coolweb


Γιατί δεν είμαι ευτυχισμένος/η τα Χριστούγεννα;!

Χριστούγεννα κατάθλιψη

Διαβάστηκε: 11.281 φορές
Αλήθεια, γιατί μερικοί από εμάς, δεν είμαστε ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα και νιώθουμε δυστυχισμένοι; Γιατί κάποιοι νιώθουν κατάθλιψη; Ας δούμε!
Οι διακοπές υποτίθεται πως είναι ό,τι καλύτερο για τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν και τα Χριστούγεννα: ψώνια, ωραία φαγητά, ρούχα, εκδηλώσεις, φώτα, πάρτι, χαρές, ωραία μουσική, οικογένεια, φίλοι!

Αν όμως όλο αυτό το χαρούμενο γεγονός των Χριστουγέννων, σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένος, να νιώθετε κατάθλιψη, και να θέλετε να κοιμηθείτε μέχρι να ξημερώσει ο Ιανουάριος, τότε, δεν είστε ο μόνος!

ευτυχισμένος τα ΧριστούγενναΗ ιστορία ότι όλοι είναι ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα, είναι μύθος, αντιθέτως μάλιστα!

Επειδη νιώθουμε ότι όλοι γύρω μας είναι ευτυχισμένοι, αυτό μας κάνει να νιώθουμε χάλια, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε το μόνο "μαύρο" μίζερο και προβληματικό πρόβατο της κοινωνίας!

Στην πραγματικότητα όμως, πολλοί από αυτούς τους γύρω μας δεν είναι καθόλου ευτυχισμένοι, καθώς επίσης και η τηλεόραση μεταδίδει συστηματικά ψευδή πολλές φορές, ευτυχισμένα και χαρούμενα συναισθήματα των ανθρώπων, από τη μία άκρη ως την άλλη.

Έτσι, προσκολλημένοι σε αυτήν, βλέπουμε τους άλλους δήθεν να διασκεδάζουνε, ενώ εμείς νιώθουμε αδρανείς, νιώθουμε ότι δεν συμμετέχουμε σε όλα αυτά τα χαρούμενα δρώμενα και νιώθουμε ότι απλά καθόμαστε στο περιθώριο: στον καναπέ της μιζέριας και της κατάθλιψης!

Αν και η κατάθλιψη των Χριστουγέννων είναι γεγονός, ας δούμε κάποιες αιτίες που μας προκαλούν δυστυχία σε μία τόσο "ευτυχισμένη" γιορτή:


Γιατί νιώθουμε δυστυχισμένοι τα Χριστούγεννα;

δυστυχισμένα Χριστούγεννα1) Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Όλοι μας έχουμε βαθιά μέσα μας την εικόνα, στο πως θα έπρεπε τα Χριστούγεννα να είναι.

Θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία, που μας φέρναν δώρα, που υπήρχε η μαγεία, που που...

Συχνά, σκεφτόμενοι στο υποσυνείδητό μας τις όμορφες και μαγικές αυτές αναμνήσεις, ελπίζουμε, ότι θα ξανασυμβούν, με τρόπο τέτοιο, που θα μας ευχαριστήσει και θα μας χαρίσει ευτυχία, όπως μας έκανε όταν είμασταν παιδιά.

Αυτά είναι όμως μη ρεαλιστικές προσδοκίες, οι οποίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Βλέπετε, η ζωή, είναι σαν το ποτάμι: δεν γυρίζει πίσω! Οπότε, φροντίστε να δημιουργείτε καταστάσεις, κι όχι να αναπολλείτε τις παλιές!


2) Χρέη - Φίλοι

Πολλοί από εμάς, είμαστε πνιγμένοι στα χρέη. Άλλοι τα βγάζουμε ίσα ίσα πέρα. Άλλοι, είμαστε άνετοι, αλλά τα εισοδήματά μας μειώνονται οπότε αρχίζουν να χτυπάνε τα καμπανάκια και γινόμαστε πιο προσεκτικοί.

Γι’ αυτό λοιπόν νιώθουμε δυστυχία: δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πλούσιο τραπέζι, να βγούμε και να διασκεδάσουμε ανέμελα, να κάνουμε δώρα, να, να.

Η ουσία όμως δεν είναι αυτή! Η ουσία είναι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που να μας καταλαβαίνουν, να τους αγαπάμε, και να μας αγαπάνε πραγματικά... λίγοι και καλοί φτάνουν!

Αλήθεια, έχουμε;


3) Γεράματα στην οικογένειά σας

Μήπως σε τέτοιες γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, που μαζευόμαστε οικογενειακά, θα πρέπει να φροντίσετε κάποιον δικό σας;

Επειδή είναι γιορτές, μήπως θα πρέπει να κάνετε το κάτι παραπάνω ώστε να τον ευχαριστήσετε, "θυσιάζοντας" σε φάσεις την προσωπική σας ευχαρίστηση;

Η ζωή έτσι είναι, δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία!

Συμβιβαστείτε με αυτό και μην σας χαλάει τόσο, κάνετε ένα ανεκτίμητο καλό, ακόμα και με μικρές κινήσεις.

Γιατί μην ξεχνάτε, σήμερα ο γονιός σας, αύριο εσείς...


4) Κακές αναμνήσεις

Επίσης άλλη αιτία που μας κάνει να νιώθουμε δυστυχισμένοι τα Χριστούγεννα, είναι οι κακές αναμνήσεις.

Ιστορικά, τα Χριστούγεννα επικεντρώνουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παρόλα αυτά αν μεγαλώσατε σε μια οικογένεια όχι και τόσο ειδυλιακή, σας έρχονται στο υποσυνείδητο κακές αναμνήσεις.

Επίσης, συχνά παρατηρείτε άλλες οικογένειες που μοιάζουν να είναι ευτυχισμένες και νιώθετε άσχημα επειδή εσείς ποτέ δεν είσασταν μέλος μιας τέτοιας.

Πως να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη των Χριστουγέννων;

κατάθλιψηΜπορείτε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις κατάθλιψης, με τρόπους που φαντάζουν "κάπως"!

Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1) να βγαίνετε πιο συχνά, μην κλείνεστε στο σπίτι!

2) βγείτε έστω και μια βόλτα μόνος σας και περπατήστε!

3) ξεκινήστε να αθλήστε, ή ξεκινήστε να παίζετε κάποιο άθλημα!

4) χαμηλώστε λιγάκι τον πήχη για τους στόχους σας... χαλαρώστε, κάντε λιγότερα, αράξτε περισσότερο!

5) αρπάξτε τις ευκαιρίες! Αν σας προτείνουν κάτι, όσο χάλια και αν ακούγεται, μην αρνηθείτε, δοκιμάστε, μπορεί να σας χαρίσει μεγάλη ευτυχία!


Γενικά, μην τρελαίνεστε, έρχονται Χριστούγεννα, ζήστε όπως μπορείτε. Δεν χρειάζετε να κάνετε αυτά που κάνουν οι άλλοι και νιώθουν δήθεν ευτυχισμένοι.

Κάντε απλά αυτό που σας αρέσει και ας είναι και βλακεία. Κάντε πράγματα, κι ας μην συμβαδίζουν με το κλίμα, που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα.

Επίσης, αν δουλεύετε, σκεφτείτε ότι δουλεύουν πολλοί άλλοι όπως εσείς. Κάντε κάτι το ξεχωριστό στη δουλειά σας να νιώσετε πιο όμορφα!

Σκεφτείτε, εσείς το μεροκάματο θα το βγάλετε, άλλοι όμως όχι, γι’ αυτό μην καταριέστε την ώρα και τη στιγμή που δουλεύετε...

Καλά Χριστούγεννα να έχετε, ευτυχισμένα με υγεία και χαρά!

Χριστούγεννα

Διαβάστε στη συνέχεια 9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας!


Σχετικά άρθρα

Πως να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!
ποιότητα ζωής
Δείτε κάποια κολπάκια, για να διώξετε τη μιζέρια - τη μελαγχολία και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Τι μπορείτε να κάνετε; Ας δούμε!
Πως να φτιάξετε τη ζωή σας & να γίνετε πιο ευτυχισμένοι!
καλύτερη ζωή
Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για καλύτερη ζωή, πιο ποιοτική, να διώξετε τη μιζέρια και τη μελαγχολία και να γίνετε πιο ευτυχισμένοι
Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση
κατάθλιψη
Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;
Τι διαφορά έχει η κατάθλιψη από τη μανιοκατάθλιψη;
κατάθλιψη vs μανιοκατάθλιψη
Αν και σε πολλούς από εμάς ακούγεται σχεδόν το ίδιο, παρόλα αυτά δεν είναι! Η μανιοκατάθλιψη μάλιστα έχει συμπτώματα ...εντελώς κουφά! Δείτε!
Χώρισα! Τώρα τι κάνουμε; Πως να χειριστώ τον χωρισμό;
χωρισμός
Χωρίσατε με το αγόρι - κορίτσι σας; Δεν ξέρετε πως να χειριστείτε το χωρισμό σας και βρίσκεστε σε μια γενική σύγχυση; Δείτε τι να κάνετε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Γιατί δεν είμαι ευτυχισμένος/η τα Χριστούγεννα;!
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: Χριστούγεννακατάθλιψηευτυχίαδυστυχίαμελαγχολίαψυχολογία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι συμβολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Χριστούγεννα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με αυτόν τον τρόπο; Τι συμβολίζει αυτό και τα στολίδια του και γιατί είναι έτσι;

Άγιος Βασίλης: τι γιορτάζουμε; Από που προήρθε;
Άγιος Βασίλης
Δείτε εδώ πληροφορίες για τον Άγιο Βασίλη (ή Santa Claus). Πως έφτασε στη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα και τι σχέση έχει με το Χριστιανισμό;

Τι γιορτάζουμε τα Θεοφάνια
Τι γιορτάζουμε τα Φώτα
Τι συμβολίζει η γιορτή των Φώτων που γιορτάζουμε κάθε χρόνο; Πως πήρε την ονομασία της; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα; Δεν πάει ο νους σας...
Από που προέρχεται το έθιμο του φλουριού στη βασιλόπιτα
Πως προέκυψε το έθιμο του φλουριού στη βασιλόπιτα; Γιατί το κάνουμε και τι συμβολίζει; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί!

Γιατί λέμε κάλαντα;
Τα κάλαντα και η ιστορία τους
Γιατί λέμε τα κάλαντα κάθε χρόνο τις γιορτές; Πως ξεκίνησε το έθιμο αυτό και τι συμβολίζει; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο.

Από που βγήκαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς; Δεν θα το πιστέψετε!
Τι σημαίνουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα
Από που βγήκαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τους "περίεργους" στίχους; Σημαίνουν κάτι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι γιορτάζουν οι Εβραίοι τα Χριστούγεννα; Πότε πέφτουν το 2024
Εβραϊκά Χριστούγεννα 2024
Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές παγκοσμίως. Από θεολογικής σκοπιάς συμβολίζουν και τιμούν την γέννηση του ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ