

Τι γίνεται όμως όταν ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκι με το αυτοκίνητο; Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και αν ναι ποια είναι αυτή; Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά.


Προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι

Πολύς κόσμος επιλέγει το αυτοκίνητο για τις διακοπές του, μιας και είναι ένας φθηνός και καλός τρόπος για να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.

προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι
Πριν ξεκινήσουμε όμως, καλό είναι να τσεκάρουμε κάποια πράγματα, έτσι ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα με κίνδυνο να χαλάσουμε τις διακοπές και τη διάθεση μας.

Καταρχήν βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητο μας είναι σε καλή κατάσταση και κατάλληλο για να ταξιδέψει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε κάνει το απαραίτητο σέρβις, τα λάστιχα μας να μην είναι φθαρμένα, τα φρένα και η μπαταρία μας να είναι σε καλή κατάσταση κλπ.

Ελέγχουμε πολύ καλά όλα τα υγρά του οχήματος μας, δηλαδή τα λάδια, τα υγρά του ψυγείου, το υγρό των υαλοκαθαριστήρων κλπ. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, πηγαίνουμε σε κάποιο συνεργείο ή βενζινάδικο.

έλεγχος υγρών αυτοκινήτου
Αν ταξιδεύουμε κατακαλόκαιρο ή χειμώνα καλό είναι πριν φύγουμε για μεγάλο ταξίδι να τσεκάρουμε ότι ο κλιματισμός λειτουργεί σωστά, τόσο για λόγους άνεσης, όσο και για λόγους ασφάλειας.

Επίσης φροντίζουμε το αυτοκίνητο μας να είναι καθαρό μέσα-έξω πριν ξεκινήσουμε. Να θυμάστε ότι ένα καθαρό αυτοκίνητο δεν μας προσφέρει μόνο καλύτερο περιβάλλον οδήγησης, αλλά και πιο ασφαλές.

Σκεφτείτε για παράδειγμα να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο με βρώμικα ή θολωμένα τζάμια. Εκτός από κουραστικό, είναι και επικίνδυνο.

καλό πλύσιμο και καθάρισμα αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι
Το επόμενο είναι να ελέγξουμε την πίεση των ελαστικών μας. Πάντα τσεκάρουμε τον αέρα πριν ξεκινήσουμε και πάντα σε κρύα λάστιχα.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο αέρα χρειάζονται, στο βιβλίο του αυτοκινήτου μας ή σε κάποιο σημείο πάνω στο όχημα (συνήθως στο κάσωμα της πόρτας του οδηγού ή στο εσωτερικό από το καπάκι του ρεζερβουάρ) θα βρούμε έναν πίνακα με την πίεση του αέρα που προτείνει ο κατασκευαστής.

η σωστή πίεση των ελαστικών υπάρχει στο πινακάκι δίπλα ή πάνω στην πόρτα
Σημειώστε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιοι κατασκευαστές δίνουν διαφορετική πίεση αν το το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.

Αυτό είναι λογικό γιατί διαφορετικό βάρος έχει το αυτοκίνητο μας κάθε μέρα με ένα ή δύο άτομα μέσα και διαφορετική με όλη την οικογένεια συν τις αποσκευές μας.

Τέλος, καλό είναι να μην παραφορτώνουμε το αυτοκίνητο γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του στο δρόμο. Παίρνουμε λοιπόν μαζί μας μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Καλά ταξίδια!

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο


Σχετικά άρθρα

Οργάνωση Ταξιδιού: 30+ συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Πως να οργανώσω το ταξίδι μου
Τα ταξίδια λίγο ή περισσότερο αρέσουν σε όλους. Για παράδειγμα ποιος δεν θα ήθελε να βουτήξει στις παραλίες της Καραϊβικής Θάλασσας ...
Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών
Τι φάρμακα πρέπει να παίρνουμε στις διακοπές
Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στις διακοπές μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και χωρίς πολλές σκοτούρες, πέρα φυσικά από το ...
Πως να κάνετε φθηνές διακοπές το καλοκαίρι!
φθηνές διακοπές το καλοκαίρι
Δύσκολοι καιροί, αδειάζει η τσέπη μας, αλλά δεν σημαίνει ότι η ζωή μας σταματάει εδώ... Όλοι έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, πως λοιπόν να κάνουμε φθηνές διακοπές;
Πως να κάνω φθηνές διακοπές; Μέρος 2ο
φτηνες διακοπές
Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο πως να κάνουμε φτηνές διακοπές. Ας δούμε και τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την οργάνωση των διακοπών μας.
Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;
οι διακοπές είναι απαραίτητες
Λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η πρόταση; Είναι ανάγκη ή μήπως είναι ακόμη μια περιττή πολυτέλεια; Για να δούμε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: αυτοκίνητοταξίδιπροετοιμασίαδιακοπέςφθηνές διακοπές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ