coolweb


Οργάνωση Ταξιδιού: 30+ συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να δεις

Πως να οργανώσω το ταξίδι μου

Τα ταξίδια λίγο ή περισσότερο αρέσουν σε όλους. Για παράδειγμα ποιος δεν θα ήθελε να βουτήξει στις παραλίες της Καραϊβικής Θάλασσας, να θαυμάσει από κοντά τις χιονισμένες Άλπεις, να κάνει βόλτα στο Σηκουάνα, να επισκεφτεί το Κολοσσαίο ή να δει μεγάλους καταρράκτες, επιβλητικές κοιλάδες και απότομα φαράγγια από κοντά...

Άλλωστε όπως φέρεται να είχε πει ο Άγιος Αυγουστίνος Ιππώνος (13 Νοεμβρίου 354 - 28 Αυγούστου 430), "η ζωή είναι ένα σπουδαίο βιβλίο, του οποίου αυτοί που δεν ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι τους διαβάζουν μόνο μια σελίδα"...

Βέβαια τα ταξίδια, όσο ωραία και απολαυστικά κι αν είναι, χρειάζονται καλή οργάνωση, αλλιώς κινδυνεύουμε είτε να μην περάσουμε καλά, να μην το ευχαριστηθούμε δηλαδή, είτε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερα χρήματα χωρίς λόγο, είτε και τα δύο.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τι πρέπει να προσέξουμε όταν οργανώνουμε ένα ταξίδι για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται χωρίς να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία.

Το παρακάτω άρθρο χωρίζεται στις εξής ενότητες:
Επιλογή τύπου ταξιδιού
Επιλογή ανάμεσα σε οργανωμένο ταξίδι ή ατομικό
Τι να προσέξω όταν κλείνω αεροπορικά
Τι να προσέξω όταν κλείνω ξενοδοχείο ή διαμέρισμα

Επιλογή τύπου ταξιδιού


Το μέρος όπου θέλετε να ταξιδέψετε το ξέρετε εσείς και κανένας άλλος. Δεν λέμε, καλό είναι να παίρνετε ιδέες από φίλους και συγγενείς (από τα δικά τους ταξίδια ή εμπειρίες) ή ακόμη καλύτερα από ένα εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά το που θα πάτε τελικά θα το αποφασίσετε εσείς.

Ωστόσο, όσο κι αν αυτό σας φανεί περίεργο, το μέρος του ταξιδιού δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν αποφασίζει κανείς να πάει μια εξόρμηση.

Το πιο σημαντικό ίσως από όλα είναι να αποφασίσετε από την αρχή τι είδους ταξίδι θέλετε να κάνετε. Διαφορετικά μπορεί να είναι όλα τέλεια, αλλά να μην περάσετε καλά ή ακόμη και να το μετανιώσετε ή να αισθανθείτε ότι πετάξατε τα χρήματα σας στα σκουπίδια, απλά και μόνο επειδή είχατε κάτι άλλο στο μυαλό σας.

επιλέξτε το ταξίδι σας ανάλογα με ποιους πάτε
Για παράδειγμα αλλιώς οργανώνουμε ένα ταξίδι όταν πάμε κάπου με το ταίρι μας και πολύ διαφορετικά όταν πρόκειται να πάμε με τους φίλους μας από το σχολείο ή τον στρατό. Πρώτο μέλημα λοιπόν να βρείτε τι ταξίδι ψάχνετε. Ενδεικτικά, μερικά είδη ταξιδιών είναι τα εξής:

● ρομαντικά ταξίδια,

● ταξίδια και εκδρομές περιπέτειας,

● τουρισμός διασκέδασης και αναψυχής,

● ταξίδια για χαλάρωση και ευεξία,

● οικογενειακά ταξίδια,

● επαγγελματικά ταξίδια,

● εκπαιδευτικά ταξίδια,

● ταξίδι με τρένο (πχ τύπου Interrail),

● ταξίδι με αυτοκίνητο (Roadtrip),

● ταξίδια για ψώνια,

● τουρισμός με δραστηριότητες,

● ταξίδια κυρίως για επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα,

● εκκλησιαστικός - μοναστηριακός τουρισμός,

● αγροτουρισμός,

● ιατρικός τουρισμός,

● επιλογές για μεγαλύτερους ανθρώπους,

κλπ.

Επομένως βάλτε τα κάτω, δείτε και τι θέλει η υπόλοιπη παρέα (όποια κι αν είναι αυτή) και επιλέξτε τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο από το ταξίδι σας.

επιλογή προορισμού ταξιδιού
Μάλιστα, αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη που θέλετε να πάτε, αν βρείτε το είδος του ταξιδιού μετά θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε και τον κατάλληλο προορισμό, αν και λίγο-πολύ τα περισσότερα μέρη σήμερα προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών για όλα τα γούστα.

Οργανωμένο ταξίδι με group ή ατομικό;


Αφού λοιπόν βρείτε πρώτα το μέρος, αλλά και κυρίως το είδος του ταξιδιού που θέλετε να κάνετε, το μόνο που μένει είναι να αρχίσετε να το οργανώνετε. Οι βασικές σας επιλογές εδώ είναι δύο. Ατομικό ταξίδι (δηλαδή εσείς και η παρέα σας) ή οργανωμένο, δηλαδή με κάποιο γκρουπ; Και οι δύο επιλογές φυσικά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Ταξίδι με group


Το οργανωμένο ταξίδι με γκρουπ έχει πολλά θετικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχετε να σκεφτείτε για τίποτε. Κι αυτό γιατί άλλοι ταξίδεψαν πριν από εσάς και έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε σε ένα μέρος.

Από την διαμονή σας σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα σε μια καλή και βολική περιοχή, μέχρι τις μεταφορές σας, τις ξεναγήσεις, τα γεύματα σας κλπ. Προσοχή όμως. Ενώ αντικειμενικά κάποια πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητα (όπως για παράδειγμα το να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο αν πάτε στην Ρώμη), υπάρχουν και κάποια άλλα όπως είναι παραδείγματος χάριν κάποια μουσεία ή εστιατόρια κλπ που μπορεί να είναι στο πρόγραμμα και εσάς να μην σας αρέσουν.

ταξίδι με γκρουπ
Εδώ πρέπει να σκεφτείτε αυτό που λέγαμε παραπάνω. Τι είδους ταξίδι θέλετε. Αν για παράδειγμα πάτε μια παρέα κοριτσιών που θέλετε να κάνετε όλη μέρα βόλτες στα μαγαζιά και το γκρουπ τρέχει από αξιοθέατο σε αξιοθέατο και από μουσείο σε μουσείο, τότε ίσως δεν είναι ότι καλύτερο για σας.

Για αυτόν τον λόγο αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε οργανωμένα πρέπει να βρείτε το καλύτερο ταξιδιωτικό πακέτο για τις ανάγκες σας. Άλλωστε δεν έχουν όλα τα γραφεία το ίδιο πρόγραμμα ενώ κάποιοι τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν και περισσότερα από ένα πακέτα για τον ίδιο προορισμό.

Αυτό σημαίνει ότι για να αποφασίσετε ποιο πακέτο είναι κατάλληλο για εσάς, πρέπει να προσέξετε μια σειρά από πράγματα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

● τιμή ταξιδιού (προσοχή στις "κρυφές χρεώσεις" όπως για παράδειγμα στους φόρους αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, προαιρετικές εκδρομές κλπ.),

● αριθμός ημερών ταξιδιού (εκτός από τις διανυκτερεύσεις υπολογίστε πόσες "καθαρές" μέρες θα έχετε στη διάθεση σας),

● ξενοδοχείο (αριθμός αστεριών, περιοχή, καθαριότητα, παροχές που δίνει κλπ),

● αξιοθέατα (τι περιλαμβάνει το πακέτο πχ από εισόδους σε μουσεία ή αξιοθέατα, ξεναγήσεις κλπ),

● φαγητό (πόσα γεύματα περιλαμβάνονται, αν προσφέρεται ημιδιατροφή κλπ),

● αξιοπιστία ταξιδιωτικού γραφείου.

Τουλάχιστον έτσι θα ξέρετε τουλάχιστον τι περιλαμβάνει ακριβώς το ταξίδι που κλείσατε για να κάνετε τον υπόλοιπο προγραμματισμό σας (αν πχ θέλετε να κάνετε ή να δείτε κάτι έξτρα).

Ατομικό ταξίδι


Από την άλλη αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε σε ένα γκρουπ, αλλά προτιμάτε να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα τότε ίσως σας ταιριάζει περισσότερο το ατομικό ταξίδι.

Έτσι μπορείτε να τα οργανώσετε όλα μόνοι σας και να κάνετε μόνο αυτά που πραγματικά θέλετε και το κυριότερο στον ρυθμό και με την σειρά που θέλετε. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι κάποια πράγματα (όπως πχ οι ξεναγήσεις ή οι μετακινήσεις) ίσως σας κοστίσουν ακριβότερα σε σύγκριση με ένα ομαδικό ταξίδι και επίσης πρέπει να τα σκεφτείτε και να τα οργανώσετε λίγο-πολύ όλα μόνοι σας.

ατομικό ταξίδι με φίλους
Φυσικά υπάρχουν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να τα οργανώσετε όλα άψογα και να περάσετε τέλεια, να κάνετε όλα όσα θέλετε και να εξοικονομήσετε χρήματα. Μερικές συμβουλές λοιπόν για ατομικά ταξίδια είναι οι παρακάτω:

χρησιμοποιήστε τα έτοιμα πακέτα των ταξιδιωτικών πρακτορείων για να σχεδιάσετε τον κορμό του ταξιδιού σας,

προσθέστε τα προσωπικά σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, αξιοθέατα, εκδρομές, εστιατόρια, δραστηριότητες κλπ),

διαβάστε εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών σε γκρουπ, φόρουμ κλπ ή ρωτήστε γνωστούς σας που ταξίδεψαν στο ίδιο μέρος σχετικά πρόσφατα,

● αγοράστε έναν ταξιδιωτικό οδηγό, στην γλώσσα σας για να μην βαρεθείτε να μεταφράζετε και κατά προτίμηση πρόσφατο. Μπορεί ο Παρθενώνας να μην άλλαξε θέση τα τελευταία δυόμισι χιλιάδες χρόνια, αλλά τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα ωράρια των μουσείων αλλάζουν...

κλείστε μόνοι σας τα εισιτήρια σας (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, τρένου κλπ),

● βρείτε το κατάλυμα που σας ταιριάζει (εκτός από τα κλασικά ξενοδοχεία ή πανσιόν μπορείτε να ψάξετε σε πλατφόρμες τύπου Airbnb, Homeaway, VRBO κλπ όπου μπορείτε να βρείτε δωμάτια, ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα),

κλείστε online εισιτήρια για αξιοθέατα και ξεναγήσεις (έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα γλιτώσετε ουρές στην είσοδο με τα εισιτήρια skip the line),

● αγοράστε εκπτωτικές κάρτες για αξιοθέατα (αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε πολλά θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα),

● αγοράστε κάρτες για μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία κλπ),

νοικιάστε αυτοκίνητο ή μηχανή (αν δεν σας καλύπτουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς πχ σε μικρές πόλεις),

κατεβάστε στο κινητό σας τηλέφωνο ταξιδιωτικές εφαρμογές (τύπου Trip Advisor) για να βρίσκετε πάντα τα καλύτερα ή φθηνότερα εστιατόρια, καφέ κλπ μέσα από κριτικές επισκεπτών ή για να δείτε συμβουλές για αξιοθέατα.

Φυσικά, αν δεν θέλετε να μπείτε σε τόση φασαρία, μπορείτε πάντα να οργανώσετε το ταξίδι σας με τη βοήθεια κάποιου πρακτορείου. Τα περισσότερα καλά ταξιδιωτικά γραφεία αναλαμβάνουν να οργανώσουν για σας το ταξίδι που ονειρεύεστε ανεξάρτητα από το αν θέλετε να ταξιδέψετε μόνοι σας ή με γκρουπ.

Άρα μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ανέσεις ενός ομαδικού ταξιδιού, χωρίς να εξαρτάστε από τους άλλους αφού θα κάνετε το δικό σας πρόγραμμα. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος θα είναι λόγο αυξημένο, όχι όμως όσο φαντάζεστε. Δεν χάνετε τίποτε να κάνετε μια ερώτηση λοιπόν σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Τι να προσέξετε όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια


Ένα από τα σημαντικότερα "προβλήματα" που έχουμε όταν σχεδιάζουμε το επόμενο μας ταξίδι είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Κι αυτό γιατί αν δεν το ψάξουμε πολύ ή αν έχουμε δεσμευτικές ημερομηνίες για το ταξίδι μας (πχ επειδή έχουμε άδεια από την δουλειά μας συγκεκριμένες μέρες ή επειδή ταξιδεύουμε για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός) μπορεί να βρούμε πολύ ακριβά εισιτήρια.

τα αεροπορικά είναι φθηνά αν ψάξετε σωστά
Εννοείται ότι ισχύει ο γενικός κανόνας "όσο νωρίτερα, τόσο πιο φθηνά", αλλά ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά tips που ίσως δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε σκεφτεί, τα οποία μπορεί να σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια. Ας τα δούμε παρακάτω.

Αναζητήστε εισιτήρια για ένα άτομο
Ακόμη κι αν ταξιδεύετε με παρέα, αν υπάρχει ένα μόνο εισιτήριο σε χαμηλή τιμή, το σύστημα δεν θα σας το δώσει αν ψάξετε για περισσότερα.

Κάντε την αναζήτηση για εισιτήρια μεσοβδόμαδα
Οι περισσότερες αεροπορικές βγάζουν συνήθως τις προσφορές τους από Τρίτη μέχρι Πέμπτη και σπανίως τα Σαββατοκύριακα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Ταξιδέψτε σε μέρες αργίας
Ένα αεροπορικό εισιτήριο για ανήμερα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι στη μισή τιμή ή ακόμη φθηνότερο από ότι ένα αντίστοιχο για την παραμονή.

Ψάξτε για δύο εισιτήρια απλής μετάβασης
Αντί για ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής, ψάξτε ξεχωριστά για δύο απλής μετάβασης, ακόμη και με διαφορετικές εταιρίες. Μπορεί μία εταιρία να έχει φτηνό ναύλο στη μια διαδρομή και κάποια άλλη στην άλλη.

Πετάξτε Τρίτη, Τετάρτη ή Σάββατο
Προσπαθήστε η μια τουλάχιστον από τις δύο διαδρομές σας να είναι Τρίτη, Τετάρτη ή Σάββατο. Τα εισιτήρια είναι συνήθως πολύ οικονομικότερα στις μέρες αυτές.

Προτιμήστε τα πακέτα
Αν χρειάζεστε και ξενοδοχείο ή αυτοκίνητο εκτός από την πτήση σας, δοκιμάστε να κλείσετε ένα πακέτο καθώς μπορεί να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Κλείστε αμέσως εισιτήρια σε προσφορά
Αν βρείτε ένα πολύ φθηνό εισιτήριο κλείστε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι αεροπορικές εταιρίες στις περισσότερες χώρες υποχρεούνται βάσει νόμου να σας αφήσουν ένα περιθώριο 24 ωρών για να αλλάξετε ή να ακυρώσετε το εισιτήριο σας χωρίς χρέωση με την προϋπόθεση το ταξίδι σας να απέχει πάνω από 7 μέρες.

Ταξιδέψτε σε γειτονικά αεροδρόμια
Μην αποκλείσετε εναλλακτικά - γειτονικά αεροδρόμια. Μπορεί να βρείτε πολύ φθηνότερα εισιτήρια σε μια κοντινή πόλη (ή ακόμη και σε μια γειτονική χώρα) από αυτή του προορισμού σας σε πολύ κοντινή απόσταση και να μειώσετε κατά πολύ το budget σας.

Καντε like στις αεροπορικές σε facebook και twitter
Τσεκάρετε για προσφορές στα κοινωνικά δίκτυα ή στα ενημερωτικά δελτία (newsletter) των αεροπορικών εταιριών και των online ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Δέιτε για πτήσεις με ενδιάμεσες στάσεις
Μην κοιτάτε μόνο για απευθείας πτήσεις. Μπορεί το απευθείας να ακούγεται ξεκούραστο και ελκυστικό, αλλά με μια μικρή ή μεγαλύτερη στάση μπορείτε να γλιτώσετε μέχρι και 100 ή 200 ευρώ. Μάλιστα αν η στάση κρατάει όχι μερικές ώρες, αλλά πχ μια μέρα, τότε μπορείτε να κάνετε και τον ενδιάμεσο προορισμό μέρος του ταξιδιού σας!

Μην ταξιδεύετε σε περιόδους αιχμής
Πολλά νησιά για παράδειγμα είναι εξίσου ωραία την άνοιξη ή νωρίς το καλοκαίρι, και τα αεροπορικά εισιτήρια εννοείται πολύ πιο φθηνά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους χειμερινούς προορισμούς. Αποφύγετε πχ να ταξιδέψετε μέσα στα Χριστούγεννα. Λίγο πριν ή λίγο πιο μετά όλα θα είναι φθηνότερα και ευκολότερα.

Αν έχετε κατά νου τα παραπάνω όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια όχι απλά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, αλλά θα έχετε έναν πονοκέφαλο λιγότερο για το επικείμενο ταξίδι σας.

Τι να προσέξω όταν κλείνω ξενοδοχείο ή διαμέρισμα


Εκτός όμως από τα εισιτήρια και το πρόγραμμα των διακοπών σας, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το ξενοδοχείο. Και δεν μιλάμε μόνο για ταξίδια ή διακοπές χαλάρωσης που περνάει κανείς όλη την μέρα του μέσα στο δωμάτιο ή στους χώρους του ξενοδοχείου.

επιλέξτε ένα καλό και καθαρό δωμάτιο ξενοδοχείου για το ταξίδι σας
Ακόμη κι αν έχετε σκοπό να "οργώσετε" την πόλη ή τις κοντινές παραλίες ή τα κορφοβούνια (ανάλογα με τον εκάστοτε προορισμό σας) και να "χρησιμοποιείτε" το ξενοδοχείο μόνο για έναν ύπνο, σίγουρα δεν θέλετε να μείνετε σε ένα δωμάτιο πχ βρώμικο, χωρίς ζεστό νερό ή με άβολο στρώμα.

Ας δούμε λοιπόν τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν κλείνετε ξενοδοχείο εξ' αποστάσεως, δηλαδή από το τηλέφωνο ή μέσω internet μέσα από ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία
Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η τοποθεσία του καταλύματος. Μπορεί να θέλετε να είναι πχ στο κέντρο της πόλης, κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος - αξιοθέατα, κοντά σε στάση μετρό ή λεωφορείου, κοντά σε μαγαζιά τύπου σούπερ μάρκετ κλπ

Δείτε σε site σύγκρισης τιμών ή online κρατήσεων
Ψάξτε σε μεγάλες και γνωστές πλατφόρμες όπως είναι το booking, το agoda ή το trivago. Μπορεί να βρείτε φοβερές προσφορές και ειδικές τιμές

Διαβάστε σχόλια και κριτικές
Δείτε σχόλια από άλλους πελάτες και κυρίως τα αρνητικά για να ξέρετε τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε ή τι να περιμένετε από το κατάλυμα κατά τη διαμονή σας

Δώστε έμφαση στην καθαριότητα
Μην υποτιμήσετε αρνητικά σχόλια για καθαριότητα, γιατί είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσετε αργότερα όταν στο δωμάτιο σας θα κόβουν βόλτες διάφορα "κατοικίδια"...

προσοχή με την καθαριότητα και τα σχόλια ενός ξενοδοχείου
Πείτε ναι στα χρηματοκιβώτια
Προτιμήστε ξενοδοχεία και καταλύματα που διαθέτουν χρηματοκιβώτια μέσα στο δωμάτιο. Έτσι θα μπορείτε να αφήσετε εκεί τα χρήματα, τα διαβατήρια σας, το tablet και γενικά τα είδη αξίας που έχετε μαζί σας

Δείτε τι ανέσεις χρειάζεστε πραγματικά
Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες σας σε χώρους ή ανέσεις. Για παράδειγμα αν δεν χρειάζεστε δωρεάν wifi γιατί να το πληρώσετε έξτρα;

Επιλέξτε το κατάλληλο πλάνο διατροφής
Επιλέξτε δωμάτιο με πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με το πόσο ευέλικτοι θέλετε να είστε. Μην πάρετε πλήρη διατροφή ή all inclusive για να μπορέσετε να πάτε και σε κανένα τοπικό εστιατόριο.

Πάρτε δωμάτιο χωρίς πρωινό
Αν βρίσκετε το ίδιο δωμάτιο σε πολύ καλύτερη τιμή χωρίς πρωινό κρατήστε το. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι για να δοκιμάσετε και τις τοπικές λιχουδιές. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν τουρίστα που έρχεται διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Τι θα φάει για πρωινό αν δεν φάει στο ξενοδοχείο του; Μπουγάτσα φυσικά!

Δώστε προκαταβολή
Αν δεν προπληρώσετε, ζητήστε εσείς να δώσετε έστω μια μικρή προκαταβολή για να είστε σίγουροι ότι θα σας κρατήσουν το δωμάτιο και για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως την τελευταία στιγμή.

Ελέγξτε για πάρκινγκ
Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο σας, ελέγξτε αν το ξενοδοχείο ή η γύρω περιοχή έχει πάρκινγκ και αν είναι δωρεάν ή με χρέωση.

Διαβάστε τα ψιλά γράμματα
Προσέξτε για πιθανές κρυφές χρεώσεις. Το ότι διαθέτει μια άνεση ένα ξενοδοχείο, για παράδειγμα ασύρματο ίντερνετ, δεν σημαίνει ότι την δίνει δωρεάν.

Τσεκάρετε και το Airbnb
Ρίξτε μια ματιά και στις πλατφόρμες τύπου Airbnb για ενοικίαση σπιτιού ή διαμερίσματος. Προσέξτε κι εδώ τα ψιλά γράμματα για πιθανές κρυφές χρεώσεις. Τα περισσότερα δωμάτια ή διαμερίσματα που νοικιάζονται από αυτές τις πλατφόρμες έχουν συνήθως έξτρα χρέωση για το καθάρισμα η οποία πολλές φορές ξεπερνάει και τα 50 ευρώ ανά διαμονή!

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές όσα χρειάζεστε για να οργανώσετε το τέλειο ταξίδι. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό στην αρχή, αλλά μετά από δυο με τρεις φορές θα συνηθίσετε και θα τα κάνετε όλα αυτόματα.

Εξοπλιστείτε λοιπόν με κουράγιο και υπομονή, και καλό σας ταξίδι!Διαβάστε στη συνέχεια Πως να κάνω φθηνές διακοπές; Μέρος 2ο
Σχετικά άρθρα

Προετοιμασία αυτοκινήτου για ταξίδι
Τι να προσέξω πριν φύγω ταξίδι με το αυτοκίνητο;
Τι πρέπει να προσέξετε πριν φύγετε ταξίδι με το αυτοκίνητο; Ας δούμε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα tips στο άρθρο που ακολουθεί.
Πως να κάνετε φθηνές διακοπές το καλοκαίρι!
φθηνές διακοπές το καλοκαίρι
Δύσκολοι καιροί, αδειάζει η τσέπη μας, αλλά δεν σημαίνει ότι η ζωή μας σταματάει εδώ... Όλοι έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, πως λοιπόν να κάνουμε φθηνές διακοπές;
Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;
οι διακοπές είναι απαραίτητες
Λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η πρόταση; Είναι ανάγκη ή μήπως είναι ακόμη μια περιττή πολυτέλεια; Για να δούμε!
Συμβουλές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο
άνεση και ασφάλεια στο ταξίδι
Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές χρήσιμες συμβουλές για ασφαλές και άνετο ταξίδι με το αυτοκίνητο, όλες τις εποχές του χρόνου.
Ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις της χειραποσκευής;
Όρια χειραποσκευών
Αλήθεια ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια για τις αποσκευές καμπίνας από τις αεροπορικές εταιρίες; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Οργάνωση Ταξιδιού: 30+ συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: ταξίδιχώρεςδιακοπέςφθηνές διακοπέςαεροπλάνααεροπορικά εισητήρια
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να κάνετε φθηνές διακοπές το καλοκαίρι!
φθηνές διακοπές το καλοκαίρι
Δύσκολοι καιροί, αδειάζει η τσέπη μας, αλλά δεν σημαίνει ότι η ζωή μας σταματάει εδώ... Όλοι έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, πως λοιπόν να κάνουμε φθηνές διακοπές;

Γιατί χρειαζόμαστε διακοπές;
οι διακοπές είναι απαραίτητες
Λίγο πολύ όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η πρόταση; Είναι ανάγκη ή μήπως είναι ακόμη μια περιττή πολυτέλεια; Για να δούμε!

Πως να κάνω φθηνές διακοπές; Μέρος 2ο
φτηνες διακοπές
Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο πως να κάνουμε φτηνές διακοπές. Ας δούμε και τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την οργάνωση των διακοπών μας.

Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών
Τι φάρμακα πρέπει να παίρνουμε στις διακοπές
Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στις διακοπές μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και χωρίς πολλές σκοτούρες, πέρα φυσικά από το ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ