coolweb


Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;

πόσο στοιχίζει ιστοσελίδα

Διαβάστηκε: 13.445 φορές
Είναι μια κλασσική ερώτηση... Ας δώσουμε όμως μία απάντηση, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν, απλά και κατανοητά!
Η ερώτηση πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet όπως είναι λογικό, δεν έχει μία στάνταρ απάντηση. Απλά θα ρίξουμε φως στο πως να κάνετε την αρχή και στο πως να αναζητήσετε σωστά, αυτά που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

ιστοσελίδα στο internetΤώρα, για να σας βάλουμε στο κλίμα, για εσάς που ρωτάτε έτσι ξερά: πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet, φανταστείτε ότι είναι σαν να ρωτάτε πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο, έτσι γενικά και αόριστα!

Λυπούμαστε αλλά η ερώτηση δεν ευσταθεί. Ας δούμε όμως πως μπορείτε να πιάστε την άκρη του νήματος και να κάνετε μια σωστή αρχή...

Άλλη τιμή έχει ένα Matiz, άλλη τιμή ένα Audi, άλλη τιμή μία Porsche, άλλη τιμή ένα φορτηγό Benz, άλλη τιμή ένα... τανξ(!) κλπ κλπ.

Αντίστοιχα, άλλες τιμές έχουν τα service τους, διαφορετικούς χρόνους πραγματοποίησής τους, άλλες τιμές έχουν τα ανταλλακτικά τους, κλπ κλπ.

Ανάλογα με αυτό που θέλετε, θα ξοδευτούν ανάλογες εργατοώρες και προσωπικό, ανάλογη τεχνογνωσία, ανάλογα εργαλεία και πόροι.

Οπότε θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε και να ρωτήσετε πόσο θα σας στοίχιζε μια ιστοσελίδα με "αυτά και αυτά" τα χαρακτηριστικά.


κατασκευή ιστοσελίδαςΤώρα, για να ξεκινήσετε σωστά την αναζήτηση προσφορών και την οριστική απάντηση στο πόσο θα στοίχιζε η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, καλό είναι να ξεκινήσετε ως εξής:

1) δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε: θέστε κόκκινες γραμμές, κατηγοριοποιήστε τα υποχρεωτικά με τα προαιρετικά...

2) πάρτε ιδέες από τους ανταγωνιστές σας

3) μην κρίνετε από μόνοι σας τι είναι κοστοβόρο και τι όχι. Απλά σημειώστε τα και ρωτήστε...

4) μιας και είναι λογικό να μην γνωρίζετε πολλά πράγματα και πολλά "κολπάκια", συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρίας κατασκευής ιστοσελίδων, στο τι μπορούν να σας παρέχουν και πόσο θα στοιχίσουν. Αν πέσετε σε καλούς επαγγελματίες και γνώστες, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τις επιλογές!

5) μην παρασύρεστε από φρου φρου και αρώματα! Πολλές φορές δεν θα σας είναι χρήσιμα και πολλές φορές στοιχίζουν ακριβά! Μείνετε επικεντρωμένοι στο σκοπό σας και όχι στο εφετζιλίκι...

6) τι στόχους θέλετε να επιτύχετε από την ιστοσελίδα σας; Αναζητήστε τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξή τους και μην αναζητήστε πράγματα άσχετα μιας και θα ανεβάσουν τζάμπα το κόστος...

7) να ξέρετε τι θέλετε! Ώστε να σας δώσουν και ξεκάθαρη απάντηση στο κόστος κατασκευής!

8) γενικά ρωτήστε σε διάφορες εταιρίες. Συγκεντρώστε ιδέες και προτάσεις και πάρτε μπόλικες προσφορές βάσει αυτών που σας κάνουν. Δείτε δείγματα δουλειάς τους και γενικά προσπαθήστε να καταλάβετε αν οι άνθρωποι το κατέχουν... είναι πολύ σημαντικό!

9) να ξέρετε ότι υπάρχουν και κάποια πάγια έξοδα που σας επιβαρύνουν είτε 1 φορά το χρόνο, είτε 1 φορά το μήνα, κοκ. Ρωτήστε τα κι αυτά!

εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδωνΠολλές εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν έτοιμες λύσεις με σχετικά μικρό κόστος κατασκευής. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να μην καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής σας και έτσι η ιστοσελίδα σας να είναι άχρηστη.

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σας τα παίρνουν έμμεσα!

Αντίστοιχα άλλες εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν λύσεις ακριβώς στα μέτρα σας με υψηλότερο κόστος κατασκευής, όμως κι εδώ μπορεί να μην αξίζει να δώσετε τόσα λεφτά, γιατί πολύ απλά μία έτοιμη οικονομική λύση μπορεί να σας υπερκαλύπτει!

κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

Γενικά για να μη σας στοιχίσει ακριβά η κατασκευή ιστοσελίδας, είναι καλό να ξεκινήσετε με τα βασικά του "internet business plan" σας για να δείτε αν "κάτι γίνεται". Αν βλέπετε θετικά σημάδια, τότε προχωρήστε και επενδύστε κι άλλα λεφτά στο εγχείρημά σας.

Αλλιώς αναρωτηθείτε τι δεν πήγε καλά, αναθεωρήστε - αλλάξτε πράγματα και ξαναδοκιμάστε.

Αν το project είναι μικρό, τότε εύκολα και με χαμηλό κόστος μπορεί να μεταλλαχθεί, να το θυμάστε αυτό...

Καλό είναι να έχετε στο νου σας ότι με το που φτιάξετε μια ιστοσελίδα, και είναι online, δεν θα αρχίσει να φέρνει απευθείας αποτέλεσμα.

Είναι πιθανόν να χρειαστεί επιπλέον δουλειά και από εσάς(κυρίως!) αλλά και πιθανόν από την εταιρία που συνεργάζεστε, καθώς επίσης και αρκετή προώθηση, που σημαίνει επιπλέον κόστος...

Επίσης, μπορεί να μην κάνει και καμία πχ πώληση ή στην τελική να είναι εντελώς άχρηστη και χωρίς καθόλου επισκέπτες...

Φυσικά μπορεί να συμβούν και τα αντίθετα, αλλά πλέον είναι πιο απίθανο αυτό το σενάριο...

Μία μέση κατάσταση είναι πολλές φορές εφικτή, η οποία όμως μπορεί να σας καλύπτει αρκετά.

Οπότε σκεφτείτε καλά, πράξτε "σοφά" και μην εγκαταλείψτε...


Καλή επιτυχία και μην είστε επιπόλαιοι αν πρόκειται στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας στο internet γιατί θα ταλαιπωρηθείτε, θα σας φύγουν λεφτά τζάμπα και μπορεί να μην έχετε και κανένα αποτέλεσμα...

Διαβάστε στη συνέχεια Τι έξοδα έχει η συντήρηση μιας ιστοσελίδας;


Σχετικά άρθρα

Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!
Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;
com domains
Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί δημιουργήθηκαν και που εξυπηρετεί αυτή η κατάληξη; Ας δούμε!
Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!
ιδέες στο internet
Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!
Που αποθηκεύεται ότι υπάρχει στο internet;
δεδομένα στο internet
Που αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet όπως: τα άρθρα, τα αρχεία που κατεβάζουμε, οι εφαρμογές, κλπ;
Διαφορά SEO vs SEM;
seo vs sem
Αν ασχολήστε με το internet και τις ιστοσελίδες, σίγουρα θα έχετε συναντήσει μπροστά σας τους όρους SEO και SEM. Τι διαφορά έχουν και τι είναι το καθένα;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το blog, οι blogger και το blogging; Μέρος 1ο
blog τι είναι
Blog, blogging, bloggers. Τρεις λέξεις που ακούμε αρκετά συχνά. Αλήθεια όμως ξέρουμε τι ακριβώς είναι; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!
ιδέες στο internet
Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!

Ποια η διαφορά website-blog;
website vs blog
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποια η διαφορά website-blog; Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ τους και αν ναι ποια είναι αυτή; Δείτε!

8 ασυνήθιστα περίεργες ιστοσελίδες!
περίεργα websites
Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχουν σελίδες με αρκετά ασυνήθιστο περιεχόμενο και υπηρεσίες. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από αυτές τις περίεργες ιστοσελίδες...

Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;
com domains
Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί δημιουργήθηκαν και που εξυπηρετεί αυτή η κατάληξη; Ας δούμε!

Τι έξοδα έχει η συντήρηση μιας ιστοσελίδας;
συντήρηση ιστοσελίδας
Σκέφτεστε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα στο internet και αναρωτιέστε τι έξοδα έχει η συντήρησή της; Καλά κάνετε λοιπόν! Για να δούμε...

Που αποθηκεύεται ότι υπάρχει στο internet;
δεδομένα στο internet
Που αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet όπως: τα άρθρα, τα αρχεία που κατεβάζουμε, οι εφαρμογές, κλπ;

Ποιά η διαφορά Internet - Web; Ξέρετε;
internet vs web
Περίεργη ερώτηση ε; Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα το Internet από το Web! Ας δούμε λοιπόν τι είναι το καθένα, έτσι για να ξέρουμε!

Διαφορά SEO vs SEM;
seo vs sem
Αν ασχολήστε με το internet και τις ιστοσελίδες, σίγουρα θα έχετε συναντήσει μπροστά σας τους όρους SEO και SEM. Τι διαφορά έχουν και τι είναι το καθένα;

Τι είναι το seo και πως αυξάνονται οι πωλήσεις με αυτό;
τι είναι το seo
Αλήθεια, τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) στις ιστοσελίδες και πως μπορούμε με τη βοήθειά του να αυξήσουμε τις πωλήσεις στο website μας;

Να κάνω SEO ή PPC διαφήμιση;
seo-ppc διαφήμιση
Τι να προτιμήσω να κάνω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου και να την προωθήσω: SEO ή PPC διαφήμιση; Ας δούμε.

Τι είναι το blog; Μέρος 2ο
blogging για ψαγμένους
Διαβάστε σε αυτό το δεύτερο μέρος του αφιερώματος κάποιες πιο αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τα blogs, το blogging και τους bloggers.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ