coolweb


Συμβουλές για δημιουργική σκέψη

Ιδέες για πιο δημιουργική σκέψη

Σχεδόν όλες οι μεγάλες ιδέες ακολουθούν μια παρόμοια δημιουργική διαδικασία και αυτό είναι ένα από εκείνα τα ενημερωτικά άρθρα που εξηγούν πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία.

Η κατανόηση αυτού είναι σημαντική επειδή η δημιουργική σκέψη είναι μία από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε. Σχεδόν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στη δουλειά και στη ζωή μπορεί να ωφεληθεί από δημιουργικές λύσεις, πλευρικές σκέψεις και καινοτόμες ιδέες.

Για μια πιο δημιουργική σκέψη ακολουθήστε αυτά τα 5 βήματα


Ο καθένας μπορεί να μάθει να είναι δημιουργικός χρησιμοποιώντας αυτά τα πέντε βήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το να είστε δημιουργικοί είναι εύκολο. Η αποκάλυψη της δημιουργικής ιδιοφυΐας σας απαιτεί θάρρος και εξάσκηση.

 μάθετε πως να είστε δημιουργικοί
Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση σε πέντε βήματα θα πρέπει να συμβάλει στην απομυθοποίηση της δημιουργικής διαδικασίας και να φωτίσει την πορεία προς έναν πιο καινοτόμο τρόπο σκέψης.

1. Συλλογή νέου υλικού


Αρχικά, μαθαίνεις. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου εστιάζετε στην εκμάθηση ειδικού υλικού που σχετίζεται άμεσα με το έργο σας αλλά και στην εκμάθηση γενικού υλικού με το να ενθουσιαστείτε με ένα ευρύ φάσμα ιδεών.

2. Δουλέψτε το υλικό στο μυαλό σας


Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, εξετάζετε όσα έχετε μάθει βλέποντας τα γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να πειραματιστείτε με την τοποθέτηση διαφόρων ιδεών μαζί.

 καταγράψτε και αναλύστε το υλικό στο μυαλό σας

3. Βγείτε μακριά από το πρόβλημα


Στη συνέχεια, καλό είναι να θέσετε το πρόβλημα εντελώς έξω από το μυαλό σας και να πάτε να κάνετε κάτι άλλο που σας διεγείρει και σας ενεργοποιεί.

4. Αφήστε την ιδέα σας να επιστρέψει σε εσάς


Κάποια στιγμή, αλλά μόνο αφού σταματήσετε να σκέφτεστε, η ιδέα σας θα επιστρέψει σε εσάς με μια λάμψη διορατικότητας και ανανεωμένης ενέργειας.

5. Σχεδιάστε και αναπτύξτε την ιδέα σας με βάση τα σχόλια


Για να πετύχετε κάποια ιδέα, πρέπει να την απελευθερώσετε στον κόσμο, να την υποβάλετε σε κριτική και να την προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 συζητήστε την ιδέα σας με άλλους και ζητήστε τα σχόλια και την γνώμη τους
Η δημιουργική διαδικασία είναι η πράξη της δημιουργίας νέων συνδέσεων μεταξύ των παλαιών ιδεών. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η δημιουργική σκέψη είναι η διαδικασία της αναγνώρισης των σχέσεων μεταξύ των εννοιών.

Πολύ απλά, το να είναι κάποιος δημιουργικός δεν σημαίνει απαραίτητα να είναι το πρώτο ή το μόνο άτομο που σκέφτεται μια ιδέα. Συχνότερα, η δημιουργικότητα αφορά στη σύνδεση ιδεών. Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται πίεση, αλλά χαλάρωση.

Για αυτό λοιπόν χαλαρώστε με όποιον τρόπο σας αρέσει, π.χ. απολαμβάνοντας ένα ποτήρι από τα υπέροχα λευκά κρασιά της αρεσκείας σας, και "εξασκηθείτε" στην απόκτηση μιας πιο δημιουργικής σκέψης.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μίνα Κοκορέλη και το site wineoutlet.gr για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Συμβουλές για δημιουργική σκέψη
Kατηγορία: Διάφορα
Tags: σκέψηδημιουργίασυμβουλέςιδέες
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Ποια φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό - βοηθάνε πνευματικά;
φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό
Υπάρχουν φαγητά τα οποία κάνουν καλό στο μυαλό, βοηθάνε στο να σκεφτόμαστε καλύτερα και όλα τα σχετικά. Ποια όμως είναι αυτά; Δείτε!

Ποια η διαφορά πτυχιακής και διπλωματικής
Πότε λέγεται πτυχιακή και πότε διπλωματική
Αλήθεια τι είναι η πτυχιακή και τι η διπλωματική; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο εργασίες; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Συμβουλές για σωστό διάβασμα! Μέρος 1ο
διάβασμα
Είστε αναγκασμένοι να διαβάστε και δεν το κατέχετε; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές για σωστό διάβασμα, θα σας βοηθήσουν αρκετά!

30+ tips για να γράψω έκθεση ΣΩΣΤΑ
Πως να γράψω έκθεση ή κείμενο
Οι περισσότεροι από εμάς έχει χρειαστεί ή ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να γράψουμε μια έκθεση, ή έστω κάποιο κείμενο με ένα ...

Οδηγίες για σωστό διάβασμα! Μέρος 2ο
σωστό διάβασμα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση με κάποιες ωραίες οδηγίες για σωστό διάβασμα, που θα σας δώσουν πολύτιμη βοήθεια, δείτε!

Συμβουλές για την πρώτη μέρα στο σχολείο
Παιδί και σχολικό λεωφορείο
Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε κατά την πρώτη μέρα του παιδιού σας στο σχολείο; Δείτε μερικές συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι ο αναλφαβητισμός και πως αντιμετωπίζεται
Τι είναι λειτουργικός αναλφαβητισμός
Τι είναι ο αναλφαβητισμός, ποια τα είδη του και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί το σκονάκι λέγεται έτσι
Από που πήρε το όνομα του το σκονάκι
Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πως πήρε το όνομα του το σκονάκι; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πότε κλείνουν τα σχολεία 2024
Πότε σταματάνε τα σχολεία
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πότε ανοίγουν τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) κάθε χρόνο. Τι ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ