coolweb


Τι έξοδα έχει η συντήρηση μιας ιστοσελίδας;

συντήρηση ιστοσελίδας

Διαβάστηκε: 14.455 φορές
Σκέφτεστε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα στο internet και αναρωτιέστε τι έξοδα έχει η συντήρησή της; Καλά κάνετε λοιπόν! Για να δούμε...
Αν σας απασχολεί το κόστος συντήρησης ιστοσελίδας στο internet, πριν την κατασκευή της, τότε κάνατε τη σωστότερη κίνηση!

έξοδα ιστοσελίδαςΕίναι καλό να ξέρετε από πριν τι έξοδα έχει μια ιστοσελίδα για τη συντήρησή της ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο τι χρήματα πρόκειται να ξοδέψετε.

Εμείς εδώ στο coolweb.gr θα σας δώσουμε λίγα από τα "υποψήφια" έξοδα συντήρησης ιστοσελίδας, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Από κει και πέρα για τα ακριβή ποσά και ποια ακριβώς θα είναι τα έξοδα συντήρησης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στις υποψήφιες εταιρίες που θα σας υποστηρίξουν.

Τώρα, ας δούμε τα στάνταρ - βασικά:

1) το domain (www.onomasas.gr) το οποίο έχει μία στάνταρ χρέωση 20-25 ευρώ ανά δύο χρόνια

2) η φιλοξενία στον σέρβερ που μπορεί να κυμαίνεται από 30-150 ευρώ το χρόνο, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Κάτι τζάμπα και τέτοια, δεν είναι τόσο τζάμπα στην πραγματικότητα, είναι καθαρά μαρκετίστικα κόλπα.

3) τυχόν αλλαγές που μπορεί να θελήσετε στην αρχή ή στην πορεία. Εδώ το ποσό εξαρτάται από το πόσο δύσκολο είναι, τι τεχνολογίες απαιτούνται να χρησιμοποιηθούν, πόσες εργατοώρες θα καταναλωθούν, κλπ

4) τυχόν προσθήκες καινούριων λειτουργιών, κλπ. Κι εδώ αντίστοιχα δεν υπάρχει στάνταρ χρέωση μιας και εξαρτάται από πολλά.

5) προσθήκη καινούριου περιεχομένου αν δεν μπορείτε ή δεν σας δίνεται η δυνατότητα να το κάνετε μόνοι σας. Ανάλογα με τον τύπο και τη δυσκολία, θα υπάρξει και ανάλογη χρέωση η οποία συνήθως είναι ανά προϊόν.

6) διόρθωση προβλημάτων από δική σας υπαιτιότητα: κι εδώ θα χρεωθείτε εξτρά, μιας και απαιτεί κατανάλωση εργατοωρών για το "συμμάζεμα" των γκαφών που κάνατε.

7) τυχόν πάγια έξοδα σε χρήση υπηρεσιών τρίτων (πχ SSL certificate για την ασφάλεια συναλλαγών, κλπ)


Αλλά πολλές φορές, δεν είναι μόνο αυτά.

Εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα τώρα!

Άντε και είστε πανέτοιμοι, δεν θα πρέπει να έρθει κόσμος ώστε να δει / αγοράσει τα προϊόντα σας;

προώθηση ιστοσελίδων SEO SEMΑυτό απαιτεί δύο πράγματα:

• να κάνετε SEO

και

• να κάνετε προώθηση με διαφήμιση

Εδώ δεν μπορούμε να σας πούμε ενδεικτικά πόσο μπορεί να στοιχίσουν, μιας και όπως αντιλαμβάνεστε, οι διαφορές, η ποιότητα και η ποσότητα, μεταβάλλουν κατά πολύ το budget.

Μπορεί να χρειάζεται να δίνετε ανά διαστήματα χρήματα ώστε να κάνετε καλύτερο SEO.

Αντίστοιχα ανά περιόδους είναι πολύ πιθανόν πάλι να δίνετε χρήματα για την προώθηση της ιστοσελίδας σας για κάποια/ες διαφήμιση/εις.

Έτσι θα αρχίσουν να σας έρχονται πιθανοί πελάτες.

κόστος κατασκευής ιστοσελίδας
Οπότε να έχετε στο μυαλό σας ότι η συντήρηση μιας ιστοσελίδας απαιτεί έξοδα και μάλιστα πολλές φορές περισσότερα από την κατασκευή της.

Το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας είναι εφάπαξ, αλλά από κει και πέρα για να λειτουργεί σωστά, να έρχονται πιθανοί πελάτες και όλα τα σχετικά, απαιτεί χρήματα τα οποία θα πρέπει να διαθέσετε για να σας δουλέψει.

Διαβάστε στη συνέχεια Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;


Σχετικά άρθρα

Διαφορά SEO vs SEM;
seo vs sem
Αν ασχολήστε με το internet και τις ιστοσελίδες, σίγουρα θα έχετε συναντήσει μπροστά σας τους όρους SEO και SEM. Τι διαφορά έχουν και τι είναι το καθένα;
Πλεονεκτήματα google adwords στην προώθηση ιστοσελίδων
πλεονεκτήματα adwords
Το google adwords είναι ο γίγαντας της διαφήμισης και της προώθησης των ιστοσελίδων, με πολλά πλεονεκτήματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά!
Να κάνω SEO ή PPC διαφήμιση;
seo-ppc διαφήμιση
Τι να προτιμήσω να κάνω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου και να την προωθήσω: SEO ή PPC διαφήμιση; Ας δούμε.
Τι είναι το RSS - Atom, πως λειτουργεί και που εξυπηρετεί;
rss
RSS εδώ και κεί... Τι είναι, πως λειτουργεί και που εξυπηρετεί; Ας δούμε εδώ όλα τα σχετικά για να σας λυθούν μια και καλή όλες οι απορίες!
Ποια η διαφορά website-blog;
website vs blog
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποια η διαφορά website-blog; Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ τους και αν ναι ποια είναι αυτή; Δείτε!

Σχόλια

Γιάννης ▾
  (στις 03-02-2019)
Και όλα αυτά τα κόστη μειώνονται στο μέγιστο αν κάνεις seo μόνος σου και αγοράσεις traffic από κάποια ξένη ιστοσελίδα που ασχολείται με το αντικείμενο και όχι από τα κοράκια τους Έλληνες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το blog, οι blogger και το blogging; Μέρος 1ο
blog τι είναι
Blog, blogging, bloggers. Τρεις λέξεις που ακούμε αρκετά συχνά. Αλήθεια όμως ξέρουμε τι ακριβώς είναι; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!
ιδέες στο internet
Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!

Ποια η διαφορά website-blog;
website vs blog
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποια η διαφορά website-blog; Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ τους και αν ναι ποια είναι αυτή; Δείτε!

8 ασυνήθιστα περίεργες ιστοσελίδες!
περίεργα websites
Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχουν σελίδες με αρκετά ασυνήθιστο περιεχόμενο και υπηρεσίες. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από αυτές τις περίεργες ιστοσελίδες...

Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;
com domains
Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί δημιουργήθηκαν και που εξυπηρετεί αυτή η κατάληξη; Ας δούμε!

Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;
πόσο στοιχίζει ιστοσελίδα
Είναι μια κλασσική ερώτηση... Ας δώσουμε όμως μία απάντηση, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν, απλά και κατανοητά!

Που αποθηκεύεται ότι υπάρχει στο internet;
δεδομένα στο internet
Που αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet όπως: τα άρθρα, τα αρχεία που κατεβάζουμε, οι εφαρμογές, κλπ;

Ποιά η διαφορά Internet - Web; Ξέρετε;
internet vs web
Περίεργη ερώτηση ε; Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα το Internet από το Web! Ας δούμε λοιπόν τι είναι το καθένα, έτσι για να ξέρουμε!

Διαφορά SEO vs SEM;
seo vs sem
Αν ασχολήστε με το internet και τις ιστοσελίδες, σίγουρα θα έχετε συναντήσει μπροστά σας τους όρους SEO και SEM. Τι διαφορά έχουν και τι είναι το καθένα;

Τι είναι το seo και πως αυξάνονται οι πωλήσεις με αυτό;
τι είναι το seo
Αλήθεια, τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) στις ιστοσελίδες και πως μπορούμε με τη βοήθειά του να αυξήσουμε τις πωλήσεις στο website μας;

Να κάνω SEO ή PPC διαφήμιση;
seo-ppc διαφήμιση
Τι να προτιμήσω να κάνω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου και να την προωθήσω: SEO ή PPC διαφήμιση; Ας δούμε.

Τι είναι το blog; Μέρος 2ο
blogging για ψαγμένους
Διαβάστε σε αυτό το δεύτερο μέρος του αφιερώματος κάποιες πιο αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τα blogs, το blogging και τους bloggers.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ