coolweb


Οδηγίες για σωστό διάβασμα! Μέρος 2ο

σωστό διάβασμα

Διαβάστηκε: 9.115 φορές
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση με κάποιες ωραίες οδηγίες για σωστό διάβασμα, που θα σας δώσουν πολύτιμη βοήθεια, δείτε!
Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστό διάβασμα, θα σας βοηθήσει πολύ στη ζωή σας. Γι’ αυτό κι εμείς, ετοιμάσαμε εδώ κάποιες ωραίες οδηγίες για σωστό διάβασμα.

Προηγήθηκε το Μέρος 1ο για οδηγίες και συμβουλές για σωστό διάβασμα που έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση του οργανισμού μας, καλό είναι πρώτα να ξεκινήσετε από εκεί!

οδηγίες για σωστό διάβασμαΤώρα, στο 2ο μέρος, θα δούμε συμβουλές και οδηγίες για σωστό διάβασμα, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα πρέπει να διαβάζουμε:

- ξεκινήστε με τα πιο δύσκολα (καθαρά για ψυχολογικούς λόγους), μετά τα πιο εύκολα θα είναι "απόλαυση"...

- σε πράγματα που είναι σημαντικά, φροντίστε να είστε τελειομανής και να τα καταλάβετε όλα, ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια.
Σε άλλα που δεν είναι σημαντικά, μην ξοδεύετε τόση "φαιά ουσία" και αναλώσετε άδικα την ενέργειά σας σε αυτά. Βέβαια, μην τα προσπεράσετε κι έτσι.

- αν κάτι δεν το καταλάβατε και δεν έχετε επαρκείς σημειώσεις, μη βαριέστε, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου φίλου. Γιατί πολύ απλά, αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα κατανόησης σε επόμενα κεφάλαια...

- μερικές φορές είναι καλύτερο να μάθουμε κάτι πολύ καλά χωρίς καν να διαβάσουμε κάτι άλλο (αν φυσικά δεν προλαβαίνουμε), από το να διαβάσουμε τα πάντα κάνοντας ένα πασάλειμμα. Άλλες φορές, ισχύει το αντίθετο. Φροντίστε να σκεφτείτε ώριμα και πονηρά, ώστε να κρίνετε σωστά, ανάλογα με την περίπτωση.


- βάλτε πρόγραμμα στο διάβασμά σας και τηρήστε το πιστά! Χωρίς πρόγραμμα, είναι πολύ πιθανό να μην προλάβετε να διαβάσετε σωστά όλα όσα πρέπει. Αν δείτε τώρα ότι δεν έχετε όρεξη μια δεδομένη στιγμή, ξεκουραστείτε, διαβάστε πιο μετά και κάντε μια "υπερωρία" ώστε να τελειώσετε αυτό που πρέπει, βάσει προγράμματος.

- πονηρευτείτε λίγο και σκεφτείτε τι "αρέσει" στον καθηγητή σας και τι "σπόντες" σας έχει πετάξει κατά καιρούς (όχι για να σας ρίξει...) και δώστε μεγάλη βαρύτητα σε αυτά! Δεν μπορεί, όλοι έχουν το "βίτσιο" τους...

- μην τα αφήνετε για τελευταία στιγμή! Είναι τραγικό και είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραίο. Μπορεί να προκύψουν θέματα: είτε να μην έχετε όρεξη, είτε να σας τύχει κάτι, είτε να μην υπολογίσατε σωστά το χρόνο σας... Προσοχή με αυτό! Μπορεί να πάει όλη η προσπάθεια στράφι!

- αν είχατε αποτύχει στο παρελθόν, μην τα βάζετε κάτω. Κάθε αποτυχία είναι ένα πολύ καλό μάθημα και μπορούμε να μάθουμε από αυτήν! Οπότε διαβάστε καλύτερα κάτι που πιθανόν να νομίζατε ότι το ξέρατε, αλλά την πατήσατε. Ξεσκίστε το! Φροντίστε να μην την ξαναπατήσετε με τον ίδιο τρόπο...

- μην αναβάλλετε κάτι που μπορείτε κι έχετε την όρεξη να κάνετε - διαβάσετε σήμερα. Πολύ πιθανόν, αύριο να μην έχετε την ίδια όρεξη...

- καλό είναι να μην έχετε μουσική ή τηλεόραση ανοιχτή ενώ διαβάζετε, για να μην σας αποσπάει την προσοχή. Μπορείτε να κάνετε τακτικά διαλείμματα και να βάζετε το αγαπημένο σας τραγούδι στη διαπασών! Αν τώρα έχετε συνηθίσει, τότε αλλάζει.

- αφιερώστε χρόνο και να έχετε υπομονή και επιμονή. Το διάβασμα δεν είναι έτσι παίξε γέλασε. Θέλει θυσίες, αλλά στο τέλος μας ανταμείβει! Το καλύτερο είναι ότι δεν κρατάει για πάντα, κάποια στιγμή τελειώνει! Οπότε υπομονή...

- αποφύγετε τα φλερτάκια όταν πλησιάζουν περίοδοι εντατικού διαβάσματος. Ξεχάστε τα όλα και μην "μπλέξετε"! Θα τελειώσει το διάβασμα, που θα πάει, και μετά έχετε όλο το χρόνο να φλερτάρετε και να φάτε χυλόπιτες :)

διαβάστε με ησυχία
Αυτές λοιπόν είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για σωστό διάβασμα, που σίγουρα θα σας βοηθήσουνε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.

Εμείς εδώ στο coolweb.gr, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι δοκιμασία κι αν βρίσκεστε και ελπίζουμε να... σκίσετε! Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι και το σωστό διάβασμα.

Καλή επιτυχία λοιπόν, και μη μασάτε πουθενά! Στην τελική, δεν θα σας πάρουν και το κεφάλι! :)

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για σωστό διάβασμα! Μέρος 1ο


Σχετικά άρθρα

30+ tips για να γράψω έκθεση ΣΩΣΤΑ
Πως να γράψω έκθεση ή κείμενο
Οι περισσότεροι από εμάς έχει χρειαστεί ή ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να γράψουμε μια έκθεση, ή έστω κάποιο κείμενο με ένα ...
Γιατί το σκονάκι λέγεται έτσι
Από που πήρε το όνομα του το σκονάκι
Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πως πήρε το όνομα του το σκονάκι; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Πως να κάνω μετακόμιση: συμβουλές και χρήσιμα tips
οργάνωση μετακόμισης
Αλλάζετε σπίτι και έχετε πελαγώσει; Δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε; Μην ανησυχείτε, γιατί στον χρήσιμο οδηγό για ...
Συμβουλές για σωστό ύπνο
Τι να κάνω για να κοιμάμαι σωστά tips
Ο ύπνος είναι από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε δει τι συμβαίνει στο ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Οδηγίες για σωστό διάβασμα! Μέρος 2ο
Kατηγορία: Διάφορα
Tags: διάβασμασωστό διάβασμασυμβουλέςοδηγίεςβιβλία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Ποια φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό - βοηθάνε πνευματικά;
φαγητά κάνουν καλό στο μυαλό
Υπάρχουν φαγητά τα οποία κάνουν καλό στο μυαλό, βοηθάνε στο να σκεφτόμαστε καλύτερα και όλα τα σχετικά. Ποια όμως είναι αυτά; Δείτε!

Ποια η διαφορά πτυχιακής και διπλωματικής
Πότε λέγεται πτυχιακή και πότε διπλωματική
Αλήθεια τι είναι η πτυχιακή και τι η διπλωματική; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο εργασίες; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Συμβουλές για σωστό διάβασμα! Μέρος 1ο
διάβασμα
Είστε αναγκασμένοι να διαβάστε και δεν το κατέχετε; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές για σωστό διάβασμα, θα σας βοηθήσουν αρκετά!

30+ tips για να γράψω έκθεση ΣΩΣΤΑ
Πως να γράψω έκθεση ή κείμενο
Οι περισσότεροι από εμάς έχει χρειαστεί ή ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να γράψουμε μια έκθεση, ή έστω κάποιο κείμενο με ένα ...

Συμβουλές για την πρώτη μέρα στο σχολείο
Παιδί και σχολικό λεωφορείο
Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε κατά την πρώτη μέρα του παιδιού σας στο σχολείο; Δείτε μερικές συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι ο αναλφαβητισμός και πως αντιμετωπίζεται
Τι είναι λειτουργικός αναλφαβητισμός
Τι είναι ο αναλφαβητισμός, ποια τα είδη του και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί το σκονάκι λέγεται έτσι
Από που πήρε το όνομα του το σκονάκι
Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πως πήρε το όνομα του το σκονάκι; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πότε κλείνουν τα σχολεία 2024
Πότε σταματάνε τα σχολεία
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πότε ανοίγουν τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) κάθε χρόνο. Τι ...

Συμβουλές για δημιουργική σκέψη
Ιδέες για πιο δημιουργική σκέψη
Σχεδόν όλες οι μεγάλες ιδέες ακολουθούν μια παρόμοια δημιουργική διαδικασία και αυτό είναι ένα από εκείνα τα ενημερωτικά άρθρα που ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ