coolweb


Τι είναι το seo και πως αυξάνονται οι πωλήσεις με αυτό;

τι είναι το seo

Διαβάστηκε: 8.308 φορές
Αλήθεια, τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) στις ιστοσελίδες και πως μπορούμε με τη βοήθειά του να αυξήσουμε τις πωλήσεις στο website μας;
Το search engine optimization ή εν συντομία seo (σεο) είναι στα Ελληνικά γνωστό ως βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης ή προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτης.

Είναι η μέθοδος γνωστοποίησης των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης με τελικό σκοπό την κατάταξη στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων.

seo search engine optimizationΠιο απλά τι είναι το seo - search engine optimization;

Είναι διάφορες τεχνικές που εφαρμόζονται στις ιστοσελίδες, ώστε να είναι περισσότερο ορατές στις μηχανές αναζήτησης και να βγαίνουν πιο ψηλά στα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.
Αυτό, σε συνδυασμό πάντα με εξωτερικά backlinks (με στοχευμένες λέξεις κλειδιά) που υπάρχουν σε άλλα sites και οδηγούν στο δικό σας.

Με απλά λόγια, ας πούμε ένα παράδειγμα:

ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εταιρικό site ή e-shop που παρουσιάζει τις υπηρεσίες που πουλάτε π.χ. ποδήλατα.

Ενδεικτικά, ένας επισκέπτης των μηχανών αναζήτησης ψάχνει για ”αγορά ποδηλάτου”, ”φτηνά ποδήλατα”, ”ποδήλατα”, ”ποδήλατα πόλης” κτλ.


Σε αυτή την περίπτωση εάν το site σας δεν βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, το πιο πιθανό είναι να μην το βρεί ο επισκέπτης (χρήστης) της μηχανής αναζήτησης, με αποτέλεσμα να μην σας δοθεί καν η ευκαιρία να του παρουσιάσετε τα ποδήλατα που πουλάτε ή και πιο συγκεκριμμένα τις προσφορές που έχετε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Έτσι ο χρήστης (πελάτης) θα απευθυνθεί σε άλλη ανταγωνιστική εταιρεία για την αγορά του.

αύξηση πωλήσεωνΣυνακόλουθα, ας υποθέσουμε ότι την λέξη ”ποδήλατα” την αναζητούν 27.000 χρήστες μηνιαίως, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η σωστή προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης, αυξάνει τη συνολική προβολή της επιχείρησής σας, με αποτέλεσμα τελικά την αύξηση των πωλήσεών σας.

Και αυτό είναι πολύ λογικό μιας και που οι παραδοσιακές μέθοδοι προώθησης των επιχειρήσεων, έχουν πολύ μικρότερη απήχηση.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Βιτρίνα μαγαζιού
απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν την δυνατότητα να περνούν μπροστά από το μαγαζί σας

2) Φυλλάδια
μεγάλο κόστος και τις περισσότερες φορές δεν έχουν καθόλου ανταπόκριση

3) Κατάλογοι εύρεσης πληροφοριών
πολύ λίγοι, τους χρησιμοποιούν και έχουν μεγάλο κόστος για μια σοβαρή προβολή

4) Διαφήμιση σε ραδιόφωνο
μη στοχευμένη μιας και δεν ξέρετε αν την ακούν μελλοντικοί πελάτες, σε σχέση με τη στοχευμένη αναζήτηση που κάνει ο επισκέπτης της μηχανής αναζήτησης.
Όταν κάποιος κάνει αναζήτηση για ”αγορά ποδηλάτου” το σίγουρο είναι ότι θέλει να αγοράσει ποδήλατο. Επιπλέον, η διαφήμιση στο ραδιόφωνο έχει μεγάλο κόστος

5) Διαφήμιση στην τηλεόραση
πολύ μεγάλο κόστος

6) Διαφήμιση στο internet
Διαφήμιση στο internetεάν γίνει σωστά μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα!

Αυτό που πραγματικά έχει αποτελέσματα και αυξάνει τις πωλήσεις σας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, είναι η μέθοδος seo search engine optimization σε συνδυασμό με τη σωστή διαφήμιση στο διαδίκτυο!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης;


Σχετικά άρθρα

Οδηγός αναζήτησης στο google: κολπάκια - tips - tricks
google κολπακια
Δείτε εδώ κάποια απλά κολπάκια (tips και tricks) για να κάνουμε καλύτερη αναζήτηση μέσω της google, και να βρίσκουμε πιο εύκολα αυτά που θέλουμε!
Να κάνω SEO ή PPC διαφήμιση;
seo-ppc διαφήμιση
Τι να προτιμήσω να κάνω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου και να την προωθήσω: SEO ή PPC διαφήμιση; Ας δούμε.
Πως να "τρελάνετε" τη μηχανή αναζήτησης της google!
google
Δείτε εδώ λίγα εντυπωσιακά τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να... τρελάνετε την αναζήτηση της google! Τα σπάνε, ρίξτε μια ματιά!
Πως να ψάχνω στο Google
κολπάκια για αναζήτηση στο google
Ζούμε την εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και του γρήγορου ίντερνετ. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε πληροφορίες online σχεδόν ...
Πράγματα που δεν πρέπει να ψάχνετε ποτέ στο internet
Τι να αποφεύγω να ψάχνω στο google
Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, συνηθίζουμε να ψάχνουμε διάφορες πληροφορίες στο internet. Αυτό το κάνουμε μέσω ειδικά ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι το seo και πως αυξάνονται οι πωλήσεις με αυτό;
Kατηγορία: Internet
Tags: seosearch engine optimizationμηχανές αναζήτησηςgoogleλέξεις κλειδιάδιαφήμισηαναζήτηση
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το blog, οι blogger και το blogging; Μέρος 1ο
blog τι είναι
Blog, blogging, bloggers. Τρεις λέξεις που ακούμε αρκετά συχνά. Αλήθεια όμως ξέρουμε τι ακριβώς είναι; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Ανόητες ιδέες στο internet που κάναν κάποιους εκατομμυριούχους!
ιδέες στο internet
Δείτε εδώ κάποιες ανόητες ιδέες που σκέφτηκαν κάποιοι και υλοποίησαν στο internet, και γίνανε από αυτές εκατομμυριούχοι! Απολαύστε!

Ποια η διαφορά website-blog;
website vs blog
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποια η διαφορά website-blog; Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ τους και αν ναι ποια είναι αυτή; Δείτε!

8 ασυνήθιστα περίεργες ιστοσελίδες!
περίεργα websites
Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχουν σελίδες με αρκετά ασυνήθιστο περιεχόμενο και υπηρεσίες. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από αυτές τις περίεργες ιστοσελίδες...

Τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains & που εξυπηρετεί;
com domains
Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει η κατάληξη .com στα domains; Σκεφτήκατε ποτέ γιατί δημιουργήθηκαν και που εξυπηρετεί αυτή η κατάληξη; Ας δούμε!

Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;
πόσο στοιχίζει ιστοσελίδα
Είναι μια κλασσική ερώτηση... Ας δώσουμε όμως μία απάντηση, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν, απλά και κατανοητά!

Τι έξοδα έχει η συντήρηση μιας ιστοσελίδας;
συντήρηση ιστοσελίδας
Σκέφτεστε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα στο internet και αναρωτιέστε τι έξοδα έχει η συντήρησή της; Καλά κάνετε λοιπόν! Για να δούμε...

Που αποθηκεύεται ότι υπάρχει στο internet;
δεδομένα στο internet
Που αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet όπως: τα άρθρα, τα αρχεία που κατεβάζουμε, οι εφαρμογές, κλπ;

Ποιά η διαφορά Internet - Web; Ξέρετε;
internet vs web
Περίεργη ερώτηση ε; Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα το Internet από το Web! Ας δούμε λοιπόν τι είναι το καθένα, έτσι για να ξέρουμε!

Διαφορά SEO vs SEM;
seo vs sem
Αν ασχολήστε με το internet και τις ιστοσελίδες, σίγουρα θα έχετε συναντήσει μπροστά σας τους όρους SEO και SEM. Τι διαφορά έχουν και τι είναι το καθένα;

Να κάνω SEO ή PPC διαφήμιση;
seo-ppc διαφήμιση
Τι να προτιμήσω να κάνω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου και να την προωθήσω: SEO ή PPC διαφήμιση; Ας δούμε.

Τι είναι το blog; Μέρος 2ο
blogging για ψαγμένους
Διαβάστε σε αυτό το δεύτερο μέρος του αφιερώματος κάποιες πιο αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τα blogs, το blogging και τους bloggers.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ