coolweb


Προσφέρουν τίποτα χρήσιμο οι μύγες ή είναι μόνο μπελάς;

μύγες

Διαβάστηκε: 45.951 φορές
Μύγες εδώ, μύγες εκεί, μύγες και παραπέρα! Τελικά μας προσφέρουνε και τίποτα χρήσιμο ή είναι μόνο μπελάς; Ας δούμε λοιπόν!
Εισβάλλουν σαν καμικάζι μέσα στο σπίτι σας όταν ανοίγετε την μπαλκονόπορτά σας. Κάθονται πάνω στο φαγητό σας και άλλοτε μπαίνουν μέσα στο στόμα σας! (Μύγες χάφτεις;) :)

Οι μύγες για πολλούς από εμάς, είναι μία πονεμένη ιστορία...

Αλήθεια όμως, σκεφτήκατε ποτέ εάν αυτά τα σιχαμερά μαύρα πλασματάκια είναι πουθενά χρήσιμα; Πουθενά, θα απαντήσετε...

χρήσιμες μύγεςΤην απάντηση δίνει ο καθηγητής εντομολογίας και υπεύθυνος του μουσείου εντόμων Αυστραλίας, ο Dan Bickel.

«Οι μύγες είναι χρήσιμες παντού!!!»

Οι ζωές τους είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένες με την ιθαγενή χλωρίδα του πλανήτη. Αποτελούν ουσιαστικό κρίκο της τροφικής αλυσίδας. Οι μύγες βοηθούν στην ανακύκλωση των σάπιων τροφών και των νεκρών οργανισμών.

Πώς;
Μα φυσικά καταναλώνοντάς των!

Είναι τρομεροί και φοβεροί κατακτητές, αφού έχουν καταφέρει και έχουν επιβιώσει από το ερημικό κλίμα της Αυστραλίας, μέχρι το παγωμένο περιβάλλον της Αρκτικής!

Ας αναφέρουμε μερικά πράματα γι’ αυτόν τον μικρό και βρωμερό κατακτητή.


Η μύγα λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των δίπτερων. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τις μύγες, τις σκνίπες, τα κουνούπια και τις μύγες γερανός.

Υπάρχουν περίπου 30.000 διαφορετικά είδη μύγας, τα οποία κατηγοριοποιούνται σε 104 οικογένειες. Από αυτές, μόνο οι 8.000 έχουν καταγραφεί και μελετηθεί!

Ο λόγος που ο καλοκαίρι έχουμε πολλές μύγες είναι η θερμοκρασία. Δηλαδή, τότε αναπαράγονται και τότε μπορούν να πετάξουν πιο ψηλά και γρήγορα. Επίσης η υψηλή θερμοκρασία βοηθάει στο να αλλοιωθούν οι τροφές. Αυτό είναι κάτι που τις ελκύει αφάνταστα.

φτερά μύγαςΟι περισσότερες μύγες έχουν δύο ζεύγη φτερών. Το δεύτερο και πιο μικρό ζευγάρι έχει μετατραπεί σε δύο αντηρίδες, οι οποίες βοηθούν στην ισορροπία!

Με το πέρασμα του καιρού, μερικά είδη μύγας έχουν προσαρμοστεί στο φυσικό τους περιβάλλον και δεν έχουν καθόλου φτερά!

Όπως οτιδήποτε ζωντανό, έτσι και αυτές, έχουν τον κύκλο της ζωής τους. Ξεκινάνε σαν ένα αυγό. Αυτά τα αυγά τοποθετούνται σε μπάλες κοπράνων μέχρι και στο τρίχωμα διαφόρων ζώων!

Μετά, το αυγό μετατρέπεται σε προνύμφη. Ένα συμπαθητικό, αλλά εξίσου αχόρταγο σκουληκάκι, το οποίο καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμα του!

Αφού τραφεί καλά, βρίσκει ένα μέρος που θα του προσφέρει προστασία και δημιουργεί ένα κέλυφος γύρω του.

Εκεί επέρχεται η πλήρη μεταμόρφωση! Από σκουλήκι, σε ένα τέλειο έντομο: την μύγα!(Το οποίο μας ενοχλεί αρκετά τα καλοκαίρια!)

Η ζωή της μύγας είναι σύντομη.(Να είναι καλά οι μυγοσκοτώστρες!) Παρόλα αυτά είναι ένα μικρό θαύμα 10 ημερών! Τόσο μικρή ζωή, μα τόσο εντυπωσιακή!

Διαβάστε στη συνέχεια Μιλάνε τα ζώα;


Σχετικά άρθρα

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα;
επικίνδυνα ζώα
Αλήθεια, ποιά είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα τα οποία οφείλονται για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο; Ας δούμε!
Υπάρχουν ζώα που περπατάνε στο νερό;
περπάτημα στο νερό
Αλήθεια, υπάρχουν ζώα που να περπατάνε επάνω στην επιφάνεια του νερού; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ένα πολύ καλό ερώτημα! Δείτε λοιπόν!
Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπάνε;
τσίμπημα μέλισσας
Το ξέρατε ότι οι μέλισσες όταν μας τσιμπάνε πεθαίνουν; Ναι, αυτό ισχύει! Γιατί όμως πεθαίνουν μετά το τσίμπημα; Δείτε, είναι φοβερό!
Γιατι ορισμένα έντομα ιριδίζουν στο φως;
Γιατί πολλά έντομα έχουν ιριδίζον χρώμα
Που οφείλεται το ιριδίζον χρώμα που έχουν ορισμένα έντομα; Σε τι εξυπηρετεί; Ας δούμε απλά και κατανοητά μέσα από το άρθρο που ακολουθεί.
Ποιο είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη;
Ποιο είναι το ανθεκτικότερο πλάσμα στη Γη
Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε ποιο είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη μας (και όχι μόνο) ίσως να πέφτετε λίγο έξω. Για αυτό πριν ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Προσφέρουν τίποτα χρήσιμο οι μύγες ή είναι μόνο μπελάς;
Kατηγορία: Φύση - Περιβάλλον
Tags: μύγεςέντομαζώα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπάνε;
τσίμπημα μέλισσας
Το ξέρατε ότι οι μέλισσες όταν μας τσιμπάνε πεθαίνουν; Ναι, αυτό ισχύει! Γιατί όμως πεθαίνουν μετά το τσίμπημα; Δείτε, είναι φοβερό!

Τι να κάνω για να μη με τσιμπάνε τα κουνούπια;
τσιμπάνε τα κουνούπια
Τι μπορούμε να κάνουμε, είτε στο σπίτι είτε στην ύπαιθρο ώστε να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια;! Δείτε τις αιτίες και τρόπους αποφυγής των τσιμπημάτων!

Που πάνε τα έντομα το χειμώνα; Που εξαφανίζονται;!
έντομα εξαφανίζονται
Το καλοκαίρι έχουμε τόσα έντομα, τόση ποικιλία σε ζουζούνια, κλπ, τι γίνονται όμως το χειμώνα; Που πηγαίνουν; Που εξαφανίζονται; Ας δούμε!

Έχουν αίμα τα μυρμήγκια;
αίμα μυρμηγκιών
Αλήθεια οι μέρμηγκες έχουν αίμα; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Περίεργη ερώτηση, αν είστε περίεργοι να μάθετε αν τα μυρμήγκια έχουν αίμα, για ρίξτε μια ματιά εδώ...

Γιατί οι αράχνες φτιάχνουν ιστό; Που και πως τις εξυπηρετεί;
ιστός αράχνης
Ο γνωστός σε όλους μας ιστός αράχνης, είναι συχνά ένας βραχνάς για τις νοικοκυρές. Πως όμως τον φτιάχνουν και που τους χρησιμεύει; Τι ιδιότητες έχει; Δείτε!

Πώς σκαρφαλώνουν τα μυρμήγκια στον τοίχο χωρίς να πέφτουν;
μυρμήγκια σκαρφαλώνουν
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ πως αυτά τα άτιμα τα μυρμήγκια σκαρφαλώνουν έναν κάθετο τοίχο έτσι απλά, σαν να περπατάνε, χωρίς να πέφτουν; Κουφό ε; Κι όμως!

Γιατί τσιμπάνε τα κουνούπια;
κουνούπια τσιμπάνε
Αλήθεια, γιατί τσιμπανε τα κουνούπια; Τι προσπαθούν να πετύχουν τα κουνούπια με το τσίμπημα; Τροφή, βιταμίνες, βίτσιο, ...χαβαλέ; Γιατί λοιπόν;! Δείτε!

Αναπνέουν τα έντομα;
έντομα και αναπνοή
Τα έντομα, τα ζουζούνια και όλα αυτά, αναπνέουν άραγες; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Έχουν πνεύμονες, παίρνουν οξυγόνο; Ας δούμε τι γίνεται!

Ζουζουνίζουν οι μέλισσες; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
μέλισσες ζουζουνίζουν
Μέλισσες, σφήκες, κουνούπια κλπ: ζουζουνίζουν στα αλήθεια ή μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο και ακούμε αυτό το περίεργο και σπαστικό ζουζούνισμα - βουιτό;

Γιατι ορισμένα έντομα ιριδίζουν στο φως;
Γιατί πολλά έντομα έχουν ιριδίζον χρώμα
Που οφείλεται το ιριδίζον χρώμα που έχουν ορισμένα έντομα; Σε τι εξυπηρετεί; Ας δούμε απλά και κατανοητά μέσα από το άρθρο που ακολουθεί.

Ποιο είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη;
Ποιο είναι το ανθεκτικότερο πλάσμα στη Γη
Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε ποιο είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη μας (και όχι μόνο) ίσως να πέφτετε λίγο έξω. Για αυτό πριν ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ