coolweb


Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;

σοκολάτα βλάπτει

Διαβάστηκε: 82.687 φορές
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Πού όμως μας κάνει καλό και που μας βλάπτει;
Η σοκολάτα είναι μια απόλαυση με αμφιλεγόμενες επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Ας ρίξουμε λίγο φως στο που μας κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει!

Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης, κάνει καλό: ενάντια στον καρκίνο, στη διέγερση του εγκεφάλου, στη πρόληψη του βήχα και σε διαταραχές που επιφέρουν διάρροια.

Από την άλλη, λόγω του ότι μια σοκολάτα είναι πλούσια σε ενέργεια, διεγείρει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στον οργανισμό μας, αν δεν αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας.

Μαύρη σοκολάτα - υγείας

μαύρη σοκολάτα υγείαςΗ "ωμή" σοκολάτα (δηλαδή η σχεδόν ακατέργαστη), κάνει καλό στην υγεία μας και δεν δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό μας.

Το πρόβλημα όμως είναι, ότι οι σοκολάτα του εμπορίου, μας βλάπτει σε κάποιο βαθμό, επειδή είναι επεξεργασμένη και περιέχει πρόσθετα συστατικά(όπως ζάχαρη, κλπ) που την κάνει λιγότερο οφέλιμη. Έτσι, βοηθάει και στο φαινόμενο της παχυσαρκίας.

Γι’ αυτό και η μαύρη σοκολάτα, λέγεται "υγείας"! Περιέχει πολύ περισσότερο κακάο και λιγότερα πρόσθετα συστατικά, καθιστώντας την, όντως πιο υγιεινή!

Σοκολάτα και εθισμός

Προϊόντα κακάου όπως η σοκολάτα, είναι εθιστικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν κάποιες ουσίες(όπως η n-arclethanolamines που περιέχεται και στην κάνναβη) που σχετίζονται με τον εθισμό.

Έτσι, αν την συνηθίσουμε, τότε έχουμε μία γλυκιά σχέση εξάρτησης μαζί της και δύσκολα θα την αρνηθούμε.


Σοκολάτα: αφροδισιακή ή όχι

σοκολάτα αφροδισιακήΚυκλοφορεί γενικά ότι η σοκολάτα, δεν είναι ακριβώς αφροδισιακο προϊόν, αλλά ότι, με την κατανάλωσή της, νιώθουμε να ικανοποιούμαστε το ίδιο, όπως θα ικανοποιούμασταν με μία ερωτική επαφή. Σαν υποκατάστατο της ερωτικής επαφής δηλαδή.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να αποδείξουν επίσημες έρευνες, τίποτα από τα δύο(είτε αφροδιασιακό, είτε υποκατάστατο ερωτικής επαφής).

Όμως, μία ουσία που περιέχεται στη σοκολάτα, η methylxanthine, οφείλεται στο να βελτιώνει τη "χημεία" του οργανισμού μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε οργανικά, πιο όμορφα.

Επίσης, μία έρευνα, απέδειξε ότι κατά τα λιώσιμο της σοκολάτας στο στόμα μας, αυξάνεται η διέγερση της εγκεφαλικής και καρδιακής δραστηριότητας, με διάρκεια 4 φορές περισσότερο, από ένα παθιασμένο φιλί!

Σοκολάτα και ακμή - σπυράκια

σοκολάτα σπυράκιαΌλοι μας πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα φουντώνει την ακμή και τα σπυράκια. Η αλήθεια όμως δεν είναι έτσι ακριβώς.

Έρευνες έδειξαν ότι δεν είναι υπεύθυνη η σοκολάτα ακριβώς, για την ακμή και τα σπυράκια. Αυτό που είναι υπεύθυνο, είναι κάποιες επιπρόσθετες ουσίες που περιέχει, όπως η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, και άλλοι υδατάνθρακες.

Η σοκολάτα δηλαδή η ακατέργαστη, δεν βλάπτει στην ακμή και στα σπυράκια, αλλά κάποια από τα "αναγκαία" επιπρόσθετα συστατικά που βάζουνε, για να γίνει πιο γευστική και απολαυστική.


σοκολάτα βλάπτειΤέλος, να αναφέρουμε πληροφοριακά πως η σοκολάτα βλάπτει τα ζώα(κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο).

Αυτό γίνεται επειδή είναι σχεδόν ανίκανα να μεταβολίσουν μία ουσία που περιέχει, που λέγεται θεοβρωμίνη.

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί η επιφάνεια της σοκολάτας ασπρίζει καμιά φορά;


Σχετικά άρθρα

Άσπρη ή μαύρη ζάχαρη; Ποιά είναι καλύτερη τελικά;
ζάχαρη
Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η μαύρη ζάχαρη είναι πολύ καλύτερη από την άσπρη. Ισχύει στα αλήθεια κάτι τέτοια; Τι είναι η καθεμία; Ας δούμε!
Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;
φαγητό και δέρμα
Ας δούμε λοιπόν τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα ώστε να τα υπολογίζετε όπως επίσης και εκείνα που βλάπτουν το δέρμα ώστε να αποφεύγονται.
Πως βλάπτουν τα αναψυκτικά;
αναψυκτικά βλάπτουν
Αν πίνετε διάφορα αναψυκτικά, τότε καλό θα ήταν να διαβάσετε αυτό το άρθρο... Δείτε πως μας βλάπουν και τι ιδιότητες έχουν! Θα αναθεωρήσετε πολλά...
Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!
Τι είναι η μπουγάτσα στην ουσία και ποια η προέλευση της;
μπουγάτσα
Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ τι τελικά είναι η μπουγάτσα. Τι το ιδιαίτερο έχει και διαφέρει από τις άλλες πίτες; Ποια είναι η προέλευσή της; Ας δούμε!

Σχόλια

Eva ▾
  (στις 25-09-2011)
αχχ! αυτή η σοκολάτα!
MARIA-LENA ▾
  (στις 23-10-2011)
H SOKOLATA INE TO PIO TELIO PRAGMA!!!!!!
ALLA PANTOTE THN TROME ME METRO GT META SASTA KAI GIRASIN
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;
Kατηγορία: ΥγείαΦαγητό - Ποτό
Tags: σοκολάτακάνει καλόβλάπτειεθισμόςγλυκόφαγητό
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;
bluetooth και wifi
Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;

Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!

Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;
σκόνη
Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!

Τι να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε από το σκύλο ή τη γάτα μας
μόλυνση από σκύλο ή γάτα
Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις από τα κατοικίδιά μας όπως από το σκύλο ή τη γάτα μας!

Γιατί δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι;
ζυμάρι
Όλοι μας πάνω κάτω το ξέρουμε ότι, αν και πολύ απολαυστικό, δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι. Γιατί όμως; Τι κίνδυνος καραδοκεί για την υγεία μας; Δείτε!

Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου
ξύλινα γυαλιά ηλίου
Πως βλάπτουν τα μάτια μας τα γυαλιά με φακούς κακής ποιότητας; Γιατί δεν πρέπει να τα φοράμε καθόλου; Ας δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες; Τι είναι καλύτερο;
γλυκαντικές ουσίες
Μιας και ακούγονται διάφορα για τις γλυκαντικές ουσίες, είναι καλό τελικά να τις προτιμάμε ή όχι σε σχέση με τη ζάχαρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πόσα πράγματα βλάπτουν τον οργανισμό μας καθημερινά;!
τι βλάπτει
Έχετε αναρωτηθεί κάθε μέρα πόσα πράγματα μας βλάπτουν, που δεν παίρνουμε χαμπάρι; Μπορεί να είναι τουλάχιστον εκατοντάδες!

Οι πολλοί καφέδες παχαίνουν!
υπερκατανάλωση καφε παχαίνει
Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ή τουλάχιστον να ευνοήσει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας; Που κάνει καλό και που βλάπτει; Ας δούμε!

Πότε θα πεθάνω
Δες πότε θα πεθάνεις
Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε θα πεθάνουν; Υπάρχει άραγε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ας δούμε!

Κάνει καλό ο μεσημεριανός ύπνος; Ή μήπως όχι;
Κάνει να κοιμάμαι το μεσημέρι;
Τελικά η μεσημεριανή σιέστα κάνει καλό στον οργανισμό μας ή μήπως βλάπτει; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ